COMUNICAT

7 April 2011, Actualitate

Cu tot respectul pentru MASS MEDIA din România, sunt consternată de faptul că astăzi, de ZIUA INTERNAŢIONALĂ A SĂNĂTĂŢII, posturile de televiziune prezintă exclusiv critici la adresa corpului sanitar, denigrându-l prin toate mijloacele. Din păcate, numai un singur post l-a lăudat și i-a adus mulțumiri pentru toate eforturile depuse. Așa cum știm cu toții, de ani mulți personalul medical se zbate cu greutăţi și neajunsuri fără legătură cu ceea ce decide conducerea politică, sacrificându-şi sănătatea, familia şi chiar viaţa pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință. Există în această ţară mulţi medici şi asistenţi medicali dedicaţi meseriei şi nu consider că merită doar comentarii negative cu consecinţe descurajante. Acest mod de a evidenția doar elementele negative numai pentru că aduc rating reprezintă un motiv în plus pentru ca personalul sanitar să părăsească ţara, îndreptându-se spre alte orizonturi unde medicii și asistentele sunt apreciaţi la adevărata lor valoare, atât din punct de vedere profesional, cât și moral şi material.

NU CĂLCAŢI ÎN PICIOARE MEDICINA ROMÂNEASCĂ! MAJORITATEA REPREZENTANŢILOR EI NU MERITĂ ASTA!

 

Prof. Dr. Monica Pop

Directorul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București

Prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București

 

Articole similare:

5 comentarii

 • Locuiesc in Italia de 15 ani si spre surprinderea mea in spitalele din Padova(unde locuiesc) intalnesc tot mai multe asistente medicale romance. Pacat ca am ajuns sa cersim atentie domnilor care i-am votat. Ministerul Sanatatii ar trebui sa fie cel mai important si cel mai sustinut financiar. Drept dovada,cei din senat,parlament si oamenii cu bani in general,merg in strainatate si CULMEA sunt tratati de MEDICI ROMANI. Universitatile de Medicina din Romania au ca profesori cei mai buni medici,care isi sacrifica viata si familia prin eforturile lor,de a darui si altora din vocatia si experienta lor. Imi pare rau ca suntem nevoiti sa fim martorii distrugerii unui sistem atat de important pt viata – SANATATEA. ANGELICA,ITALIA

 • Buna ziua,

  Va scriu cu rugamintea de a va exprima o opinie in legatura cu o problema a fetitei mele de 6 ani.
  Ea are un salazion care nu trece din iulie 2010. A fost tratata initial de medicul de familie cu Netacin. Mi-a zis ca daca nu trece sa merg la oftalmolog. Oftalmologul mi-a dat Tobradex…nu a trecut.Diagnosticul a fost orjelet ochi stang pleoapa superioara si inferioara. Consultatia a fost una completa, identificandu-se decat problema la pleoapa. Cu aceste tratamente, a trecut problema la ochisorul stang unde a aparut initial si au aparut nodulete la ochiul stang, atat pe pleoapa superioara cat si pe cea inferioara. Ele nu sunt foarte vizibile, insa se simt la palpare.
  Un alt medic oftalmolog mi-a pus diagnosticul de blefarita, desi fetitei nu prea ii curg ochii; mi-a recomandat Blefaroshampoo si Blefagel. Niciun rezultat.
  I-am facut intre timp o cultura din secretia conjunctivala (noiembrie 2010) si i-a iesit streptococ pneumoniae la ochiul drept. Pentru ca mi-a sunat urat am fost la medicul pediatru s-o consulte si la plamani…. nu avea nimic si mi-a recomandat un antibiotic la care acest streptococ era sensibil, conform antibiograma. Niciun rezultat. In tot acest timp fetita nu a fost racita, nu a avut niciun fel de problema.
  Am fost la un alt oftalmolog, de data asta pediatru, care m-a pus sa repet cultura din secretia conjunctivala, dar si exudat nazal(februarie 2011). Streptococul Pneumoniae a iesit iarasi in nas si in ochisorul drept. La stangul s-a retras aproape in intregime ce a fost, mai observ pe pleoapa inferioara in interior ca un mic chistulet cu lichid,Tratamentul a fost Floxal si un unguent al carui nume nu mi-l amintesc. Nu a trecut.
  Copilul a fost consultat de ORL-ist, de pediatru si toti mi-au spus ca e in regula din punctul lor de vedere, sa merg la oftalmologie. Mi-au recomandat Spitalul de Oftalmologie pentru interventie de curatare, credeti ca este in regula atata vreme cat streptococul este inca prezent?
  Va multumesc din suflet si sper ca o sa aveti rabdare sa cititi povestea mea.

  Toate cele bune!
  .

  • Stimata doamna,

   Sunati-ma la numarul 021 319 27 53 pana ma gasiti.

   • Va multumesc din suflet pentru raspunsul prompt.
    Asa am sa fac, insa dupa Sarbatoarea Pastelui.

    Va doresc un Paste Fericit!

 • SARBATORI FERICITE DOAMNA DOCTOR MONICA POP!

 

Comentariile au fost închise pentru acest articol.

Pentru a trimite documente medicale sau poze, folosiți adresa de e-mail doctor@monicapop.ro.