Conjunctivitele

Nu este un subiect nici usor, asa cum s-ar putea crede, si nici de neglijat.

Sursa: Flickr

M-am hotarat sa scriu un articol pe intelesul tuturor despre acest subiect, mereu actual, dupa ce am constatat de ani de zile ca oamenii nu stiu prea multe legat de acest tip de afectiuni oculare, desi aproape nimeni nu scapa fara sa fi facut macar o data conjunctivita. Din pacate in aceasta afectiune automedicatia este foarte frecventa, ceea ce de multe ori duce la agravarea bolii si chiar la aparitia complicatiilor.

Trebuie sa stiti din start ca, desi sunt afectiuni foarte frecvente, conjunctivitele trebuie tratate serios in functie de tipul lor si ca din pacate medicii de familie nu stiu sa trateze nici conjunctivite si nici alte afectiuni oculare. Nu doresc in nici un fel sa jignesc colegii medici de familie, dar singurul gest pe care ei ar trebui sa il faca in fata oricarui pacient cu afectiuni oftalmologice, indiferent daca este vorba de copii (nou-nascuti, prematuri, sugari, prescolari, elevi etc) sau adulti (tineri sau varstnici) este sa il TRIMITA LA MEDICUL OFTALMOLOG. Va sfatuiesc deci ca pentru probleme oftalmologice sa va adresati numai medicului oftalmolog din policlinica (CDM) teritoriala sau dintr-un cabinet de oftalmologie (NU optica).

CONJUNCTIVITELE NU REPREZINTA O URGENTA OFTALMOLOGICA, DECI NU MERGETI LA SPITALE LA CAMERELE DE GARDA (URGENTE) PENTRU ASA CEVA. Gasiti aici lista de afectiuni pentru care puteti merge la spital: http://spitaloftalmologie.ro/afectiuni-ce-impun-internarea/

Numai conjunctivita gonococica – blenoragie cu atingere sau contaminare oculara – care este deosebit de grava si poate duce la orbire daca nu este diagnosticata si tratata la timp, reprezinta o urgenta.

Conjunctivitele pot fi de 4 feluri , in ordinea frecventei:

–          Alergice

–          Virale

–          Microbiene

–          Fungice

Simptome generale:

 1. Subiective (ce acuza pacientul)
  1. Inrosirea suprafetei conjunctivale (de diferite intensitati, de la usoara pana la accentuata)
  2. Jena, senzatie de corp strain sau de nisip in ochi. Aceste 2 simptome nu lipsesc din tabloul simptomelor in toate conjunctivitele

De subliniat ca jena este diferita de durere in oftalmologie. Exista intre cele doua o mare deosebire. Jena este usoara, deranjeaza discret, pe cand durerea este intensa, greu de suportat. ATENTIE: Va rog sa faceti diferenta intre cele doua cand descrieti problema. Pacientii mai sensibili, mai exagerati, descriu jena ca pe o durere, putand astfel determina gresirea diagnosticului si implicit a tratamentului, de multe ori cu implicatii grave: pana la pierderea vederii!

3. Secretie conjunctivala modificata (mucoasa, muco-purulenta sau chiar purulenta) – nu este obligatorie; in cele alergice nu apare decat foarte rar.

4. Prurit (mancarime) – in conjunctivitele alergice sau mixte (mai rar); uneori poate fi foarte intens.

Este bine sa descrieti medicului exact ce simtiti si cand, fara a exagera in nici un fel (nici accentuand nici diminuand intensitatea simptomelor). Conjunctivita nu doare si nici nu modifica vederea (cel putin in stadiile incipiente, fara complicatii).

Factori de gravitate: secretie purulenta, membrane, edeme ale pleoapelor sau ale conjunctivei, hemoragii punctiforme mai mult sau mai putin intinse pe suprafata conjunctivei (vezi hemoragiile subconjunctivale).

 1. Simptome OBIECTIVE (ce constata medicul): acestea sunt de competenta medicului de specialitate (oftalmolog)

Tratamentul conjunctivitelor:

 1. 1.       Ceea ce NU este voie de facut, CONTRAINDICATIILE:

–          AUTOTRATAREA este o greseala majora. Pacientii merg frecvent la farmacie si cer picaturi pentru conjunctivita. GRESIT. Farmacistul sau asistentii de farmacie nu au cum sa stie tipul de conjunctivita de care sufera solicitantul sau daca acesta este diagnosticul corect. El ii va vinde colirul (picaturile) cel mai scump, de obicei cu antibioticul cel mai puternic. Alta greseala! Sunt conjunctivite in care instilatia de antibiotice agraveaza boala si poate duce la complicatii grave (de ex conjunctivitele alergice, fungice, virale – in toate aceste tipuri antibioticul este strict contraindicat).

–          De asemenea, in orice tip de conjunctivita sunt STRICT INTERZISE urmatoarele „tratamente” (mai degraba remedii), care pot determina complicatii grave (soldate uneori cu scaderea marcata sau chiar pierderea vederii!):

 • INTERZIS orice tip de CEAIURI : este strict interzisa spalarea ochiului cu ceaiuri de orice tip. S-a observat, de exemplu, ca musetelul este foarte nociv pe suprafata oculara, ducand la multiplicarea numarului de microbi si la cresterea virulentei (agresivitatii) lor. Desi inainte, cand nu existau medicamente, se considera util, musetelul se dovedeste a fi un dusman de temut pentru ochi.
 • INTERZIS orice tip de COMPRESE sau PANSAMENTE: Compresele uscate sau imbibate in orice tip de substante intretin boala prin pastrarea unei atmosfere calde si umede, propice multiplicarii microbiene si cresterii agresiunii sale asupra ochiului.
 • INTERZIS orice tip de UNGUENT OFTALMIC este contraindicat in conjunctivite deoarece acesta obstrueaza (astupa) caile de drenaj (scurgere) a lacrimilor. Drenajul este foarte important pentru vindecarea unei conjunctivite.
 • INTERZIS orice tip de substanta care NU ESTE DESTINATA TRATAMENTULUI OCULAR : miere, propolis, alcool, lapte sau orice altceva in afara tratamentului indicat de medicul specialist.
 • Orice initiativa personala in tratamentul conjunctivitelor de orice tip poate determina GRAVE COMPLICATII.
 • INTERZISA folosirea picaturilor cu antibiotice in conjunctivitele nemicrobiene (alergice, virale, fungice)
 • INTERZISA folosirea picaturilor care albesc conjunctiva (ochiul). Acestea nu rezolva inflamatia, dimpotriva, albesc ochiul pentru 2-3 ore, apoi roseata apare din nou. Cu timpul se poate dezvolta sindromul de ochi uscat.
 1. 2.       Ce trebuie facut, INDICATII:

–          Tratamentul unei conjunctivite dureaza 4-7 zile, in nici un caz mai mult timp. In situatia in care tratamentul este aplicat timp indelungat apare rezistenta microbilor la medicatie, agravarea sau cronicizarea bolii.

–          Tratamentul trebuie stabilit in functie de tipul de conjunctivita NUMAI de catre medicul oftalmolog cat mai curand de la debutul simptomelor.

–          Cel mai bun mijloc de dezinfectie in conjunctivita este spalarea cu APA RECE (de la robinet) si SAPUN obisnuit, cu ochii inchisi, dimineata si seara. In situatia in care se aduna secretie, spalatul se poate repeta si in cursul zilei.

–          Conjunctivita nu necesita spalarea cu sampoane specifice sau de orice alt tip, care pot agrava componenta alergica a conjunctivitei.

–          Este bine ca persoana cu conjunctivita sa aiba un prosop separat, pentru a evita contagiunea pentru ceilalti membri ai familiei, colegi, prieteni, cunostinte, mai ales daca nu se cunoaste tipul de conjunctivita (doar cele alergice nu sunt contagioase). De asemenea, trebuie evitat contactul apropiat cu cei din jur (perna, cearceaf, apropiere fizica) pe perioada inflamatiei acute (roseata, secretie). Sa nu uitam ca oricine se poate contamina prin simpla atingere a persoanei bolnave sau a unei suprafete atinse de aceasta si apoi ducerea mainii la ochi (gest involuntar sau necontrolat de cele mai multe ori).

–          Este bine ca pacientul sa fie urmarit in cursul evolutiei de acelasi medic oftalmolog din cabinetul de specialitate.

3.       Tratamentul conjunctivitei in functie de tipul acesteia:

  1. Conjunctivitele alergice: Acestea sunt cele mai frecvente.

Au ca simptome ochi rosu, prurit (mancarime), secretie; sunt copii, mai ales baieti, cu conjunctivita alergica cronica grava, cu episoade acute periodic (mai ales primavara si toamna) si care diminua spre varsta de 18 ani sau chiar dispar. Tratamentul consta in:

i.      Ochelari daca ochiul are un viciu de refractie

ii.      Picaturi antialergice 3/zi timp de 4-7 zile (Opatanol, Alergorom, Olopatadina etc)

iii.      Picaturi cu cortizon 3/zi timp de 4-7 zile alternativ cu cele antialergice (Maxidex, Flumetol).

iv.    Seara unguent oftalmic cu cortizon fara antibiotic (ex: Flumetol) in fundul de sac conjunctival inferior si pe pleoape, pe perioada intregului tratament.

v.      Se administreaza si tratament pe gura astfel:

 1. Pentru adulti: 1 tableta Aerius/zi timp de 5-6 zile si 1 tableta Cal-C-Vita/zi timp de 5-6 zile
 2. Pentru copii: 1 tableta Aerius pentru copii /zi timp de 10 zile
 3. ¼ sau ½ de tableta de Cal-C-Vita pe zi timp de 10 zile in functie de varsta si greutate.

Niciodata coliruri cu antibiotic in astfel de conjunctivite: se vor agrava! Pacientul trebuie vazut de oftalmolog care sa puna diagnosticul corect de conjunctivita alergica si sa indice tratamentul corespunzator.

 1. Conjunctivitele microbiene  – caracterizate prin ochi rosu, nedureros, cu vedere nemodificata, cu secretie mucoasa sau muco-purulenta.

i.      Corect este ca in conjunctivitele cu secretie in cantitate mare sa se faca un examen al secretiei conjunctivale dimineata, cu ochii nespalati, la un laborator, cu antibiograma si fungigrama. Recomand laboratorul Policlinicii Pajura.

ii.      Pana la obtinerea rezultatului putem instila de 3 ori pe zi Pranoflog, un dezinfectant usor care nu contine antibiotice. Igiena se face cu apa rece si sapun.

iii.      Tratamentul conjunctivitei microbiene se face cu coliruri (picaturi) cu antibiotice sau antibiotice si cortizon (daca exista si componenta alergica), de 3 ori pe zi (nu mai mult – risc de rezistenta) timp de 4-7 zile, in functie de rezultatul probei de laborator.

iv.      Daca apar usturimi si/sau lacrimare la picaturile indicate, acestea trebuie inlocuite.

v.      Examenul de secretie se poate repeta la 1 luna de la terminarea tratamentului.

 1. Conjunctivitele Virale: foarte puternice si agresive, cu inflamatie importanta (pleoape rosii si umflate, ochi rosu, conjunctiva edematiata), secretie conjunctivala abundenta; incepe de la un ochi si dupa cateva zile apare si la celalalt. Sunt foarte contagioase! Apar la cei cu imunitatea mai scazuta (detalii la cele fungice). Tratamentul consta in:

i.      Picaturi anti-virale (Virgan), solutii slabe de cloramfenicol 0,5-1%, preparate in farmacie, picaturi antialergice

ii.      Pe gura: Cal-C-Vita 1/zi timp de 5-6 zile

iii.      Daca apar intr-un context febril si cu adenopatie (ganglioni  tumefiati in fata si in spatele urechii si lateral pe gat) si dureri la inghitit este vorba de Adeno-Faringo-Conjunctivita, boala foarte contagioasa care necesita si antibioterapie orala (pe gura), de obicei doxiciclina in doza corespunzatoare varstei.

iv.      Dupa disparitia secretiei si a edemelor, poate aparea o complicatie frecventa, keratita punctata superficiala, care necesita tratament local anti-viral. Este vorba de mici infiltrate punctiforme pe cornee care dau o vedere in ceata. Se trateaza cu picaturi si unguent antiviral (Virgan si seara Zovirax unguent oftalmic) iar dupa epitelizarea completa, picaturi cu cortizon. Totul sub sub supravegherea oftalmologului.

 1. Conjunctivitele fungice (cu ciuperci) se diagnosticheaza la laborator cand medicul suspicioneaza asa ceva. Sunt mai rare dar foarte grave, putand da complicatii pana la pierderea ochiului. Simptomele sunt la inceput atenuate, cu inrosiri usoare si o secretie conjunctivala albicioasa. Se pot lua de la animale de companie sau alti pacienti.

i.      Tratamentul cu antibiotice AGRAVEAZA!

ii.      Tratamentul indicat este cu dezinfectante, apoi colir cu diflucan 2% preparat la farmacie sau in functie de rezultatul fungigramei.

iii.      Si aceasta conjunctivita apare la cei cu imunitatea scazuta (fumatori, deproteinizati, persoane care pierd nopti in mod repetat, stress, boli care determina scaderea imunitatii ca: viroze, astm, anemii, cancere, boli autoimune, hepatite cronice, HIV, dupa boli infectioase etc).

Articole similare:

1,777 comentarii

 • Foarte interesat si mai ales util articol. Doua colegiale (prietenii stiu de ce…) comentarii:

  1. in conjunctivitele alergice este utila colaborarea cu un alergolog; exista si tratament etiologic al conjunctivitelor: imunoterapia specifica cu alergene

  2. mai mult o nuanta…as fi scris DCI-urile…

  • Multumesc mult pentru sfaturi!

   • Buna ziua !Va rog frumos sa-mi spuneti daca boala Lyme se poate depista vizualizand fundul de ochi si daca sunt necesare si alte investigatii?Va multumesc frumos !

    • Nu se poate depista vizualizand fundul de ochi. Exista eleemnte comune dar doar la unii bolnavi.

     • Bună seara d-na doctor.am o problemă la ambii ochi de câțiva ani ce nu si-a găsit rezolvare.ochii mi se inrosesc mai ales cand e vant, praf sau intru in contact cu diferite arome.nu mereu.vederea nu este modificata. Am fost la medicul oftalmolog si mi-a pus diagnosticul de conjunctivita cronică si mi-a recomandat niște picături cu antibiotic,nu retin numele si optrex.picaturile mi le-a recomandat să le iau pană se termina flaconul si asa am dat 30 zile. Mi s-a părut ceva suspect atât de mult când citisem la d-voastră pe blog si perioada era de o săptămână.am dat până am terminat flaconul dar nici un rezultat.dupa am fost de 5 ori la control si mi se dadea doar optrex. Nu am simțit nici o schimbare doar bani in vant.am schimbat medicul oftalmolog si mi-a recomandat bioptal 1 pic/4 ore 10 zile,cornerel 1/4ore 10 zile plus sampon bebeluși pentru spalat. Din nou nici o schimbare.. Pe scurt simptome:1-ochi rosii mai ales in mediu exterior vant,frig.
      2-fara secretii
      3-fara durere
      4-vedere nemodificata
      5-pleoape superioare umflate si rosii fara secretii
      6-rareori ochi uscat..Ce ma sfătuiți si ce tratament sa urmez.va mulțumesc

      • Faceti o autorefractometrie cu picaturi cicloplegice. Daca nu este nevoie de dioptrii, purtati afara cand e vant ochelari cu lentile heliomate, tratate antireflex. Puneti de 2/zi Sensivit dimineata si seara, 10-14 zile si apoi intotdeauna o picatura inainte de a iesi din casa cand e rece sau vant.

        • Buna ziua
         Am in fata ochilor ca o panza de paianjen care se plimba, poate fi o problema oftalmologica? medicul neurolog mi-a spus ca e de la spondiloza sa merg la reumatolog. Inainte de a-mi aparea aceasta panza de paianjen care nu este tot timpul am luat betaserc dat de medicul neurolog.
         Multumesc

         • Ati fost la consult oftalmologic?

          • Buna ziua ! De cateva ore am ochiul foarte umflat, rosu, cu secretie si imi lacrimeaza. Mentionez faptul ca de cateva zile ma doare in gat si sunt umflata. Am fost la spit. de urgenta Buc si mi s a spus ca am o conjuncticita acuta. Mi s au prescris urmatoarele: Vergan gel , Betabioptal, spalaturi Optiserum, Indocollyre cu mentiunea ca peste 2 zile sa revin la control sa nu se faca membrane. Alaptez exclusiv si rugamintea este sa imi spuneti daca tratamentul afecteaza alaptarea si cum pot proteja bebelusul care are un canal lacrimal infundat. Va multumesc !

          • Din pacate blogul nu a functionat cateva zile incepand de cand ati scris si nu v-am putut raspunde la timp. Tratamentul este corect dar afectiunea este foarte contagioasa si sper ca ati facut tratamentul. Canalul lacrimal nu are legatura cu viroza dumneavoastra, dar trebuie dezobstruat la maximum 6 luni ale copilului.

        • Buna ziua doamna doctor,am o fata de 12 ani și a fost diagnosticata cu conjunctivita acută purulenta,are ochii roșii înăuntru și pleoapele umflate, lacrimiaza și sa mutat de la un ochi la celălalt,la control i-au dat picături vigamox netacin indocollyre și nu-i trece, peste câteva zile trebuie sa ne ducem la control, un sfat va rog frumos să îmi dați, vă mulțumesc frumos

         • E virală, nu are ce sa caute Vigamox-ul. Si e f contagioasă. Sa puna Betabioptal x 3 pe zi si Virgan x 3 pe zi, separat de Betabioptal. Pe gură Vit A 2 pe saptamină si CalcVita 1/2 pe zi. 7 zile si reveniti.

          • Buna ziua doamna doctor Pop,

           As dori sa ma ajutati legat de o probléma la ochi.
           Cam de 2 luni sufar de conjunctivita.
           Am luat doar 2 zile de tratament cu netildex si 3 zile de tratament cu xanternet.
           De cateva zile iarasi ochii imi sunt rosii si ma ustura.
           A inceput cu ochiul drept, acum ambii ochi ma deranjeaza.
           Secretii nu prea am doar foarte putin albicios. De ieri am pus hylo comod( lacrima artificiala)
           Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
           Va multumesc frumos.

          • Puneti Sensivit x 3 pe zi si, in afara lor ser fiziologic de cite ori simtiti nevoia. Faceti un test de ochi uscat si trimiteti-mi rezultatul. Sper ca aveti ochelari corespunzatori, corect prescrisi (la varsta dvs daca nu aveti miopie la distanta este nevoie de ochelari de citit).

        • D na doctor,de 4 luni sunt tratata de o conjunctivita cu stafilococ aureus.Medicii mi au prescris:Netildex,Vitaminele,Betabioptal,Thealoz Duo,Nettacin,Lacrimi artificiale. Ultimul tratament recomandat medical,dupa analiza secreției oculare,a fost Topradex Colir,Augmentare tablete,Topradex unguent ,Ochilor c.Dupa atâtea tratamente ,eu am tot ochii roșii,lacrimi excesive,mâncărimi Menționez ca nu mi s a gasit nici o alta problema. Eu va mulțumesc pt răbdarea de a citi acest lung mesaj,dacă puteți sa ma ajutați,va rog foarte mult.Cu mult respect și recunoștință, Va mulțumesc.Adriana Balaj,BaiaMare Mare

         • S a scris cu greșeli.Vigamox,,Augmentin

         • Eu nu cred in acest diagnostic, pt simplul motiv ca nu există. Faptul ca ati pus atâtea tipuri de picaturi e o gafă. Pate a fi ceva alergic. Deci : ochelari conform autorefractometriei corecte, conform virstei , ser fiziologoc pur de oricate ori pe zi simtiti nevoia, Alergorom dimineată si Sensivit seara la culcare, 14 zile .

          • D na doctor,am urmat tratamentul cu Alergorom ,Sensivit,ser fiziologic,după 7 zile nu vad o îmbunătățire. Eu am fost la medici și înaintea acestui tratament . La ultimul consult am prezentat un buletin de la Synevo cu rezultatul Staphylococcus,aureus,sensibil la:Netilmicina,Rifampicina,Linezolid,Fosfomicin.Atunci am primit tratamentul cu Tobradex solutie și
           unguent și picături pe baza de galbenele.Acest tratament l am urmat 14 zile fără îmbunătățiri.Apoi am urmat tratamentul recomandat de D voastră. Ochii sunt f. rosii lăcrimează abundent ,ma mănâncă. Dacă ma puteți ajuta(poate n am scris eu mesajul anterior corect),VA MULTUMESC cu mult respect !Adriana Balaj

          • Cum Tobradex la asa ceva? Agravează. Mai incercati cu Olopatadina x 3 pe zi si Flumetol x 2 pe zi intre ele. Pe gura, 1 Calcevita pe zi si Aerius seara la culcare. Totul 7-10 zile.

       • Am avut ochii puțin rosii apoi au lăcrimat, pleoapele pleoapele ușor roșii și mai umflate.Asta s-au întâmplat după ce am mers mai multe zile prin vânt puternic . Precizez că am fost operata acum 2 ani de cataractă!Va mulțumesc!

       • Buna ziua,

        Ma numesc Andreea Farcas din comuna Butea,jud.Iasi,si ma confrunt cu o problema care ma afecteaza de mult timp si nu am reusit sa o rezolv.Ochiul drept ma jeneaza foarte tare, simt mancarime, roseata, cateodata sunt si secretii. Aceleasi simptome le am si la ochiul stang, insa nu asa de puternice precum la ochiul drept.Am fost la 3 medici oftamologi aici in zona, la Roman, mi-au spus ca e posibil sa fie o conjuctivita cronica si unul mi-a prescris Betabioptal.Observand ca problema tot persista, m-am prezentat la un alt medic oftamolog si mi-a dat Tobradex insa niciun rezultat. Pe langa toate astea am tinut strict sa nu imi ating ochii cu mana, am folosit servetele oculare etc. Ma simt dezamagita,am fost tratata cu superficialitate. Toate astea m-au determinat sa cred ca nu exista rezolvare si tin sa va spun ca simt disconfort destul de mare. D-voastra puteti sa imi recomandati un medic bun in Iasi? As dori sa m-ai fiu consultata de un alt medic. Astept raspunsul d-voastra. Multumesc!

        • Nici un tratament nu e corect, dimpotriva. E o conjunctivită alergica si NU sint deloc indicate picaturile cu antibiotice. Din acest motiv, va trece mai greu. Puneti Alergorom (sau Olopatadină) x 3 pe zi si Flumetol (sau Maxidex) x 2 pe zi intre ele, nu concomitent. Luati pe gură CalcVita 1 pe zi si seara, cu o ora inainte de culcare, 1 Aerius. Total 7-10 zile si reveniti.

      • Bună ziua am fost operata de miopie si hipermetropie și ee atunci am mereu probleme ,am făcut conjunctivita ,am terminat tratamentul și acuma iarăși am mâncărime și îmi curge lacrimile și ma trezesc cu pleoapele umflare dimineața, ce îmi recomandați sa dac?

     • Bună seara .Va rog mult sa imi spuneti si mia daca acest tratament este bun .sunt din Vaslui .La vârsta de 5 ani am fost lovită cu cuțitul în ochi , am fost operată si de atunci am avut probleme la os .Mia iesit cataractă am fost operată si dupa aia mia iesit glaucom si laucom corneean .Acum câteva sapt sa depus o calcifiere si am fost curățată numai pe deasupra pt ca nu sa putut sub cornee.Urmez tratament cu corneeagel si floxal.si movalis câte o pastilă timp de 10 zile .Dar eu mai am dureri si corneea mai este umflată , domnul doctor de la spitalul Militari Iași mia spus că o să se desumfle.Mentionez ca imi pun pt glaucom cosopt dar dupa ce imi pun ma doare ochiul de la el si pleoapele se umflă .Mulțumesc mult astept raspuns .

      • Cred ca am vorbit pe facebook.

       • Bună ziua! Am un băiețel de 1 și 3 săptămâni la naștere a fost născut cu pleoapa mai căzută la ochiul stâng, pe la 2 luni am început să observ diferența în oglindă. Am fost la controlul de la 1 lună dar doamna doctor nu a observat nimic. La 4 luni jumătate am fost la alt doctor unde mi-a spus ca are pleoapa un pic mai căzută și la 1 an să revin la control. De atunci au fost zile când a fost mai puțin vizibila diferența și zile când se vedea diferența în special când era obosit. Întrebarea mea este e posibil odată cu creșterea lui să se remedieze sau o sa fie nevoie de o mică corecție, și la ce vârstă se poate opera? Vă mulțumesc!

   • Buna ziua,
    Va rog mult sa ma ajutati. Am o situatie medicala, sa spunem, deosebita -keratopatie sicca- debut in 2000 poliartrita reumatoida, in 2005 Sd Sjogren – astazi nu exista elemente de diagnosticarea al acestuia. Ma scuzati ca detaliez situatia dar vreau sa aveti toate datele problemei

    Am 26 de ani. Undeva intre 1998 – 2002 am fost pacienta dvs. La acel moment aveam o conjuctivita alergica, keratoconjuctivita, ulterior au aparut complicatii si am facut ulcer cornean pe care l-ati tratat la acel moment. In 2000 sau 2002, ca urmare a unor investigatii am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida juvenila si am urmat un tratament cu cortizon (Prednison). Atunci a recidivat ulcerul cornean si am ajuns din nou la dvs. In urma ultimei recidive am ramas cu o cicatrice – leucom central post ulcer cornean. Atunci sfatul dvs a fost transplant de cornee, doar ca diagnosticul a fost de ochi uscat. Au urmat 2 ani de tratament cu lacrimi artificiale, numai ca situatia nu se ameliora. In urma unor analize m-au diagnosticat in 2005 cu Sindrom Sjogren, din nou mi s-a recomandat cortizon, tratament pe care am refuzat sa- l urmez avand in vedere complicatiile din trecut. Din 2005 si pana in 2012 m-am tratat cu Systane si din cand in cand cu Visine. In aprilie 2012 am mers din noul la o clinica de oftalmologie unde mi s-a spus ca am sindrom sever de ochi uscat – Sndrm Sicca (Sd Sjogren) si ca mi se descuameaza corneea recomandata fiind operatia cu membrana amniotica si ca pana la acea operatie sa administrez Systane Ultra din jumatate in jumatate de ora, iar seara un unguent oftalmic- Vidisic (Corneregelul imi irita ochii – o usoara roseata). Acum 3 saptamani, mai exact de 31/10/2012 a inceput un COSMAR din care nici astazi nu am reusit sa ies.

    Am fost sa ma interesez la un alt medic de acea operatie cu membrana amniotica, iar in urma consultului m-am trezit cu ochii foarte rosii. Diagnosticul medicului respectiv a fost: AO: keratita filamentoasa; sindrom de ochi uscat forma foarte severa OD: leucom cornean central (post ulcer); panus vascular corneo conjunctival pe 1/3 din supraf. Vederea era VOD:0.05 fc VOS 1 fc. TOD nu se poate masura TOS 18. Mi s-a spus sa incerc un alt tratament: Vitapos gel; Systane Balance si Azyter.
    Dimineata ulterioara consultului aveam ochii rosii, am incercat sa urmez tratamentul dar dupa ce am pus Vitapos mi s-au umflat pleoapele, iar de la Systane Balance simteam o usturime si se inroseau ochii. Am urmat 3 zile cu Azyter. Situatia nu se ameliora, medicul la care fusesem nu era in tara si m-am vazut nevoita sa ma adresez unui alt medic. Atunci mi s-a spus ca am OD: ulcer cornean; AO keratopatie sicca. Mi s-au dat o multime de alte picaturi Flumetol, XanterNet,Naabak, Sensivit. La 2 zile medicul a zis sa administrez doar Sensivit si Vitapos. Am facut analizele secretiei conjunctivale pentru bacterii virusuri, fungi – toate au iesit negative, inclusiv cel de herpes.
    Intre timp am refacut analizele de sange – imunologie, anticorpi, examene reumatologice. Nu a mai aparut nici un factor care sa il faca pe medicul reumatolog sa ma diagnosticheze cu Sindrm Sjogren- toate analizele fiind foarte bune.
    In acel moment mi s-a zis sa iau legatura cu oftalmologul – problema fiind strict in acest sens.
    Acum mi s-a zis sa continui cu Sensivit, Systane Gel Drops, Restasis si Vitapos. Ultimul diagnostic, de acum 2 zile ulcer cornean epitelizat; keratopatie sicca, panus vascular.
    Din pacate desi mi se spune ca sunt mai bine, nimeni nu imi spune de ce am ajuns in acest episod si de ce anume acum vad mult mai prost ca acum 3 saptamani. Vederea este pe VOS 0.7 de la 1 fc din data de 31 oct
    Intre timp s-a intors medicul oftalmolog in tara si mi-a schimbat tratamentul – Xanternet; BluYalA; Vitapos.
    La numai o zi de tratament am ochii rosii, iar acesta mi-a spus ca am dezvoltat o reactie alergica la picaturi.

    Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce as putea face sa ies din acest episod.

    Va multumesc!

    • Programati-va la dna dr Speranta Schmitzer la 0213228245.

     • Cu stima si respect, vreau sa vin in ajutorul unei batrane de 84 de ani singura, cu o pensie mica si care are mare nevoie de dvs. pentru rezolvarea problemei cu vederea. Este diagnosticata cu cataracta si glaucom la ambii ochi, aproape nu mai vede si neavand pe nimeni nu se mai poate deplasa nici la medic, avand si alte diagnostice pentru care trebuie sa-si cumpere medicamente. Eu am fost impreuna cu ea la Spitalul ce cu onoare il conduceti(Dna dr.Monica Pop)si acolo ne-a comunicat ca numai pentru un ochi ar costa in jur de 15 milioane vechi, nedispunand de acesti bani, va rog din suflet sa o ajutati cum credeti dvs de cuviinta sau sa o sfatuiti ce sa faca sa o coste cat mai putin. A incercat sa stranga acesti bani dar nu a reusit, de aceea vazand prin ce greutati trece si pentru ca nici eu personal nu o pot ajuta decat sa o duc din cand in cand la biserica, vin catre dvs. cu rugamintea de a o ajuta. V-am vazut deseori in emisiuni la TV si v-am apreciat ca un om deosebit de sufletist. Va multumesc anticipat!

      • Pentru pensionari, Casa de Asigurari de Sanatate compenseaza costul cristalinului cu cateva sute de lei pentru fiecare ochi. Nu stiu sa va spun exact cuantumul, insa daca o puteti ajuta sa faca acel dosar ar fi o scadere din acei bani. Inainte insa trebuie vazut daca vederea este scazuta din cauza cataractei sau a glaucomului. In cazul din urma din pacate aceasta nu se mai poate recupera. Daca insa oftalmologul este de parere ca operatia de cataracta i-ar imbunatati vederea, ceea ce este posibil, incepeti prin a obtine acea compensatie interesandu-va la CAS si ajutand-o sa depuna dosarul.

     • Melanoza conjuctivala la copii3 ani e ceva trecator poate sa treaca in timp si cu ce va rog.

      • Nu, dimpotriva!! Trebuie urmarit si eventual intervenit imediat daca progreseaza si daca acesta e diagnosticul!!

       • Buna ziua!Baiatul meu anu trecut in septembrie a cazut de pe leagan fapt pentru care l_am dus la spital.Aici i s_afacut ct si au zis ca nu are nimic.Dupa ce si_arevenit am observat ca clipeste din ochi.I^am zis doamnei doctor si a zis ca nu are nimic.A clipit pana in decembrie si am crezut ca i_atrecut.Prin martie a revenit acest clipit.Am fost la oftalmolog si a zis ca are conjuctivita.Nu aspus ce fel de conjuctivita.I_adat netildex de 3ori pe zi cate o picatura.Nu i^am dat acest tratament de frica.Va rog un raspuns

    • Buna Ziua Doamna Daniela,

     Am citit comentariul dumneavoastra despre tot ce ati patit legat de problemele cu ochii, am si eu ceva asemanator.. si de aproape 3 luni nu gasesc nici o solutie . .. si nici acuza de acest simtom keraconjuctivita sicca, sau ( sindrom SJOGREN) .
     Doamna doctor POP v-a trimis la o doamna doctor SPERANTA SCHMITZER .
     Va rog din suflet sa-mi raspunde-ti cum si daca ati rezolvat ceva si cu ajutorul cui?

     cu respect si sperata ca poate imi raspunde-ti la acesata intrebare.
     Multumiri .

   • DORESC SA-MI SPUNETI CARE TRATAMENT IN CONJUCTIVITA VIRALA ESTE CORECT AUGUMENTIN=TOBRADEX SI KANAMICINA SAU SYSTANE ULTRA-PRANOFLOG. MULTUMESC

   • Buna ziua Dna Doctor.De 2 zile am o senzatie de corp strain in ochiul drept sub pleoapa superioara,senzatie de mancarime si lacrimare.O programare la noi in judet la un medic oftalmolog dureaza aprox.7- 10 zile, pana atunci ma puteti ajuta cu un tratament?

   • Buna ziua,am fost diagnosticata cu conjuctivita(nu stiu tipul,imi sunt putin rosii ochii si ma mananca,dimineata si lacrimeaza),am primit tratament cu Tobrex,Opatanol si Xyzal,e ok,pot sa-l iau?Precizez ca si alaptez,citind prospectele mai ales la Opatanol se spune ca nu e ok sa se foloseasca pe perioada alaptarii.Multumesc frumos

   • Sa traiti!
    Va admir de mult si sunt bucuroasa sa va descopar aici!
    De ani buni imi este invadata fata de lacrimi si doctorii de aici nu ma iau in serios.Fumez mult si eu banuiesc ca mi s-au infundat canalele lacrimale. E posibil?Uneori fac si conjunctivita.
    Multumesc mult pentru eventualul raspuns,caci stiu cat de pretios e timpul domniei voastre!

   • Am conjuctivita de 2sapt si numi trece.va rog sa ma ajutati

     • Buna seara!Am fost diagnosticata cu blefaroconjunctivita alergica in luna iunie am mers la medic oftalmolog si mia prescris Betabioptal3\pic zi,si thealoz duo 2, 3 pic \zi am urmat tratamentul 10 zile nu am fost bine ,mam intors si mi-a schimbat diagnosticul si tratamenrul.conj acuta virala cu tratament floxal 3 puf \zi ,indocoliyre 3×1
      pic\zi,si virgan 10 zile am mers la control si iar mi sa schimbat tratamentul cu oftaquix,tobradex ,ocunet servetelepe care lam urmat 1 luna.dupa 1luna in care tot bine nu eram mi sa dat tobradex unguent,si tobradex pic in continuare timp de 3 saptamanii iarasi am revenit la control pe 16 .09 si mi sa prescris Flumetol si CATIONOROM LA FIECARE 10 ZILE MAM INTORS SI PRIMESC ACELASI TRATAMENT ,SI ASTAZI MI SA PRESCRIS IN CONTINUARE LA FEL IN CONDITIILE IN CARE EU TOT CU OCHII ROSII SUNT SI IMI LACRIMEAZA CONTINU SI MA MANANCA OCHII .CE POT SA FAC ?VA ROG SA IMI DATI UN SFAT.ASTAZI DOAMNA DOCTOR MIA SPUS CA ESTE O CONJUNCTIVITA CRONICA SI CAM ASA O SA RAMAN CU OCHII ROSII SI SA-MI LACRIMEZE MEREU SUNT DISPERATA
      VA MULTUMESC.

      • Tratamentele au fost inadecvate si ineficiente!!! Puneti doar Sensivit de 3/zi 5-6 zile si reveniti.

       • Buna dimineata !Doamna Doctor,sunt in a 6 zi de tratament cu Sensivit si nici o schimbare, Ochii tot rosii ba din contra parca se inrosesc putin mai rau dupa ce pun sensivit dar am continuat sa pun tratamentul in continuare.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?va multumesc!

        • Puneti Ocuhyl 3/zi timp de 14 zile si nimic altceva. Reveniti.

        • Buna ziua !Doamna Doctor azi sunt in a 14 zi de tratament cu Ocuhyl,ce pot sa spun sunt un pic mai bine,ochii nu mai sunt atat de rosii de lacrimat inca mai lacrimez ,afara e cel mai rau imi curg incontinu ,si sterganduma mereu am senzatia de arsura ,simt ca imi bate vantul in ochii si in acelasi timp ma dor ,am momente cind simt nevoia sa stau cu ei inchisi de durere si usturime.Ce ma sfatuiti in continuare sa urmez?Va multumesc din suflet si totusi cred ca nu intamplator am dat de Dv pe acest forum .Snatate va doresc!

         • Sper ca aveti ochelari de citit inca de acum cativa ani, avand in vedere varsta dvs. Altfel ochiul se chinuie.
          Pentru lacrimare excesiva din pacate nu exista tratament. Inainte de a iesi din casa puneti o picatura de Sensivit si folositi ochelari de protectie (fara dioptrii pt distanta daca nu e nevoie).

          • Buna seara!Ochelari nu port ,nu miau fost recomandati nu am probleme ,dar o sa mai fac iarasi un control in acest sens, in august mi sa spus ca nu e nevoie . o sa incerc si cu ochelari de protectie fara dioptrii. Ocuhyl pot sa mai pun sau ma opresc si pun numai sensivit.Va multumesc.

          • La varsta de 40 de ani incepe presbiopia la orice om care nu are nevoie de ochelari de distanta. Daca dvs va chinuiti ochii asa, e normal sa aveti probleme…

       • Buna ziua dna doctor,
        Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am un baietel de 2 ani jumatate care are o pleoapa inflamata de vreo 2 saptamani. In trecut, a facut conjunctivita de 2 ori cu secretie si tratamentul cu tobradex a fost eficient. Acum, vazand ca nu are secretii, nu i-am administrat nici un tratament, doar spalat cu apa rece. Pediatrul gradinitei l-a consultat si vazand ca are pleoapa umflata mi-a sugerat sa ii administrez tobradex din nou, mai ales ca im grupa lui la cresa, mai multi copii au fost depistati cu conjunctivita.I-am administrat 2 zile dar am observat ca la o zi dupa administrare i-au aparut cearcane rosiatice si a inceput sa tuseasca. Asa ca am oprit tobradexul si culmea…automat s-a oprit si tusea. Tin sa precizez ca in trecut a avut dermatita atopica si multiple laringite pe factor alergic dar inca nu s-a depistat ce i-ar provoca alergia, fiind prea mic. Se poate cumva ca pleoapa sa fie inflamata din cauza unei alergii si tobradexul i-a daunat? Momentan am oprit orice tratament si il spal doar cu apa dar imi e teama sa nu devina cu secretii ca in trecut, mai ales ca se si scarpina destul de des la ei si mediul de la cresa nu e tocmai curat
        Va multumesc mult pt ajutor
        O zi frumoasa
        Alexandra

        • Tobradexul este CONTRAINDICAT! NU inteleg de ce se prescrie pe scara larga!! Cititi conjunctivitele alergice aici pe blog si trimiteti o poza cu ochisorii copilului, daca se mai vede ceva, pe adresa de mail a spitalului.

     • Buna ziua, doamna Pop. Am citit și am recitit articolul dumneavoastră. Apelez la dumneavoastră pentru ca m-am operat acum câțiva ani la Dvs și a fost totul wow și rapid. De 2 săptămâni mi s-a înroșit ochiul. Am luat in 5 zile picături Visine, am tratat-o ca pe o simpla roșeața. Apoi am văzut ca trece doar pe moment. M-am uitat pe pagina dumneavoastră și am citit conjunctiva care este nedureroasă, nu am probleme cu vederea, doar putina scurgere. Am citit pe pagina aici și am mers la farmacie și am cumpărat nettacin fiind mai slab, iar seara când am ajuns am pus doar o picătura înainte de culcare și dimineața mi se părea mai roșu decât cu o zi înainte. Întrebarea mea e ar trebui sa continui tratamentul cu nettacin? Recunosc ca nu am fost la medic, dar azi fiind vineri mi-am făcut pentru marți, însă sunt și eu om, merg la scoala și se vede urat ochiul… va rog ajutați-ma ! Ar însemna mult pentru mine!

   • Buna ziua Va rog respectuos sa mi spuneti ce tratament este indicat pentru o conjunctivita alergica, care se manifesta prin aparitia unor cojite albe pe pleoape. Doctorul mi a recomandat flumetol sau maxidex, alergorom ,dar acestea nu mi au dat nici un rezultat.Va multumesc.

   • Buna ziua D na dr.Inurma unei antibiograme facuta pentruo conjunctivita mi a iesit ca rezultat STAPHILOCOC AURIU.Am urmat picaturi cu NETACIN si BETABIOPTAL gel care mi au facut bine aproximativ o luna de zle ,dupa care iar au inceput simtomele de mincarime la ochi.Va rog respectuos ce picaturi imi recomandati pentru acest staphilococ.Va multumesc din suflet pentru ajutorul acordat.

    • Eu nu cred in conjunctivite cronica, deci nici in prezenta cronica a unui stafilococ. Puneti Alergorom 3/zi cateva zile si NU mai puneti antibiotice picaturi. Puse mai mult de 7-10 zile max fac rau ochiului.

   • Bună seara! Vă rog să ma ajutați sunt disperată. Am un baiat de 1 an si de 3 săptămâni are probleme cu ochii. De arunci tot umblăm la oftalmologi toti spun că conjunctivita.Ne-au tot schimbat picături;netildex,tobradex picături şi unguet iar acum vigamox. Pot să spun că e un pic mai bine dar nu cum ar trebui. Așa a început cu ochii obosiți parca ar avea nisip pleoape roșii,probabil ca il ustura ca tot e cu mănuţele la ei şi câteodată îi curg lacrimi, de atunci nu îi deschide cum trebuie si e foarte sensibil la lumină. Dimineaţă se trezește mereu plângând,inainte nu doarmea câteva ore bune noaptea, acuma doarme.Tin să precisez că nu mai e copilul de dinainte, nu mai mănâncă asa nu se joacă in mare parte plange. Vă rog să ma ajutați ce sa fac! Mulţumesc anticipat!

    • Conjunctivitele nu se trateaza cu antibiotice decat in f rare cazuri. E posibil sa fie o conjunctivita alergica si atunci i-ati facut f rau punand picaturi cu antibiotice. Vreau sa trimiteti poze cu ochii copilului asa cum ii descrieti, cand sunt iritati.

     • Bună ziua! V-am trimis poze cu copilul, nu știu dacă le-ați primit. Înţeleg că sunteți foarte ocupată şi vă sunt recunoscătoare pentru răspuns!Dumnezeu să vă țină sănătoasă!

      • Pe mail aveti un nume, aici altul. In plus, in mail nu ati adaugat despre ce este vorba. De aceea v-am raspuns asa greu, a trebuit sa ghicesc despre ce caz e vorba si sa caut in sutele de mesaje de pe blog.

       Puneti-i copilului Sensivit 2-3/zi timp de cateva zile si cititi Conjunctivitele partea cu cele alergice aici.

   • Buna dimineata, imi cer scuze de deranj, de 4 zile, ochiul stang al copilului lacrima,era o secretie apoasa, mi-a fost recomandat tobradex, 1 pic/ 3 ori pe zi, nu am vazut vreo imbunatatire majora dupa 3 zile de tratament, iar aseara am fost cu el la medic si i-a prescris netildex 2 pic/ 6×zi timp de 3 zile, apoi 1 pic/ 6×zi timp de 7 zile, in cabinet am auzit alt medic, spunand ca da tensiune intraoculara in cele mai multe cazuri, ajungand acasa si citind prospectul am observat ca siguranta si eficacitatea in cazul copiilor nu este dovedita si nu i l-am administrat. In aceasta dimineata, copilul s-a trezit cu ochiul iritat si il tine mai strans! Daca ma puteti ajuta va rog cu sfat! Multumesc!

    • copilul Sta la examinare la biomicroscop? Stie sa spuna ce simptome are? Ati folosit cuvintul “siguranta” dar sa stiri ca asa ceva nu exista in medicina. Sigur nu e nimic. Iar daca cititi prospecte, toate medicamentele au efecte secundare asa ca nu am mai putea recomanda nimic, niciodata. Trimiteti-mi o poza si raspuns la intrebari.

   • Bună ziua, Va rog să mă ajutați cu un sfat legat de o conjunctivită bacteriană pe care am făcut o după încetarea tratamentului recomandat in urma operației de cataractă la ochiul drept (21 sept 2019 Prof Dr Tătaru, clinica Optimed Buzău)După câteva zile de la încetarea tratamentului postoperator care a durat 6 săptămâni, ochiul s a înroșit, s a micșorat , secreție ușoară vâscoasă. Medicul oftalmolog a pus diagnosticul conjunctivită și a prescris vigamox care mă ustura și l am întrerupt la recomandare, continuând tratamentul cu oxicilina și cloramfenicol preparate in farmacie fara rezultat, in continuare mi s a prescris maxidex aproape o lună cu aplicare în descreștere.Ochil s a albit, dar a persistat scurgerea care a început si la celălalt ochi.Dupa câteva zile de la terminarea tratamentului ochiul operat s a înroșit din nou.

   • Doresc si eu un sfat-medicul oftalmolog,mi-a prescris tratament pt.
    ochi uscati(aveam senzatia de corp strain in ochiul stang).Am primit
    tratament cu Systane balance,3 instilatii pe zi,dar mi-au aparut re-
    actii adverse,cele descrise in prospect dupa cateva zile.
    Va rog sa-mi sugerati alt tratament-am facut testul pentru lacrimi si nu sunt in localitate.
    Multumesc anticipat

    • Puneti numai ser fiziologic de cite ori pe zi simtiti nevoia si noaptea daca va treziti. Inainte de culcare puteti pune Sensivit si vedeti cum merge. Daca e bine, puneti asa pe termen lung, daca nu, puneti numai ser.

   • Buna sa va fie ziua, doamna doctor și mulțumesc din suflet pentru articol, sper și pentru ajutor.
    Am un copil de 4 ani jumătate care s-a trezit dimineața cu ochiul drept puțin mai roșu, pleoapa e roșie de jur împrejur și are multe secreții galbene care aproape ii lipsește genele. Acum am remarcat că chiar i-a și lăcrimat. Celălalt ochi are cam aceleași simptome dar la un nivel mult mai mic. In afara de asta, are secreții nazale verzi, groase. Medicul pediatru ne-a recomandat curățați ochii cu Iridium Baby și Vigamox cate o picătură la 12 ore. Menționez că locuim într-un oraș mic și durează cel puțin 7 zile până la o programare la oftalmolog. Vă rog mult, scrieti-mi daca părerea dumneavoastră e că tratamentul e potrivit că prim ajutor. Vă mulțumesc anticipat și numai bine va doresc!

   • Bună seara, de câteva zile simt o usturime , mâncărime și nisip în ochi.
    Am senzația ca ochiul este uscat.
    Menționez ca sunt și ușor roșii.
    Ce credeți ca poate fi și ce pot sa pun în ochi.
    Mi s-a recomandat Tobradex dar când am pus am simțit o mica usturime și am întrerupt.

    Cu respect!

  • Am rugat sa cititi blogul, macar titlurile, inainte de a posta. Am scris toate informatiile despre aceasta operatie intr-un articol pe acest blog. In cazul dva nu se poate pune problema de operatie, inca cel putin. Sa stiti ca purtarea ochelarilor nu este nici o drama ba chiar este ceva foarte modern.

   • Buna ziua, d-na doctora!

    As vrea sa va intreb daca hipermetropia la copii este reversibila. Am citit ca toti copiii ar fi hipermetropi si ca, pana la varsta clasei I, in general, hipermetropia dispare. Baietelul meu de 5 ani a fost azi diagnosticat cu hipermetropie mica si mi s-a spus ca trebuie sa poarte permanent ochelari cu +0,5 la fiecare ochisor. Putem evita purtarea acestora pana la varsta de 6-7 ani cand sa mai facem un consult din nou? Mi s-a mai spus ca ochisorii ii vor obosi cand va face teme si de aceea nu va avea rabdare sa le faca.

    Va multumesc mult pentru raspuns.

    • Daca copilul are strabism sau vreo modificare de vedere cat de mica, NEpurtarea ochelarilor reprezinta o mare greseala.

     • Va multumesc mult. Am inteles. D-na doctora la care am fost a precizat ca baiatul vede foarte bine – a citit tot panoul fara dificultate. Mi-a spus insa ca trebuie sa poarte ochelarii ca sa nu oboseasca mai tarziu la scoala, cand va face temele. Am citit tot blogul dvs. si am inteles ca se poate repara ceva la ochi pana la varsta de 6 ani doar. Dar hipermetropia se poate repara? Si este adevarat ca toti copiii sunt hipermetropi si ca cei cu ochii sanatosi altfel isi revin complet pana la 7 ani? Am vorbit si cu alti parinti si mi-au spus ca si copiii lor au fost diagnosticati cu hipermetropie mica si nimic altceva. Va multumesc inca o data!

  • Buna ziua ,
   Am un baietel de 9 ani , la 5 ani a fost diagnosticat cu hipermetropie , a purtat ochelari de + 1.75, la ambii ochi , acum la control a putut citi pe panou toate cele 10 randuri, cu toate acestea trebuie sa continuam cu aceleasi dioptrii , in paralel am fost si la clinica din Szeged , unde am primit acelasi diagnostic , aceleasi dioptrii, difernta este ca la ultimul control a spus ca nu mai avem nevoie de ochelari pentru ca ochii sau corectat .Nu stiu ce sa fac , sa mai poarte copilul chelarii s-au nu. Ce puteti sa-mi recomandati? Multumesc !

   • A citit tot panoul cu ochelari?

   • Amintiti-mi despre ce este vorba.

    • Fratele meu in varsta de 25 ani, nu prea a purtat ochelarii care erau de dioptri foarte mari inca de mic (+7: +3). Nu stiu sa va dau un diagnostic pt ca nu a mai fost la control de cand era copil. Cu ambii ochi deschisi vede bine, dar daca acopera ochiul stang nu vede aproape deloc, iar cu ochiul drept acoperit vede foarte putin. Prima data v-am scris pe blog prin ianurie sau februarie si mi-ati spus sa ma programez la nr 0213192753. Am primit o programare pt. data de 10 aprilie. Mi s-a spus sa faca cicloplegia intre 01-08. aprile. apoi am fost sunata pe 07 aprilie si mi s-a spus ca se amana programarea si voi fi sunata ulterior. Va rog din suflet sa ne primiti la control. Avem mare nevoie de dvs. Va multumesc

     • Fratele dvs are ambliopie si nu se poate face absolut nimic in aceasta lume. Nu stiu cum au putut parintii sa permita ca el sa nu poarte ochelari, dar sa ii transmiteti ca daca va face acelasi lucru cu copiii sai, vor ajunge in aceeasi situatie. Fratele dvs nu va orbi, nu va progresa nicicum. Doar ca nu poate conduce masina, nu poate face o serie de activitati.

   • Buna seara,
    Citeam blogul si ma bucur sa regasesc multe informatii utile.
    De 1 an de zile ma confrunt cu o ptobelema la ochi, gen conjuctivita, pielea ft atopica seaca in jurul ochiilor. Parca m a batut cineva in somn, asa m am trezit o dimineata, ochii lacrimand mancarime usturime toate aceste simptome. Am fost la oftamolog si mi a fost dat un tratament Olopatadina si ICross gel cateva zile. S a ameliorat dar tot revine, sincer nu imi permit sa tot merg la oftamolog. Acum de circa 10 zile iar mi a revenut, este o suferinta groaznica. Lavrimez bon stop, pielea indurita, adica cearcanele, ma trezesc cu ochii umflati, parca nu mai stiu cum e sa nu ai problema asta 🙁 iau Aerius de cateva zile pt ca probabil sunt alergica la ceva l, no idea dar am zis incerc inainte sa merg iar la oftamolog. Daca puteti ajuta cu un sfat sau pot sa trimit poze etc. multumesc anticipat

    • Sper ca aveti asigurare si mergeti la stat, nu in privat. Medicina de stat e mult mai sus decit cea privata, cu citeva excepții. Si e gratuit. Trimiteti-mi pe mail sau pe messenger 1-2 poze clare, din fată, ca sa va pot da un sfat pt ca din descrierea dvs este greu de inteles.

    • Sper ca aveti asigurare si mergeti la stat, nu in privat. Medicina de stat e mult mai sus decit cea privata, cu citeva excepții. Si e gratuit. Trimiteti-mi pe mail sau pe messenger 1-2 poze clare, din fată, ca sa va pot da un sfat pt ca din descrierea dvs este greu de inteles..

  • Buna ziua. doamna doctor de aproximativ 2 luni, am fost diagnosticata de un medic oftalmolog cu conjunctivita alergica. mi s-a prescris tratament cu:
   Opatanol, Flumetol fara rezultat
   Tobradex si Lubristil – ameliorare partiala
   betabioptal – se amelioreaza dar nu de tot, DAR APARE O VEDERE INCETOSATA ( vad sa scriu, sa citesc aproape-departe, vad imaginile, doar o ceata pe ochi care este mai persistenta dimineata si seara, dar pe parcursul zilei dispare). La ultimul control oftalmologic ( 3 in decurs de o luna) mi s-a spus ca nu este nici o problema oftalmologica ( mentionez faptul ca la ochiul stang am o ambliopie congenitala dar cu ochiul drept nu am avut nici o problema), si mi s-a sugerat un control neurologic. In urma controlului neurologic am trimisa catre un Rmn angio cerebral ( dl doctor a avut suspiciune de atrofie de nerv optic). RMN – ul a iesit foarte bine, vederea ramanand incetosata. Dl doctor neurolog imi sugereaza din nou un controlo oftalmologic precizand ca poate este nevoie de ochelari, desi medicul oftalmolog nu mi-a recomandat. Medicul neurolog mi-a spus ca poate fi vorba si espre o oboseala cronica, surmenaj.
   va rog sa ma indrumati pe o cale care ar putea scoate la iveala o cauza. bineinteles mi-am facut o alta programare la oftalmologie Dr Andreea Ciubotaru Bucuresti pe 21.01.2013, pana atunci urmand tratament neurologic cu Piracetam 2 cps /zi, Calciu cu D3.
   Astept cu nerabdare parerea dumneavoastra.
   Multumesc din suflet.

   • Ati facut autorefractometrie cu picaturi? Cum arata aceasta?

    • Medicul oftalmolog mi-a spus ca nu este cazul sa mai fac nici o investigatie, fiindca totul este bine. Sper ca dna dr. Ciubotaru sa mi sugereze ce mai este de facut, asa cum astept si de la dumneavoastra o parere.
     Multumesc

     • adaug si ultimele rezultate oftalmologice:
      – VOD 1fr
      – VOS 0,1 fr
      TAO 14 HG
      FAM NORMAL
      VD: 12.00 CYL: MIX
      S C A
      – 0.25 52
      – 0.50
      – 0.50
      – 0.75
      – 0.50
      S.E. – 0.50

      S C A
      + 5.25 – 6.00 8
      +5.25 – 6.00 8

      S.E. + 2.25
      PD: 55

      • Ceata este pe ambii ochi? Cu o lentile de -0,50 la ochiul drept cum vedeti? Ceata persista sau dispare? Corneea este in regula?

       • da ceata este pe ambii ochi si nu este permanenta
        este mai persistenta dimineata si seara, pe timpul zilei apare doar la lumina artificiala si la calculator, cand mi se inrosesc ochii, ma mananca si ma ustura
        Da corneea este in regula

        • Puneti Trium 3/zi, Corneregel seara timp de 2 saptamani si obligatoriu ochelari de -0,5 la ochiul bun si sticla plana la celalalt daca nu corecteaza, in limita de pana la 3 dioptrii.

         • Doamna doctor, de curand am fost la un alt control oftalmologic la o clinica din bucuresti ( Infosan dr Andreea Ciubotaru) – au fost inregistrate rezultate negative doar la testul de lacrimi, spunandu-mi-se ca ochii sunt foarte uscati. In rest nu au gasit nici o problema ( simt cromatic in limite, nervoptic fara probleme, macula normala etc). Examinarea mi s-a facut si inainte si dupa ciclopegie. Nu mi-au recomandat ochelari, doar Lacrimi artificiale HAYBACK. Va rog sa imi spuneti daca chiar este nevoie de ochelari si de ce parerile medicilor oftalmologi sunt atat de diferite.
          Multumesc

          • De ochelari este nevoie, clar. Vreau sa stiu daca va acoperiti ochiul ambliop si purtati ochelarul de -0,50, mai apare acea ceata. De asemenea puneti Systane ultra sau Optive lacrimi 3/zi de acum incolo, si seara la culcare Vidisic, totul timp de o luna.

          • Cu lentila de – 0,50 vad mai tare in ceata, nu ma ajuta nici cea de – 0,25 tot in ceata vad. Vad in ceata cu orice lentila pusa la ochiul bun, si mai bine fara corectie. Multumesc

          • Atunci faceti tratamentul indicat de mine, fara sa va mai puneti ochelari.

         • Bună ziua as dori sa ma ajutați cu un sfat .În urma cu 7 săptămâni am fost diagnosticata cu sindrom de ochi uscat am urmat tratament cu Lakrisec și xanterdes .,problema nu sa rezolvat .Am urmat alt consult oftalmologic în urma consultului am urmat un tratament cu dexatobrom si kanamicina H.dignisticul fiind blefaroconjuctivita alergica .Simptomele au rămas la fel Lăcrimare excesiva plus senzație de nisip în ochi. Am urmat un alt consult la clinica ofta cluj ,mi sa făcut un sondaj lacrimal cu caii permeabile.Duagnosticul pus. este de keratita marginala inferioara ,tratamentul recomandat este vitApos și lacrimi artificiale. Din păcate nici tratamentul acesta nu funcționează ochii la fel lăcrimează plus senzația de mâncărime. Am luat și antihistaminice 3 săptămâni oral plus picaturi .Mulțumesc frumos va rog sa ma ajutați cu un sfat .

          • Tratamentul pe care l-ati facut e o mare greseală. Exact ce nu trebuia. Ati agravat.
           Puneti Sensivit dim si seara si ser fiziologic de 5-7 ori pe zi sau de cite ori e nevoie. Atit.

   • Buna ziua , D-na doctr băiatul meu in vârsta de 3 ani de un 1 an de zile are aceste diagnostice date de doctr de ochi de aici , anume: LA Ulcus corneae(H16.0). Rezidiverende Keratokonjunktivitis vernalis RA parazentrale HH-Narbe(cicatrice) va implor Spune-ți mi ce tratament e bun pentru el , pentru k de la vârsta de 1 an si 10 luni numai prin doctr de ochi ne ducem. Luna care vine avem programare la Clinique Charite Berlin . Mulțumesc pentru înțelegerea de a-mi citi acest mesaj

    • Este probabil un copil cu o imunitate foarte scazuta. Va rog sa imi trimiteti poze clare din fata sa vad cum arata ochisorii copilului, pe adresa de mail a spitalului, impreuna cu aceste mesaje.

  • Buna ziua.
   Doamna dr. Pop Monica,sunteti un medic deosebit, va admir tare mult, va rog daca se poate sa ma ajutati.
   De 7 zile am o keratoconjuctivita, pleoape inflamate,stari febrile…
   tratament este urmatorul- gel oftalmic VIRGAN 1,5, VIGAMOX PICATURI, TOBRADEX UNGUENT, XANTERNET0,3% MONODOZE.Am vazut pe site-ul dumneavoastra la CONJUCTIVITA VIRALA, cu stari febrile, se poate lua si doxitretraciclina si iau doxitretraciclina si nurofen forte..
   In primele 3 zile am folosit TROPICAMIDA PICATURI SI PRANOFLOG.
   intrebarea mea este, daca este, daca este normal sa ma doara capul, si sa am stari febrile, dureri de spate, fara putere, sunt ca o lamaie stoarsa.
   ar trebui sa mai ia altceva?
   Va multumesc.

   • Opriti complet acest tratament oftalmologic cu care nu sunt de acord, cu exceptia Virganului si a Tropicamidei.
    Puneti Betabioptal 3/zi, Virgan 2/zi intre ele si seara Zovirax unguent oftalmic.
    Reveniti in cateva zile.

    • Doamna doctor, va multumesc din suflet, abea acum am reusit sa citesc mesajul, a fost o eroare cred.
     Sa va ajute Dumnezeu, sunteti deosebita.

    • Buna seara, doamna doctor, va multumesc pentru sfaturi, ma simt mai bine, am urmat tratamentul dumneavoastra, pleopa nu mai este inflamata, ochii nu mai sunt asa rosii, singurul disconfort parca am ceva in ochii, vad cetos uneori.
     Am fost azi la control, am nevoie de concediu medical, doamna docot mi-a zis ca continu tratamentul cu picaturi, mi-a zis ca corneea este toata punctata si ca trebuie sa iau 21 de zile PREDNINSON!!!
     Sunt foarte speriata cum sa iau PREDNINSON.

     • Puneti acum Maxidex 3/zi si Virgan 2/zi ALTERNATIV iar seara Corneregel sau Vitapos.
      Nu va recomand sa luati Prednison oral pt aceasta afectare.

      • Va multumesc, sunteti deosebita, sa va de-a Dumnezeu sanatate.

      • Doamna doctor daca va rog frumos puteti sa-mi recomandti un medic din Cluj, sa meg la o consultatie.
       Va multumesc.

       • ATi facut tratamentul recomandat de mine?

        • Buna dimineata,
         Tratamentul recomandat de dumneavoastra il fac in continuare, ma simt mai bine, cate zile ar trebui sa-l fac?
         Vreau sa va intreb ceva, am miopie cu astigmatism, ochiul drept este cel mai slab -2.75, si asa este cel mai bolnav,am inteles ca corneea este TOATA PUNCTATA, poate sa-mi agraveze mai mult ochii,sa raman cu sechele??
         Va multumesc din suflet, va rog sa ma ierati ca va tot deranjez.
         O zi minunata va doresc.

         • Nu. Faceti 10 zile. adaugati de azi intre aplicari Sensivit 2/zi, iar Virgan reduceti la 1/zi.

          • Buna ziua, Doamna doctor.
           Iau tratamentul recomandat de dumneavoastra, dar am o durere de cap ingrozitoare,cel mai tare ma doare partea dreapta, deasupra ochiului spranceana, are vreo legatura cu conjuctivita?.
           Am luat NUFOFEN FORTE de 400, dar tot nu-mi trece.
           La Ochii simt uneori un disconfort si dimineata se usuca, dar dupa ce pun picaturile sunt in regula.
           Va multumesc, sa aveti o zi minunata

          • Daca ochiul este alb si linistit, durerea de cap nu are legatura cu patologiile dvs oftalmologice. Doar eventual o lipsa de ochelari adecvati, numai daca sunt durerile dupa ce folositi ochii.

          • Buna seara
           Doamna doctor azi am fost din nou la control, mi-a prescris picaturi NETILDEX, 4×1/zi, 3 flacone, cad termin sa merg la control.Doamna dr. ce sa fac, sa iau aceste picaturi? O seara buna.

          • SUB NICI O FORMA S ANU FACETI ACEST TRATAMENT!! Va rog sa nu mai reveniti daca nu doriti sa urmati sfaturile mele.

          • Buna ziua, doamna doctor, eu tratamentul dumneavoastra il urmez, dar am fost la control.
           Doamna doctor, Ochii mei nu cred ca sunt vindecati in totalitate, uneori ma dor, ii simt foarte uscati, dimineata, un pic pleoapa inflamata.
           Va multumesc, din suflet, va doresc sanatate.

       • am fost la un doctor oftalmolog si mi-a dat lubristil relax mi-a zis ca am conjuctivita alergica vreau sa stiu care e mai bun visine sau lubristil

        • Visine SUB NICI O FORMA! Are efecte secundare care pot fi grave. Lubristilul nu are efect antialergic. Cititi la articolul la care ati postat partea de conjunctivite alergice.

  • Buna ziua.eu am o fetita de 7luni si de cand am venit cu ea din spital face mai mereu conjuctivita.pot zice lunar.cum iesim afara cum ii curge ochiul.o secretie galbena.am fost cu ea cand avea 3luni la oftamolog si mia zis ca e tot ok.ca va trece conjuctivita pe parcurs cum creste.mia dat picuri sai pun tobral se numesc aici.dar tot nui trece si mereu cu episoade de conjuctivita.vas ruga sa imi spuneti ce sa fac? Va multumesc frumos.

  • Bună seara,

   Simptomele mele fost prurit intens la ambii ochi și ochi aposi, aproape înlăcrimați. Am mai avut și în 2014 o formă de conjunctivită, deci acum am mers mai repede la medic. Dimineața următoare a fost prima în care am observat secreție la ochi, dar foarte puțină.
   Am mers la oftalmolog și în urma consultației m-a diagnosticat cu bleno conjunctivită ac (sper că am scris bine, nu mai rețin exact) și început de orjelet la ochiul stâng. Nu am avut timp să o întreb prea multe pe dna doctor pentru ca am mers acolo fără programare și m-a consultat ca pe o urgență. Tratamentul prescris este:
   – Tobradex picături, administrare:4 zile 4 picături/zi, următoarele 4 zile 3 picături, următoarele 4 zile 2 picături, următoarele 4 1 picătură, apoi cate 1 picătură la 2 zile până la următoarea consultație peste 25 de zile;
   – opatanol picături, administrare: W picături pe zi;
   – tobradex unguent, administrare: pe pleoape, seara, după lavaj.

   Citind articolele dumneavoastră (acesta și cel despre orjelet) m-am speriat puțin, și as vrea, va rog, să îmi spuneti și părerea dumneavoastră dumneavoastră.

   Menționez faptul că în 2014 am avut o formă destul de grava de conjunctivită, cu ochi foarte roșii și dureroși pentru care mi s-a administrat ciplox și pranoflog.

   Recent am fost diagnosticata cu streptococ beta hemolitic de grup a pentru care am luat tratament, urmează să refac analiza.

   Am 23 de ani.

   Mulțumesc!

   • Nu sunt de acord cu tratamentul prescris cu exceptia Opatanolului de 3 ori pe zi. Eventual trimiteti 2 poze clare din fata pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje sa vad cum arata.
    Luati pe gura un Cal-C-Vita efervescent 5-6 zile si cate o tableta de Aerius pt adulti seara, tot 5-6 zile.

  • Buna ziua.As dori sa va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: sunt medic stomatolog si in urma cu aproximativ 5 ani mi-a sarit in ochiul drept ceva de la un pacient. Am facut la acel moment o conjunctivita destul de agresiva.Dupa tratamentul urmat atunci inflamatia s-a remis dar am ramas cu o hiperlacrimatie doar la ochiul drept. Mi s-au recomandat picaturi pentru ochi uscati de 3-4 ori pe zi(Systane, Hyabac).De aproximativ 2 luni a aparut o secretie albicioasa, numai la nivelul ochiului drept care intr-o prima faza s-a supainfectat.Am urmat tratamet cu Nettacin (10 zile)si Ocuhil C (permanent), in urma caruia s-a remis infectia dar secretia persista. Senzatia de usturime s-a accentuat. De asemenea s-a accentuat senzatia de uscaciune a ochior in special noaptea si dimineata. Am facut intre timp si un examen al secretiei oculare cu antibiograma care a iesit negativ la ambii ochi.La ultimul control oftalmologic mi s-a recomandat din nou Nettacin (14 zile) si Ocuhil C in continuare.Rezultatele sunt insa neschimmbate.
   As dori sa stiu ce as putea sa fac in aceasta directie, eventual o progrmare pentru un consult.
   Va multumesc frumos !!!

   • Nu faceti niciun tratament incepand de sambata si daca doriti va pot vedea duminica de la 12:30 la spital cu multa rabdare si cu ochii nespalati si cu aceste mesaje imprimate.

    • Buna dimineata.

     Duminica la 12.30 voi fi la spital.
     Va multumesc frumos !!!

     • Buna ziua.

      Dupa spalaturile efectuate la nivelul canalului lacrimal drept, am urmat tratamentul prescris de dvs cu: Cloramfenicol, Voltaren si Ocuhil C timp de 7 zile.Pe parcursul tratamentului si aproximativ 5-6 zile dupa terminarea acestuia totul a fost in regula.Insa treptat secretia aceea alb-galbuie a revenit si de cca 2-3 zile este cam in acelasi stadiu ca inainte de inceperea tratamentului.Va rog frumos sa-mi recomandati ceea ce este de facut in continuare.

      CU stima.

      • Probabil s-a obstruat din nou, ar trebui repetat sondajul de cai. Sunt la spital duminica 7 august (ora 12:30).

       • Buna ziua.

        Voi fi la spital la 12.30.

        Va multumesc frumos !!!
        C stima.

        • Buna ziua.

         Am fost la dna Dr. Speranta Scmitzer asa cum mi-ati recomandat, mi-a efectuat spalaturi la nivelul canalului lacrimal drept acesta avand o pemeabilitate normala.
         Problema secretiei insa se mentine.Am urmat ulterior tratament cu Cloramfenicol si dupa incetarea acestuia a aparut din nou. Acum sunt sub tratament cu Vigamox si Diflucan dar rezulatele sunt cam aceleasi.Am efectuat inaninte de inceperea tratamentului cu Vigamox si Diflucan un examen de secretie oculara cu antibiograma si fungigrama, iar rezultatul antibiogramei a fost negativ pentru Streptococcus pneumoniae, Haemophilus spp, Neisseria gonorheae, Staphylococus aureus, Enterobacteriacae, bacili Gram negativi nefermentativi.Rezultatul fungigramei il astept inca.
         Mi s-a recomandat si Xalatan seara inaninte de culcare pt ca d-na dr. a gasit tensiunea intraoculara la valori de 27 pt ambii ochi.
         Va rog sa-mi recomandati ce a-si putea face in cazul secretiei respective deoarece nu a raspuns la nici un tratament antibiotic de pana acum si nu cred ca e normal sa folosesc antibiotice o perioada atat de lunga de timp(imi pun antibiotice in ochi de cca 3 luni).
         Cu stima.

         • Reveniti la consultatie duminica 18 sept ora 12:30 cu ochiul nespalat din seara precedenta.
          Intrerupeti URGENT Xalatanul si si restul tratamentului si amintiti-mi de tensiune cand veniti.
          Va spalati doar cu apa rece si sapun.

  • Imi lacrameaza ochii. Ce pot sa fac ? Mi-am pus picaturi de Visine cateva zile .

   • ESTE O MARE GAFA sa puneti Visine!! Lacrimarea nu are tratament, puneti Sensivit de 2-3 ori pe zi.

    • Bună seara, va rog poate ma puteti ajuta dna,Doctor, am ajuns să fiu dependentă de cortizon, cel puțin așa mi sa zis, controale peste controale plus tratamente ,ochii imi sunt roși macarime lacrimi foarte abundente,ploape umflate, de 2 ani ma chinui cu așa ceva nu mai știu ce să fac, Am folosit foarte mult picături cu cortizon ,find operată la un ochi de cataractă traumatizată acum 13 ani ,am folosit foarte mult picături cu cortizon si am devenit dependentă ,așa mi sa zi .Va rog poate ma puteti ajuta,sau îndruma Mulțumesc mult! .

  • Buna seara d-na doctor Monica Pop am rugamintea sa-mi spuneti daca exista un remediu pt. lacrimare abundenta- am aceasta problema, am fost la specialist si raspunsul a fost: ” este modul ochiului de a se proteja, inca nu s-a inventat nimic pt. asa ceva”! Pot sa va spun ca din tinerete aveam ochii sensibili la soare, zapada, aer rece lacrimau. Dar cel mai mare necaz este ca acum s-a accentuat curg lacrimile mai tot timpul; am ochelari pt aproape -merg la control cel putin o data pe an. Cu multumiri Maria G.

  • Bună ziua d na Dr.Monica Pop,ma numesc Adriana am 45 de ani și ptr.prima oara în viata mea am făcut o conjunctivita(virala) mai precis m am trezit dimineața cu ochiul drept umflat,fiind vinerea m am dus la oftalmolog(am nimerit o rezidenta dar nu contează deoarece eu respect doctorii indiferent ca sunt la început de drum sau sunt cu experienta) d-soara mi a prescris 3/zipic.DexaTobrom.Duminica seara deci după aproape trei zile ochiul meu era și mai umflat drept urmare,Lunea m am dus la spital unde mi s-a prescris Nettacin pic. 1-2 la trei ore și șervețele Iridium Baby ptr igiena externa. Între timp a trecut și la celalalt ochi, azi fiind Miercuri deci după 6 zile eu nu simt nici o ameliorare ochii îmi sunt roșii ma ustura și ma mănâncă și credeți ma ma străduiesc sa va scriu corect căci nu vad f bine. Întrebarea mea ar fi :tratamentul meu e ok? Ar trebui sa suplimentez cu ceva? Va rog sa ma îndrumați și va mulțumesc din suflet.

   • Puneti Virgan 3/zi si Alergorom intre ele 2/zi. timp de 4-5 zile.

    • Buna seara, doamna dr Pop.Ma bucur din suflet ca am ocazia sa va pot adresa o intrebare,in legatura cu problema mea pe care o am cu ochii.De ceva timp doua saptamani ma mananca tare pleoapa superioara si putin si cea inferioara. Pleoapele sunt rosii si umflate ce pot sa fac ca am incercat cu Canamicina sulfat 1% si azi am dat si cu Floxal dar degeaba .Am fost la oftalmolog pentru ochelari si mi a dat si picaturile LUBRISTIL FORTE am pus doar de doua ori dar va rog sa mi spune ti daca sunt si acestea bune .Cand am fost la medic nu aveam mancarimi la pleoape.Multumesc frumos .O seara linistita va doresc.

     • MARE GRESEALĂ si cu Floxalul dar mai ales cu Kanamicina. Aveti o alergie iar prin ce ati pus, ati agravat. Nu inteleg cine v-a sfatuit sa faceti exact ce nu trebuia.
      Puneti Olopatadină ( sau Alergorom, ce găsiti) x 3-4 ori pe zi si Maxidex x 2 pe zi intre ele, nu concomitent. Luati pe gură CalcVita 1 pe zi si Aerius seara cu 1 ora inainte de culcare. Totul 7 zile.

  • Buna seara, doamna dr Pop.

   Am o fetița de 2 ani si 6 luni si una de 4 luni.
   Cand eram însărcinată cu a doua fetița am facut un orjelet la ochiul stâng pe care nu l- am tratat deloc pt ca mi- a fost teama de orice medicamentație in timpul sarcinii. A trecut de la sine, dar dupa ce am născut am facut din ce in ce mai dese si in interiorul pleoapei si la exterior ca niste coșuri. Am mers la medicul de familie si mi-a dat Betabioptal, picături de doua ori pe zi, timp de 20 de zile, dimineața si seara in condițiile in care alăptam si inca alăptez.
   De câteva zile fiica ca mare a luat o răceala si are si secreții purulente pe care le observ dimineața, dupa ea am luat si eu si am o amigdalita cu conjunctivita dar s- au adăugat si orjelet exteriori la ambii ochi, iar bebelușul are conjunctivita de azi, deocamdata la ochiul drept si spre seara s- a înroșit si celălalt. Ce sa fac in condițiile in care medicul de familie nu mi- a dat trimitere la oftalmolog, deși am cerut iar acum suntem acasă pe tratament cu aerosoli si ceaiuri, iar pentru ochi spalari cu ser fiziologic si comprese sterile. In cazul conjunctivitei nu ne dor ochii, iar eu cu orjeletii nu stiu cum sa procedez pt ca la ochiul stâng simt sub pleoapa inferioară ca trei grauncioare. Ce sa fac, cum sa procedez?

   • Va rog trimiteti poze clare din fata cu toti cei 6 ochi: ai dumneavoastra, ai fetei cea mare si ai fetitei mici, cu secretii, sa vad cum arata. Cat de repede puteti, pe adresa de mail a spitalului. Este bine ser fiziologic dar nu ajunge.

  • am fost diagnosticata cu conjunctivita cronica foliculara.Mi s-a recomandat Tobradex pic oftalmice. Cand am facut prima data tratamentul ( timp de 14 zile) am simtit o ameliorare dar cand l-am m-ai repetat mi s-a parut ca nu mai are acelasi efect.Simptomele mele sunt senzatie de corp strain, usturime si uneori mancarime.Multumesc.

  • Buna seara, d-na doctor, va rog respectuos daca se poate un sfat din partea dvs si anume- de aproximativ 3 zile am ochiul stang rosu la coada ochiului. Am folosit picaturi Spersadex dar nu cedeaza roseala si ma si doare. Am mai avut asa ceva cu doi ani in urma si diagnosticul a fost conjuctivita .Atunci am folosit Spersadex dta de doctor si a avut efect dar acum nu trece si ochiul este rosu in continuare, ce sfat imi dati? Va multumesc si va doresc multa sanatate!

  • Buna seara,d-na doctor!Va rog sa-mi spuneti ce sa fac.Problema mea este urmatoarea:Periodic(o data pe luna) se inroseste ochiul stang cu o usoara senzatie de arsura,aceasta roseata dureaza o saptamana.Aceasta problema(roseata la ochiul stang) a inceput di luna mai.Am facut tot felul de analize,controale oftalmologice,tensiune oculara,camp vizual,iar diagnosticele stabilite au fost conjuctivita nespecificata si sensibilitate la conjuctivita.Am urmat tratamentele recomandate de medici,Proculin,tobradex,spersalerg,visine.Degeaba.Aceasta roseata doar la ochiul stang apare.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac.Port ochelari de distanta -5 la ambii ochi.Multumesc mult!

   • Poate fi legat de ciclu.
    Mare greseala proculinul si visine-ul, care întii albesc si apoi accentuează afectiunea!
    Trimiteti poze atunci cand ochii sunt asa rosii pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje.

  • Buna seara ! Ma confrunt cu o problema care desi initial parea ceva relativ minor , acum este problema reala si efectiv nu stiu ce sa mai fac..
   Initial am sesizat aparitia unor vase rosii constante pe albul ochilor ,pe care nu le -am avut niciodata….
   Apoi am fost la farmacie si mi sa recomandat Tobradex in ideea ca poate as avea o infectie (nu aveam )…din nefericire dupa ce am administrat acest medicament nu doar ca nu au disparut acele venisoare , ci pe deasupra aveam o senzatie puternica de uscaciune , intepaturi , o usoara usturime iritatie arsura , imi era si mai greu sa plang lacrimile veneau mai greu , aceste simptome au venit strict ulterior administrarii Tobradex ului
   Mentionez ca daca dau cu apa in ochi sau daca plang (este normal sa se inroseasca ochiul ,dar mie parca imi sangereaza taree daca plang sau daca dau cu apa ..), iar daca nu dau cu apa si nu plang oricum spatiul alb este acoperit de vene rosii sangerii asa
   M – am speriat si am mers la medic , mi s-a recomandat systane hidration…a observat o usoara ameliorare insa nu semnificativa , plus ca dupa ce am luat pauza de la systane (mi sa spus sa fac 10 zile pauza dupa fiecare luna) ochii mei sunt si mai rosii arat urat efectiv oribil imi este rusine sa dau ochii cu cei din jur si am asa att vene prinuntate xat si multe vene usor diminuate care impreuna formeaza o pojghita roze galbuie rosiatica iar de uscaciunea ochilor nu scap . .. ma afecteaza f mult ,este socant nu am avut niciodata asemenea probleme…nici macar nu stiu cauza , banuiesc f mult acel Tobradex….nu stiu de ce si ce sa mai fac…
   Va rog din suflet , ce as putea face, vitamine ,omega 3 sau .. ?am vreo sansa sa scap de acest sindrom al ochiului uscat definitiv ? poate intrdevar fi din cauza tobradexului sau considerati ca ar fi alte cauze ?..va rog frumos ..Va multumesc anticipat !

   • Asta este soarta celor care in secolul 21 se trateaza dupa sfaturile farmacistilor. Spun de ani de zile peste tot sa nu faca nimeni asa ceva dar vad ca pentru unii e inutil si ei continuă se-si faca singuri rau, ascultind tot felul de sfaturi neavenite ! Imi pare rau. Mergeti la un consult minutios, sa nu fi crescut si tensiunea intraoculara dupa tobradex, pe care eu nu-l recomand niciodata. Sa vi se faca toate investigatiile, inclusiv autorefractometrie cu picaturi cicloplegice etc, probabil e nevoie si de ochelari. De ochi uscat nu veti scapa odata ce s-a instalat. Faceti urmatorul tratament : Hylo x 3 pe zi, Sensivit x 2 pe zi intre ele la 2-3 ore distanta si seara, la culcare, Xailin gel. Pe gura, Vit A 1 capsula la 4 zile timp de 1 luna. Reveniti cu investigatiie si cu o poza.

  • Buna seara am și eu fetiță de 3ani și de mica avem probleme la ochișorul stâng i se strânge ceva gălbui și o cam supără lumina.am tot fost la medici și ne-a dat tot felul de picături dar fără efect își făcea efectul doar in perioada in care i le puneam după ce terminam tratamentul ochișorul era la fel.ce as putea sa fac?

  • Va rog dna doctor o programare la un consult.se pare cam s.syogren.de cateva luni am o mancarime a ploapelor care sunt rosii si se scuameaza.in ochi se acumuleaza secretie alba vascosa si acea senzatie de ceva in ochi.am si lupus si artroza cu care nu sunt de acord.am fost la dna dr ruxandra ionescu la sp.sf.maria dar ma livesc de superficialitatea medicilor de acolo cat si a investigatiilor.va rog dna doctor ajutati-ma!

   • Sindromul de care vorbiti nu are nici o legatură cu aceste simptome. Puneti Alergorom x 3 pe zi si Flumetol unguent oftalmic pe pleoape x 2-3 ori pe zi si luati seara Claritine 1 tb si o CalcVita pe zi 7 zile.

  • Buna ziua. Va multumesc pentru articolul acesta. Va rog mult sa imi scrieti ceva in legatura cu problema unui bebeluș de 5 saptamani. Ii curg ochii dar nu are puroi si nu sunt inrositi nici in interior nici pleoapele. A mers cu el la medicul de familie ,i s-a dat diagnosticul conjuctivita si i-a prescris Dexatombrom. Mentinez ca parintii copilului fumeaza in aceeasi camera cu copilul. Poate fi de la fumul de tigara? E bine sa folosesca aceste picaturi la doar 5 sapatamani? Va multunesc.

   • Este o f mare gafă! De ani si ani spun peste tot sa NU MEARGĂ NIMENI, NICIODATĂ, LA MEDICUL DE FAMILIE SAU LA PEDIATRU CU ATIT MAI PUTIN, cu afectiuni oftalmologice. Pt lacrimare, picaturi cu antibiotice si cartizon?! La un bebe?! Nu pot sa cred asa ceva. Pot da complicatii redutabile (glaucom, cataractă…) Daca tot i-ati pus ce in nici un caz nu trebuia, sper ca nu i-ati pus mai mult de 4-5 zile. Trimiteti-mi o poză clara, de aproape.

  • Bună ziua d-na dr
   Copilului meu i-a intrat nisip în ochi, l-am curatat și nu mai avea nimic, nici nu se mai freca la ochi… La 1-2zile a început sa aibă sensibilitate la lumina foarte puternica… De ex un neon de bucătărie… Multumesc.

  • Bună ziua dna doctor !acum 3 luni au apărut dureri de ochi am fost la control degenerescentă maculară ambii ochii.Dna doctor de 2 luni am infecție cu stafilococul cuagulazo negativ,am urmat tratament cu clyndamicin și picături cu oftasecur de 3 ori pe zi trei săptămâni .Of acum am dureri mari și de cap in spatele globului ocular când văd BN când nu văd ,nu pot să mai merg la serviciu nu știu ce să fac .Poape sunteți șansa vieții mele dvs ați salvat multe vieți!Vă mulțumesc !

   • Nici degenerescenta maculara si nici stafilococul nu dau dureri, asta e cert. Mergeti la un consult neurologic si faceti si un RMN sau macar CT cerebral. Ceea ce descrieti nu sint simptome oftalmologice.

 • Buna ziua doamna doctor,ma numesc Ciurdea Claudia Maria,am 29 ani si sunt din Piatra Neamt.Problema mea ar fii urmatoarea:in urma cu 4 ani am fost la un control de rutina si mi sa pus diagnosticul(ASTIGMATISM HIPERMETROPIC SIMPLU CONFORM REGULII)

  O.D.:Dc +1 ,Ax 90 grade ,A.V.1cc
  O.S.:Dc +0,75 ,Ax 90 grade ,A.V.1cc

  Acum deoarece am simtit ca ochelarii nu ma mai prea ajuta am fost din nou la control si mi sa pus diagnosticul(ASTIGMATISM MIXT CONFORM REGULII;Obs:KERATOCONUS)

  O.D.:Ds +1 ,Dc -2,25 ,Ax 180 grade ,A.V.1cc
  O.S.:Ds +1 ,Dc -2 ,Ax 0 grade ,A.V.1cc

  Medicul la care am fost mia zis ca in oras la noi nu este aparatura necesara in vederea diagnosticarii si tratarii acestei afectiuni si am fost indrumata catre Bucuresti.
  Va rog frumos sa imi ziceti si mie ce solutii as avea in acest caz.

  • Mergeti la West Eye Hospital pentru keratoconus (comfirmare si tratament daca este cazul). Numarul este 021 9757.

   • Buna ziua,

    Sex: feminin
    Varsta: 68 ani
    Domiciliul: Bucuresti

    In octombrie 2011 am avut operatie de cataracta nereusita la Spitalul Militar, iar in martie 2012 s-a repetat operatia la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti. Pe biletul de externare apare diagnosticul OS-PSEUDOFAKIE CP si ca as fi vindecata.
    Dar am crize de dureri insuportabile la aprox 2 saptamani, insotita de roseala puternica a ochiului si imflamare a pleoapei. Fotofobie am tot timpul din martie (a doua operatie). Cand merg la control in timpul crizelor la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti mi se spune ca ochiul este bine, nu am tensiune si sa pun picaturi (Flumetol S). Ce parere aveti, ar trebui sa consult mai multi doctori, sunt simptomele normale, avand in vedere ca am fost externata ca si vindecata?

    Multumesc,

    Florica

 • doamna d-ra va deranjez din nou..am citit postarile d-voastra..fiul meu are conjuctivita..am fost cu el de 2 ori la oftalmolog si mi-a spus k are dar nu mi-a zis ce fel de conjuctivita..in msj kre vi le-am mai trimis eu am uitat sa specific un lucru foarte important..la pleoapa e jos dar in ochisor ,,jos,,inauntru are k niste firisoare de ata rosidar mai suptiri..ceva rosu ca niste ,,vase de singe ,,..foarte subtiri..si clipese foarte des..mai ales seara ..park kind ii oboseste ochii..are ochelari de protectie (nu are probleme cu vederea).si ii pun netildex pic si betabioptal unguent..am fost cu el a doua oara la control si mi-a prelungit tratamentul accelasi si mi-a spus k conjuctivita de mai mult timp(specific k nu am stiut . de citeva luni am observat k clipeste si am mers cu el la doctor)..si sa continui tratamentul si k clipitul o sa treaca in timp chiar si dupa terminarea tratamentului.tin sa specific k nu i se formeaza nici o secretie la ochii si imi mai spune k are senzatia k are ceva in ochii si are momente knd clipeste mai des nu tot timpul ..nu e ceva continuu..si in legatura cu tratamentu sunt nedumerita..mi-a spus sa ii pun betabioptal in ochii pina se termina tubul..asta ar insemna cam o luna de zile ..poate mai mult..va rog sa imi sczuzati greselile de ortografie ..si punctuatie..sunt f suparata .am si intrbat-o pe d-na doctor dak ,dupa ce term iar tratamentul venim iar la control,,mi-a spus dak e cazu..nu e normal sa stabileask dinsa dak mai are conjuctivita sau nu??cred k cel mai bn ar fi sa imi schimb medicul..suntem la distanta de bucuresti iar servicul nu ne permite sa venim..sunt sigura k d-voastra poate ati fi tratat conjuctivita pe care o are cu mare usurinta..sunteti un medic extrordinar..faptul k existati sunteti o raza de speranta pt cei cu probleme.multa santate

 • o sa oprim tratamntul cu betabioptal..o sa ii pun doar picaturile..iar in functie de rezultate o sa merg cu el iar la control..la alt dr.va multumesc din suflet k mi-ati rasp .sa va dea d-zeu sanatate.

 • Buna ziua! Doamna doctor, ma numesc Roxana, am 26 de ani si sunt din Piatra Neamt. Din copilarie am fost diagnosticata cu miopie (-1) dar nu am purtat ochelarii decat la scoala – pe strada nu-i suportam.
  In 2006, la un nou control oftalmologic, diagnosticul a fost: OD astigmatism mixt (-1,5),OS astigmatism miopic (-2,5)
  In 2012 diagnosticul este: OD astigmatism miopic, dioprii cilindrice -1,75,A.V. 0,9; OS miopie medie, dioprii sferice -3,5,A.V. 0,3-0,4(subcorectii acceptate), axul de 180 (OD), distanta interpupilara 30,5-33,5.
  Acum am inceput sa port ochelarii si pe strada pentru ca vederea se inrautatise. La distanta vedeam in ceata, neclar.
  Va rog sa-mi spuneti daca pot obtine un permis de conducere avand acest diagnostic si daca imi recomandati o operatie de reducere a dioptriilor.
  De asemenea, daca cunoasteti, va rog sa-mi recomandati un medic oftalmolog bun din Iasi.
  Multumesc.
  Cu stima,
  Roxana

  • Cititi, va rog, articolul despre operatie de reducere a dioptriilor de pe acest blog. Cat despre permis de conducere, am nevoie sa precizati vederea fiecarui ochi in parte CU ochelari asa cum este scrisa pe biletul de la medic.

   • OD VD=12.0
    SPH
    -0.75

    -0.75
    -0.75
    -1.00
    -0.50
    -0.50
    -0.50
    -0.50

    CYL
    -2.00

    -2.25
    -2.00
    -2.00
    -2.00
    -2.00
    -2.00
    -2.00
    AX
    3

    179
    3
    1
    179
    179
    0
    1

    CV

    97
    98
    97
    96
    96
    97
    97

    OS PD:63
    SPH
    -4.50

    -4.50
    -4.75

    CYL
    -1.50
    -1.50
    -1.50
    AX
    1
    1
    5

    CV
    97
    97
    Acestea sunt masurile de pe bilet. Sper sa va ajute ca sa-mi dati un raspuns. Va multumesc mult.

    • Mai sunt trecute si aceste masuri:
     OD
     mm
     7.99
     7.57

     -2.34
     …..
     42.24
     44.58
     42.26
     44.61

     AX
     177
     87

     177

     177
     87

     180
     90

     OS
     mm
     7.84
     7.65

     -1.08
     …..

     43.08
     44.11

     43.01
     44.03

     43.04
     44.12

     AX
     4
     94

     4
     ….
     4
     94

     3
     93

     4
     94
     Multumesc.

     • Eu nu vreau masuratorile aparatului. Eu vreau sa stiu ce a scris medicul. Ar fi trebuit sa scrie undeva VOD = si respectiv VOS = sau ceva asemanator. Vi s-au pus picaturi inainte de masuratoare?

      • Numai pe biletul din 2006 am trecut asa: VOD= 2/3 cc (-1,5 ax 180)
       VOD=2/3 cc (-2,5dsf)
       Nu mi s-au pus picaturi in ochi.

      • Pe biletul din 2010: VOD= 1 cc (-1.75 ax 180)
       VOS= (-3.5; -0.5 ax 0)
       Multumesc.

       • VOS =? Daca nu vi s-au pus picaturi analiza NU ESTE VALABILA. V-as recomanda sa faceti un control oftalmologic la un cabinet serios (NU o optica) unde sa vi se puna picaturi, sa vi se faca autorefractometria si cateva zile mai tarziu sa reveniti pentru prescriptia de ochelari cu proba la optotip. Evident sa vi se precizeze ci vederea CC (cu corectie).

        • Puteti totusi sa-mi recomandati un medic bun oftalmolog din Iasi? Multumesc mult pentru sfaturi.

         • Doamna Prof. Dr Camelia Bogdanici.

          • Buna ziua băiatul meu in vârstă de17 ani ii tot apar ulcioare la ochi in special la ochiul stâng acum doi ani a fost operat la Spitalul de oftalmologie la acelasi ochi si acum de doua zile a aparut iar la acelasi ochi.Urmăm cu tobradex unguent si vigamox picături date de un medic oftalmolog ce sa faca sa nu-i mai apara ae simte foarte jenat de colegi

          • Tratamentul este gresit. Am rugat sa cititi blogul inainte de a posta. Daca ati facut-o, ati vazut ce tratament recomand si care este cauza acestei situatii.

     • Buna ziua!Va rog sa-mi raspundeti daca in cazul meu este necesar sa pun Duotrav toata viata.
      S-a descoperit, in urma infestarii cu Toxocara canis si Toxoplasma gondi ca am probleme oculare.Am fost trimisa din Spitalul Colentina ,Sectia Parazitologie,la spitalul pe care cu onoare il conduceti si in urma investigatiei de masurare a cimului vizul s-a pus diagnosticul de glaucom cronic simplu. pe 31 05.2011REzultatele de la dumneavoasra:
      TOD 24 ,TOS 28,TAO 22 daca am inteles eu bine ce scrie pe diagrama pe care mi-a dat-o dupa consult.La 6 luni am facutLA CLINICA MIROPTIC MED din Ploiesti RNFL and OHN: medicul a zis ca nu sunt probleme cu nervul optic.
      iar concluzia scrisa a medicului,Dr Bratulescu Marian a fost
      TAO =18 SUB Duotrav
      OD :512 +1,5
      OS :505 +1,8
      Presiune corectata
      OD :19.5
      OS :19.8
      Am fost din nou la celasi medic,la Spitalul Municipal Ploiestisi fara alta investigatie mi-a recomandat in continuare Duotrav.Pot sa scap vreodata de aceste picaturi?
      Ce imi recomandati??
      Multumesc mult pentru raspuns si sa va dea Dumnezeu sanatate!

      • Medicul a procedat foarte bine. Faptul ca nu sunt probleme cu nervul optic arata ca glaucomul nu este vechi si aveti noroc mare ca a fost acum descoperit. Faptul ca tensiunea este atat de buna cu picaturi arata ca tratamentul este bun si ca este nevoie de ele. Veti pune in continuare picaturi antiglaucomatoase.

   • buna ziua Dna Dr. am conjunctivita la unul dinte ochi,am consultat numerosi doctori si mi s-a spus ca am conjunctivita acura,am urmat un tratament dar tot lacrimeaza si are o secretie purulenta.Ce tratament ma sfatuiti sa urmez?

    • Spalati-va cu apa rece si sapun si dupa o saptamana, mergeti cu ochii nespalati pt examen de secretie conjunctivala cu antibiograma si fungigrama la policlinica Pajura daca sunteti din Bucuresti si apoi puneti 3-4 zile Pranoflog 2-3 ori pe zi si reveniti cu rezultatul.

 • Buna ziua,
  Va scriu din nou in legatura cu orjeletele mele care au fost operate, unul recidivand. Am inceput tratamentul indicat de dumneavoastra 10 zile, dar nu vad imbunatatiri. Probabil trebuie sa-l fac 14 zile ? Dupa cat timp de la terminarea lui ar trebui sa treaca? Ma gandesc ca poate voi ajunge din nou la operatie…
  Va multumesc,
  Bogdana Mondea

  • Puteti sa mai faceti tratamentul 4 zile si apoi lasati-l sa se retraga de la sine. Mie personal mi s-a retras un astfel de orgelet dupa 3 sau 4 luni de la tratament.

   • Buna ziua,

    Imi puteti spune si mie ce tratament trebuie sa ii fac fetitei mele(in varsta de 7 ani) care are shalazion?Mentionez ca l-a facut deja pe al doilea.
    La primul am avut tratament cu netildex si floxal.

 • Sunt din Ploiesti, am 42 de ani ,sex feminin…
  Am keratita filamentoasa de 2 ani si jumatate si nu se trateaza.
  Am fost la numerosi doctori insa nu imi pot da un tratament sau o solutie care sa vindece.

 • buna seara,
  sunt din jud. Hunedoara
  am un baietel, Tudor, de 1an si 4 luni cand este obosit sau se bucura ii fuge ochiul stang spre interior.
  Am fost cu el la un consult si mi s-a spus sa astept pana la varsta ~ 2 ani ca ii va trece. Pe mine ma sperie.
  Ce ma sfatuiti sa fac?

  eu as veni sa-l vedeti si d-voastra

  va multumesc.

 • D-na doctor,am 43 ani,sunt din Cluj-Napoca si am fost diagnosticat cu BLEFARITA si ORJELET.Tratamentul prescris de 2 medici oftalmologi din Cluj nu a dat rezultate iar in privinta trat dvs am primit raspunsul la o farmacie ca nu se poate prepara dar voi incerca si la alte farmacii pt ca sunt perseverent.As dori sa va rog sa imi recomandati un medic oftalmolog din CLUJ-NAPOCA pt ca am inceput sa nu mai vad foarte bine nici la distanta.Mentionaz ca pt aproape port ochelari si ca de la varsta de 18 ani am fost diagnosticat cu SPONDILITA ANCHILOZANTA.Va multumesc anticipat si va apreciez foarte mult pt profesionalismul,rabdarea si omenia de care dati dovada.

 • Buna ziua dna doctor
  Ma numesc stan bogdan si sunt din Bistrita. Mamei mele, in varsta de 61 de ani, i s-a spus acum vreo 2 luni ca la un moment dat a suferit un accident vascular ocular la ochiul stang. Au urmat cateva controale la medicul oftalmolog si rand pe rand i s-a spus ba ca a suferit o hemoragie intraretiniana; ba ca are edem macular cistoid (sper sa scriu corect); ba ca a avut o hemoragie pe traiectul venelor … Mama ereditar sufera si de hipertensiune arteariala. Tot acum 2 luni i s-a recomandat sa inceapa tratement cu injectii Avastin, dar fara sa i se explice clar ce efecte secundare poate avea acest tratament. Doua luni la rand a facut cate o injectie pe luna dar starea ochiului nu s-a imbunatatit deloc. Dimpotriva, mama zice acum ca nu mai vede aproape deloc cu ochiul stang, dupa niste investigatii se pare ca ceva cheag de sange a reaparut la nivelul acelui ochi (cheag care acum o luna dupa prima injectie in urma uno investitgatii i s-a spus ca s-a retras!) nu distinge decat umbre cu acel ochi si de o vreme incoace zice ca vede tot timpul parca o panza de paianjen cu acel ochi – practic din cat de cat cum era, acum ochiul se prezinta mai rau. De cateva zile i s-a spus si de un tratament cu Triamcinolom injectii si de asemenea i s-a prescris si a inceput sa ia ceva tablete-vitamine – vitroclar si i s-a mai spus ca dureaza pana cand aceste stari o sa treaca sau se vor ameliora. Va rog frumos sa ne spuneti si parea dvs si ce alte investigatii putem face si unde. Mama locuieste in Baia Mare. Suntem dispusi sa venim si in Bucuresti daca se poate face o programare sigura pt alte investigatii. Cum ne putem programa la un consult la dvs? Va multumesc anticipat.

 • Buna ziua! D-na doctor sunt din Tg-mures, tatal meu (60 ani) a fost internat de urgenta de 2 ori in ultimele 3 luni la clinica de oftalmologie cu diagnosticul neuropatie optica ischemica anterioara in februarie OS in aprilie OD.Mentionez ca tatal meu este pe tratament anticoagulant cu Sintrom din 2003 fiind operat cu proteza mitrala, nu este diabetic tensiunea arteriala fiind normala, INR ul fiind controlat periodic si eficient.Pe parcursul anilor a mai facut hemoragii subconjunctivale dar acum din luna februarie face foarte des. Pt NOIA acum este pe tratament cu medrol.Intrebarea este cum putem preveni aceste episoade de NOIA SI HEMORAGII SUBCONJUNCTIVALE si daca exista vreun tratament.

  • Intai trebuie gasit motivul acestor NOIA: facut examen cardiologic si neurologic foarte serios, cu toate investigatiile. Aceasta afectiune este considerata un accident vascular cerebral, tatal dvs a facut 2 in cateva luni! Preventia o poate face numai medicul cardio-vascular si/sau neurolog. NOIA nu este o boala oftalmologica, ci expresia in sfera oculara a unei boli cardiovasculare sau neurologice.

 • D-na dr. Pop va rog sa-mi dati un sfat pentru un copil de 3 ani cu urmatoarele afectiuni:
  -nistagmus din nastere la ambii ochi
  -fotofobie la lumina
  -miopie (2.5 si 1.5)
  -un usor strabism
  Va multumesc anticipat !

 • Buna ziua, Doamna Profesor! Ma numesc Olteanu Eugenia, sint din Bucuresti,sint pensionara si am aproape 58 de ani.La controlul oftalmologic efectuat in urma cu citeva zile, tensiunea oculara avea valorile 18-OS si 24-OD.Doamna doctor oftalmolog mi-a dat un bilet de trimitere cu diagnosticul:Presbiozie.Unghi ingust.Iar la motivul trimiterii:AO – Iridotomie laser.Va rog frumos sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in continuare.Am citit despre glaucom si, fiind o persoana singura, m-a cuprins teama de consecintele acestei boli.Precizeaz ca ma aflu sub tratament de substitutie pentru tiroidectomie, tratament cu antihipertensive si hipolipemiante.Va multumesc mult.

  • Daca gonioscopia a aratat unghi ingust,este foarte buna indicatia medicului dvs de a se practica iridotomii bazale antiglaucomatoase cu laser la ambii ochi. Trebuie sa fiti urmarita permanent.

 • Buna seara!
  Ma numesc Ilucz Octavian,sunt din Baia Mare,am 70 de ani,si in urma ultimului control oftalmologic am fost diagnosticat cu cataracta la ochiul drept.In urma cu 17 ani am suferit o interventie chirurgicala datorita unui glaucom trabeculectomie la acelasi ochi.Am inteles ca operatia ar fi complicata,ce ma sfatuiti sa fac?

 • Buna ziua.
  Sunt din Suceava. Am un baietel de 1 an si 4 luni. De vreo 3 saptamani pe pleoapa de jos, inspre nas, aproape de coltul ochiului a aparut o roseata si pare si un pic umflat (ca un punct). Nu cred ca-l mananca deoarece nu se scarpina, dar nici nu pare sa se retraga. Si nici alte simptome nu sunt. De asemenea, din cand in cand ochiul stang fuge spre interior. Va rog sa-mi spuneti ce masuri ar trebui sa iau. Sanatate multa.

 • Buna ziua.Am 37 ani si sunt din pitesti.De 2 luni am probleme cu ochii:mancarime,senzatie de corp strain,fotofobie,dureri de cap,ameteli si vedere in ceata(uneori).Mentionez ca am o tiroida cronica autoimnuna.Am fost la oftalmologie si mi sa pus diagnostic de ochi uscati.Mi sa dat tratament cu REFRESH si PRANOFLOG(acesta pentru ca vad o musculita cu ochiul drept),dar nu se vede nici o ameliorare. D-voasrta ce pare aveti?Este ceva grav? VA MULTUMESC ANTICIPAT

  • In primul rand faceti un control pentru ochelari si apoi puneti lacrimi artificiale. Musculita aceea nu dispare si nu are tratament, insa tiroida da de multe ori ochi uscat.

 • Doamna doctor Monica Popa , bunicul meu are varsta de 72 de ani ,suntem din bucuresti , i s-a gasit diagnosticul cataracta la ambii ochi , la unul dintre ei aproape 100 % , i s0a spus ca pretul unei operatii este de peste 20 de milioane . Am rugamintea sa imi spuneti daca pana face rost de aceasta suma , poate intrebuinta un medicament care sa poate ameliora vederea . Multumesc

  • Cataracta nu are tratament in afara de interventia chirurgicala. Un cristalin bun costa aprox 1500 de lei, nu peste 2000. Operatia cel putin la noi la spital este gratuita. Pentru dansul daca este pensionar puteti obtine de la casa de asigurari o compensatie de aprox 300 de lei (nu stiu precis suma, trebuie sa va interesati acolo).

   • Buna ziua, doamna doctor,
    Va retin cu o intrebare sau un sfat. Am un bebelus de 1 an si 4 luni si la 3 luni am fost cu el la oftalmolog pt. ca avea strabism. Medicul mi-a recomandat sa merg la o clinica specializata in chirurgia strabismului pt consultatie. Am mers la 8 luni si in urma masuratorilor mi s-a spus ca are “falsa impresie de strabism datorita pozitiei pleoapelor”, desi era evident pt mine ca ii fug ambii ochi spre nas cand este obosit. Simptomele au continuat, nu s-au agravat, dar m-au facut iar sa merg la control acum cand i s-a pus diagnosticul de strabism convergent in unghi mic(5grade fara picaturi, 7 grade cu picaturi) si recomandarea de a purta ochelari cu lentile cu cilindru, dioptrii +2 la ambii ochi. Data fiind neconcordanta de diagnostic la distanta mica de timp si la aceeasi clinica, va rog sa imi spuneti daca ar fi necesar un nou control in alta parte sau sa ii fac copilului ochelarii si sa-i poarte o perioada?
    Va multumesc din suflet si va urez mult succes si putere in ceea ce faceti.

 • buna seara d-na prof. dr. va scriu din Iasi in legatura cu fetita mea de 2 ani si 9 luni, care pe la varsta de 4 luni-5 luni a facut o prima conjunctivita, care a fost tratata. apoi, pe la 8-9 luni, am observat ca avea o unflatura sub ochi, in interior, diagnosticata de medici ca fiind chalaziu, care s-a tratat prin ungere si masare cu floxal si tobradex. problema e ca de atunci si pana acu tot face…ba conjuctivite (mai rare, 1 pe an, 2….), ba chalaziu, care dispare intr-un loc, apare in alt loc. ingrijorarea mea este urmatoarea: cat de periculoase sunt aceste chalaziuri? caci ma sperii, sincera sa fiu, si ce e de facur pentru a scapa de ele? mentionez ca este alergica, dar fiind prea mica nu i s-au facut teste sa vedem la ce e. multumesc anticipat. si daca mi-ati putea recomanda un medic din iasi, sa ma duc si la el, caci am fost pe la vreo 4 pana acu.

  • revin: chalaziurile le are mai tot timpul.adica, ii trece unul, in vreo 2-3 saptamani, apare altul.

  • Cititi articolul de pe acest blog despre orgelet si urmati tratamentul oral de preventie. Copilul dvs are o imunitate prabusita, motive pentru care trebuie sa ii faceti analize complete, sa vorbiti cu pediatrul pentru o schema de imunizare.

   • va multumec pentu raspuns, insa nu am inteles daca mai intai sa-i fac tratamentul cu picaturi pentru elimina acel orjelet, si apoi cel pentru prevenire. mentionez ca in urma cu 7 zile a treminat un tratament pentru chisti giardia si anume cu zentel.analizele facute in aceasta perioada au aratat ca are o lipsa mica de magneziu, un nivel al proteielor mai scazut si valorile hepatice mai marite,aceste valori fiind puse pe seama acestori viermi giarda. acum, dupa tratament,a scapat de gardia. si a mai fost si sub un tratament pentu imunitate din luna noiembre pana in aprile.va mulumesc anticipat.

 • Buna ziua,
  ma numesc Simon Simona, am 46 de ani, si din luna decembrie ma confrunt cu o problema la ochi care se pare nu vrea sa treaca. Mi se usuca ochii, se inrosesc, si dimineata imi curge o secretie galbuie. Am fost la Spit de ochi, unde mi s a spus ca am conjunctivita. Am facut tratament cu Netildex. 2 sapt a fost bine, dupa care a reaparut. Am mers la clinica WestEyes, unde mi s a spus ca am glandele lacrimale infundate.Am urmat iar tratament cu Nabak.iar a fost bine o perioada, dupa care a reaparut. am fost din nou la medic si de data asta mi a spus ca as avea toxocara si ca se deterioreaza corneea. Iar am pus netildex.A fost bine o perioada, iar acum iar a reaparut. Nu stiu unde sa mai merg si ce sa mai fac. Mentionez ca am facut si fundul de ochi si aveam tensiunea 19.2 si dioptriile care sunt +3.
  va rog sa mi spuneti ce sa mai fac, sau unde sa mai merg. Multumesc

 • Buna ziua doamna doctor,
  Ma numesc Mircea, am 35 de ani si sunt din Arad.
  In luna noiembrie anul trecut am fost diagnosticat cu cataracta polara posterioara, congestiv conjunctivala.
  F.O. focosi … (aici nu inteleg ce scrie pe scrisoarea medicala), papile tip hipermetrop, vene aspect normal.
  VCD – 1 fl.
  VOS – 0,1 fl.
  TIOD – 16 mm stg
  TIOS – 16 mm stg
  Saptamana trecuta a ajuns cristalinul comandat in Noua Zeelanda si as putea sa merg sa fac operatia la dl. dr. Ivanescu din Timisoara. Deoarece va apreciez foarte mult, as dori sa aflu si parerea dumneavoastra cu privire la ceea ce ar trebui sa fac avand in vedere diagnosticul meu.
  Va multumesc.

  • Nu il cunosc pe domnul doctor si nici nu inteleg de ce trebuia comandat cristalinul in Noua Zeelanda cand la noi exista zeci de tipuri. Tipul dvs de cataracta este de regula congenitala si daca a ramas in stadiul in care v-ati nascut, interventia poate sa nu fie eficienta. Ati vazut vreodata mai bine cu acest ochi?

   • Buna ziua,
    Va multumesc pentru raspunsul dvs.
    Da, am vazut vazut bine cu acest ochi pana la sfarsitul anului trecut cand am inceput sa vad neclar, incetosat. Incepand de la varsta de 12 ani port ochelari, cu unele mici pauze intre timp.
    Va rog sa ma ajutati sa iau cea mai buna decizie cu privire la ce ar trebui sa fac mai departe, sa imi spuneti daca ar fi necesare alte investigatii sau daca imi recomandati sa merg si la un alt medic in zona mea (Arad-Timisoara-Oradea-Cluj) sau chiar in Bucuresti.
    Va multumesc foarte mult.

 • Buna ziua,
  Revin cu o completare la postarea mea anterioara si mentionez ca pretul interventiei chirurgicale este de cca. 8.000 lei. Considerati ca este justificat acest cost?
  Va multumesc inca o data.

  • Costul nu este justificat SUB NICI O FORMA! Cred ca este o greseala sau ceva necinstit. In nici un caz nu poate costa atat o interventie pt cataracta cu cristalin si cu toate materialele incluse.

 • Buna ziua.
  Va multumesc pentru raspunsul dat la intrebarea mea din data de 13.04.2012.
  Atunci mi-ati recomandat sa fac analiza specifica antigen HLAB-27.
  Rezultatul la analiza antigen HLAB 27 a iesit negativa.
  Am mai facut radiografii ale coloanei cervicale si lombo-sacrale fata-spate si craniu fata si partea stanga.
  Rezultatul radiografiilor a fost fara modificari radiologice la nivelul craniului si modificari incipiente de spondiloza cervicala si lombara.
  Am fost si la un cabinet oftalmologic particular unde mi-au fost facute mai multe investigatii. Fund de ochi, camp vizual si un test pentru glaucom. Doctorita mi-a zis ca nu e glaucom, dar ca am o gropita in spatele nervului optic dar se pare ca e de mult timp. Mi-a dat picaturi Tobradex de 3 ori pe zi pana termin sticluta si 20 de pastile arcoxia de 120 mg, cate 1 pe zi.
  Am citit pe prospectul Trobadexului ca folosirea indelungata(peste 24 zile) pot deveni sensibil la alte infectii oculare, iar ranile oculare se pot vindeca mai greu.
  Asi dori sa stiu daca trebuie sa mai fac alte analize si ce trebuie sa fac pe viitor?
  Va multumesc anticipat.

  Acesta este postul meu initial:

  “Costel Aprilie 13, 2012 la 4:44 PM

  Buna ziua.
  Acum 3 saptamani am tras un curent puternic, de la asta cred ca mi se trage si mi s-a inrosit ochiul stang, cu durere, lacrimat si vedere incetosata. Am fost la urgenta intr-o zi de weekend si domnul doctor de acolo mi-a prescris ischemol-a, ciplox, colir cu rifadin. Am urmat tratamentul 2 zile, dar situatia ochiului meu s-a inrautatit, inrosindu-se foarte tare si am inceput sa am dureri de cap si ochi. Am fost internat in spital pentru 2 saptamani, am urmat tratament perfuzabil cu manitol 20%, injectii in ochi, injectii intramusculare, pastile antibiotic ampicilina. In spital tensiunea oculara fiind foarte mare 29. L-a iesirea din spital mi s-a prescris cosopt, tobradex si fenefrin. Diagnosticul de pe biletul de iesire din spital este UVEITA HIPERTENSIVA RECIDIVATA SI CATARACTA SECUNDARA. Pe retetele din spital 2 la numar erau trecute 2 diagnostice, pe cea pentru fenefrin scria uveita, iar pe cea pentru tobradex si cosopt scria glaucom. Dupa iesirea din spital am fost si la un cabinet particular si de acolo mi s-a spus ca este uveita fara cataracta. Dupa 3 saptamani de tratament ochiul meu s-a inrosit din nou, am fost la cabinetul de oftalmologie si mi s-a spus ca s-ar putea sa fie tensiune oculara neavand aparat de masurat tensiunea acolo. Mi-a prescris si acetazolamida pe langa picaturile de ochi cosopt, fenefrin si tobradex. Inca mai am dureri de ochi si capul imi zvacneste in partea stanga. Imi este teama sa nu fie glaucom, in spital nimeni nu a vrut sa-mi zica mai mult. Am 37 de ani si sunt din Galati.
  Va multumesc anticipat si va doresc Sarbatori fericite.”

 • Doamna doctor Monica Popa ,sunt din CRAIOVA am 23 de ani si un baietel de 1 an si 4 luni,in urma cu 4 ani am avut o conjuctivita pe care nu am tratato la timp.Acum 8 luni m-am operat de EPITELIOM la ochiul stang situat pe pleoapa inferioara.In urma rezultatului histopatologic am fost trimisa la uncologie pentru a face radioterapie,dar mi s-a spus ca nu este nevoie deoarece operatia este perfecta.Insa de doua saptamani mi-a reaparut.Va rog frumos sa ma indrumati ce sa fac,si daca as putea sa vin la dumneavoastra. MULTUMESC

 • BUNA ZIUA.MA NUMESC BURLACU CRISTINA SI SUNT DIN CAMPINA.TATAL MEU ARE 52 DE ANI SI A FOST DIAGNOSTICAT LA OCHIUL DREPT CU CATARACTA SENILA MATURA.A FOST LA MEDIC SPECIALIST SI IA DAT TRIMITERE LA SPITALUL MILITAR BUCURESTI,INSA NOI AM VREA SA VENIM LA DUMNEAVOASTRA PENTRU CONSULTATIE SI OPERATIE.INTREBAREA MEA ESTE DACA PE BILET SCRIE CATRE SPITALUL MILITAR BUCURESTI PUTEM SA VENIM LA DUMNEAVOASTRA CU ACEASTA TRIMITERE?VA MULTUMESC

  • Nu, nu se poate cu acea trimitere. Pacientul are dreptul prin lege sa ceara trimitere ACOLO UNDE DORESTE. Doar sa stiti ca la noi programarile dureaza mult pt ca spitalul este suprasolicitat.

 • Buna ziua.
  Am o fetita de 3 ani iar la varsta de 1 an si 10 luni a inceput sa-i fuga un ochisor. Am fost cu ea la Craiova la dr Militaru si i-am pus ochelari permanenti pe care micuta ii poarta fara comentarii. La primul control avea la ochiul drept +3,25, dupa 3 luni de purtat ochelar si ocluzie a avut
  +2,75, dupa alte 6 luni a fost o surpriza si pt d-na doctor avand +0,75.Dupa alte 3 luni dioptria are tot de 0.50. Mentionez ca masurarea a fost facuta cu acel aparat pt copii stil pistol cu sunete. Acum ne cheama la control dar problema este ca trebuie schimbat ochelarul si fetita nu a colaborat cu plansa sa-i poata face acuitatea vizuala. Ce putem face? Noi acasa facem si cate 1 ora/zi de ocluzie si in timpul acesta o punem pe micuta sa coloreze, sau ne uitam pe albume cu poze.
  Am inteles ca exista un program la calculator pentru corectia stabismului si va rog sa-mi ziceti ce parere aveti despre el si daca da rezultate. Noi ocuzia o facem doar 1 ora/zi deoarece asa ne-a zis d-na doctor.
  Corectia fetitei la ochisor se va face sau o sa poarte permanent ochelar?
  Va multumesc.

  • Copilul va purta cel mai probabil ochelar permanent, dar nu vad care este relevanta acestui lucru. In acest moment interesul este ca vederea ei sa fie buna cu ochelar, atat. Daca cea mica nu colaboreaza, i se pot da ochelari dupa masuratoarea aparatului daca nu exista alta solutie. Cel mai probabil peste 1 an va colabora bine. Va rog sa cititi articolele despre viciile de refractie la copii de pe acest blog.

  • Buna ziua.I-mi cer scuze ca revin cu intrebari. Nu, problema nu este ca poarta ochelar, interesul nostru este ca micuta sa vada bine si problema sa nu se agraveze. Ce ne macina pe noi este faptul ca desi ea poarta ochelarul permanent, seara cand ii dam ochelarul jos ii mai fuge ochisorul drept da nu mereu. Si problema ar fi daca facem suficienta ocluzie/ zi (d-na doctor ne-a zis la inceput 1 ora/zi dar noi acum am inceput sa facem chiar mai mult 2 ore/zi). Este suficient? sau trebuie sa luam acel program care am inteles ca se gaseste in Bucuresti pentru corectia ochiului?

 • Buna ziua, d-na doctor,

  Mama mea este pensionara, are varsta de 63 de ani si a fost diagnosticata cu cataracta acum 2 ani. Nu s-a operat atunci pentru ca i-a fost teama de interventie insa la un control recent i s-a recomandat neaparat operatia. S-a hotarat sa o faca insa are nevoie de o recomandare la un medic bun din zona, daca nu, din Bucuresti. Mentionez ca mama mea locuieste in Tandarei, judetul Ialomita. O cunostinta i-a recomandat pe dl. dr Pogorevici Victor care are cabinet in Urziceni dar nu reusesc sa obtin prea multe informatii despre dumnealui.

  Va multumesc,

 • Buna seara, am 17 ani si am fost diagnosticat cu keratita superficiala punctata(ochiul stang se inrosea daca “ma prindea curentul”, am fost acum 2-3 ani la un oftalmolog si am avut un tratament cu corneregel, tropicamida si zovirax(nu sunt foarte sigur) si dupa cateva saptamani de tratament nu se mai inrosea. In ultima vreme a inceputiar sa se inroseasca si am fost la un alt oftalmolog care mi-a dat acest diagnostic, keratita superficiala punctata, si un tratament cu antibioptal si indocollyre(ambele de 5 ori/zi). Pe langa asta, am o infectie la pleoapa ochiului stang pe care tot acest oftalmolog mi-a recomandat sa o tratez cu bleofagel si floaxal. Va rog foarte mult, daca puteti, sa-mi dati cateva detalii despre aceasta afectiune, care sunt sansele de recuperare (daca se poate vorbi de asta)si ce alti factori interni/externi au influenta asupra acesteia. Va multumesc foarte mult!

  • SINGURELE picaturi pe care le puteti pune sunt Virgan si Trium 10 zile si apoi Trium si Maxidex alte 10 zile, NU concomitent si la 3 ore diferenta. Aceasta afectiune este virala si este consecinta unei conjunctivite virale prost tratate. In general apare la persoanele cu imunitate mai joasa.

   • Multumesc mult! Am sa incep sa dau cu aceste picaturi. Multumesc inca o data!!

    • Buna seara, dupa cateva luni in care am urmat/urmez un tratament revin la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta inca o data cu raspunsurile la alte intrebari. Dupa ce mi-ati recomandat tratamentul acesta am fost la un alt medic care mi-a prescris pe langa virgan TROPICAMIDA si FENEFRIN pentru dialatare, apoi am dat cu corneregel si virgan. Evolutia (in bine) a fost / este destul de anevoioasa, intrucat pana la acest moment eu iau acest tratament (pentru dilatare si virgan si corneregel de 5-6 ori pe zi). Am fost la medic periodic, chiar si de doua ori pe saptamana, cu un singur raspuns-“Mai este foarte putin, continua tratamentul”. Imi amintesc ca o singura data mi-a spus sa incetez pentru ca disparuse de tot punctele, dar dupa o vizita a doua sau a treia zi mi-a spus sa revin la tratament. Pe langa picaturile acestea am mai luat, tot la recomandarea medicului, aciclovir comprimate de 2 ori pe zi timp de aprox. 2 luni, dupa care am incetat sa ma iau. Va rog, daca puteti sa-mi spuneti care ar fi recomandarea dumnevoastra in ceea ce priveste tratamentul, durata acestuia, daca trebuie schimbat sau nu. Tin sa precizez ca ochiul nu se mai inroseste decat foarte putin, dar daca, spre exemplu, fac o pauza mai mare intre picaturi incepe sa se inroseasca, tot foarte putin dar simt o diferenta. Ingrijorarea mea cea mai mare este ca nu cumva sa sensibilizez si mai mult ochiul cu acest tratament luat pe o perioada atat de indelungata. MULTUMESC INCA O DATA PENTRU BUNAVOINTA DE A RASPUNDE LA ACESTE INTREBARI.

     • Nu mai puneti fenefrin si nici tropicamoda si scadeti tratamentul PROGRESIV intr-o saptamana, pana renuntati total la el.

      • Am inteles, dar daca medicul imi va spune iarasi ca <> si trebuie sa mai revin iar la tratament? Imi puteti recomanda alt tratament in acest caz? Multumesc pentru raspunsul si timpul acordat!

       • Eu v-am scris parerea mea si ce sa faceti, cobsider ca faceti tratament de prea mult timp si ca trebuie oprit complet dar treptat. Apoi este alegerea dvs daca urmati sau nu sfatul meu.

 • Buna seara, ma numesc Humoreanu Andrea sunt din bistrita si am o fetita de 7 luni si 3 saptamani.Imediat dupa nastere a facut o conjunctivita,i se lipea un ochisor mereu si avea tot timpul o secretie galbuie.Prima data am mers la medicul de familie care mi-a prescris betabioptal.vazand ca dupa 5 zile nu ii trece am fost la un medic pediatru si mi-a prescris altceva dar nu imi mai amintesc denumirea, apoi pentru ca starea nu se ameliora am consultat alt medic pediatru si mi-a dat sa ii pun tobrex si mi-a zis ca de vina e canalul lacrimal care e infundat si in paralel sa ii fac si masaj la ochisor.dupa vreo 10 zile i-a trecut si nu am mai avut probleme pana acum. Totul a coincis cu o conjunctivita pe care a facut-o baietelul meu de 4 ani si initial am crezut ca a luat si fetita.totusi la ea nu se manifesta asa de urat ci mai mult ii lacrima un ochi.am fost cu ei de aceasta data la un medic oftalmolog.la baietel mi-a prescris netacin iar starea lui s-a imbunatatit imediat in schimb la fetita nu ,de aceea dna doctor mi-a spus ca de fapt la ea problema e canalul lacrimal care e infundat si sa nu fac altceva decat sa sterg cu ser fiziologic si sa ii fac masaj in coltul ochiului stang.ieri am fost din nou la control pentru ca situatia nu s-a imbunatatit si dna doctor mi-a zis sa merg saptamana viitoare sa ma programeze la o spalatura oculara, sincer nu prea stiu in ce consta acest lucru.v-as ruga sa imi spuneti daca e indicat sa ii fac spalatura la ochisor sau ce altceva as putea face.va multumesc.

  • V-am rugat sa cititi blogul inainte de a posta. Cititi va rog articolul despre IMPERFORATIA DE CANAL LACRIMO-NAZAL LA NOU-NASCUT, care se afla pe acest blog. Tot ce s-a facut pana acum, in afara de igiena cu ser fiziologic, este gresit.

 • Buna ziua dna doctor, am citit articolul dumneavoastra dar nu am inteles daca aceasta imperforatie a canalului poate fi mai putin grava sau mai grava, fetitei mele ii lacrimeaza din cand in cand ochisorul, e o lacrima curata, nu are secretii galbui si nu i se lipeste ochiul.trebuie oricum sa se intervina chirurgical? si spalatura de care imi zicea dna doctor oftalmolog nu stiu cu ce se face si daca ar ajuta-o si daca se poate face la varsta de 8 luni.eventual nu imi puteti spune daca ar fi sa merg la cluj la cine as putea apela.va multumesc

 • BUNA ZIUA,

  BAIATULUI MEU DE 5 ANI I SA MAI MICSORAT SALAZIONUL DE PE PLEAOPA INFERIOARA A OCHIULUI DREPT DUPA CE A LUAT TRATAMENTUL DUMNEAVOASTRA IN SCHIMB AM OBSERVAT CA SA INROSIT SI UMFLAT PUTIN SI PLEOAPA SUPERIOARA TOT LA OCHIUL DREPT . AM ATASAT CATEVA POZE PE ADRESA DE EMAIL DACA VA AJUTA.POT OBTINE O PROGRAMARE LA DUMNEAVOASTRA ?

  VA MULTUMESC,

  CU DEOSEBITA CONSIDERATIE,

  LOZONSCHI MARIUS

 • buna seara.imi cer scuze doamna doctor ca postez aici in acest topic.am o problema de strabism sunt operat de strabism de un an .am suferit de strabism paralitic convergent dar se observa strabismul doar p ochiul stang la care sufar si de ambliopie.operatia a fost destul de dureroasa datorita faptului ca a fost o anestezie locala si in plus nu am citit foarte bine contractul si am mancat inainte cu 3 ore de operatie ceea ce a rezultat la o anestezie mai slaba ca sa nu am varsaturi.in ciuda rezultatului nu pot sa ma pronunt ca aveam un strabism foarte mic nu stiu daca este corectat de tot sau nu.problema care ma tulbura este ca VAD DUBLU si imi este teama sa nu persiste pana la o urmatoare interventie.cat de condus nici nu pot sa sofez cu vederea dubla.astept un raspuns o adresa pentru consultatie ceva.ajutati-ma

  • Strabismul paralitic NU ARE NICI UN FEL DE SOLUTIE TERAPEUTICA. NU TREBUIA OPERAT SUB NICI O FORMA. Interventia chirurgicala la asa ceva NU are niciodata rezultat pozitiv ba din contra si din acest motiv NU se efectueaza. Nu stiu ce s-a intamplat in cazul dvs si cine a putut sa va opereze pentru asa ceva, stiind clar ca nu se poate face nimic. Singura dvs sansa acum este sa gasiti un medic priceput care sa va opereze pentru a reda pozitia initiala a ochiului, adica a reversa ultima operatie.

 • Bună ziua,
  Mă numesc Păşescu Constantin, sunt din Tîrgu-Jiu şi v-am scris în ianuarie 2012. Am diabet tip 2, am avut AVC ischemic multiplu si am fost diagnosticat la ochi cu astigmatism mixt, presbiopie, ochi stang sinchizis scinlilas si ochi drept cataracta incipienta. La acea dată mi-aţi spus că dacă mă deranjează tare sinchizisul ar trebui să mă operez. Vă mulţumesc din suflet că mi-aţi dat o speranţă.
  D-na doctor, în prezent mă deranjează foarte mult sinchizisul de la ochiul stâng ca şi de altfel cataracta de la ochiul drept.
  As dori să-mi spuneţi dacă se pot face la dumneavoastră intervenţiile chirurgicale atât pentru sinchizis, cât şi pentru cataractă, sau să-mi recomandaţi la cine aş putea apela.
  Va mulţumesc din suflet pentru timpul acordat.

 • Buna ziua,

  as dori sa-i fac un control oftalmologic fetitei mele de 6 ani, inainte de a merge la scoala – putem sa apelam la dumneavostra doamna doctor Pop?

  Stim ca sunteti solicitata, daca nu puteti,va rog sa-mi recomandati un medic oftalmolog in Ploiesti.

  Multumesc anticipat!

 • Buna ziua,Doamna Doctor! Numele meu este Simona am 58 de ani si sunt din Drobeta Turnu Severin. In urma cu doi ani am fost diagnosticata cu blefarita conjunctivala la ochiul drept. Tratamentul primit in acesti doi ani, de la medicul curant a constat in: Tobradex- unguent si picaturi, Naabak,Ciloxan,Vigamox si Nettacin.Toate acestea nu au avut niciun rezultat, ba chiar mai mult pot spune ca situatia mea s-a inrautatit .In prezent, am urmatoarele simptome: inflamarea pleoapelor, puruit, inrosirea globilor oculari,scuame,senzatie de nisip in ochi, iar la ochiul drept pleoapa putin cazuta. Ma puteti primi la un consult sau imi recomandati un tratament in urma celor descrise mai sus? Va multumesc mult!

 • buna seara dna doctor Pop,
  32 ani, Bucuresti
  Va rog din suflet sa-mi raspundeti la acest mail pentru ca maine sunt programata la o interventie la ser si nu stiu ce sa fac.
  Ieri (9.05) am dost diagnosticat cu atac glauco unhi inchis, mi s-au pus picaturi cu pilocarpina 2% timp de 2 ore la fiecare 15 min pentru scaderea hipertensiunii oculare si pentru contractarea pupilei la laseroptics. Pentru ca nu mi s-au retras pupilele destul pentru a face iridotomie YAG m-ai chemat a doua zi si mi-au dat tratament pic dorzopt si acetozolamida arena (care mi-a facut rau) si m-au chemat a doua zi pentru laser la ora 17. Cand sa fac interventia cu laser am citit consimtamantul si efectele adverse mi se pareau grave asa ca am cerut amanunte. Dl dr Musat mi le-a dat si vazandu-ma nehotarat a zis sa revin maine dupa ce ma mai gandesc. Dna Mirela Selaru insista foarte mult sa-mi faca interventia repede mai ales ca am 32 ani si atacul de glaucom e grav. Dvs ce ma sfatuiti? Sa fac iriodotomie? sa incerc mai intai cu tratament medicamentos? Riscurile sunt mari la aceasta interventie? astazi la ora 14.30 sunt programata din nou la dansii. daca imi pueteti raspunde opana atunci ar fi perfect. Dvs ati recomanda pentru aceeasi boala acelasi tatament recomandat de ei?
  Va mutumesc mault pentru raspuns.
  Tot eu sunt
  Sunt fata dar pt ca nu vad bine cu OD am scris multe cuvinte gresite (se intelege ca as fi barbat). diagnostic:
  atac glaucom
  tensiune OD 35, dupa picaturi 18-21 mmHG
  tensiune OS 19-20 mmHG
  Pic pilocarpina 2%, dorzopt 2pic/zi, acetazolamida 1-2/zi, aspacardin 1/zi
  sa fac iridotomie? ati recomanda aceeasi interventie?
  va multumesc

  • Iridotomia este OBLIGATORIE la ambii ochi! Doua iridotomii bazale antiglaucomatoase la ambii ochi, fara discutie!

   • Va multumesc pentru raspuns. Intre timp am facut iridotomia la OD (cel bolnav) si am ramas sub supravegherea dnei dr Mirel Selaru cu tratament medicamentos.
    Va doresc numai bine!

    • Buna ziua!cu scuzele mele ,d-na dr.Monica Pop,va rog din suflet sa-mi acordati cateva minute.Ma numesc STOROCIUC STELA sunt din SUCEAVA,am mare necaz cu ambii ochi.Sunt aproape sase luni de cand am inceput sa am probleme cu ochiul drept.aceeasta constand in a vedea ceva ca “paianjeni”in fata ochiului,deplasandu-se in toate directiile.Am fost la trei cabinete renumite la noi la suceava ,dar raspunsul era acelasi ,ca este vorba de varsta.Am 62 ani si o dioptrie de od:-6:os:-7.tratamentul recomandat a fost VIDEOCLAIR x 30,si picaturi de SYSTANE ULTRA.Dupa cinci luni de tratament ,nu am observat o vindecare ,ci din contra acele musculite au aparut si mai intens la ochiul stang.Am senzatie de usturime si obosela a ochiilor.D-na dr.va rog din suflet dati-mi un sfat ,ce sa fac?am facut si tomograf la ambii ochi,de frica unei desprinderi de retina,dar nu e asa ceva ,mi-a spus d-na dr.V A ROG ,CE E ASTA CE MI SE INTAMPLA?CU STIMA ,VA MULTUMESC,STELA

     • Par a fi niste leziuni tipice de miopie si daca vederea nu a suferit modificari pana in prezent, nu este ceva grav. Majoritatea miopilor dezvolta asa ceva. Eu la Suceava o recomand pe dna dr Georgeta Martiniuc, medic oftalmolog foarte serios care s-a pregatit la noi in spital. Mergeti la dansa, sa nu fie si o cataracta.

 • BUNA ZIUA,

  AM O FETITA DE UN AN SI JUMATATE, NASCUTA PREMATUR LA 32 SAPTAMANI. LA EXTERNARE AM MERS CU EA SI I-AM FACUT TESTARE LA VAZ SI AUZ. ATUNCI I-A IESIT FT BINE CONTROLUL, DIN CE NI S-A SPUS, DAR ACUM AR TREBUI SA MAI MERG CU EA LA UN CONTROL? SAU MAI TARZIU? DACA DA, NE PUTETI RECOMANDA UNDEVA?

  VA MULTUMESC.

 • Buna ziua, ma numesc Florim am 21 de ani si sunt din Alexandria. In urma unui control am fost diagnosticat cu miopie medie spre forte si mi s-a recomandat sa port ochelari permanent. OD -1 OS -5
  VOD=1/6 =1c.c
  VOS=1/3 c.c
  V-as ruga sa-mi spuneti daca se poate face ceva sa-mi micsorez dioptriile
  Va multumesc

  • Eu v-as recomanda sa purtati ochelari. Viciul dvs de refractie ramane si il veti transmite copiilor. In rest, puteti citi articolul despre operatia de reducere a dioptriilor. Vederea dvs insa nu se va imbunatati.

 • Buna ziua,

  nu stiu daca scriu unde trebuie, dar va deranjez cu o intrebare. Am o fetita de 2,5 ani, si sufera din nastere de ptoza congenitala la ochiul drept. am fost la clinica de oftalmologie la tg. mures si mi-au zis ca toul e ok cu vederea. vroiam sa va intreb daca se poate face ceva, daca exista tratament si daca ar fi necesar sa ajung la bucuresti la un control, deoarece sa nu fie ceva mostenit. Vreau sa mai spun, ca eu de pe la 24-25 de ani mereu sunt trimisa la controale de specialitate fiind suspecta de glaucom, dar mereu mi se spune ca totul e ok. (am acuma 30 de ani si dioptrii la ambi ochi -1,75.)
  Am facut ceva analize genetice la cluj, si la neurologie si totul a fost ok! daca este necesar scanez hartiile si vi le trimit, impreuna cu o poza.

  Va multumesc!

 • Buna seara doamna doctor. Copilul meu de 1 an si 5 luni a fost diagnosticat cu astigmatism hipermetropic, medicul a mentionat initial diagnosticul de ambliopie.Pe reteta de ochelari apare cel pe care vi l-am mentionat initial.
  Mi-a precizat urmatoarele rezultate ale analizei (fara sa-i puna picaturi, motiv pentru care medicul nu era foarte sigur pe rezultat, nici copilul nu a fost foarte cooperant…)
  OD +5 aproximativ egal -2,75 175 grade
  OS +6 aproximativ egal -2,25 5grade

  Pe reteta de ochelari a trecut alte valori, a spus ca e bine s-o luam treptat:
  OD: sferic +3 cilindric -1 axa 0 grade;
  OS: sferic +3 cilindric -1 axa 0 grade;
  distanta interpupilara 48 mm

  V-as ruga sa-mi spuneti parerea duneavoastra, e bine sa facem in acest fel ochelari, il ajuta pe copil aceasta trecere treptata?
  Mai mentionez ca la 6 luni i s-a facut dezobstructia canalelor lacrimale in timpul careia a observat ca avea niste “increngaturi” pe canalul lacrimal, din viata intrauterina. Inainte de operatie a facut tratament cu netacin.
  Aceasta operatie ar fi putut sa-i afecteze vederea?

  Ma numesc Venta Ana-Maria, am 28 de ani si sunt din Bacau. N-am reusit sa postez un comentariu in cadrul unui articol care vizeaza problema mea.
  Va multumesc din suflet pentru rabdarea si disponibilitatea cu care raspundeti mesajelor acestui blog!

  • Doamna Doctor, am uitat sa mentionez ca baiatul meu de 1 an si 5 luni are si un usor strabism la ochiul stang, pe langa astigmatism hipermetropic, strabism pentru care medicul nu ne-a prescris nici un tratament.
   As vrea sa va rog sa-mi recomandati un medic (din Bacau, Iasi, Bucuresti) care ne poate pune un diagnostic exact, tinand cont de faptul ca baiatul este mic pentru ca nu sunt sigura de cel pe care l-am primit.
   Va multumesc din suflet!

  • Medicul a procedat bine cu mentiunea ca era nevoie de picaturi la autorefractometrie, altfel nu are nici o valoare. De ce ati mers cu copilul la oftalmolog?

   • Dupa operatia de dezobstructie a canalelor lacrimale, medicul ne-a recomandat sa venim la varsta de 1 an-1 an jumatate la un control de rutina, ca sa vada daca are eventuale vicii de refractie. Am considerat ca e nevoie sa facem acest lucru si pentru ca sta foarte aproape de calculator si de televizor si ne-am gandit ca ar putea avea probleme cu ochii. Mentionez ca tatal sotului meu are un strabism pronuntat iar cumnata mea a fost operata tot pentru strabism in copilarie, toate acestea ne-au facut sa mergem sa-lconsulte un medic oftalmolog.
    Problema acum este aceea ca i-am facut ochelari dar nu prea vrea sa stea cu ei…motiv pentru care as vrea sa-l mai vada un medic.
    Ochelarii se aburesc cand ii poarta…mi se pare ca il si deranjeaza…
    Va rog sa-mi spuneti ce am putea face in aceasta situatie? La cine sa mergem pentru un diagnostic exact?
    Va multumesc mult pentru raspuns!

 • Va rog sa-mi recomandati un doctor bun din Iasi pentru operatie de strabism la un copil de 5 ani si jumatate.

 • Buna seara doamna doctor,
  am 34 de ani, sunt din Baia Mare, diagnosticat cu salazion acum ~3 luni, dupa ce in iarna (la inceputul anului) am avut o inflamare a pleopei (nu mi s-a dat diagnostic pentru asta). Atunci am primit tratament cu kanamicina si a trecut dar a revenit sub forma de salazion pe pleoapa superioara. Am fost din nou la oftalmolog (acelasi) si am primit tratament 10 zile cu betabioptal si am incercat cu comprese calde. A ramas constant o vreme, acum pare sa creasca. Ma gandesc sa-l operez cat de repede ca sa nu se agraveze sau sa afecteze pleoapa.
  Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot evita interventia chirurgicala pentru ca eu cu celalalt ochi nu vad (accident la 5 ani) si as vrea sa evit situatia neplacuta de a sta pansat la ochiul cu care vad.
  Am citit pe blog tratamentul pentru orgelet, am incercat sa gasesc ceva similar, va rog scuzati daca s-a repetat.
  Mii de multumiri pentru timpul acordat.

  • Urmati tratamentul pentru orgelet, este acelasi, si lasati apoi sa se retraga de la sine. Daca nu se retrage in 1-2 luni, abia atunci ne orientam catre interventia chirurgicala.

   • Multumesc frumos pentru indicatie.
    Am cautat in articolul despre orgelet cuvinte cheie gen “reactii”, “adverse”, “contraindicatii” in ideea in care per total trebuie aplicate 10-12 picaturi pe durata zilei. La betabioptal m-am ingrozit cand am citit despre reactii adverse (inclusiv perforarea corneei dupa utilizare pe termen lung, etc). Am inteles ca cele doua solutii trebuiesc preparate la o farmacie calumea si va rog sa-mi confirmati daca pot urma tratamentul fara riscuri (sper ca o farmacista sa prezinte garantia prepararii intocmai dupa reteta). Va rog sa scuzati daca intrebarea este insistenta dar credeti-ma “suflu si in iaurt”.
    Salazionul “meu” arata similar cu cel din poza din articol.
    Mii de multumiri!

 • Buna ziua. Ma numesc Aca si sunt din Tr-Tr-Severin, am o fetita de 3 ani si 2 luni si la varsata de 1 an si 5 luni a inceput sa aiba starbism la ochisorul drept. Ma fost cu ea la control la Craiova la dr. Militaru deoarece acolo era cel mai aproape un aparat de diagnosticat copii asa de mici (acela tip pistol). La control i s-au pus ochelari permanenti deoarece avea la acel ochisor +3.25. Dupa 3 luni am mers la control si avea
  +2,75 desi micuta fiind nu a prea stat cu ocluzorul decat foarte putin (recomanarea a fost de 1 ora/zi). Dupa alte 6 luni am revenit la control si micuta a avut 0.75, iar la alte 3 luni 0,50. intrebarea mea ar fi cum sa-i corectez privirea caci ea cand ii dau seara ochelarul jos tot urat se uita cu ochisorul drept dar nu mereu doar uneori. la ultimul control ar fi trebuit sa ne schimbe ochelarul dar micuta nu a colaborat cu plansa….cu litera E si cu cifrele si nu a putut sa-i faca acuitatea vizuala. Ce putem face caci acum au mai trecut 3 luni si chiar trebuie sa-i schimbam? Dupa parerea dumneavoastra o sa ramana cu ochelar toata viata sau la un moment dat ochiul o sa-si revina deoarece poarta ochelarul permanent si de ceva timp reusim si ocluzorul sa-l tinem chiar mai mult 3ore/zi iar in acest timp desenam, coloram sau priveste la desene. Am inteles ca exista un CD pt corectia strabismului convergent.

  • Invatati-o literele E acasa pentru a putea colabora. Sunt copii care colaboreaza de la 2 ani si jumatate si arata cu manuta in sus si in jos. Ochelarul se schimba in functie de necesitate si in principiu va cam purta ochelari toata viata. Strabismul se corecteaza NUMAI cu ochelari si este esential sa ii poarte in permanenta.

 • Buna ziua,
  va rog sa-mi recomandati un medic oftalmolog pediatru in Ploiesti.

  cu multumiri anticipate,
  toate cele bune!

 • Buna ziua , doamna doctor.Am un baietel de 7 ani care sufera de strabism .Inca de la 2 ani am mers cu el la dl doctor Chisalita din Iasi facandu-i consult sub anestezie , la recomandarea domnului doctor .La inceput ni s-a spus ca este o problema de ordin estetic , ochiul nefiind afectat . Am cumparat foarte multe perechi de ochelari (nu-i accepta) si a stat si cu ocluzor o perioada , fara nici un rezultat ….Dorind sa mai cerem parerea unui alt doctor , ni s-a spus ca vederea ochiului stang este de 20% … Ni s-a dat iarasi reteta (OD : +1,75 , CYL +1,00 , AX 40 ; OS +2,50 ).Are o sensibilitate la lumina intensa . Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut ! Suntem dispusi sa -l operam ,daca trebuie …Va rog ….sunt foarte ingrijorata… Va multumesc .

 • Buna ziua Doamna Prof Dr Monica Pop
  Am o fetita de 14 ani si jumatate diagnosticata cu : astigmatism miopic compus VAO 0.2fc 0.7 cc , pol ant aspect normal , FAO aspect normal stenopsis(daca am citit bine) prezent . La control in noiembrie 2010 ochelari permanenti OD -1.75 dsf ~ -2.25 D Cyl ax 160 , OS -0.75 DSF ~ -2.25 D Cyl ax 10 distanta 63 mm , iar la 6 luni in april 2011 VAO 0.8 cc Pol ant si FAO aspect normal OD -2.25 dsf ~ -2.25 D Cyl ax 160 , OS -0.75 DSF ~ -2.25 D Cyl ax 10 distanta 63 mm . S-au efectuat masuratori cu Rekto-Ork II ora 12:12
  VD=(12.0) CYL = (+-)
  Right
  SPH CYL AX
  -2.50 -2.25 158
  -2.50 -2.75 162
  -2.50 -2.75 163
  ________________________________
  -2.50 -2.75 162

  Left
  SPH CYL AX
  -1.25 -2.75 15
  -1.25 -3.00 13
  -1.25 -3.00 13
  -1.25 -2.75 12
  -1.25 -3.00 13
  ________________________________
  -1.25 -3.00 13
  PD = 64

  Rekto-Ork II ora 12:27
  VD=(12.0) CYL=(+-)
  Right
  -Ker-
  mm D AX
  R1 7.87 43.00 0
  R2 7.37 45.75 81

  R1 7.90 42.75 171
  R2 7.34 46.00 78

  R1 7.90 42.75 340
  R2 7.34 46.00 78
  —————————————-
  R1 7.90 42.75 168
  R2 7.34 46.00 78
  AVE 7.62 44.25
  CYL -3.25 168

  LEFT
  -KER-

  mm D AX
  R1 7.93 42.50 0
  R2 7.22 46.75 99
  ——————————————
  mm D AX
  R1 7.93 42.50 9
  R2 7.22 46.75 99
  AVE 7.57 44.50
  CYL -4.25 9

  Mentionez ca fetita este supraponderala (obezitate grad IV). Se plange ca iar nu vede la tabla desi sta in prima banca .Ce analize si unde as putea sa ma adresez deoarece ma ingrijoreaza cresterea destul de rapida (dupa umila mea parere) a dioptriilor?
  De asemenea si sora ei mai mica are acelasi diagnostic de astigmatism mipic doar ca nu este compus iar dioptriile sunt mai mici un pic .
  Va multumesc mult pentru rabdare si indrumari.
  Daca este posibil un consult la dvs va raman recunoscatoare. Locuim langa Bucuresti.

  • Stimata doamna, cresterea miopiei NU poate fi nicicum influentata. Fetita este in crestere so este normal sa creasca, se va domoli aceasta crestere la maturitate. Nu aveti ce face. Copilul meu are -4, tot astigmatism miopic compus. Nu aveti ce face.

 • Buna ziua doamna doctor.Ma numesc Krainik Paul sint din Baia Mare .Ma iertati ca scriu aici dar nu ma descurc prea bine cu internetul.In legatura cu tata Krainik Paval 74 ani am o problema mare.A fost operat de cataracta prin faceoemulsificare si implant pseudofak foldabil iq 21.5 d in 2010.De un an intre cristalin si globul ocular sa interpus o colectie ca o pinza care se misca si nu mai vede.Am fost la control si a primit trat. cu Maxivent 1tb dimineata si Vitreoclav 1 tb seara precum si 5 sedinte de perfuzie cu Manitol si o fiola de vit c.Dar tratamentul nu a avut nici un rezultat.Mentionez ca este diabetic insulinodependent trei ori pe zi,face variati de glicemie ,cind depune efort face hipoglicemie dupa care valorile urca peste 200.In 2009 a facut zona zoster pe nervi tigemeni tot pe dreapta si a urmat niste sedinte de fizioterapie inclusiv cu laser care din neatentie i-a provocat niste arsuri grave in ochi care a necesitat aproape un an de vindecare.Va rog din suflet sa-mi spuneti ce tratament exixta ca sa dispara aceea colectie de la ochiul operar .Multumesc anticipat.

 • Buna ziua Doamna Doctor,
  Ma scuzati dar nu am gasit un alt loc pe site-ul d-vstra unde as fi putut pune o intrebare la sectia degenerescenta maculara. In vara 2011, am fost si la d-vstra pentru o consultatie si la clinica Euro Eye. Am citit pe un alt site urmatoarea informatie: “Ca să vă ajute la adaptarea la niveluri mai scăzute ale vederii, oftalmologul dumneavoastră vă poate prescrie nişte ochelari speciali.” La Euro Eye mi s-a spus ca nu exista asa ceva in Romania. Ma puteti indruma undeva ?
  Va Multumesc.

 • Buna ziua,

  in urma unui consult simplu pentru prescriere de ochelari,deoarece incepuse sa vada incetosat, prietenului meu i s-a dat trimitere sa faca o tomografie
  deoarece nu se observa care este problema. A facut aceasta tomografie (la spitalul Witting), a facut si o numaratoare de celule endoteliale( la indrumarea dl dr Panait
  si concluzia a fost ca ar avea nevoie de transplant de celule endoteliale, fiind vorba de cornee gutata.
  Prietenul meu are 32 ani.

  La analiza de numaratoare de celule I s-au data acele fotografii, doar, spunandu-ni-se ca nu se pot numara celulele, din cauza ca sunt foarte putine….
  Problema aceasta o are la OD, la OS are o cataracta survenita in urma exploziei unui bec in jurul varstei de 10 ani. La iesirea din spital pe fisa de externare,scrie ca are afachie,
  din cate am inteles, acesta insemnand ca nu mai are cristalin, ceea ce in urma ultimelor controale ni s-a spus ca exista cristalinul.
  Cu ochiul stang vederea este foarte slaba: VOS: 0.1, VOD:0.4.

  Mentionez ca in anul 1998, tot in urma unui control erau urmatoarele date : VOS: 0.2, VOD: 0.5.

  Rugamintea noastra este sa ne spuneti cum se procedeaza pentru a putea face o programare la Spitalul de Ochi in vederea unui consult de specialitate mai amanuntit, deoarece inca nu suntem siguri de diagnosticele presupuse.

  In speranta unui raspuns din partea dumneavoastra,
  Va multumesc anticipat! si

  Va doresc o zi minunata!

  Anca Ilinca

 • Buna ziua !

  Va rog foarte mult daca puteti sa imi raspunde-ti la o intrebare.

  Am 21 de ani iar diagnosticul meu este Astigmatism Hipermetropic cu Ambliopie medie (ochiul stang este cel cu care vad mai prost)

  In urma ultimului consult oftalmologic efectuat in urma cu 5 luni la o clinica privata din Iasi, mi s-a spus ca ar fi bine sa fac niste exercitii pentru a vedea mai bine cu ochiul stang,ca exista posibilitatea de a-mi recupera vederea intr-o mica masura.

  In articolele dumneavoastra am citit ca ambliopia nu mai poate fi corectata dupa varsta de 6 ani

  Intrebarea mea este: Credeti ca merita sa fac aceste exercitii?M-ar ajuta la ceva?

  Este foarte important pentru mine sa primesc un raspuns! Va multumesc frumos !

  O zi buna !

  • Cunoasteti deja pozitia mea. Eu nu am vazut ochi recuperat peste aceasta varsta pana in prezent. Acest lucru trebuia facut de catre parintii dvs pana la varsta de 6 ani. Atentie, copiii dvs va vor mosteni.

   • Sunt o mama disperata, am o fetita de 9 ani , la varsta de 8 ani a fost diagnosticata cu astigmatism miopic, era in clasa 1 cand mi-a spus ca nu mai vede bine la tabla si acuza dureri de cap.Am fost la medic si ne-a spus ca trebuie sa purtam ochelari, anul trecut dioptriile au fost -2 la ambii ochi.La 6 luni de la primul control, dioptriile ne-au crescut la -2,25la ambii ochi.Acum in luna mai am fost din nou la control si la nici o jumatate de an am ajuns la -3.Intr-un an de zile am schimbat de 3 ori lentilele.Sunt disperata de cresterea galopanta a dioptriilor.Am fost in craiova la Dr carmen birau, eu sunt din Slatina.As dori o programare la D-VOASTRA va rog din suflet.Sunt speriata de cresterea dioptriilor, si eu port ochelari tot de anul trecut am o usoara miopie -0,75.MULTUMESC!

    • Am scris ca cresterea miopiei NU POATE FI STOPATA PRIN NICI O METODA si nici prevazuta in jici un fel. Propriul meu copil are -4. Nu se poate face nimic decat sa asteptati sa se opreasca, la maturitate.

 • Sterpu Calina, 75 de ani, Braila.
  Buna seara,
  Sunt bolnava de glaucom si am probleme cu dantura iar doctorul stomatolog nu imi extrage nimic pana nu ii comunica ce fel de anestezic imi poate administra pentru aceasta boala. Poate ma puteti ajuta deoarece am dureri foarte mari.
  Va multumesc.
  O seara buna.

 • Buna ziua stimata doamna doctor

  Este prima data cand intru pe acest site cautand informatii.
  Ca sa fiu scurta si la obiect pentru ca stiu ca aveti multe lucruri de rezolvat in decursul unei zile.
  Am un baietel de 8 luni si as vrea sa ii fac un control oftalmologic de aceea va cer sfatul unde as putea sa merg cu el ?m-am lovit pana acum de ignoranta doctorei lui pediatre care imi tot spune ca aceste controale se fac la varsta de 1 an.Eu sunt asa precauta deoarece sotul meu are diabet insulino- dependent..
  Puteti sa ma ajutati?nu cunosc pe nimeni care sa ma ghideze.

  Cu stima

  rowena Firoiu

 • Buna ziua,

  Va felicit pentru acest blog plin de informatii utile. Indraznesc sa va pun si eu o intrebare in legatura cu miopia mea care a debutat cand aveam abia 17 ani (-1.00 la ambii ochi- a debutat brusc si nu mai vedeam clar la tabla). Actualmente, dupa 11 ani am ajuns la o dioptrie de -5.5 la ambii ochi. In ultimii 2 ani dioptriile au crescut cu 0.5…Intrebarea mea este daca in timp evolutia se va opri? Mentionez ca nimeni in familia mea nu a suferit de miopie. Multumesc si felicitari si pentru interventiile dvs. din diversele emisiuni tv.

 • Buna ziua!baietelul meu de 4 ani a făcut vara trecută o conjunctivita, l- am tratat 7 zile cu Tobrex, sfatuita de dr pediatra. Dupa 2 sapt i s- a înrosit si umflat același ochi, l- am dus la Oftalmolog, tratament 2 sapt, diagnostic conjunctivita . Ochiul a trecut dar i- a rămas o pata in ochi rosie, mai exact ca o basicuta, ridicatura pt ca nu este doar o pata. Am mai fost la alt dr, tot conjunctivita diagnostic deși era doar pata, nu tot ochiul , un singur ochi. Dupa mi- dat încă 2 sapt tratamente cu corticoizi dar dupa încă 2 sapt nici o schimbare. Mi- a zis ca e o inflamatie si dc nu trece cu pic , se face o intervenție, sa nu dam in altele..,asta a fost diagnosticul!am plecat din tara cu munca, l- am dus si acolo mi- a zis sa numai pun corticoizi, distrug ochiul, ca vede bine, si niște pic cu ketotifen, ca poate sa rămână ca un semn.m- am întors in tara, același lucru mi- zis un alt dr. De vreo sapt mi se pare mai mare pata, am intrat pe blogul Dvs si am citit despre episclerita si alte lucruri grave si va rog din suflet sa mă ajutati cu o părere si dc mă puteti primi la un consult!! Nu mi se pare normal sa fie un semn, nu s-a lovit îmi este teama sa nu fie altceva . Se face un an de cand ne chinuim cu ochiul

 • Buna ziua, ma numesc Alexa Elena, am 62 ani, din iasi si sunt diagnosticata cu decolare de vitros posterior. Rugamintea mea este sa mi spuneti ce sanse de vindecare am si ce tratament exista. Va multumesc pentru sprijin!!

 • Macar se mai poate face ceva avand in vedere diagnosticul tatalui meu?

  • Dupa cum v-am zis, se poate mentine ce are. A fost un glaucom neglijat, din paare nedescoperit la timp, pe ochi unic.

   • BUNA ZIUA DOAMNA DOCTOR POP, AM SI EU O INTREBARE CARE MA MACINA DE ANI DE ZILE, CAND ERAM MICA AM FACUT CONJUCTIVITA SI AM RAMAS CU O PATA ALBA , NU PREA MARE PE PUPILA OCHIULUI STING, ACUM AM 27 ANI SI PORT OCHELARI DE VREO 6 ANI. DACA-MI ACOPAR OCHIUL DREPT VAD IN CEATA CU OCHIUL DREPT. CE CREDETI CA SE POATE FACE, POATE VREO OPERATIE, SAU DACA PUTETI SA-MI SPUNETI CE RISC EXISTA SE SA MAREASCA ACESTA PATA. VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI
    MULTUMESC ANTICIPAT.

 • Buna dimineata doamna doctor!
  Ma numesc Mihaela sunt din Alba Iulia,am un baietel de 3ani si 8 luni diagnosticat cu strabism convergent in urma cu un an.Am purtat ochelarii permanent,am fost la control la 6 luni,ne-au fost modificate dioptriile.Timp de un an nu am observat o evolutie spre bine din contra unghiul de deplasare mi se pare ca a crescut ,nici exercitii,nici ocluzor nu ne-au fost indicate(desi am intrebat daca nu e necesar)am schimbat medicul(asa cum ne-ati raspuns la un sms intr-o emisiune).
  Noul medic ne-a crescut dioptriile dupa o masuratoare facuta cu atropina 5 zile.Ma nelinisteste faptul ca cei doi medici mi-au spus ca copilul vede foarte bine cu ambii ochi dar dioptriile au crescut.
  Va rog dati-mi un sfat ce ar trebui sa fac,nu as vrea sa regret mai tarziu ca s-ar fi putut face ceva si nu am facut.
  Acestea sunt masuratorile:
  Prima:RIGHT:SPH:+1.00 +0.75 +0.75 LEFT +0.25 +0.00 +0.50
  CYL:+0.25 +0.25 +0.25 +0.50 +0.50 +0.25
  AXS:10 139 87 142 142 142
  RP/ OD +0.50
  OS SF +0.25 CIL +0.50 AXA 142
  DP=52

  LA 6 RIGHT:SPH:+0.25 +1.00 +0.75 LEFT: +0.75 +0.75 +0.75
  LUNI CYL:+0.50 +0.50 +0.50 +1.25 +0.25 +0.25
  AXS:160 145 152 147 69 19
  RP/ OD +0.50
  OS SF +0.75 CIL +0.75 AXA 147
  DP=52

  LA 1 RIGHT:SPH:+1.50 +2.00 +2.00 LEFT: +1.75 +1.50 +1.50
  AN CYL:+0.50 +0.25 +0.25 +0.50 +0.50 +0.50
  AXS: 135 45 110 175 175 170
  RP/ OD SPH +1
  OS SPH +1
  DP=49 – 50
  Ultima masuratoare este de la cel de al doilea medic efectuata in 14 mai 2012 dupa ce 5 zile ne-au fost puse picaturi cu atropina
  Va multumesc!

 • Revin sa va spun ca suntem din constanta. Si sa va spun ca mi- am amintit, la controlul din Grecia, i s- a prescris optamol si fiole ketotifen câte 1 pic de 3 Ori pe zi.si sa numai pun pic cu corticoizi ! Dupa tratament ochiul arată bine, punctuletul din ochi era dar devenise transparent. Am ajuns acasă, dupa 2-3 luni l/ am dus la un alt dr din oraș, îngrijorata de cele 2 diagnosticuri total diferite! Cea din cta, care mi- a dat 1 luna corticoizi( diferite picaturi) si mi- zis dc nu cedează se face o intervenție!si celălalt care mi- zis ca nu are nimic, poate sa rămână un semn, dc se mai inroseste sa- i Pun aceleași picaturi. Pe cine sa cred DNA doctor ca sunt tare îngrijorata !cel de- al 5 lea dr mi- a confirmat diagnostic celui din Grecia.mi s- a părut superficial cand l/ am rugat sa verifice dc vede bine. Ultimile 2 rânduri nici nu l- a mai întrebat literele, mi/ zis ca vede f bine si atât. Sa vin doar dc se inroseste,umfla ochiul. Va rog din suflet sa mă ajutati cu o părere, pot sa va trimit o poza la o adresa mail, nu știu dc descriu bine pata din ochisor.

 • Buna ziua D-na Doctor,

  Mama mea are 74 ani si a fost diagnosticata cu :
  AO CATARACTANUCLEARA
  AO SD PSEUDOEXFOLIATIV
  OS HEMOFTALMUS VECHI
  DZ II INSULINODEPENDENT
  OD-RETINOFATIE DIABETICAPROLIFERATIVA FOTOCOAGULATA

  Cu o explicatie mai simpla cu un ochi nu mai vede deloc, iar cu celalalt abia mai zareste. Mama mea doreste sa faca o operatie cu laser. Dar dupa cum vedeti este

  diabetica,
  cu insuficienta cardiaca congestiva cls. II
  Insuficienta miocardica si de VD
  HTA Esentiala grd. III cls. C
  Insuficienta pulmonara gr. II
  Hiperuricemie ACV Ischemica cu hemiplegie secundara stg.
  HDS in antecedent. Am redactat citand din SCRISOAREA MEDICALA intocmita de medic.
  Pentru operatie a fost trimisa sa-si faca analizele medicale necesare si a fost programata pe 11 iunie 2012 la o Clinica. I s-a spus ca in functie de rezultatele analizelor, medicul anestezist va decide daca se poate face operatia sau nu.
  DUMNEAVOASTRA CE NE RECOMANDATI?

  Am toata increderea si SPERANTA in DUMNEAVOASTRA.

  Cu deosebita stima,
  Maria Preoteasa
  Eforie Nord
  Tel. 0722/ 284 058
  Daca ajungeti pe litoral si va este de folos numarul meu de telefon, va rog sa ma cautati.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Duta Iuliana Diana si am un baietel de 2 ani.De cand era mic am observat ceva anormal la ochiul stang,acum cand a crescut se vade mult mai clar.Atunci cand priveste in partea stanga pupila nu ajunge la coada ochiului cum este normal ci ramane pe mijloc.Am fost cu el la Oftapro si mi-a spus ca are sindromul Duane si ca nu se poate opera.Dar totusi as vrea sa mai aflu si parerea altui doctor.Va rog din suflet sa-mi recomandati si alt doctor pentru ca pur si simplu nu pot sa concep,ca mama, ca va ramane asa toata viata.

  Cu stima,
  Duta Diana

  p.s. Ma scuzati daca nu am scris in legatura cu subiectul, dar am cautat peste tot si aici era singurul loc unde putem sa ma adresez.

  • Copilul dvs are strabism paralitic pentru care nu exista nici un remediu niciunde in lume din pacate. Va recomand sa NU incercati sa mergeti la fel de fel de asa zisi medici care sa incerce sa il opereze, am vazut copil nenorocit la care s-a incercat operatia si a ramas cu vedere dubla! Nu chinuiti copilul cu fel de fel de suplimente, morcovi, terapii naturiste sau alternative. Problema nu este atat de grava dar nu are rezolvare.

 • Buna seara,
  Sunt Maria din Sibiu,am 51 de ani,lucrez in confectii si am fost diagnosticatala ambii ochi cu DRUSEN MACULAR RADIAL.
  Am dioptrii distanta od +3,00 os +2,75 si apropiere od +5,25 os +5,00.
  Rugamintea mea este: ce sfaturi i-mi puteti da pentru ca boala sa nu avanseze?

  Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra.

 • DOAMNA DR. VREAU SA VA INTREB DE CE OARE MEDICII OFTALMOLOGI DIN DAMBOVITA DAU CA TRATAMENTE IN ORJELETE SI SALAZIOANE UNGUENTE DACA SUNT CONTRAINDICATE.ESTE O ABORDARE TOTAL OPUSA CELEI DE PE ACEST BLOG SI NU STIM CE SA MAI CREDEM.MASAJUL LOCAL ESTE CONTRAINDICAT?NOI AM FACUT TRATAMENTUL DE PE BLOG CU CELE DOUA COLIRURI SI IMUNOSTIMULATOR,AVEM 2 SAPTAMINI DE LA TERMINAREA TRATAMENTULUI,SE PARE CA AR MAI FI CRESCUT PUTIN ORJELETUL.A LUAT SI 10 ZILE DE BRONHOVAXON TABLETE.CE NE MAI SFATUITI ?MULTUMIM FRUMOS!

  • Unguentele si masajele sunt contraindicate. Din moment ce ati facut aceste lucruri, vindecarea este mai grea, daca se vindeca. Asteptati si daca nu se retrage, va trebui intervenit chirurgical.

 • Stimata doamna doctor,

  Am fost la medic pt ca dimineata, la sculare, ochii par plini de lacrimi, conjunctiva este mai inflamata la un ochi, este transparenta, clara dar pare imbibata cu apa. Globul ocular nu ma doare deloc, uneori am o usoara jena. Am fost diagnosticata cu sindromul ochiului uscat. Mi s-au recomandat lacrimi artificiale Oxyal cite o picatura de 5 ori pe zi timp de 2 saptamini.
  Astazi mi-am pus pentru prima data picaturi si am obs ca dupa citeva minute mi-au aparut in colturile ochilor niste secretii albicioase. Credeti ca trebuie sa continui cu acest tratament?
  Mentionez ca in urma cu citeva saptamini alt medic mi-a spus ca am conjunctivita si am facut timp de 2 sapt tratament cu Tobradex. In timpul acestui tratament, conjunctiva numai parea atit de inflamata dar dupa intreruperea medicatiei conjunctiva s-a reinflamat.
  Va multumesc mult!!!

 • Buna ziua.D-na dr va deranjez cu o problema legată de mama mea. Are 70 ani,HTA sub tratament val.normale,tratam.cu aprovel,crestor, tanakan,analize de sg bune,doar o ușoară hipercolesterolemie pt care are crestorul,o hemoragie de corp vitros in antecedente,de de ochi uscati pt care își pune lacrimi artificiale,iar acuzele ei sunt legate de momente de scădere a acuitatii vizuale(“nu mai vad bine”),cu durata scurta,ameliorate uzual de tanakan,nelegate de valorile tensionale(am pus-o sa verifice).
  Momentan are o viroza respiratorie complicata,tunete f.mult a luat 3 tb avelox(1/zi),tratăm simptomatic si ori tusea ori aveloxul au agravat simptomele oculare mergând pana episoade f scurte de pierd a vederii. Ce ma sfatuiti?

  • Este foarte grav ceea ce descrieti, par a fi spasme vasculare cerebrale. Inlocuiti Tanakan cu Piracetam (4 tb in forma 1,5, 1,5, 1), Mirtilene 2/zi si Milgama 2/zi. Reveniti dupa 1 luna de tratament.

 • Buna ziua Doamna Doctor, de un an am observat ca ochiul stang sta un pic mai inchis decat dreptul, si s-a mutat cu 1 – 2 milimetrii spre interior (spre nas). Am dioptrii st 1.75, dr 2.25 ( miopie mica, iar pe reteta scrie si DP 58 – nu stiu ce inseamna). In ultimii 3 ani la stangul dioptria a ramas la fel doar la dreptul a crescut. “Defectul” nu este foarte evident, dar eu stiu ca ii aveam perfect simetrici. Imi puteti spune daca aceasta usoara modificare reprezinta motiv de ingrijorare? Va multumesc, cu respect Irina

  • Aveti vedere dubla? Mergeti cat de curand la un neurolog.

   • nu am vedere dubla! vad mai prost un pic seara cand sunt obosita pt ca stau si mult la calculator, si cei care mi-au atras atentia tot seara au sesizat ca e o mica diferenta(in special ochiul drept e mai slabit ca vedere, cu toate ca defectul de care va scriam este la stangul), si eu am remarcat in unele poze. in copilarie stangul fugea spre interior, si dupa ce am facut la spital la dvs. cateva exercitii s-a corectat. la ultima consultatie de oftalmologie (feb 2011) medicul nu a zis nimic. repet se observa daca te uiti atent, nu e ceva foarte evident. va multumesc pentru raspuns

 • Tensiunea este buna cu tratament, adaugati Milgama 1 sau 2/zi pe gura si as fi preferat Piracetam in loc de Bilobil. Mai mult de atat nu se poate face, vederea pierduta prin glaucom nu se mai poate recupera dar se poate pastra ce are acum.

 • Cautati-o oe dna dr Nascuti la IOMC.

 • Asteptati sa se retraga de tot.

 • Va rog sa ma iertati ca am revenit cu aceeiasi problema in legatura cu fetita meaAna care este purtatoare de ocheloari. Zilele trecute am fost din nou la cintrol si dupa o examinare mai amanuntita in care i s-au pus si picaturi ne-a iesit:
  OD +5,25-sf 2-o,75 160
  OS +3,50-sf 2-1,25 29
  Rp.+4,25 sf 2+0,75 70
  +2 sf 2
  adica dioptriile cred ca au crescut deoarece acum un an si ceva cand micutei i-am pus ochelarii a avut:
  OD +3,50 -1,25 156
  OS +1,25 -0,50 32
  Ce am de facut deoarece asa cum am mai zis fetita a purtat ochelarii permanent si am facut si ocluzie zilnica.Este normal sa creasca in aceste conditii dioptriile asa de mult? Oare nu are ochelarii corespunzatori?
  La control ne-a zis ca singura solutie nu este decat operatia si asta cand fetita se va face mare dar pana atunci oare la ce dioptrii vom ajunge? si de ce se zice ca trebuie purtati ochelarii pentru corectie ca daca ii poarta o sa se corecteze ff repede ca este mica?
  Va multumesc. Asteptam raspunsul dumneavoastra deoarece suntem intr-o situatie ff disperata.

  • Doamna, dioptriile care ies pe autorefractometria cu picaturi, adica dioptriile reale, nu sunt acelasi lucru cu cele de la ochelari, nu le confundati. Cresterea o constatati numai comparand autorefractometriile, nu reteta de ochelari. Autorefractometria poate fi aceeasi dar copilul sa necesite o crestere a dioptriilor la ochelari sau invers. Cand vi se zice ca vederea se CORECTEAZA inseamna ca aceasta se imbunatateste CU ochelari, nu inseamna ca dioptriile vor scadea sau ca nu va mai purta ochelari. Interesul nostru este ca pacientul sa vada perfect CU ochelarii, fara oricum nu este posibil.
   In legatura cu operatia, nu se pune problema decat vederea este foarte buna. In plus, nu vad de ce sa va ganditi la a nu avea ochelari, ochelarii nu sunt un handicap, chiar si daca ii va purta toata viata. Dioptriile nu pot fi prezise de nimeni si cresterea lor nu poate fi stopata nicicum.

 • Sarut mana, doamna doctor Monica Pop.
  Ma numesc Eftimie Laurentiu si am avut o programare la dvs. la cabinet pentru data de 24.05.2012. Programarea a fost anulata pentru o perioada nedeterminata. Va rog, daca se poate, sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste boala mea.
  Sunt din Brasov, am 49 de ani si in luna Mai 2010 am fost diagnosticat cu glaucom cu unghi deschis. De atunci si pana in prezent, am urmat un tratament cu Travatan, Duotrav si in cele din urma, Duotrav + Azopt.
  Tensiunea intraoculara, chiar si dupa aceste picaturi, ramane totusi la valori mari (22-24).
  Va rog respectuos, sa-mi spuneti ce sa fac in aceste conditii.
  Multumesc anticipat.
  Adresa de e-mail este a sotiei mele.

 • FATA MEA A URMAT TRATAMENTUL DESCRIS PE BLOG LA SECTIUNEA ORJELET SI DEOCAMDATA NU SE VEDE VREO AMELIORARE(au trecut 20 zile de cind l-a terminat).A LUAT LA INDICATIA MEDICULUI ALERGOLOG 10 ZILE DE BRONHOVAXOM SI SE PARE CA SAR FI MARIT CHIAR .DE-A LUNGUL CARIEREI D-VOASTRA ATI RECOMANDAT CU REZULTATE BUNE VACCINUL STAFILOCOCIC SAU AUTOVACCINUL?VA MULTUMIM!

 • DOAMNA DR. VA RUGAM SA NE RASPUNDETI CUM SE POATE RECOLTA ANTIBIOGRAMA SI FUNGIGRAMA DACA NU ORJELETUL FETEI MELE NU COLECTEAZA NICIODATA.AM FI FOST INTERESATI SI DE ACEL AUTOVACCIN DACA SE MAI POATE FACE LA INSTITUTUL CANTACUZINO?INSA ORJELETELE SE INCHISTEAZA IMEDIAT DUPA CE APARE INFLAMATIA SI NU REUSIM SA II RECOLTAM.MULTUMIM FRUMOS!

 • Buna ziua!
  Ma numesc Adina Ionescu, sunt din Ploiesti si am un baietel in varsta de 11 luni. In urma cu aproximativ 1 luna si jumatate, a fost diagnosticat de un medic oftalmolog din Ploiesti cu chalazion (“mic”) – pleaopa stanga. Ni s-a recomandat Tobradex unguent. Dupa 10 zile, i s-a retras aproape in totalitate dar a revenit la aceleasi dimensiuni dupa inca 2 sapatamani, Dupa o noua vizita la medic, ni s-a recomndat inca o data Tobradex. Am terminat tratamentul (i-am dat 14 zile), dar nu s-a retras, ci doar s-a micsorat.
  Va rog din suflet, ce ma sfatuiti sa fac? Pot veni la o consultatie, daca considerati ca este necesar, sau poate sa incerc un alt tratament?
  Va multumesc!

 • Am facut control si rezultatele(cu picaturi) au fost urmatoarele: OD SPH 0.00 CYL +0.50 AX 29, OS SPH 0.00 CYL -0.50 AX 66.Mentionez ca fac tratament de 3 saptamani cu REFRESH si PRANOFLOG,dar nu se vede nici o ameliorare. simptomele sunt aceleasi: usturime,senzatie de nisip in ochi,durere(uneori),iar soarele nu pot sa-l mai suport deloc (daca stau 10 min in soare incepe sa ma doara capul cu ochi cu tot).Ce ma sfatuiti sa fac? Dr a zis ca deocamdata nu e necesar sa port ochelari.Va multumesc

 • as dori sa ma ajutati macar cu o parere ,daca se poate multumesc anticipat.fiica mea de 2 ani si 4 lini are sub pleoapa inferioara o unflatura de marimea unei boabe medii de poumb ,dar este si tare. Ce sa fac ce poate fi?

 • Buna ziua.Va deranjez cu o problema. In urma unui consult oftalmologic fetitei mele de 1 an i s-a descoperit o problema la nervul optic, intrucat s-a nascut prematur, la 1700g si a stat la incubator 3 saptamani. Mi s-a spus ca fundul de ochi este in regula. In urma acestui diagnostic am fost indrumata catre un control neurologic si a primit in acelasi timp ca medicamentatie Tonotil si 1/2 de Pro Visio pe zi . Insa din cate am inteles Pro Visio se poate administra doar copiilor de peste 3 ani.Ce pot face? Ii pot da acest medicament?Este grava aceasta afectiune? Ce se poate face in acest sens?
  Va multumesc.

 • Multumesc frumos pt mesaj,imi cer scuze ca mesajul meu a avut greseli dar l-am scris de pe o tableta cu autocorectie a textului care mi-a schimbat unele cuvinte.Sunt autoarea mesajului cu mama cu posibile spasme vasculare cerebrale.Vom face tratamentul.
  As vrea sa va intreb daca sa ma sperii, daca i-ar fi util si un tratament antiagregant plachetar,eu i-am dat anul trecut plavix o buna perioada pt ca nu tolereaza aspirina si pt ca am interpretat acuzele ei+hemoragia de corp vitros ca pe un AIT si stiu ca a avut si perioade de liniste dar nu-si aminteste daca au fost in perioada tratam.cu plavix,pe care l-a intrerupt din cauza stomacului.Ar fi utila si asocierea cu un medicam.vasoactiv(eu am vrut sa-i dau sermion in loc de tanakan)sau un consult asociat neurologic? Va multumesc frumos.Mama e in Bucuresti deci poate merge oriunde ii indicati.

  • Evident ca este necesar Control neurologic permanent, urmarire neurologica si cardiovaculara permanenta si medicatie adecvata. Este ceva grav. Restul de intrebari le puneti dansilor.

 • Buna ziua,

  Sunt o mamica disperata. De 5 luni am luat un parazit bucal care s-a extins si ocular dar nu s-a depistat exact ce este. Mi s-a dat albendazol de test precum si o gama de antibiotice. Am inceitat sa mai lupt, acesta diseminind cu un gust salciu toxic, in jos pe esofag la o tuse mai puternica.Problema acuma este ca si fetita mea de 5 anisori a inceput sa se manifeste la fel. Umflatura pleopa stanga din care iese in mod regulat o formatiune rotunda alba si cu codita. Nu stiu unde sa merg sa se faca analiza parazitologica a acestei formatiuni care se vede si cu ochiul liber. Cele clasice de fungi si bacterii nu sunt relevante, la un laborator spunind ca este vorba de ceva proteic. Consultatia oftalmologica o catalogheaza drept conjunctivita dar natura ei necunoscuta. Noi doua, acuzam si dureri abdominale, constipatie, umflaturi ale membrelor si reactii alergice, dureri de cap (RMN_ul cerebral al meu evidentiaza zone de edem cu continut lichidian si aspect digitiform). La parazitologie mi s-a spus ca nu au intalnit asa ceva.

  Va multumesc anticipat,
  Monica Mateescu

  • Vreau sa stiu in primul rand in formula leucocitara cate eozinofile sunt la dvs si respectiv la copil? De asemenea vreau sa stiu daca aveti dvs sau copilul prurit anal.
   Daca sunteti din Bucuresti, in momentul in care apare umflatura pe pleoapa sa va prezentati la spital si sa ma cautati.

   • Analize am facut foar eu deocamdata. La copil nu stiu de unde sa incep pentru ca eu am facut foarte multe analize, fara folos. Analizele s-au facut cand eram fie pe cortizon, antibiotice sau abendazol deoarece s-au incercat diferite medicamente de test. Eozinofilele erau in limite normale. Leucocitele marite. Am avut mancarimi anale amandoua, mai demult. Umflatura pe pleoape este constant prezenta si pleoapele cresc. La mine situatie este la ambii ochi, la fetita deocamdata doar la unul.
    O sa ma prezint astazi luni 03.09.2012.

    Multumesc

 • Sotul meu de cateva zile nu vede bine cu ochiul stang.Il ustura si lacrimeaza.Mentionez ca are 38 ani.

 • Stimata d-n doctor ,
  Va rog din suflet sa ma ajutati! Sunt o mama disperata a doua fetite gemene in varsta de 10 ani si 8 luni. Prima are distrofie musculara congenitala cu deficit de merozina si cu toate ca am fost la control oftalmologic in fiecare an sau de cate ori am fost chemata problema s-a agravat .dar sa va spun de la inceput .
  In 2006 aveaO.D.=+0,5 O.S. =+0,75, hipermetropie si O.S atrofie usoara , FDO normal
  In2008 aveaO.D.=+0,5 O.S. =+0,50
  In 2009 aveaO.D.= – 0,5 O.S. = -0,50
  In05/2010 aveaO.D.= -1 O.S. = -1
  In 08/2010 astigmatism miopie compusa O.D. -1dsf-0.5dcyl si O.S. -1dsf -0.5dcyl
  In 08/2011 astigmatism miopie compusa O.D. -1,75dsf-0.5dcyl si O.S. -2,25dsf -0.5dcyl
  In 07/2012miopie mica OD medie OS. OD-2,50 SI OS -3,75
  Pe ochiul stang la ultimele doua consultatii dioptria a fost mai mare cu unu adica in 2011 =3,25 si in 2012 =4,75 ,dar d-na doctor care ne urmareste a spus ca nu este bine ca diferenta dintre ochi sa fie mai mare de o dioptrie .mentionez ca fetita poarta ochelarii in permanenta .
  Problema care o consider cea mai mare acum si pentru care v-am deranjat este cealalalta fetita care a fost urmarita la fel ca si sora sa. Pana in luna08/2011 a avut ochelari +0,5 la ambii ochi ,dar in acea luna cand am fost iar la control i s-a dat -0,5 pe ambii ochi si tensiunea TOD=23, TOS =24. In lunile urmatoare i s-a masurat tensiunea oculara cu aparat cu aer si cu laser fiind la fel de mari. In02/2012i s-a gasit TOD =25 si TOS=26.atunci ni s-au recomandat investigatii in centrul de glaucom Craiova.In luna martie cum am reusit sa obtinem o programare am fost si s-a pus diagnosticul de GLAUCOM JUVENIL POTENTIAL siASTIGMATISM MIOPIC SIMPLU.I s-a facut campul vizual care ai isit cu mici erori d-nul doctor spunand ca poate a fot putin grabita,tensiunile luate cu un aparat care se pune pe ochi au fost TOD 22,TOS 23, si la examinarea fundului de ochi scrie PUPILE,VASE SI RETINA DE ASPECT NORMAL. Mai scrie ca se infirma momentan diagnosticul de glaucom juvenil .am fost chemati la control la 6 luni cu specificarea de a-i masura tensiunea oculara in momente diferite ale zile .asa am facut
  In aprilie ora 9 tensiunea a fost 22 pe ambii ochi
  In iunie ora 19 TOD 27, TOS 26
  In 31/ iulie ora 16 TOD 24 , TOS 27 .
  Am fost din nou la control astazi 05/09/2012.tensiunea luata cu acel pistol laser la ora 10 a fost TOD =23 TOS 25 . Am facu si pahimetria care a iesit asa OD 544 TOD23 ,OS541 TOS 24.
  Mentionez ca eu , mama, sunt diagnosticata cu glaucom si sunt sub tratament de 3 ani si mama mea ,adica bunica materna a fetitei are glaucom. Astazi d-nul doctor mi-a spus ca parearea dumealui este ca trebuie bagata pe tratament dar sa merg la medicul care o urmarese.am fost la medicul care o urmareste si d-na doctor mi-a spus ca nu dumneaei este cea care mi-o poate lua in evideta chiar daca a urmarit-o atata timp sa merg la spitalul teritorial adica nr 2 in craiova ,unde majoritatea cabinetelor s-au inchis si nu cunosc nici un medic.Ma simt dezamagita din nou de sistemul nostru de sanatate si dezorientata ca nu stiu ce sa fac. Din suflet va rog daca a-ti putea sa ma primiti cu ele sa ne spuneti ce sa facem ca sut disperata .nu vreau ca singurul copil sanatos sa-mi ramana orb din neglijeta mea. Daca ne primiti sa ne spuneti si de unde trebuie sa aducem trimitera .
  Cu mii de mutumiri si Dumnezeu sa va aiba in grija Daniela Roman Craiova

 • Buna ziua ,

  Doamna Doctor , mama mea a lucrat toata viata in proiectare la planseta si din tinerete i se inrosesc ochii si o dor .
  Acum 15 ani , o trata un medic facindu-i niste injectii in ochi , dar din pacate nu stiu ce anume ii administra.
  Acel doctor a murit , si mama mea de aproape doi ani se chinuie cu niste dureri de ochi ingrozitoare.
  A fost la multi medici , la multe clinici particulare , nimeni nu poate sa-i puna un diagnostic si sa-i prescrie un tratament.
  Ochii sunt rosii (injectati) si o dor ingrozitor (doare globul ocular ).
  Precizez faptul ca mama sufera si de o hepatita C (a facut un an tratamentul cu interferon pegasys si ribavirina , dar virusul a reaparut).
  Va rog din suflet , ajutati-ne .Am dori un consult in urma caruia sa se puna un diagnostic si sa poata lua un tratament.
  Va multumesc anticipat ,
  Cu stima Cerasela Macovei

  • As dori sa stiu de unde sunteti si care este ultimul diagnostic oftalmologic al mamei dvs. Nu pot crede ca nu are nici un bilet de la nici un medic cu un diagnostic, macar prezumtiv, sa stiu sa va indrum.

 • Buna ziua ,

  Mama mea este din PIATRA-NEAMT , dar eu locuiesc in Bucuresti , iar ea anul acesta va sta la mine.
  A fost la clinica Victor Babes , unde dupa toate investigatiile i-a pus diagnosticul de conjunctivita , dar apoi in PIATRA-NEAMT a fost la doamna doctor Zapolschi , care i-a facut fund de ochi si i-a zis ca nervul optic nu e afectat , ca tensiune intraoculara nu are , ca glaucom nu are , cataracta nu are , a facut analiza lamei din ochi si de fapt conjunctivita nu are , si nu a reusit sa-i puna un diagnostic pina la urma. A zis ca probabil e de la hepatita C .In tinerete , mama mea se trata la doctor Micsa , tot din PIATRA-NEAMT , doctor care ii facea injectii in ochi ( cam de doua ori pe an , dar nu stim cu ce substanta).
  Starea mamei s-a agravat , in aceasta vara i-am cumparat de la farmacie niste picaturi (am citi pe net , nu le-a prescris nici un doctor , recunosc )cu hidrocortizon si antibiotic -Maxidex si Tobradex si-i mai pun in ochi , doar asa ii mai calmeaza durerile. Dar hidrocortizonul creste tensiunea intraoculara (cred) si nu poate sa-si puna prea des.
  Specific faptul ca tatal mamei mele a orbit la 70 de ani complet , si desi am mers prin citiva medici , nimeni nu a putut sa-i puna la vremea respectiva un diagnostic( atunci a fost la medici din Bacau si Iasi).
  Ochii sunt permanent imapaienjaniti , rosii , injectati , mici , si cind e in faza mai buna doar o ustura , in faza proasta o dor puternic , nu suporta lumina.
  Eu cred ca o mostenesc , deoarece in vara aceasta am solicitat ochii mai puternic ( am invatat ) si deja am inceput sa am aceleasi probleme.
  Va rog din suflet , poate ne indrumati la un doctor din Bucuresti , poate-i dam de capat.
  Va multumesc pentru raspuns.
  Cu stima Cerasela Macovei.

  • Lucrul cu ochii nu numai ca nu face rau ci AJUTA ochii. Orice fel de solicitare a ochilor este benefica.
   Sa mearga mama la un oftalmolog si sa imi spuneti diagnosticul actual, ca sa va pot indruma. In primul rand sa aiba ochelarii corespunzatori atat de distanta, cat si de aproape, apoi sa ii faca o tensiune, un fund de ochi etc. Reveniti cand aveti rezultatul.

 • Buna ziua! am probleme cu ochiul drept de cativa ani..mi se tot inrosea..am fost la multe controale, mi se dadea diferite picaturi si atat…de ceva timp nu mai vad bine cu acest ochi..nici la apropiere..spun „nici la apropiere” pt ca am miopie. In luna iunie am fost la un control la Buc. si mi s-a spus ca am keratita virala si ca mi-a fost afectata corneea..mi-a fost dat tratament (Corneregel, netildex si optive).. insa ochiul tot nu e bine..am numai vinisoare pe albul ochiului si seara este mai rosu. Si peste toate acestea imi mai apare si la nivelul genelor cate o bubita dureroasa..probabil „orjelet” este. as vrea sa stiu daca imi puteti da o parere ?! multumesc!!
  Am uitat sa precizez ca inainte cu 2 luni, de controlul din iunie, unde mi s-a spus ca am keratita virala, am fost la dl doctor Tataru C. la clinica si dumnealui nu mi-a pus acest diagnostic..mai mult, nu mi-a pus niciunul! mi-a dat doar picaturi Antibioptal, Indocollire si Hylocare. si vazand ca nu a aparut nicio schimbare, am fost la alt control..dupa cum am precizat mai sus, la cel din iunie.

 • Va pot suna luni intre orele precizate?
  Va multumesc pt raspuns!!

 • “CONJUNCTIVITELE NU REPREZINTA O URGENTA OFTALMOLOGICA, DECI NU MERGETI LA SPITALE LA CAMERELE DE GARDA (URGENTE) PENTRU ASA CEVA.” …..si de unde sa stiu eu ca e conjunctivita daca nu merg la un medic de specialitate sa ma examineze ?! In urma cu 1 an mi s-a umflat si inrosit ochiul drept, insotite de o durere puternica de cap. Am mers la Spitalul CF Witting (ca era mai aproape), la cabinetul oftalmologic, unde mi s-a spus, dupa un examen amanuntit, ca trebuie sa-mi curete retina cu laser, pentru ca facusem un atac acut de glaucom.(!!!) M-am ridicat speriata in ultimul hal de pe scaun si am iesit glont din cabinet. Primul gand (salvator) a fost sa merg de urgenta la Camera de Garda a Spitalului de Oftalmologie Lahovari pentru a cere o a doua parere. Medicul de la camera de garda a spitalului m-a examinat cu atentie si mi-a pus diagnosticul……conjunctivita virala, recomandandu-mi sa-mi administrez cate o picatura Netildex la 6 ore timp de 7 zile, tratament ce s-a dovedit foarte eficient. Nici vorba de vreun atac fie el si de.…glaucom !

  • Stimata doamna sau domnisoara,

   Exista o ordine de adresa la medic, iar aceasta este urmatoarea: medicul de familie, medicul oftalmolog din policlinica, medicul din spital. Medicul din spital, dupa cum vedeti, este ultimul la care ajungeti, in nici un caz primul.
   Nu am scris niciunde sa nu mergeti la un medic de specialitate sa va examineze, ba dimpotriva, mi s-ar parea grav sa NU o faceti. Conjunctivita insa NU este o afectiune care se trateaza in spital, ci la MEDICUL DE SPECIALITATE DIN POLICLINICA. La dansul trebuia sa ajungeti in momentul in care ati constatat simptomele respective, nu la spitale.

 • Buna ziua…as dori sa stiu si eu daca este ok diagnosticul pe care l-am primit. In urma cu 5 zile am observat ca ma mancau (rar) cateva fire de par ale pleoapei superioare,dar n-am dat atentie, crezand ca imi mai creste vrun fir de par. Dupa ce am stat intr-un spatiu plin de fum de tigara , a2a zi mi-a aparut un ulcior. In urma sfaturilor primite de la farmacist si rude am decis sa -mi dau cu kanamicina sulfat H , in sacul ocular cat si pe pleoapa superioara unde imi aparusera deja mici bubite cu puroi.Am continuat sa-mi dau cu kanamicina timp de 2 zile observand ca ochiul este din ce in ce mai iritat, iar imflamatia pleopei este constanta. In a3a zi(adica astazi) m-am trezit cu ochiul lipit si extrem de rosu.Am mers de urgenta la spitalul oftalmologic din localitate si mi s-a spus ca am o conjunctivita secundara. Mi s-au prescris picaturi Netildex .Doamna doctor mi-a spus sa revin peste 2 zile la dansa sa ma consulte si in cazul in care nu mi se amelioreaza sa -mi mai dea si un unguent. Citind articolul dumneavoastra am vazut ca ati spus ca mai exista si conjunctivita adeno-faringo…eu am uitat sa ii spun doamnei doctor si de faptu ca ma doare in spatele urechii, dar doar cand pun mana….Dumneavoastra ce credeti?
  Va multumesc anticipat !

  • Daca doar va doare, nu, daca e si umflat poate fi. Acum cum va simtiti? Cum puteti sa va puneti ceva in OCHI, un organ atat de important si sensibil, la sfatul rudelor si farmacistului??? Aveati pe blog tratamentul pentru orgelet.

   • Dupa o saptamana de tratament cu netildex si doar atat, ochiul mi-a revenit la normal.Am fost azi la inca un control si mi-a zis sa am grija pt ca este posibil sa mi se fi sensibilizat ochiul si sa nu fie ultima oara cand fac asa ceva. Va multumesc pt raspuns !O zi buna !

 • Buna ziua. cu 3 saptamani in urma am avut conjunctivita la ochiul drept. La medic am mers aproape la o saptamana dupa ce mi se inrosise ochiul, care intre timp se inflamase foarte tare, aproape ca nu puteam sa-l tin deschis. am urmat un tratament, dupa care mi s-a dezrosit ochiul, dar pleoapa superioara inca mai este umflata putin, iar vederea imi este incetosata.la inceput am crezut ca poate picaturile erau de vina, dar a trecut deja o saptamana da cand nu le mai folosesc si situatia nu s-a schimbat deloc. e posibil ca vederea sa fie afectata din cauza conjunctivitei? va multumesc

 • Buna ziua,
  Doamna doctor Monica Pop,

  Va rog sa ne spuneti cand puteti fi gasita pentru consultatie. Anterior nu am reusit sa va contactam la spital.
  – Atat eu cat si fetita mea prezentam inflamatii ale pleoapelor si aparitia unei zone de piele care se extinde pe interiorul ochiului.
  Picaturile pentru o suspiciune de conjunctivita nu ne-au facut bine. Umflatura pleaoapei este continuua, la fel ca si afectarea vederii. Eu am facut un RMN pe care pot sa vi-l prezint.
  Formatiunea care iese din pielea crescuta pe interiorul ochiului este intotdeauna aceeasi: bula alba cu codita – la analiza s-au identificat cisteina, leucocite, epitelii si fibrinogen.
  Formatiunea se extinde pe ochi suplimentar cu venisoare catre pupile.

  Va multumesc,
  Monica Mateescu

  • TRimiteti poza si cu dvs si cu fetita cu acea formatiune pe mailul spitalului impreuna cu acest comentariu sa stiu despre ce este vorba.

   Cu conjunctivita oricum nu are legatura.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Bud Ramona si am un baietel de 2 ani si 8lunii care a fost diagnosticat cu conjunctivita alergica. I s-a prescris tratament cu Netrilex 3x1pic/zi si Opatanol 4x1pic/zi.
  Cand am citit prospectele de la cele doua medicamente m-am cam speriat in sensul ca la Netrilex scrie “Siguranþa si eficacitatea Netildex la copii si adolescenti nu au fost încã stabilite. Produsul trebuie folosit numai dacã este absolut necesar si sub supraveghere medicalã atentã”, iar la Opatanol scrie “a nu se administra copiilor sub 3 ani, iar doza recoamndata e de 2 pic/zi”, noua ne-a prescris 4pic/zi.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste administrarea picaturilor, daca sa i le dau sau sa consult alt medic oftalmolog. Poate avea ceva urmari acest tratament?
  Va multumesc anticipat.

 • BUNA ZIUA,ACUM O LUNA M AM TREZIT CU O PLEOAPA UMFLATA NU MA DURUT SI A TRECUT DE LA SINE,ASTAZI IN TIMP CE ERAM LA LUCRU IAR SA UMFLAT,CE POATE FI?AM PUS PICATURI TOBRADEX,

 • buna ziua momentan nu am poza ,o sa incerc sa fac un sa va trimit,am fost la urgenta si am primit dg.EDEM ALERGIC PALPEBRAL,dar cand am inceput tratamentul sa inrosit si umflat mai tare,pana dimineata nu se mai vedea ochiul.e normal asa?mentionez ca luat ;tobradex unguent si telfast pastile,

 • Buna ziua,
  Va scriam in urma cu cateva zile ca am fost diagnosticata cu conjunctivita cronica(am urmat tratament numai cu tobradex unguent + picaturi) si in prezent folosesc Systane. Roseata trecuse dar acum au inceput sa-mi apara iarasi firisoare subtiri rosii la ambii ochi. Nu ma mananca pleopele iar secretiile de dimineata sunt destul de rare. Va rog sa-mi spuneti daca pot urma tratamentul pt conjunctivita de pe blog.

 • Sarut mana!Am 62de ani.Am facut testul ELISA kit 3, fost diagnosticat cu TOXOCARA CANIS.M-i se umfla ochii pana nu mai vad. Am fost internat 2 sapt.in care m-i s-a administrat Hidrocortizon,zentel,metabendazol. Am tinut regim strict,dar cand am venit acasa am inceput sa ma umflu din nou. Buletin analize din data de 02.10.2012.
  Colesterol-LDL-156.80
  Birulina totala-1.30
  Birulina indirecta-1.08
  Magneziu-1.70
  Colesterol-239.00
  Colesterol-HDL-68
  IGE-868.00(Valoarea de referinta aici e de 100.00)
  IGM-0.36(Valoarea de referinta aici e de 0.40-2.30)
  Le-am scris doar pe cele care nu au iesit bine!
  Va rog tare mult sa ma indrumati unde trebuie sa apelez!
  Eu sunt din jud. Bacau!
  Astept raspuns!
  Va multumesc!

 • Buna ziua DOAMNA DOCTOR MONICA POP va rog sa-mi da-ti un sfat in legatura cu sotul meu in virsta de 52 ani care a fost la medic si l-a diagnosticat cu inceput de cataracta la ochiul sting si i-a dat trimitere la opratie in spitalul militar Bucuresti fiind pensionar militar v-a trebui sa plateasca costul operatiei si va rog sa-mi spuneti daca e bine sa se opereze imediat sau sa poarte numai ochelarii recomandati o perioada.

 • am un baietel de 4 ani si toata vara am avut probleme cu ochii,adica mancarimi si inrosire,am fost cu el la medic ne dadea tratament iar dupa o saptamana aveam aceleasi simptome deci toata vara asa am facut nu stiu ce sa fac cu el si ce tratament sa-i mai dau, tin sa evidentiez ca este alergic dar nu sa depistat la ce

  • Cititi, va rog, cu atentie, articolul la care ati postat, aveti raspunsul. Copilul dvs, baietel fiind, face conjunctivite alergice.

   • Buna seara Doamna Doctor,
    Fratele meu a fost diagnosticat acum 3 luni cu Episclerita recidivanta. A facut tratament cu Tobradex picaturi si unguent 9 zile , dupa intreruperea tratamentului la 4 zile sa inrosit din nou ochiul stang.D-na doctor ia recomandat un tratament cu Proculin si Indocollyre , la primele picaturi i sa inrosit si mai rau ochiul. Am schimbat medicul si ia prescris tratament pentru 20 zile cu Netildex, Pranoflog , Aerius si Nourofen.Dupa terminarea tratamentului la 3 zile a reaparut.Acum urmeaza tratament cu acelasi Netildex si Pranoflog pentru 1 luna si jumatate,intre timp am facut un set mai complex de analize , ale caror rezultate in proportie de 95% au fost bune.Mai nou si sub trament sunt zile cand se trezeste cu ochiul putin rosu, dupa ce aplica 1-2 picaturi se mai limpezeste.Ce ma sfatuiti caci am impresia ca aceasta nebunie nu se mai termina.Am fost uimita, dar in acelasi timp respect promtitudinea si profesionalismul Dvs de care dati dovada . Mii de mutumiri si multa sanatate. Elena Bucuresti.

 • BUNA ZIUA DOAMNA DOCTOR Raspunsul la intrebarea din data de 10 octombrie pentru sotul meu cu inceput de cataracta la ochiul sting asa scrie pe biletul de trimitere VOS= 0,7-0,8 CC VOD= 1 CC DIAGNOSTIC ;cataracta polara posterioara mai accentuata OS (OBS.congenitala)iar pe retete ochelari pt.distanta os+0,50 od+ 1,pt.aproape os +2,75 od. +3,25 VA MULTUMESC DIN SUFLET AVETI UN SUFLET CU ADEVARAT DE MEDIC

 • Va multumesc din suflet pentru promtitudine si va caut la spital duminica urmatoare in jurul pranzului . Inca o data mii de multumiri. Elena Bucuresti.

 • Doamna Doctor,

  sotul meu Gheorghe Dumitru, 44 de ani din Constanta, de 3 luni de zile are probleme cu ochiul stang. Boala a debutat in luna iulie cand dupa 3 controale la medici oftalmologi a fost diagnosticat cu Keratita herpetica, el fiind puratator de virus ,pentru ca ii aparea destul de des herpes la gura mai ales inaintea racelilor. Unul dintre medici i-a descris situatia foarte tragic , ca ar putea ramane fara ochi , incat sotul meu a facut si o mica depresie. A urmat un tratament de 3 saptamani cu : Pranoflog, Corneregel, Zovirax si pastile Aciclovir (10 zile ).Dupa tratamentul facut s-a vindecat, dar la o luna i-a aparut herpes la gura. Chiar si dupa vindecare tot timpul la pleoapa de jos avea o roseata si o senzatie de nisip in ochi dar nu accentuata. Acum 5 zile ochiul a inceput sa se roseasca intens in zona dinspre nas a mers la alt medic pentru ca medicul care il trata era la un congres si i-a spus verbal ca este o deepitelizare a corneei, si urmeaza acum un tratament cu: Hylo-care colir , Vigamox , Zovirax si pastile Claritine. Ochiul acum s-a inrosit si mai tare pe toata suprafata ,ambele pleoape sunt umflate, iar sub ochi s-a format ca o punga. Va rog daca ne puteti primi la un consult mai ales ca pe fondul bolii asa cum v-am spus sotul meu nu mai are incredere in nimic si depresia avanseaza. Va multumesc
  Iuliana Gheorghe

  • Sa vina duminica la ora 12:30 la spital cu rabdare si cu aceste comentarii imprimate sa il vad DACA NU S-A VINDECAT. Pana atunci sa puna Mydriacyl 3/zi, Virgan 3/zi si Zovirax seara la culcare. De asemenea, sa faca oral (pe gura) tratamentul profilactic pe care il gasiti pe acest blog la articolul despre orgelet care este valabil si pt herpes (cel cu decaris, vitamina C etc).

   • Doamna Doctor,

    va multumesc foarte mult pentru raspunsul dvs. As vrea sa adaug inca ceva la cele scrise, am omis sa va spun ca de duminica este foarte racit si astazi medicul oftalmolog dupa curatarea ochiului care nu pare a avea vreo imbunatatire a starii, ne-a recomandat sa mergem la ORL pentru un consult pentru sinuzita. Medicul Orl ne-a trimis la o radiografie a sinusurilor , precizand ca este posibil sa fie infundat canalul lacrimal? ,si datorita unei rinite alergice pe care o are de mai multi ani. As putea sa va trimit niste forografii cu ochiul, pana duminica, cand vom veni la dvs ?

    va multumesc
    Iuliana Gheorghe

    • Presupunand ca ar exista probleme ORL si/sau canal infundat, acestea nu au kegatura cu keratita. Faceti tratamentul si doar daca nu da rezultate veniti.

     • Doamna doctor
      imi cer scuze ca va tot trimit mesaje, din ceea ce am citit in articolul dvs, dupa simptome ar fi o Adeno Faringo Conjunctivita…pentru ca i s-au marit ganglionii de pe gat , debia inchite si de duminica a luat Augmentin..
      Pana ieri cu tratamentul prescris de medic de sambata dimineata ..nu s-a vazut nici o ameliorare , dimpotriva asa cum v-am spus i s-a umflat undeva sub ochi pe pomete si peloapa de sus..cel mai rau stam cu psihic , pentru ca are sentimentul ca nu mai scapa…(din iulie tot are probleme cu ochiul stang ). am inceput tratamentul prescris de aseara de dvs. cu Mydriacyl 3/zi, Virgan 3/zi si Zovirax As avea o mare rugaminte la dvs din suflet ati putea sa ne primiti mai devreme de duminica ?
      cu deosebita consideratie
      Iulia Gheorghe

 • Buna ziua!am un băietel de 3ani si in luna martie a suferit o interventie chirurgicala la ochiul drept,avand un chist,acum dupa atatea luni de la operatie ia reaparut acel chist,îi curg ochii,si nu mai stiu ce sa fac.va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.va multumesc!

 • Buna ziua! Ma numesc Elena, am 54 de ani si sant din Slobozia-IL.In urma cu aprox. 3 saptamani m-am trezit intr-o dimineata cu ochii f. rosii , pleoapele dureroase la atingere, dureri insuportabile la lumina si la miscarea ochilor(ma dureau atat globul ocular, cat si pleoapa la ambii ochi)si lacrimare excesiva. Am banuit ca m-a tras curentul cu o zi inainte deoarece am stat cu geamurile deschise si am inceput sa imi fac spalaturi la ochi cu Colir si sa-mi pun comprese cu ceaiuri de plante. Durerile erau tot mai insuportabile, au inceput sa ma doara si oasele de la sprincene. Exact dupa o saptamana m-am prezentat la cabinetul d-lui Dr. oftalmolog Pogorevici Victor , unde mi s-a pus diagnosticul de conjuctivita ac. la ambii ochi si mi s-a spus ca mai am o infectie la ochiul stang care inca nu se stie de unde vine, urmand sa fac analize dupa vindecarea ochilor. Mi s-a administrat – MEDROL 32 mg.(8 tb) – 1 tb./zi – TobraDex si TROPICAMIDA cate o picatura din ora in ora din fiecare la ambii ochi. Am urmat tratamentul respectiv si m-am prezentat la control dupa 6 zile . Mi s-a spus ca merge spre bine, sa iau trat. in continuare si peste 7 zile sa vin la control. Eu i-am spus d-lui Dr ca mai am doar 2 tb de MEDROL Aici a intervenit o neintelegere din partea mea. Cred ca mi s-a spus sa mai cumpar Medrol si sa continui tratamentul, iar eu am intrerupt dupa urmatoarele 2 zile nemaiavand si am continuat doar cu picaturile, mai rar. Cand am venit la cotrol mi s-a spus ca nu trebuia sa intrerup brusc Medrol si mi s-a dat o reteta, de data aceasta cu MEDROL DE 16 mg.(5 tb.) cate 1/2 tb/zi timp de 3 zile, apoi cate 1/4tb/zi si alte picaturi de ochi si anume NETILDEX – cate 1 pic la 2 ore. Abia cand am cumparat reteta am vazut ca am altfel de picaturi si m-a cam speriat cand am citit prospectul cu atatea contraindicatii, de aceea am apelat la dv. Ochii nu ma mai dor,se mai inrosesc foarte putin, dar ii simt congestionati si obositi Va rog din suflet daca puteti sa imi dati un sfat, daca e bine sa le administrez sau nu.Mentionez ca am si o sinuzita veche,care ma mai supara si acum in zona nasului si intre ochi Va multumesc!

  • Este o imensa greseala aplicarea de comorese cu ceaiuri de plante sau folosirea ceiaiului local, ij oftalmologie. V-ati facut foarte mult rau cu acest tratament si nemergand la oftalmolog de la inceput. Va rog sa cititi articolul despre Conjunctivite de pe acest blog.

 • Buna ziua, acum 8 luni mi-a aparut o roseata cu mancarime ,in urma consultului am fost diacnosticata cu blefarita , am urmat tratament cu tobradex unguent si picaturi. De vreo 3 luni in ochiul stang si uneori in cel drept mi se sparg vase de sange. Am continuat sa pun tobradex si sa iau vit C. Acum mi se sparg vasele de sange la interval 2-3 zile. Mentionez ca inainte de acesta situatie ma doare inima siuneori capul.Am facut consult oftalmologic si mi s-a spus ca nu ochiul nu ar avea nimicVa rog din suflet ce sa fac!! multumesc

  • Luati 3 Mirtilene pe zi timp de 10 zile si Cal-C-Vita 1/zi timp de 10 zile. Blefarita nu are legatura cu acest aspect. Ce fel de blefarita aveti? Tratamentul nu este oricum corespunzator. Cititi Conjunctivitele si Blefarita scuamoasa.

 • Scuze sunt din Bucuresti si am 51 ani. va multumim ca existati

 • Buna seara.Am o problema cu ochiul stang ,am fost la un control si mi-a spus doctorul ca am o conjuctivita ,mi-a dat betabioptal picaturi dar nu mi-a trecut.Intrebarea mea e ce pot face,sau unde ma mai pot adresa!va multumesc!

 • Buna ziua. Am 64 de ani.In luna aprilie am fost la control si medicul oftalmolog mi/a spus ca am conjuctivita fara a spune de ce tip este.Am urmat doua saptamani cu indocolir,vigamox,lubristil si unguent oftalmic . M-am simtit bine o perioada ,iar in octombrie am fost din nou la control, de data aceasta diagnosticul a fost blefaroconjuctivita.Am primit ca tratament netildex,flumetol s si sistane. M-am simtit mai bine dupa 14 zile cand am fost la control a spus sa merg in continuare cu acest tratament.De cateva zile au inceput din nou sa ma usture ochii si pleoapele sa ma jeneje cand ii inchid si parca ma deranjeaza si vederea. Am citit articolul dumneavoastra . Am urmat corect tratamentul si o igiena corespunzatoare.Port ochelari dar nu am avut asemenea problema pana acum , am inteles ca nu se mai vindeca.
  Ce pot face ,sau unde ma pot adresa? Va multumesc din suflet.

 • Buna seara.Sunt din Constanta,am 44 ani si sufar de conjunctivita pe care am incercat sa o tratez bineinteles urmand sfatul medicului cu Tobrex in prima faza apoi cu Opatanol.Dupa cateva zile ochiul drept nu mai lacrima(acesta fiind singurul simptom)apoi o luam de la inceput.Va rog frumos sa-mi recomandati un medic oftalmolog din Constanta.Cu respect,Ana Constandache

  • Cititi articolul despre conjunctivite si daca nu va regasiti in el, reveniti. Am scris clar ce trebuie facut in functie de simptome.
   Ochelari de citit aveti? Daca nu purtati ochelarii corespunzatori, va chinuiti ochiul si aceasta va lacrima incontinuu.

 • Buna am citit si eu articolul dvs este foarte interesant!Locuiesc in Londra si ma confrunt cu aceasta boala(cconjuctivita)de 1 sapt nu vad nici un fel de imbunatatire am dureri in gat kre kred k este motiv de(infectie)ma trezesc q ochiul lipit,umflat,vanat si foarte rosu folosesc atat picaturi antibiotice kt si crema tot antibiotic:(chloramphenicol)!Am fost la o clinica privata mi-au faqt un test insa mi-au spus k ei nu imi pot prescrie nimik ,m-au trimis la clinica oftamologiga desigur insa nu imi fac nici un fel de analiza dekt q un aparat se uita in ochii mei si imi sp o sa iti treak!ma doare ingrozitor fara exagerare nu pot merge la munk ptr k am durere de kp,gat si nu gasesc nimik util!:( Ajutor doamna doctor!Un sfat daca se poate va rog!

  • Este probabil o adeno-faringo conjunctivita care necesita tratament antibiotic din clasa eritromicinei dar numai pe gura. NU se pun unguente oftalmice in conjunctivita! Va recomand urmatoarele picaturi puse alternativ: picaturi cloramfenicol, Virgan sau orice picaturi sau gel antiviral, si Opatanol sau ceva picaturi antialergice. Puneti alternativ, din 2 in 2 ore in ordinea aceasta (ora 8: cloramfenicol, ora 10 virgan, ora 12 opatanol, ora 14 cloramfenicol etc). In plus, pe gura, vitamina C efervescenta de 1 gram (Redoxon, Cevitil) 1/zi, totul timp de 5-6 zile.

 • Am revenit azi-noapte la urgente pentru k durerea persista la ochi si nu stiu ce sa mai iau sa-mi vad ochiul bine,am vb din nou q domnul doctor la kre i-am adresat intrebarea ce fel de conjuctivita am?pentru k doctorul anterior atat de la urgente kt si de la oftamologie mi-au recomandat amandoi antibiotice fara sa imi fak o analiza absolut nimik:( aseara m-a controlat in gat,m-a atins la urechi usor si a intrebat dak cumva simt durere si km atat mi-a sp k am conjuctivita virala sa iau paracetamol si sa imi spal ochiul de 4 ori pe zi cu apa calda si sare,la care eu m-am adresat domnului doctor altceva nu exista(pastile via oral)?(picaturi kre nu sunt antibiotice)?a sp k nu iar dak nu imi trece sa revin la o clinica oftaologica…timp de 10 zile am vizitat de 2 ori urgentele de 2 ori clinica oftamologica si o data clinica privata chiar si asa nimeni nu imi gaseste leac la aceasta conjuctivita?Va multumesc foarte mult pentru raspunsul dumneavoastra este foarte important pentru mine insa locuiesc in Londra si nu stiu unde pot gasii aceste picaturi?Medicina aici in Londra este cea mai rea iar doctorii majoritatea habar nu au ce ai,ce te doare de obicei ei iti recomanda paracetamol sau ibuprofen pentru orice tip de boala.Aseara am faqt spalaturi ochiului asa cum mi-a recomandat domnul doctor ma usturat putin iar de dimineata aceam ceva galben pe pleoapele ochiului,iar ochiul lipit groaznic si lacrima foarte mult!Ma scuzati cu atatea intrebari kre va pun si de deranj!Am sa merg sa cumpar vitamina C!Iar de restul astept raspuns de la dvs sa imi spuneti dak intradevar serveste apa calda cu sare pentru asa ceva!O zi buna!

  • Mergeti in farmacii si intrebati de picaturile pe care vi le-am mentionat. NU apa cu sare!! Ce aveti nu este de glumit. Se remediaza daca urmati tratamentul dar trebuie sa il urmati cat de curand.

 • Ok ,va multumesc asa am sa fac aqm merg la farmacie si am sa cumpar pentru k a inceput acum si ochiul drept sa se inroseasca vasele de sange!:(((

 • Am fost la farmacie am cumparat(Optrex infected eye drops chloramphenicol)ce mi-ati recomandat redoxon si Loratadine(pentru alergie)ce nu au vrut sa imi dea fara prescriptie Opatanol si Viragan am faqt programare cu medicul de familie pentru o prescriptie!Folosesc pentru amandoi ochii pentru k au aparut reactii si pentru cel vecin:(!Va multumesc foarte mult sper sa imi fie de ajutor si am sa va scriu sa va spun dupa ce am sa vizitez medicul daca o sa vrea sa imi dea cele doua prescriptii ce lipsesc!O zi buna!

 • Buna seara doamna doctor doar ce m-am intors de la cita cu domnul doctor de familie nu a vrut sa imi prescrie virgan pentru k a spus k are interzis insa mi-a prescris ceva similar (Zovirax de 4 ori/zi)sa imi spuneti dak este la fel de bun si Opatanol a spus de doua ori pe zi!Sper sa functioneze k deja nu o mai suport la ochiul meu!!!Va multumesc foarte mult!Am sa va scriu sa va spun cum o sa mearga tratamentul!O seara frumoasa!

  • Are interzis? In fine. Puneti atunci cum v-am zis eu Opatanolul si cel cu cloramfenicol iar Zovirax,mpentru ca e unguent, seara inainte de culcare. In nici un caz nu puneti de 4 ori pe zi! Offf…

 • Zovirax unguento oftalmico si doar ce vb q domnul doctor sa nu imi dea unguent!Si doar aqm ce am observat!….

 • Buna ziua ma numesc Monica si sunt din Tulcea, de ceva timp am inceput sa am dureri puternice de cap cu tensiune oculara, am fost internata pentru o saptamana in spital cu diferite posibile diagnostice dar nimic concret acum a ramas intradevar o tensiune oculara cu ameteli uneori si cu dureri in spatele cefei. M-am dus la doi doctori din Tulcea si unul dintrei ei mi-a pus diagnostic de suspect de glaucom dandu-mi niste picaturi pentru scaderea tensiunii oculare si nemai oferindu-mi nici o explicatie cu privire la aceasta boala, atunci am preferat ca sa plec la Bucuresti la o clinica particulara foarte cunoscuta dar recunosc ca mi-am pus inainte cu o zi o picatura ptr scaderea tensiunii oculare. Acolo dupa 23 de ore dupa prima picatura pusa mi sa zis ca am conjunctivita si in nici un caz nu am glaucom. dar dupa cateva zile am inceput sa am hipertensiune oculara acesta fiind de 24.3 si 24.7. As vrea sa stiu daca nu este glaucom atunci ar putea fi alte probleme care imi dau aceasta tensiune oculara. In afara de asta nu simt alte simptome de tulburari de vedere ci uneori de dureri oculare, in spatele cefei, ameteli, tulburari digestive, un nod in gat, nu stiu sunt disperata pentru ca nimeni nu imi spune concret ce am. De aceea as vrea cateva raspunsuri posibile deoarece doctorii care mau vazut nu mi-au zis nimik concret nici referitor la aceasta boala. MAI MENTIONEZ CA NOAPTEA MI SE RACESC MAINILE SI PICIOARELE, SIMT FURNICATURI LA MANA.
  Mi-am facut si control neurologic si nu mia gasit nimik. Multumesc si astept un raspuns.

  • Vreau sa stiu rezultatul gonioscopiei si daca s-a modificat vreodata acuitatea vizuala in timpul simptomelor pe care le descrieti. Vreau sa stiti ca o tensiune oculara cu asemenea valori si chiar mult mai mari NU se pot simti de catre un om. Astept raspuns.

 • Buna ziua ma numesc Munteanu Dan sunt din Timisoara am 32 de ani pe la 10-12 ani am fost lovit puternic in ochiul stang de pe la 17-18 ani am observat si o deviatie a ochiului respectiv ,,imi fuge ochiul” sa zic asa mai ales la oboseala(mentionez ca vederea e relativ buna dupa lovitura ochiul si-a revenit) .Am fost la un consult la dr.Ivanescu in Timisoara si am primit diagnosticul cataracta cu solutia de operare cu implant de cristalin.Am fost la un alt consult la Vistavision unde am primit acelasi diagnostic pe langa care au mai adaugat si un strabism la ochiul respectiv.Intrebarea mea ar fi daca este posibil ca deviatia ochiului sa se ,,regleze” dupa implant sau nu are nici o legatura si dupa implant ar trebui sa ma gandesc (cum mi-au sugerat cei de la Vistavision si la operatie de strabism).Va multumesc frumos si v-as ruga daca ati putea sa-mi faceti si niste recomandari de specialisti in domeniu.

 • Buna ziua si scuze de deranj!
  Am cautat pe net ceva medici oftalmologi si v-am gasit pe dumneavoastra.Acum 2 ani am avut o durere puternica de cap..si am inceput sa vad ceva puncte,flocoane din cate am inteles..peste tot..La inceput erau foarte foarte multe..si credeam ca am probleme cu vederea..cu cat eram mai obosit cu atat vedeam mai multe puncte .Am fost la 2 oftalmologi..Unul in cluj…care m-a controlat si a zis ca n-am nici o problema cu vederea..si ca punctele apar la toata lumea..iar apoi la mine acasa,in Moinesti ,jud Bacau.,,tot la fel,.si mi-a prescris ceva vitamine “Pinovital” care dau roade..si vad din ce in ce mai putine puncte.Dar a mai aparut o problema. .Desi vad bine, vad un pic dublu de ex cand imi incrucisez ochii,vad dublu…si nasul mi-l vad de 2 ori,.si cand ma uit undeva si mai e cineva in fata mea,mai vad un pic din persoana aia,dar foarte putin daca e aproape de mine.,daca ma intelegeti..sau cand ma uit la tv de ex.vad normal scrisul si uneori mi se mai duce in sus,in jos,in stanga,il vad dublu;dar nu tot timpul.La control cand am fost mi s-a spus ca e de la creier.si nu de la ochi,de aceeasi parere fiind si eu.Nu cred ca ar mai fi nevoie de un control pentru ca vad foarte bine..numai ca imi vad nasul dublu.,ceea ce ma deranjeaza foarte mult…si uneori cand ma mai uit prin geam ma vad dublu..dar nu mereu,.si mai vad putin din alt obiect sau om..Credeti ca ma puteti ajuta cu ceva vitamine??sau care ar fi solutia?
  Va multumesc

 • Buna ziua doamna doctor,vroiam sa va multumesc foarte mult pentru tratamentul recomandat de dvs mi-a fost de mare ajutor in kteva zile mi-at treqt conjuctivita de altfel mai este foarte putin ochiul umflat in rest sa vindekt 97%!Va multumesc inca odata!Sa aveti o zi frumoasa!

 • Buna ziua doamna doctor!Vroiam sa va spun k si logodnicul meu a luat conjuctivita,sa urmeze acelasi tratament k mine?sau exista altceva?are ochiul umflat putin rosu!O zi buna!Astept raspuns!Multumesc! Sper k nu se mai ia de la el la mine k doar ce am avut!Sau?

 • vreau sa spun ca de la ambele clinici nu am primit nimic nici un bilet mi s-a spus verbal ca vederea nu ar fi asa de rea; cu ochiul bun (dreptul)vedere 100% iar cel afectat (stangul)85% unghi de deviatie; +8 grade fc,fuziune;nu face
  asa mi s-a scris pe un bilet de la spitalul de ochi unde am fost trimis de dna doctor de la Vistavision.
  Va multumesc.

 • am fost azi la oftalmolog…m-a controlat la ochi..n`am absolut nimic la ochi..mi-a pus si niste picaturi…cu care am vazut mai rau…dupa care m-a chemat dupa 20 min iar.s-a uitat cu o lanterna in ochii mei…mi-a zis ca nu am absolut nimic la ochi .(ceea ce banuiam si eu) .. mi-a recomandat niste polen crud. ..o luna dupa care sa revin..daca nu se intampla nimic…asta e cel mai enervant ca imi vad nasul dublu..si daca imi misc ochii cu mana..mi se misca si imaginea .sau daca is la lumina noaptea imi vad mai multe umbre..nu numai una..chiar si vreo 6,7 sau daca ma uit in geam..ma vad asa mai distorsionat..off..care ar fi solutia dupa parerea dvs doamna doctor?.va multumesc

 • Dna Doctor,

  Multumiri pt.sfaturile si recomdarile Dvs.

  La indemnul Dvs am fost la un consult la Dna Dr.Barac si am numai cuvinte de apreciere.

  Sanatate si numai bine, Dvs si echipei cu care colaborati!

 • Doamna doctor de o saptamana prezin o durere oculara la ochiul stang si cu el vad incetosat la cel drept nu am nimic ma doare cand misc ochiul si este putin rosu

 • Buna ziua ma numesc Marosan Daniela,si acum o saptamana m-am trezit dimineata cu albul ochiului rosu,ochiul fiind si mai mic decat cel stang probabil de la inflamatie,nu am avut durere,usturime sau mancarime si nici secretii oculare.Nu am mers la oftalmolog decat dupa o saptamana timp in care s-a retras roseata si ochiul si-a mai revenit dar nu in totalitate,ramanand putin mai mic.La medic mi s-a spus ca ar fi cojunctivita subacuta,mi-a zis ca am si ceva secretii dar nu abundente,si mi-a dat picaturi cu Vigamox 5 mg si Pranoflog 1 mg.V-as ruga sa-mi spuneti ce fel de conjunctivita este,pentru ca am citit pe blogul dumneavoastra ca picaturile cu antibiotic ar putea agrava simptomele?Va multumesc.

 • Am uitat sa mentionez ca mi-a aparut o umflatura in fata urechii,probabil ganglion.Se simte doar cand palpez zona din fata urechii.

 • buna seara,ve deranjez si eu cu o intrebare,fiica mea de 4 ani face deseori conjunctivita alergica,de 4 zile ii pun picaturi betabioptal dar nu vad nici o inbunatatire…dimineata se trezeste cu ochisorii lipiti…va rog sa ma indrumati…picaturile sunt recomandate de medic de familie

  • CE CAUTATI CU PROBLEMA OFTALMOLOGICA LA COPIL LA MEDICUL DE FAMILIE?!?! Va rog sa cititi articolul la care ati postat, partea de conjunctivite alergice.

   • Buna seara,
    Acum 3 saptamani am fost la medic oftalmolog. In urma acestei vizite dimineata m-am trezit cu ochii rosii si pleoapele umflate. Diagnosticul inainte acestei situatii a fost: AO – keratita filamentoasa, sindrom ochi uscat forma foarte severa, OD – leucom cornean central (postulcer) (Sd Sjogren); panus vascular corneo conjunctival pe 1/3 din supraf. Mi s-a zis sa administrez Azyter, Vitapos si Systane Ultra, numai ca situatia a degenerat in ulcer cornean pe OD.
    Medicul la care am fost a plecat la congres, situatia s-a inrautatit- atunci am mai consultat un alt oftalmolog care m-a diagnosticat cu ulcer cornean pe OD si keratopatie sicca. Am refacut analizele de sange, iar reumatologul mi-a spus ca nu mai exista elemente care sa-l faca sa ma diagnosticheze cu acest sindrom. Analizele secretiei conjunctiv pentru bacterii, fungi si virusuri (inclusiv herpes) sunt negative.
    Am avut un istoric asemanator in 2000- atunci am fost pacienta dvs. Am avut keratoconjunctivita, ulcer cornean.
    Din pacate acest nou episod mi-a adus scaderea acuitatii vizuale pe OS de la 1 la 0.7 in numai 3 saptamani si inca nu reusesc sa scap de senzatia de corp strain, dimineata ochii sunt rosii.

    Ma puteti ajuta sau imi puteti spune cand ca pot gasi pentru un consult?

    • Am uitat sa mentionez ca momentan tratamentul consta in Sensivit, Systane Ultra, Restasis si Vitapos. Am varsta de 26 de ani si datorita cicatricei din urma ulcerului cornean vederela la OD este de 0.05 fc. Dat fiind faptul ca se inrautateste vederea si la OS, si nimeni nu imi spune cu exactitate de la ce provine aceasta situatie va rog cu disperare sa ma ajutati.

    • Cred ca v-am raspuns. Cautati-o pe dna dr SperantaSchmitzer,

 • Buna seara,
  Va ultumesc pentru raspunsul dat la primul mesaj. Ulterior am facut si un test Schimer de lacrimare si dupa cinci minute rezultatul a fost de 5mm. Medicul oftalmolog mi-a spus ca nu am conjuctivita si nici blefaroconjuctivita ci am sindromul ochiului uscat. Am inceput tratamentul cu Hyabac,dar in continuare ma deranjeaza in dreptul canalului lacrimar, ochii sunt iritati si parca nu mai vad asa de bine, nu pot inca sa citesc sau sa lucrez la calculator, pentru ca ma ustura foarte tare. Imi este foarte teama sa nu am probleme mai mari cu vederea.Ochii ma jeneaza permanent ma ustura,inteapa uneori. Va rog sa/mi dati un sfat , eu as dori tare mult sa vin la un control la dumneavoastra.
  Cu stima,
  Victoria Manole

 • buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta in depistarea unui diagnostic clar pentru problema mea. de circa trei ani, cu o frecventa de 3-4 ori pe an, mi se inrosete ochiul stang, fara sa ma doara, doar o usoara jena de cele mai multe ori…….am consultat mai multi medici si am primit mai multe diagnostice, de la necesitatea purtarii ochelarilor, la sindromul ochiului uscat, episclerita , conjunctivita, am avut si o mica denivelare pe conjunctiva pe care un coleg al dvs mi-a operat-o…..acum doua zile, am ajuns in serviciul de garda al spitalului pe care il conduceti, cu ochiul stang foarte rosu si dureros si cu pleoapele si obrazul foarte umflate…..am primit diagnosticul de conjunctivita acuta chemozis si mai scrie ceva dar nu inteleg. tratamentul actual este Netildex de 5 ori/zi si indrumarea catre efectuarea mai multor analize pentru a depista o eventuala infectie in organism…as vrea sa va intreb daca pot face o programare la dvs, sau in una din garzi as putea sa va contactez pentru a ma ajuta cu aceasta problema….va multumesc anticipat pentru un raspuns grabnic..

 • Buna ziua,

  As vrea sa va intreb si eu ceva legat de o problema de a mea inainte de a ajunge la dr. De precizat ca sunt inca in perioada de lauzie si copilul nu am cu cine sa il las deocamdata sa merg la dr. Nu stiu daca pot urma vreun tratament in situatia in care alaptez.
  Imi e teama sa nu am conjuctivita totusi si sa ia si copilul de la mine

  De o saptamana ma mananca ochii dar nu foarte rau. Mentionea ca am avut pana la varsta de 34 ani de akum de 3 ori conjuctivita si nu se manifesta ochii ca atunci. Nu este unflata vreo pleoapa sau rosie, nu exista senzatia de nisip in ochii si nevoia permanenta de frecat ochii.

  Ma mananca ochii la colt, iar dreptul putin in centrul pleoapei drepte pe interior

  Multumesc frumos

 • Buna seara,
  Am un baietel de 3 ani si 2 luni care a dezvoltat un impetigo streptococic la nivelul obrazului care a cuprins si ochiul.Dupa tratament cu cefort 14 zile, am continuat cu tratamentul ptr ochi cu tobradex unguent si picaturi, cu unguent fucithlamic.Dupa vindecarea leziunilor de la nivelul ochiului a ramas cu lacrimi care nu se mai dreneaza.Am facut ex. bacterilogic si ia iesit streptococul agalacticae-i s-a prescris VIGAMOX si nici un rezultat.Ochiul este la fel cu lacrimare in exces si pleoape rosii.Unde credeti ca trebuie sa ne adresam in continuare?suntem din constanta.Am refacut ex. bacterioplogic al secretiei din sacul conjunctival si a iesit negativ, dar in continuare nu i se dreneaza lacrimile.Episodul cu impetigo a debutat in iunie 2012.

 • Buna ziua,
  Va transmit acest mesaj in legatura cu problema avuta de sotul meu, mai precis – periodic primavara si toamna ii lacrimeaza ochii, i se inrosesc si chiar i se umfla pleoapele.Din pacate, programul lui de lucru este unul incarcat si nu ajunge la un consult oftalmologic.De fiecare data am apelat la sfatul farmacistei care i-a recomandat Floxal si unguent cu Kanamicina, de aceasta data insa nu au avut efect.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in sensul celor mentionate de mine mai sus.
  Cu multumiri anticipate,
  Camelia Cristof

  • Tratamentul este TOTAL GRESIT si nu ca ochii sotului sunt mai putin importanti decat jobul. Acest tratament nu se recomanda in nici un caz de blefaroconjunctivita si ii poate face extrem de mult rau. Nu vreau sa stiu ca in secolul 21 cineva nu poate auunge la un consult de specialitate. Cititi articolul despre conjunctivite, mai ales cele alergice, si blefarita scuamoasa.

 • Buna Ziua,
  In 2010 am avut o conjunctivita, am fost la medicul oftamolog de unde ma primit un tratament cu antibiotic, o perioada am avut impresia ca s-a rezolvat problema mea insa am tot revenit la medic pentru aceleasi simtome de conjunctivita. De atunci am ramas cu niste shechele pe ploapele superioare, un fel de polipi care se tot inflameaza, in luna martie am inceput un tratamemt cu cortizon(medrol),la recomadarea medicului. Boala a raspuns foarte bine la cortizon si de atunci am folosit picaturi 2/zi de Maxidex. Intre timp tensiunea oculara a ajuns la 32, m-am oprit cu cortizonul a trebuita sa ma tratez pentru tensiune, acum tensiunea a scazut la 20, dar simtomele au reaparut, secretii abundente, ochii rosii, inflamati, mancarimi. Va rog frumos daca aveti o recomandare pentru mine, sau un medic oftamolog.
  Multumesc frumos

  • Tratamwntul indelingat oftalmologic cu corticosteroizi este strict contraindicat. Trimiteti o poza pe adresa spitalului, impreuna cu aceste comentarii si cu diagnosticul exact al medicului oftalmolog.

 • Buna ziua!
  Sunt Ciobanu Rebeca, din Suceava, judet Suceava, si am varsta de 22 de ani. De doi ani am observat ca mi-a aparut o pata circulara de culoare cenusie la ochiul drept pe zona sclerului, “albul ochiului”. Pata se poate observa si cu ochiul liber cand misc ochiul in partea stanga-dreapta, sus- jos. Nu am dureri la ochiul bolnav iar dioptria este -0,25. Am fost in luna noiembrie la un control oftalmologic dar domnul doctor nu a stiut sa imi puna un diagnostic precis si mi a spus doar ca ochiul este pigmentat. Am continuat sa fac cercetari si am mers la un cabinet tot din oras, la doamna doctor Trifina Anca si dumneaei m-a diagnosticat cu, citez “Melanoza conjunctivala in limite normale”. As dori tare mult sa imi fac o programare la dumneavoastra sa ma vedeti si sa ma sfatuiti cu privire la problema mea. Va multumesc anticipat.

 • Buna ziua stimata doamna dr.Monica Pop.Mentionez ca am primit in urma consultului oftalmologic diagnosticul de conjuctivita cronica.Am urmat tratamentul prescris de medic cu Ciloxan(Ciprofloxacina) si Tobradex in acelasi timp,pe durata a doua saptamani,cate o picatura de trei ori pe zi.Inainte de a-mi prescrie medicatia i-am pus in vedere ca m-ai facusem tratament cu Tobradex timp de sapte zile din proprie initiativa dar a motivat ca acum il faceam impreuna cu Ciloxan si ca a iesit foarte sensibil la acesta in antibiograma facuta.De asemenea in antibiograma se mai mentioneaza la examenul citobacteriologic celule epiteliale lezate,micrococi gram pozitivi si inca ceva ce nu se intelege.La examenul citologic Stafilococ patogen.Simptomele prezentate si care persista dupa cele doua saptamani de tratament sunt roseata redusa a pleoapelor,secretie dimineata la ochiul stang in unghiul intern,inainte de tratament exista la ambii ochi si disconfort(durere redusa, ca o greutate a pleoapelor si oboseala a ochilor la citit).Un amanunt care v-ar putea fi de folos este varsta mea de 42 ani,in acest sens am facut si niste testari la aparat pentru identificarea unei potentiale hipermetropii urmand sa le repet dupa tratamentul conjuctivitei.Testul a constat in 2 sesiuni de exercitii,in prima la doua exercitii a iesit 0,42 Left Hyper si 0,28 Left Hyper iar in a doua sesiune la 4 exercitii 0,28 Left Hyper,unul cu 0,28 Right Hyper si un singur exercitiu cu 0,42 Left Hyper.Am vrut sa va trimit o copie a antibiogramei dar nu exista posibilitatea sa o atasez.Va multumesc din suflet pentru raspuns si va doresc multa sanatate!

  • Daca ochii dvs sunt normali, la 40 de ani trebuia sa puneti ochelari pentru citit, lucru extrem de important.
   Eu nu cred in aceasta afectiune, conjunctivita cronica, iar tratamentul cu antibiotice este o aberatie in acest caz. Cititi articolul despre conjunctivite.

 • Buna ziua, in urma cu un an, mi-a aparut sub pleoapa dreapta o formatiune rosie. La inceput nu a fost deranjanta dar in timp s-a marit.

  Dupa consultatia oftalmologica (cu verdict Boala Meibomiana) a urmat un tratament cu unguent tobradex si picaturi systane banalce sau ultra, dar situatia nu s-a ameliorat.

  Am facut o mica interventie chirurgicala, pentru indepartarea acestei formatiuni(cura chirurgicala a chalazionului pleoapa superioara), dupa care am urmat acelasi tratament.

  In continuare formatiunea este prezenta si din ce in ce mai deranjanta.

  Mi s-a recomandat o noua interventie chirurgicala pentru indepartarea formatiunii.

  Ce imi recomandati???

 • va solicitam un sfat pentru un copil de 4,5 luni care are de la nastere secretii la ochiul stang,am incercat dupa un consult oftalmologic cu spalaturi cu ser fiziologic si picaturi cu netildex dar efectele s,au lasat asteptate ,iar acum dupa inca 7 zile de picaturi ,pleoapa superioara este inca putin inflamata iar secretiile persista, va rugam sa ne sfatuiti ce sa facem pana la 6,5 luni cand am inteles de la d,na dr Rotaru ca se poate face o interventie pentru canalul lacrimal , va multumim

 • Buna ziua stimata Doamna Doctor,

  De aproximativ 3 saptamani, am o secretie a ochilor care face sa ma trezesc dimineata cu genele lipite.
  Nu am mancarimi, dar aceasta secretie imi deranjaza claritatea vizuala si involuntar ma trezesc frecndu-ma la ochi, fara insa sa am mancarimi.

  Am folosit Tobrex picaturi dar mai mult m-a iritat sa ca am oprit folosirea lui. Afomill picaturi, in schimb, pare sa-mi limpezeasca imaginea dar secretia tot nu se opreste.
  Ce ar putea fi ?
  Va multumesc mult !

  • Nu am cum sa va ajut daca nu precizati varsta si localitatea. Mergeti la medicul oftalmolog teritorial.

   • Stimata Doamna Doctor, raspunsul domniei voastre m-a deprimat pur si simplu.
    Adica asteptam mai mult decat un rspuns formal de la cea mai competenta persoana din tara relativ la acest topic.
    Stim bine cat de putin pregatiti si superficiali sunt medicii specilisti de Policlinica Teritotiala mai ales pe probleme mai delicate si asta m-a facut sa intreb, asteptand doar un raspuns orientativ din partea domniei voastre.
    Eu sunt din Bucuresti si am 62 de ani. Sunt arondat chiar Policlinicii Pajura dar departe gandul sa mai existe acolo un specialist oftalmolog. In cel mai bun caz, ar fi unul care vine o data la 2 saptamani, gasind o adevarata imbulzela la usa domniei sale (ceea ce l-ar enerva evident si l-ar face sa lucreze “ca atare”). 🙂
    Oricum. eu va multumsc si pentru osteneala de a-mi fi raspuns excesiv de expeditiv.

 • Buna seara. D-na doctor spuneti-mi va rog ce parere aveti despre programul neurovision, tratarea ambliopiei la adulti?
  multumesc

 • Buna seara d-na Doctor,

  Va scriu datorita mamei mele, va apreciaza enorm si aseara v-a urmarit la o emisiune…

  Am 28 ani, sunt din B, port ochelari cu dioptrii -0,5 si -0,7. La inceputul lunii noiembrie ochii au devenit rosii(intensitate usor spre medie), cu vinisoare sparte destul de multe,cu senzatie de corp strain, dureri de cap, ameteli, prurit mai putin, fara secretie, vederea incetosata. Am mers la d-na Doctor Chiotan Carmen, care mi-a pus diagnosticul ao Conjunctivita ac. si mi-a prescris Netildex si Claritin. Dupa 3 zile ochii ma jenau ma rau si am mers la alt doctor d-na Chouk Yolla, care mi-a intrerupt tratamentul anterior si mi-a prescris Nettacin, Opatanol si Claritin in continuare (am luat 10 zile) am avut tensiunea oculara 23. In urma acestui tratament, conjunctivita a trecut (am aflat la urmatoarea vizita/control), si tensiunea oculara a scazut la 18, insa simptomele de corp strain, de ameteala(uneori), jena au persistat, vedere putin incetosata. Pana saptam trecuta, am mers saptamanal la d-na doctor Chouk, care mi-a prescris diverse picaturi Systane, , …..blefarosampo insa eu ma simt la fel de rau ca si inainte de inceperea acestui tratament. Dansa spune ca am ochiul curat si mi-a mai dat un diagnostic: sind ochiului uscat. Mi-a masurat din nou dioptriile care sunt la fel ca inainte (am schimbat lentilele acum 10 luni). La ultimul consult, mi-a dat alte picaturi, pe care mi-a fost frica sa le mai folosesc. Am luat si 10 zile redoxol.

  Eu cred ca este o alergie la frig, pt ca si anul trecut tot in noiembrie am facut conjunctivita alergica, insa mi-a trecut cu opatanol..

  Am citit articolul cu conjunctivitele, cat si cometariile dvs, insa nu stiu ce sa fac luand in considerare toate picaturile pe care le-am folosit.
  In acest moment simt muult nisip in ochi, si nu ma pot concentra f bine, imi creeaza o stare de discomfort total.

  In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat.

  Va doresc sarbatori fericite!!

  Ioana Popa

 • Buna dimineata!
  Am 29 de ani si sunt din Craiova. In urma cu 12 ani am facut o keratita herpetica, dupa o pneumonie. Mi s-a spus ca mi-a ramas o cicatrice pe retina si vederea mi-a fost afectata. Port ochelari cu 2+ la OS si 0 la OD cu lentile heliomate.
  Va rog sa imi spuneti daca intr-adevar nu se mai poate face nimic!
  Va multumesc!

 • Dna Doctor, totusi exista o clinica in Romania care foloseste acest program pentru adulti. Va rog sa ma indrumati daca exista vreo sansa, deoarece programul nu este deloc ieftin si am nevoie si de o alta parere. Multumesc din suflet

 • Buna ziua,
  Ma numesc Mocanu Elena, am 69 de ani si sunt din Arad. Am fost diagnosticata cu cataracta. Nu stiu sa va spun de care fel pentru ca medicul nu mi-a dat decat hartia cu masuratorile de optometrie.
  R
  Sph
  +4.75
  +4.75
  * +4.75

  Cyl
  +1.50
  +1.75
  +1.75

  Axs
  145
  142
  142

  L
  Sph
  +1.75
  * +1.75
  +1.50

  Cyl
  +1.50
  +1.50
  +2.00

  Axs
  12
  10
  13

  PD 61 mm

  OD SPH+4.25
  CYL +1.00
  AX 142

  OS SPH +1.75
  CYL +1.00
  AX 12

  Pentru vederea de departe

  Mi-a spus ca trebuie sa ma operez de urgenta, altfel voi ramane oarba. Urmeaza in 8 ianuarie sa merg la consult pentru masuratori. Nu prea imi inspira incredere.

  Va rog sa imi recomandati pe cineva din Arad sau Timisoara.

  Va multumesc,
  Elena Mocanu

 • Buna ziua, La Multi Ani!
  Am o problema mai veche: tesutul din jurul ochiului dr sau stang, alternativ, se umfla, in doua sapt aproximativ cedand fara trat. Insa in oct 2012, nu a mai cedat, edemul extinzandu-se pana la nivelul obrazului, nasului. Oftalmologul mi-a pus diagn de Pseudotumora orbitala sau Hiperplazie limfoida benigna. Am urmat trat cu prednison, simptomele ameliorandu-se dupa prima administrare. Acum cateva zile am terminat trat cu prednison si a inceput sa se umfle din nou. Am facut CT de sinusuri, medicul orelist a infirmat o cauza orl., desi fac sinuzite repetate.
  Mentionez ca sufar de o imunodeficienta primara ptr care urmez un trat lunar cu imunoglobuline. Ce ar trebui sa fac mai departe? Va multumesc!

 • Buna dimineata! Vlad Aura ma numesc,mama unui baietel de 4 ani jumatate,nascut prematur ,icter prelungit se presupune icter nuclear,momentan copilul are o ataxie,din punct de vedere oftalmologic am facut controalele care au fost indicate la nastere la iomc care au iesit bine,pe la varsta de 3 ani medicul neurolog ne-a trimis la sotul dumneaei dr.Burloiu pentru un posibil strabism ,domnul doctor a spus ca este bine din punct de vedere oftalmologic.Intre timp ,intre intervalul asta 3 ani -4ani au aparut pe ochisori niste venisoare ,eu personal le-am asociat cu oboseala,televizorul,calculatorul.Medicul neurolog doamna dr.Burloiu la controlul de luna trecuta ne-a pus diagnosticul de telangiectazii oculare,in observatie ataxie-telangiectazie.Intrebarea mea este daca telangiectaziile pot fi date si de alte boli ale ochiului,nu neaparat o boala genetica.Medicul de familie a spus ca este conjunctivita si i-a prescris 2 antibiotice diferite picaturi si crema,dar copilului nu i-au trecut.Eu cred ca are nevoie de un control oftalmologic ,unde ne recomandati sa mergem.Va multumesc.

  • Telangiectaziile sunt de sine statatoare, nu sunt date de o boala si in mod normal nu afecteaza vederea. Antibiotic la asa ceva?? Nu pot sa cred ca avandu-l pe dl dr Burloiu, mergend cu copilul la diferiti medici, ati putut merge la medicul de familie cu copilul!!!! In primul rand pentru probleme de sanatate mergeti eventual la pediatru, NU la medicul de familie. Apoi, pentru probleme oftalmologice, am spus peste tot, NICIODATA la medicul de familie!!! Numai la oftalmolog! Am facut atata propaganda, cum puteti face asa ceva?? Vreti sa ii faceti rau sau bine?
   Va rog sa trimiteti o poza cu ochisorii copilului pe adresa spitalului impreuna cu comentariul dvs.

 • buna ziua,am si eu o intrebare,am un baietel de 3 ani si 3 luni,si de la nastere a avut probleme cu ochii la modul ca “ii fugeau”,toti pediatrii mi-au zis ca trebuie sa il las pana la trei ani ca are strabism si ca se corecteaza singur,si intradevar i s-a mai corectat dar tot se uita cu un ochi,in special cand ii fac poze se cunoaste,as vrea sa imi recomandati si mie un doctor bun din craiova care sa il vada,mentionez ca in vara am fost la un control cu el si mi s-a spus ca nu are strabism si ca are pielitele la ochii mai departate decat le avem noi adultii si ca se poate opera mai tarziu taind aceste pielite,de fapt cica aceata ar fi cauza ca s-ar uita asa cu ochisorul,dar nu stiu ce sa mai cred VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA DORESC MULTA SANATATE

  • Nu stiu ce ati cautat cu copilul cu problema oftalmologica la pediatru!!! Problemele oftalmologice sunt adresate de catre un oftalmopediatru! Nu pediatru, nu medic de familie, nu altceva! O recomand la Bucuresti pe dna dr Doina Dinu la 021 212 01 17.

   • La multi ani! Am un baiat de 8 ani, iar de cateva luni i se zbate de cateva ori pe zi, ochiul stang. Am inceput de 3 saptamani sa ii dau Osteocare, o tableta pe zi, la indicatia medicului pediatru, dar problema nu s-a remediat. In plus, copilul are ochii usor congestionati, fara sa il deranjeze.

    Va multumesc si astept sfaturile dvs.

 • Buna ziua, ma numesc Elena si sunt mama unui baietel de 6 ani cu sindrom Down. in vara anului trecut am observat ca ochiul drept al copilului fuge spre interior si am mers la oftalmolog. in urma controlului s-a pus urmatorul diagnostic: esotropie acomodativa, OS fixator,OD astigmatism hipermetropic compus, versii paralele, CT fc A+35PD,VOD=0.4fc?morfo,VOS=0.5?fc morfo,TW fc diplopie homonima,Ref cy OD+2.75/+1.00/79, OS+2.50/+1.0/76,FO Ao normal. Ni s-a recomandat corectie optica si ocluzarea ochiului drept. Ceea ce ma ingrijoreaza este urmatorul aspect: ocluzorul l-a purtat cate 6 ore/zi timp de 5 luni de zile, zi de zi, dar sunt momente in care vad ca si ochiul stang-fixatorul fuge acum spre interior. Ochelarii ii poarta in jur de 7-9 ore/zi, mai existand momente in timpul zilei in care ii “abandoneaza”. Urmeaza sa mergem la un nou control si vreau sa va intreb daca dioptriile sunt normale pt varsta copilului, daca se mai pot modifica in sens pozitiv sau negativ si daca din diagnostic trebuie sa inteleg ca vede cu Od in proportie de 40% si cu Os doar 50%?
  Indraznesc sa pun aici un link al unui articol , poate cineva il va gasi interesant http://covdblog.wordpress.com/2010/05/11/amblyopia-treatment-%E2%80%93-eye-patching-alone-is-no-longer-the-standard-of-care/

  Va multumesc si va doresc succes in tot ceea ce faceti!

  • Daca fuge si celalalt ochi este BINE! Daca se transforma din strabism unilateral in alternant este semn foarte bun, inseamna ca tratamentul a fost corect si ca ambliopia se diminueaza. Ochelarii NU SE ABANDONEAZA, se poarta permanent in afara de baie si somn, fara alte exceptii.
   Legat de articolul postat, am si scris in articol pe blog ca acoperirea ochiului nu este suficienta, este necesar sa se efectueze in acelasi timp exercitii de stimulare a vederii. Cititi cu atentie articolele de pe acest blog.

   • Va multumesc pentru raspuns!
    In ceea ce priveste exercitiile pt stimularea vederii vreau sa va intreb daca sunt exercitii specifice, sau pot fi considerate bune activitatile care au in vedere dezvoltarea coordonarii oculo-manuale,exercitii de scris, citit etc. Ocluzorul copilul il poarta in timpul diferitelor activitati, atat la gradinita, cat si acasa. Ne jucam frecvent cu luminite proiectate in diferite puncte pe care il punem sa le urmareasca cu privirea.
    Si o ultima intrebare: stiu ca in SUA exista firme care produc si comercializeaza rame de ochelari special create pt copiii cu sindrom Down. Aveti la cunostinta de existenta unor astfel de rame pe piata din tara noastra?
    Va multumesc inca o data pentru timpul acordat!

 • Buna ziua,
  Ma numesc Geanina, am 41 ani si am fost diagnosticata cu cataracta subcapsulara la ochiul drept. Am consultat doi medici: D-na Catalina Corbu si apoi de D-nul Mircea Filip.
  Am facut tot setul de analize la ambele cabinete, am programare la operatie pe 16 ianuarie la domnul Dr. Filip, dar in fisa de informare si din ce mi-a spus domnul doctor Mircea Filip privind implantarea unui cristalin artificial multifocal reiese un risc de 10% privind eventuale efecte secundare, corectii sau reluari ale operatiei.
  Acest procent destul de mare si posibilitatea reluarii operatiei pentru “ajustari fine” de mai multe ori pe parcursul a 6-9 luni, din ce mi-a spus domnul doctor Filip, ma ingrijoreaza. Ar trebui sa fie din ce am citit o operatie simpla si nu reluata multiplu, mai ales ca apelez la un cabinet destul de scump.
  Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, am nevoie mare la condus, unde este o jena foarte mare (asa am descoperit-o, pata mare alba in centrul ochiului), la ce cabinet e mai bine sa ma operez pentru a reduce riscul reluarii operatiei si pentru a face ce-i mai bine ca sa pot vedea.
  As veni la dumneavoastra daca se poate si as amana/anula operatia pana vorbesc cu dumneavoastra.
  Va multumesc frumos si va urez un An Nou cu Bucurii!

  Cu stima,
  Geanina

  • Riscul exista din pacate la orice operatie. Opiniez pentru dna dr Corbu insa faceti cum credeti.

   • Buna dimineata,
    La cabinetul Oftaclinic unde am gasit-o pe doamna Dr. Corbu a chemat o alta doctorita care parea superioara dansei si care a hotarat daca sunt de operatie, dumneaei opera, nu D-na Dr. Corbu.
    As merge unde opereaza d-na Dr. Corbu, dar nu stiu daca opereaza dansa personal.
    Va multumesc,
    Geanina

 • Buna ziua, Tatal meu, in varsta de 63 de ani are o keratita herpetica recidivanta, la ochiul stang si, mai ales in anotimpul rece mai apar probleme – ochiul se inroseste si il deranjeaza. A urmat, la recomandarea medicului, un tratament cu colir cu Rifadin, Decaris, care i-a facut bine, numai ca a terminat picaturile si nu mai gasesc acest colir (am tot intrebat prin farmacii). Voiam sa va intreb unde pot gasi acest colir cu Rifadin in Bucuresti, daca are cumva efecte sencundare daca continua sa-l foloseasca si daca nu cumva exista vreo schema mai buna de tratament preventiv cu vreun produs comercial mai accesibil. Va multumesc mult.

 • buna ziua doamna doctor, am 21 de ani si de ceva vreme ma confrunt cu o problema. Ma dor ochii cateodata cand cand ii rotesc (cateodata amandoi, cateodata unul singur, si nu tot timpul)ma trezesc dimineata cu o secretie albicioasa si uneori (din ce in ce mai des) mi se umfla pleoapele (mai exact linia gelelor) si ma mananca cazandu-mi genele superioare (si nu cad dispersat ci toate ap din acelasi loc pe o portiune de mm) iar sub pleoapa superioara imi ies niste bubite care imi trec de la sine si se muta de la un ochi la altul…..am fost la o clinica din BT si nu am probleme cu vederea!!!! as vrea daca se poate sa primesc un sfat de la dvs!!!!!! multumesc anticipat!!!!

  • Puneti Indocollyre 1 saptamana 3/zi, apoi puneti Maxidex 1 saptamana 3/zi si apoi (dupa aceste 2 saptamani) puneti lacrimi artificiale (de exemplu Optive) timp de o luna 3/zi.

 • Stimata doamna doctor,
  Ma numesc Ana, port ochelari si indraznesc sa va solicit ajutorul in urmatoarearea problema: am un astigmatism cu hipermetropie si port ochelari. Am primit diagnosticul in urma cu cca 6 luni, de la dna dr. Irina Valcea care mi-a recomandat sa port ochelari initial cu o dioptrie mai mica (0.75) pentru acomodare. Urma ca dupa acomodare sa revin la control si sa imi puna lentile cu dipotrii mai mari. M-am acomodat cu ochelarii, ii port, nu mai citesc fara ei. Inca nu am ajuns la dr ca sa ii schimb. Problema mea este urmatoarea:
  De 2 luni invat pentru un examen ff greu, cca 12 ore pe zi, in jur de 100 pag pe zi. In acest context de suprasolicitare, de 3 zile am un spasm la nivelul pleoapei superioare drepte, f deranjant si am senzatia de nisip in ochi. In mod evident sunt f obosita din cauza efortului depus si probabil se impune si schimbarea ochelarilor. Problema este ca mai am 2 saptamani pana la examen si nu am timp deloc. Puteti, va rog frumos, sa imi recomandati o ” solutie miraculoasa” in afara de odihna, pentru atenuarea acestor simptome? Care sa ma ajute in acest interval?
  Va multumesc frumos si sa va dea Dumnezeu sanatate!
  Imi cer scuze ca am postat aici dar nu am stiut la ce sectiune sa incadrez problema mea.

 • Buna ziua,
  Ma numesc Bogdan, am 22 de ani si sunt din Bucuresti si am o mare problema care ma chinuie de peste 1 an . In septembrie 2011 am facut o conjuctivita foarte urata la ochiul stang, cu umflarea ploapei,roseata, secretie purulenta.Am fost la un medic oftalmolog de la o policlina si m-a tratat cu antibiotice (picaturi oftalmice) + UNGUENT oftalmic(tobrex,corneregel,vitapost)+antiinflamatoare(pranoflog,dexametazona)+ colir cu vitamine.Dr oftalmolog a incercat toate antibioticele posibile(vigamox,tobrex,floxal,ceftriaxona).Dupa un timp au aparut si membrane iar canalul lacrimo-nazal s-a obstructionat.In final mi-a trecut dupa 2 luni cu Aziter, dar am ramas cu canalul lacrimo-nazal obstructionat(OS) si o brida in coltul extern al OS .Intre timp am fost la consult la doamna dr Speranta Schimtzer ,iar dansa a pus Dg. de suspiciune de conjuctivita pemfigoida.Am fost la consult dermatologic la doamna dr Olga Simionescu care a negat orice asociere cu boala pemfigus.Am revenit la dr Speranta Schimtzer si dansa a incercat sa imi dezobstructioneze canalul lacrimal, pe moment reusea dar peste aprox 1, 2 zile se obstructiona la loc.Dupa un timp a decis ca ar fi mai bine daca mi-ar pune o sonda Monoka,a incercat, dar nu a reusit sa o introduca.Doamna Dr Speranta Schimtzer nu mai are alte solutii iar mie imi lacrimeaza in continuare OS si e foarte deranjant( ma sterg de lacrimi din 5 in 5 minute).

  Va rog din suflet sa imi spuneti si pararea dumeavoastra. Nu vreau sa raman asa.Nu stiu la cine altcineva sa apelez. Va multumesc!

 • Va multumesc frumos pentru raspuns!

 • Buna ziua!Ma numesc Lenuta si am o problema de ceva timp.Am fost la oftalmologie si ma diagnostigat cu conjunctivita subacuta,hipermetropie.Am urmat un tratament cu picaturi NETILDEX10 zile , dupa ce am intrerupt tratamentul iar a aparut si acum ma ustura la coada ochiului si dimineata sint umflati .La examenul general scrie: local secretii++ ,cp:+1,00sf , TIO:16mmHG. Va multumesc!

  • Ochelarii dvs de citit ar trebui sa fie 2,75 sau 3 daca nu aveti nevoie de ochelari la distanta. Daca aveti ochelari de distanta, aveti nevoie de si mai mult. Simotomatologia pare de ochi uscat. Faceti-va ochelari adecvati, cei de distanta ii purtati pe strada, la TV si la volan daca conduceti si puneti 3/zi lacrimi artificiale timp de 1 luna.

 • Buna ziua,pentru UVEITA HIERTENSIVA ,ce trebuie sa fac ? am fost la SPITALUL MILITAR si mi-au dat picaturi oftamologice si la WEST-EYE mi-au zis de operatie ,ce ma sfatuiti ??
  multumesc

  • La SPITALUL MILITAR am fost la DR MONICA ARMEGIOIU si mi-a dat :
   1. FLUMETOL
   2. PILOCARPINA
   3. COSOPT
   4. XALATAN

   Iar la WEST-EYE am fost la DR.SILVIA CHIOTOROIU si mi-a zis de operatie,mi-a scris : AMPUTAREA TOTALA A CAMPULUI VIZUAL CU PASTRAREA INSULEI CENTRALE .

   ce sa fac ??

  • Daca dna dr Ramona Serban la West Eye ca trebuie operat, atunci asa ar trebui. Prezentati-va si la camera de garda la spitalul nostru.

 • Buna ziua! Va multumesc ptr raspuns . Lacrimile artificiale pot sa le cumpar din farmacie sau trebuie sa merg la medic. Va multumesc inca o data.

 • Buna seara D-na Doctor

  Revin cu o rugaminte la dvs. : am o conjunctivita alergica, pentru care mi-ati spus ca trebuie sa urmez un tratament conform schemei data in descrierea facuta de dvs. Va rog frumos puteti sa-mi denumiti un anume tip de picaturi antialergice mai bune ……., picaturi cu cortizon……. si unguent oftalmic cu cortizon……., deoarece la farmacie daau ce cred ei si nu intotdeauna este cel mai bun.

  multumesc foarte mult.

  Cu consideratie,

  Adriana

 • BUNA ZIUA MA NUMESC STOIAN MARIA SUNT DIN BUZAU SI AM FOST DIAGNOSTICATA CU CONJUNCTIVITA ALERGICA CA TRATAMENT AM PRIMIT OPATANOL DE 2 \ZI VIGAMOX 4\ZI AERIUS 1 CP SEARA TOBREX UNGUENT SEARA LA ADMINISTRAREA DE OPATANOL OCHIUL AFECTAT DREPT MA DOARE FOARTE TARE CE PARERE AVETI DESPRE ACEST TRATAMENT AVIND IN VEDERE EXPERIENTA DVS DE ATITIA ANI? VA MULTUMESC ANTICIPAT

 • Doamna Prof. dr. Monica Pop,
  Am ajuns ieri la spital si am fost diagnosticata la OD cu o conjunctivita virala (si o afectiune a corneei, din ce am inteles, nu mi s-a explicat prea clar). Mi s-a prescris un tratament si mi s-a recomandat sa revin la un consult peste 3 zile sau sa merg la policlinica (care nu stiu daca e tot in spital). Precizez ca am si miopie (-4.75 la AO la ultimul consult) si astigmatism, si in ultima vreme nu vad mereu bine. V-as ruga mult sa imi recomandati un medic la care sa pot merge atat pt. tratarea corespunzatoare a conjunctivitei, cat si pt. un consult general amanuntit si “ca la carte”. Poate fi din sistemul public sau privat, eventualele costuri nu sunt o problema.
  Va multumesc foarte mult!

 • BUNA ZIUA.AM O FETITA DE 3 ANI SI JUMATATE CARE S-A TREZIT IERI DIMINEATA CU AMBII OCHI ROSII,IAR DIN UNUL II CURGEA O SECRETIE ALBICIOASA.AM CONTATCTAT MEDICUL PEDIATRU SI MI-A DAT TRATAMENT CU TOBRADEX PICATURI,DE 2 ORI PE ZI SI CLARITINE 5 ML O DATA PE ZI.AZI NOAPTE A FACUT TEMPERATURA 38,8 MASURATA AXILAR,I-AM DAT PANADOL 5 ML SI A SCAZUT CAM IN JUMATATE DE ORA(ARE NAS INFUNDAT SI S-A MAI PLANS DE 2 ORI CA O DOARE IN GAT).CREDETI CA TRATAMENTUL PRESCRIS ESTE CORECT?

 • DIN PACATE DA CA PRIM PAS.SUNT DIN FOCSANI SI MEDICII DE SPECIALITATE SUNT DE GASIT DOAR CU PROGRAMARE.

 • PUNCT OCHIT,PUNCT LOVIT!AVETI PERFECTA DREPATE!DATA VIITOARE STIU CE AM DE FACUT.VROIAM SA STIU DACA AR TREBUI SA CONTINUI TRATAMENTUL SAU NU(OCHII NU MAI SUNT ROSII SI NU MAI ARE SECRETII,ACUM CURGE DOAR NASUL).MULTUMESC ANTICIPAT!

 • Buna ziua.d-na doctor,in urma unei conjuctivite tratata de 2-3 medici pe rand,am urmat tratament cu tobrex,tobradex,vigamox,acum am pleoapele de sus inflamate usor,pe timpul zilei mi se pune o usoara ceata,iar seara ma ustura ochii.in acelasi timp si baietelul de 6 ani avea dimineata putina secretie la ochi,i-am administrat tobrex vreo 7 zile,dat de oftalmolog ,acum nu mai are secretie,dar la fel pleoapele de sus mi se par umflate.imi recomandati un oftalmolog in constanta?multumesc frumos.

 • Buna seara doamna doctor! am o fetita de 4 luni si a avut probleme cu secretiile la ochisor de cand am nascut-o..am fost la un medic oftalmolog si mi a spus ca are canalele lacrimare infundate , mi a recomandat sa i fac masaj la ochisor si mi a prescris Floxal picaturi si Betabioptal picaturi..picaturile le am pus alternativ la 3 ore timp de 10 zile..in aceste 10 zile fetita mea nu a mai luat deloc in greutate, ba chiar a scazut..Dupa ce am terminat cu tratamentul i a revenit secretia la ochisor si am revenit la doamna doctor..i a facut interventia de desfundare a canalului lacrimar si am continuat cu aceleasi picaturi tot 10 zile..iar n a mai luat fata in greutate in aceste zile..dupa cateva zile i a aparut din nou pentru a treia oara secretia la ochisor( mentionez ca a avut decat la ochisorul stang si doamna doctor nu mi a spus k trebuie sa i pun in ambii ochi picaturile)..de data aceasta a fost diagnosticata cu conjuctivita si pentru a treia oara ii pun aceleasi picaturi..i am spus doamnei doctor de problemele pe care le a avut fata in timpul tratamentului si a spus k nu are nicio legatura scaderea si stagnarea in greutate cu picaturile..Va rog din inima sa ma credeti ca sunt disperata si nu stiu ce sa mai fac, de 5 zile acelasi lucru pentru a treia oara, a stagnat in greutate ba chiar a scazut 200 de grame in 5 zile…ce sa fac? va implor sa mi dati un sfat ..este prea mare coincidenta cu stagnatul si scazutul in greutate..cand am terminat si prima si a doua oara cu picaturile a luat super bine in greutate si a mancat cum ar trebui sa manance un bebe de varsta ei…acum este fara pofta de mancare, refuza orice ,,si san si biberon si ceiut..am fost si la pediatru si in nu gaseste nimeni nicio explicatie si continua ca nu are nicio legatura una cu alta..

  • Cautati-o la noi la spital pe dna dr Miruna Cioboata la 021 3131663.

   • Va multumesc mult dna doctor!! nu i am mai pus de doua zile picaturile si a inceput fata sa manance din nou normal..ajunsese sa nu mai aiba chef nici sa planga,nu putea nici sa mai gangane, era palida si fara chef..am apucat sa i pun decat 5 zile dar a fost groaznic..o sa ma duc cat mai urgent la dna dr Cioboata ..sunt atat de suparata ca nu m a ascultat nimeni cand le am spus prin ce trece copilul, nici doctora de familie, nici medicul pediatru si nici doamna doctor oftalmolog de la “Spitalul de copii Marie Curie” unde am fost de atatea ori..

 • Am uitat sa specific ca fetita se trezea cu ochisorul foarte lipit din cauza secretiei, nici nu putea sa l deschida cateodata fara ajutorul meu..

 • Buna seara, doamna dr. Pop!

  Ma numesc Sorina, am fost studenta dvs, acum sunt medic rezident anul 1 pe radiologie. Ma confrunt de cativa ani cu o problema: conjunctivita cronica( diagnostic dat de 2 medici oftalmologi) care s-a agravat pe parcurs. Conjunctiva nu este rosie difuz, ci prezinta cateva vase de sange foarte proeminente.  Daca pana acum ma deranja numai aspectul estetic, de cateva saptamani nu ii mai pot tine deschisi spre seara si nu mai pot citi, simt o jena/durere usoara. Nu port ochelari (mi s-a spus ca nici nu as avea nevoie), nu am sindrom de ochi uscat, nu imi lacrimeaza si nici prurit sau secretii nu am. Nici nu am folosit vreodata picaturi vasoconstrictoare de genul Visine sau altele.
  Aceeasi problema am avut-o si acum doua luni, cineva mi-a prescris Netildex si dupa o saptamana simptomele s-au mai atenuat, dar se pare ca doar pe termen scurt.
  Nu am gasit pana acum cauza conjunctivitei, stiu cu parere de rau ca vasele sunt permanente, dar imi doresc macar ca situatia sa ramana asa si sa nu mai evolueze.
  Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau daca se poate veni la dvs la consultatie, v-as fi recunoscatoare.
  Va multumesc mult.

 • Buna ziua, doamna doctor! Am un baietel de 3 ani si 3 luni care din septembrie face lunar conjunctivita. De 2 zile are din nou. De fiecare data medicul oftalmolog ne-a dat Tobrex picaturi si ne-a spus ca are o sensibilitate la ochi, din cauza virozelor de la gradi, si asa va face mereu, pana se va vindeca de la sine. Explicatia nu m-a lamurit, caci nu mi se pare normala reactia asta la raceala, iar acum nu este racit si totusi are ochii rosii, cu secretii galbui. In septembrie nu avea probleme de vedere, in urma controlului, iar acum , mergand la control au zis ca are hipermetropie +1 si i-am pus ochelari cu +o,5. Are legatura pierderea vederii cu conjunctivitele repetate? Va rog indrumati-ma cat mai urgent spre cineva sau la dvs sa rezolv problema, pt ca eu peste 2 saptamani nasc al doilea copil!

  • Ati citit conjunctivitele alergice? Se potrivesc simptomele? Este posibil sa fie asa ceva.
   Ochelarii trebuie purtati permanent, copilul va face miopie, asa ca sa va duceti sicu al doilea pentru ca cel mai probabil va avea si el.

   • Buna seara, doamna doctor. V-am scris si pe 30 ianuarie si va multumesc pt raspunsul primit azi. Era vorba despre baietelul meu de 3 ani care face conjunctivita lunar. Am fost la doamna doctor miruna cioboata joi si ne-a spus acelasi lucru:de la secretiile din nas face mereu conjunctiva FOLICULARA si ca trebuie sa mergem la ORL.Ne-a dat CLORANFENICOL timp de 7 zile si in urma ex ortoptic ne-a spus ca nu ar avea nevoie de ochelari. A vazut totul perfect si cu ochelari si fara. Asa ca ieri am fost la ORL si ne-a spus ca are polipi care ii intretin secretiile. Merg in lant:ochi, nas, plamani. Acum asteptam rezultatul de la exudat pt un tratament adecvat. Va rog sa imi spuneti daca aveti alta opinie. Va multumesc.

 • Buna seara, doamna doctor. Am 2 baieti cu care merg o data la 6 luni la control oftalmologic pentru astigmatism hipermetropic, iar eu pentru hipermetropie. Este normal sa se faca controlul fara sa se puna picaturi in ochi? Va multumesc, cu drag, Mihaela-Nicoleta.

 • Buna ziua….de ceva timp am observat o inegalitate a pupilelor atunci cand trec de la lumina la o zona mai putin luminata. Pupila dreapata face midriaza prea tare fata de pupila stanga, insa la lumina zilei pupilele sunt egale. Precizez ca am miopie si port ochelari de multi ani. Am facut in august un control oftalmologic complet,chiar si topografie corneana insa nu mi-a specificat nimic legat de lucrul acesta.

 • Buna ziua. Am o problema destul de grava..Acum 2 luni ochii au inceput sa ma manance.Mancarimea a durat 4 zile apoi s-au inrosit.Am fost la medic si mi-a prescris BETABIOPTAL
  In timpul tratamentului nu am mai avut nicio problema
  La terminarea tratamentului am inceput sa ma trezesc cu ochii lipiti dimineata.Am fost iarasi la medic si mi-a prescsris CIPLOX.Acesta nu a avut niciun efect.Acum am terminat al treilea medicament(GENTAMICINA) si nu s-a imtamplat nimic.Nu mai sunt rosi dar tot am secretie la inceputul ochiului.Va rog ajutati-ma cu un raspuns.Mentionez ca am inca mancarimi si ma jeneaza
  Multumesc

  • Nu este absolut DELOC GRAV, nu stiu de ce exagerati asa. Este o conjunctivita alergica la care NU TREBUIE SA FOLOSITI ANTIBIOTICE. Cititi pe blog conjunctivita alergica.

   • Dna dr îmi puteți recomanda un dr oftalmolog bun în Constanta? Dar unul ptr copii? Băiețelul meu are 11 luni și are o conjunctivita virala. Ochisorul drept îi curge și are mereu ochiul lipit la trezire, coji în timpul zilei ți pleacă înroșita uneori. Picăturile date ultima oară au fost netil dex însă o ochiul e bine atât timp cât se pun picăturile. Am obs ca atunci când a luat augmentin ptr o infecție în gat, ochiul a fost f bine și o sapt după tratament. Ce mă sfătuiți? Știu ca netil dex ul e f puternic însă am tot pus diverse pic date de medic înainte fără rezultat. Don ce ați scris dvs nu e niciun tratam ptr acest tip de conjunctivita. Copilul e la momentul când merge mult de a busilea deci cu curățenia ochilor mai greu. Mulțumesc mult!

 • Buna ziua ,
  Am avut conjuctivita cronica de mica si m-anm tratat multi ani cu FlUmetol S unguent oftalmic ,dar acum a disparut din farmacii.
  Intrebarea mea este daca pot sa il inlocuiesc cu alt unguent ….precizez picaturile nu le-am incercat …pe mine ma interesa acel unguent doar pentru pleoape….Va multumesc

  • Acest tratament facut prelungit este o FOARTE MARE GAFA care va poate face ff mult rau! Conjunctivita NU are nimic cu pleoapele! Probabil ati facut dependenta, NU mai puneti nimic pana nu e prea tarziu!

 • Buna seara, Un ulcer cornean poate avea ca si cauza de producere un neoplasm rinofaringian nediagnosticat la momentul respectiv?
  va intreb acest lucru deoarece sotul meu, de profesie marinar, a fost initial diagnosticat in timpul unui voiaj in 2013, in Spania, cu conjunctivita, a primit tratament pentru aceasta dar nu i-a trecut. Dupa 1 luna a mers la un alt medic oftalmolog, tot in Spania care i-a pus diagnosticul de keratita punctata, a primit alt tratament si simptomele s-au ameliorat. Dupa revenirea in tara a mers la un consult la un prof dr.oftalmolog in Iasi, care a reconformat diagnosticul de keratita punctata si i-a continuat tratamentul. In ianuarie 2014 a plecat intr-un alt voiaj, iar in timpul acestuia a inceput sa aiba dureri la acelasi ochi, sa-i lacrimeze, sa se inroseasca f tare si apoi i-a aparut o pata alba in dreptul irisului. A fost trimis la cabinet oftlmologic si i s-a pus diagnosticul de ulcer cornean si a primit tratament pt acesta.
  La revenirea in tara, in luna aprilie 2014, a mers la un medic oftalmolog care i-a reconfirmat diagnosticul si a continuat tratamentul pentru ulcer cornean. In luna iunie dr a sesizat un strabism la ochiul afectat iar in luna iulie o anestezie corneana.
  Am mers in luna august 2014 la Bucuresti, la Spitalul Universitar, si de acolo, la Institutul Hociota unde a fost diagnosticat un recidiva de neoplasm rinofaringian( prima data a fost diagnosticat si a urmat tratament omcologic+radioterapie in urma cu 10 ani, adica 2004).
  La momentul aparitiei ulcerului cornean sotul meu nu avea nici o problema de sanatate, vedea perfect cu ambii ochi(acum, ca urmare a ulcerului cornean mai vede cu ochiul respectiv doar 20%),iar cu 3 luni inainte chiar facuse un RMN si un fibroscop pentru siguranta, avand o otita seroasa si nu a fost depistat cu nici o recidiva.

 • Buna ziua. Mi-am aplicat extensii de gene si aproximativ 7luni nu am avut probleme, apoi am schimbat cosmeticiana si am facut o reactie pe care am pus-o pe seama schimbarii de produse. Intre timp am continuat cu extensiile dar la fiecare intretinere cam la 3 saptamani aveam aceeasi reactie. Pleoapa superioara ft umflata cateva zile( fara usturime sau mancarime),si apoi ca si cum pielea se exfolia. Dupa 2-3 incercari am zis sa renunt totusi la extensii ca nu are rost sa tot insist. Am facut pauza de vreo 2 luni in care nu am avut nimic, dar am zis sa incerc inca o data sa vad daca cumva nu a trecut. Vineri am fost la salon pt o proba mi-a pus doar ft putine gene ca sa vedem ce se intampla. Sambata dimineata normal m-am trezit cu pleoapele umflate. Am fost la spital, cred ca era medicul de garda de la oftamologie,care in urma unui consult si a explicatiilor date de mine,cum ca mereu la aplicare am reactia asta mi-a dat tratament nettacin cu opatanol pt 7zile. Din cate am citit pe blogul dvs ulterior niciodata nu se combina antibioticele cu opatanol care e pt reactia alergica (in caz ca totusi e o alergie de fapt, nu ar putea sa imi faca mai rau)? Multumesc anticipat pt raspuns, si mentionez ca am hotarat sa va scriu aici pt ca e foarte la ,,moda” daca pot sa spun asa aplicarea extensiilor de gene, si probabil mai sunt si alte persoane in situatia mea, si poate un eventual raspuns sau sfat le poate ajuta sa previna atata formarea alergiilor cat si a eventualelor infectii.

  • Este categoric o alergie, ced ca substantele folosite nu sunt corespunzatoare, nu am mai auzit un assemenea caz. Va sfatuiesc sa schimbati cosmeticiana iar daca simptomele reapar sa faceti urmatorul tratament:
   Alergorom 3/zi, unguent oftalmic cu Flumetol sau Maxidex pe pleoape seara la culcare iar pe gura seara un Alerid si un cal-c-vita timp de 7-10 zile.

 • Stimata Dna Profesor, copilul meu in varsta de 1 an si 8 luni a fost diagnosticat cu conjunctivita. A debutat cu roseata, lacrimare, ochi lipit dimineata si umflat. Initial la un ochi ca dupa 4 zile sa se inroseasca si celalat. Am primit tratament cu nettacin 2 pic×4 aplicari/zi. Dupa 6 zile de tratament se trezeste in continuare cu ochii foarte umflati(mai accentuat la cel afectat initial). Incepand cu a 3-a zi de tratament ne-a fost recomandat si unguent netavisc. Atat sotia cat si eu ne-am molipsit.
  Nu stim ce sa mai facem, nu stim de ce continua sa se trezeasca cu ochiul asa de umflat. Ne gandim daca e virala si noi continuam cu antibiotic….
  Va rog sa ne ajutati cu un sfat.
  Multumim!

  • Va rog sa incetati urgent acest tratament si faceti toti 3 Betabioptal 3/zi si Virgan 3/zi alternativ (la 3 ore distanta aplicarile). Reveniti dupa 5 zile.

   • Astazi incheiem 4 zile de tratament si deja nu mai avem nimic. Parca dimineata mai am foarte putin ochii rosii.
    Copilul s-a recuperat foarte bine. Ochiul stang, care a fost foarte afectat, il tine putin mai inchis decat celalat.
    1. Cate zile ne recomandati sa continuam tratamentul?
    2. Ochiul copilului se va recupera treptat?
    3. Trebuie sa fim atenti in caz ca apare keratita superficiala punctata?
    Multumim din suflet pentru tot!

    • 1. Mai continuati 2-3 zile. 2. Asa ar trebui, da. 3. Nu aveti cum sa constatati dvs asa ceva, fara biomicroscop, numai medicul poate. Ar trebui sa mergeti la un examen oftalmologic pt a vedea acest licru dar va rog mult sa nu faceti alt tratament!

     • Sambata am incheiat tratamentul pentru toti 3. Astazi am fost la control cu baietelul de 1 an si 8 luni. La control au observat conjunctiva foarte rosie si usoare secretii, ne-au zis ca nu e keratita doar ca e pare sa reapara conjunctivita. Am primit tratament cu Maxidex 1 picx3/zi 4 zile, 1picx2/zi 3 zile, 1picx1/zi 3 zile.
      Considerati potrivit sau aveti alta recomandare?
      Cu multumiri!

      • Atata timp cat nu exista simptome, e bine sa nu faceti niciun tratament. Dar daca ati apucat sa puneti Maxidexul, puneti-l numai 3 zile, o zi de 3 ori, o zi de 2 ori, o zi o data.

 • Buna ziua, doamna doctor.
  Am si eu o problema. Saptamana trecuta m-a prins o raceala usoara, iar de doua zile am observat ca ochiul drept s-a inrosit, iar per ansamblu este putin umflat, in sensul ca pare o idee mai mic decat cel stang. Nu am alte simptome de genul dureri, lacrimari excesive, dificultati sa il deschid dimineata, ori ceva care sa jeneze. Ochiul il simt normal, vad foarte bine cu el, doar ca este rosu. Ce ar putea fi si ce imi recomandati?
  Intre timp am luat niste lacrimi artificiale (Bluyal A), insa nu vad o ameliorare.

  Va multumesc anticipat.

 • Buna seara.
  Sambata si duminica am avut febra,dureri de cap si dureri in gat,iar aztazi m-a mai durut doar in gat si am observat ca a inceput sa mi se inroseasca ochiul,ma doare,am senzatia ca am ceva in el si se formeaza un lichid alb putin spre verde pe conjunctiva.
  Ce ar putea sa fie si ce tratament imi recomandati?

 • Buna seara doamna doctor,
  copilul meu are o problema la ochi si anume: il mananca incat trebuie sa se scarpine si se roseste pielea in jurul ochilor. Am fost la medic si ne-a dat prima data tobradex unguent si opatanol dar nici o imbunatatire, dupa 7 zile am fost din nou la control si ia dat medimex si tot nici o ameliorare nu vedem.
  Ne-a spus ca are un fel de alergie dar nu mai trece de cateva saptamani.
  Va rog sa ne ajutati cu un sfat sau poate ne recomandati un medic bun in Timisoara daca se poate (sa ii dea tratament corect nu sa faca experiment pe copilas), ca suntem disperati si nu stiu ce sa mai facem cu el ca ni se rupe sufletul cand il vedem cum se scarpina. Vreau sa mentionez faptul ca suntem din Timisoara.

  Va multumesc

  • Cititi conjunctivita alergica va rog.

   • Buna ziua, doaman doctor Monica Pop, va apreciez foarte mult, sunteti un om minunat.
    De 7 zile am keratoconjuctivita acuta, in primele 3 zile am luat:picaturi PRANOFLOG, TROPICAMIDA, VIGAMOX si unguent TOBRADEX, din a 4-a zi am luat: VIRGAN gel, TOBRABEX unguent, XANTERNET monodoze si DOXACILINA, NUROFEN.
    Am stari febrile, dureri de cap, de urechii, dureri de spate, sunt ca o lamaie stoarsa.
    Doamna doctor va rog sa-mi spuneti daca tratamentul este bun.
    Vreau sa va mai zic am o miopie cu asticmatism si cilindru la abmii ochii.
    OD -2,50 – SF 2,00 – CYL 30 – DP 62
    OS -0,50 – SF 1,25 – CYL 155.
    Va mlutumesc mult.

    • Ati scris de 4 ori acest mesaj. Desi am zis ca nu raspund celor ce scriu acelasi mesaj in repetate randuri, am facut o exceptie si v-am raspuns. Chiar si asa, repetati mesajul. Ce se intampla?

     • Doamna doctor, va rog sa ma iertati, mie nu mi-a aparut mesajul si am crezut ca nu l-am trimis, sunt foarte suparata, vreau un sfat de la dumneavoastra, va rog tare mult.
      Va multumesc si va rog sa ma iertati.

 • Am înghițit da nici o Picătura de betaprinolo cv de genu ceva reacțiile sant as vrea sa stiu sau pt atâta nu are nimica ?

 • Buna ziua, doamna doctor,
  Am o fetita de 11 ani careia i se inrosesc ochii, cind dreptul, cind stingul, niciodata amindoi odata, de peste 1 an jumate. Am fost la 4 medici oftalmologi diferiti care, in urma testelor, i-au pus diagnosticul conjunctivita (in 2 cazuri pus cu semnul intrebarii). Se trezeste dimineata cu un ochi foarte rosu (vinisoare), si peste 3-4 zile ii trece. La intervale diferite (citeva zile sau citeva luni) i se inroseste din nou. Nu lacrimeaza, nu se scarpina, vederea nu este incetosata, nu are alt simptom. De vazut, vede bine. Am primit tratamente cu Iridium, Nabak, Floxal (o singura data i-a iesit prezent stafilococul auriu), Flumetol, degeaba, problema persista cum spuneam, de aproape 2 ani de zile. Am fost si i-am facut testele inflamatorii la pediatru, in ideea ca poate are vreo boala autoimuna, dar toate analizele i-au iesit bine. Imi puteti da o idee unde as putea sa ma mai indrept? Va multumesc foarte mult, anticipat. Mihaela Popescu

  • Puteti sa imi trimiteti o autorefractometrie cu picaturi recenta? Sper ca ati mers cu fetita la oftalmolog inca de la 3-4 ani asa cum ar fi trebuit.

   • Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Singura autorefractometrie cu picaturi a fost facuta in februarie 2014. Am 2 seturi de valori (am indraznit sa trimit poze pe adresa spitalului pentru ca sint mai multe valori si sint diferite). Ultima zice asa: VD=12

    SPH +0.75, +0.75, +0.50/ +0.50
    CYL +0.50, +0.75, +0.75/ +0.75
    AX 9, 13, 9 / 13

    SPH +0.50, +0.50, +0.50/ + 0.50
    CYL +0.75, +1, +1/ +1
    AX 165, 176, 177/ 176

    PD=56.
    Nu am dus-o la 3-4 ani, imi asum ignoranta; la momentul respectiv am gindit ca daca nu are probleme, nu am motiv sa o duc. Acum insa, evident, regret foarte mult.

    Va multumesc mult inca o data. Cu mult respect, Mihaela Popescu

 • Buna ziua!
  Am o fetita de 3 ani si 6 luni care mi-a facut o conjuctivita microbiana primavara trecuta. Aceasta a fost tratata cu Tobradex 5 zile. La 3 zile, ochiul s-a inrosit din nou, de data aceasta fara secretii. Medicul oftalmolog ne-a prescris betabioptal .
  La sfarsitul lunii august, fetita a facut din nou conjuctivita ( ochi umflati si putin lipiti, rosii, secretii galbene). Din nou i
  s-a administrat tobradex. Dupa tratament ochii au continuat sa prezinte mici firisoare rosii. Am incercat o saptamana si cu servetele medicale speciale pt ochi. S-a vazut o usoara ameliorare, dar de moment. Mentionez ca formele de conjuctivita cu ochi usor umflati si secretii au venit insotite de stari gripale ( nu intotdeauna febra).
  Am schimbat dr. oftalmolog, iar acesta ne-a spus ca este vorba despre o conjuctivita alergica cronicizata, venita pe fondul netratarii corecte . Ne-a explicat ca trebuia sa ii dam picaturile astfel> 5 zile de 3 ori , 5 zile de 2 ori si 5 zile 1 picatura.
  Ne-a prescris NetilDex pt doua saptamani dupa schema aratata mai sus. Am fost la control dupa acest tratament, dar, pt ca inca mai existau firisoare rosii pe albul ochiului, doamna dr ne-a pus sa mai continuam o saptamana cu NetilDex (1 picatura pe zi) si sa ii facem examen coproparazitologic, in special giardia. Rezultatele analizelor au iesit negative. Fetita mi-a racit din nou, iar ochiul are din nou multe vinisoare rosii, dar mult mai rosie este in partea dinspre interior (dinspre nas). In aceasta dimineata s-a trezit cu ei putin umflati, rosii, si putina secretie galbena.Nu spune ca o doare, dar, din cand in cand, o vad ca se scarpina la ei.Mentionez ca, de fiecare data, mai afectat a fost ochiul stang si ca a mai fost diagnosticata cu un usor strabism, iar canalele ochiului spunea doamna ca erau ca ale unui copil de 2 ani.
  Va rugam frumos sa ne ajutati cu un diagnostic si cu un tratament. Imi este teama sa ii mai pun antibiotic in ochi ca nu cumva sa ii fac mai mult rau.
  Am dori, daca se poate ,si un consult la dumneavoastra.
  Multumim frumos si asteptam raspunsul dvoastra cu nerabdare!

 • Buna ziua doamna doctor,

  Am fost diagnosticata cu conjunctivita virala. Mi s-a prescris tratament Tobrex 5 pic/zi si Kanamicina alifie 1 aplicare seara. Ochiul si-a revenit si nu mai era rosu. Am facut 7 zile de tratament. M-am intors la serviciu si dupa o zi acelasi ochi a inceput sa mi se inroseasca din nou. Nu aveam nici o secretie. Am mers la doctor si mi-a spus ca am conjunctivita bacteriana. Mi-a prescris Vigamox 5 pic/zi si sa-mi spal ochii cu sampon de copii. Am urmat tratamentul si in cursul noptii m-am trezit cu ochiul umflat. Am mers din nou la doctor si am fost diagnosticata cu conjunctivita virala.Intre timp sunt si ragusita si am o tuse productiva. Dna doctor mi-a prescris NetilDex 5 picaturi/zi si Virgan 4 apl/zi. In prima zi a fost bine, pleoapa ochiului s-a mai dezumflat putin. Dar a doua zi noaptea, pleoapa ochiului a inceput sa se umfle. Am continuat tratamentul si a doua zi s-a umflat si mai tare. Simt si o umflatura pe fata, langa ureche si putin mai sus langa ochi care este si putin dureroasa. In ochi am acum si membrane incat si picaturile nu mai au loc. Am fost la un control la dna doctor. Mi s-a facut igienizare si continuarea tratamentului indicat mai sus. Am mai primit si Thealoz Duo 4pic/zi. Pleoapa superioara a ochiului este si ea rosie si s-a umflat pana la sprancene. Acum incepe sa se umfle si partea de sub ochi. Abia pot sa imi mai misc ochiul.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc pentru intelegere.

  • Este o adenofaringo conjunctivita, local trebuie Betabioptal 3/zi si Virgan 3/zi ALTERNATIV la 3 ore distanta timo de 7 zile.
   Daca aveti febra ar trebui sa luati pe gura antibiotic Ospen.

 • Va rog din suflet sa ma ajutati.Am o nepotica de 4 ani, care a fost lovita la ochi cu mana de catre o alta fetita , cand s-au imbratisat.Atunci s-a inrosit f tare o jumatate de ochi 3 zile si i-a trecut, dar dupa 2 saptamani s-a trezit cu ochiul unflat ,rosu si lacrimand.Spun ca s-ar putea sa fie si de la o raceala, tuseste si s-a infundat nasucul, dar suntem ingrijorati cu ochiul.Ce putem sa facem, inafara de faptul ca nu o mai duc la gradinita cateva zile.Va multumesc mult!

  • Sper din tot sufletul ca ati fost la medicul oftalmolog atunci cand a lovit-o! In caz contrar poate fi o complicatie serioasa! Probabil ceva de natura virala. Aveti un medic de exceptie in Suceava, dna dr Georgeta Martiniuc.

 • Imi cer scuze ca revin, nepotica mea, despre care spuneam ca are un ochisor rosu si umflat, acum nu mai are probleme cu acel ochi ,celalalt lacrimeaza si este putin rosu.Tusea continua ceea ce ne face sa credem ca este pe fond de raceala.Va multumesc din suflet anticipat!

 • Buna seara! Doamna doctor, am un baietel de 4 ani si jumatate care a fost operat de glaucom la 7 luni de catre Dna. Dr.Valeria Coviltir. Dumneavoastra ati fost cea care mi-a recomandat-o pe Dna. Dr di pentru acest lucru va voi fi vesnic recunoscatoare. Copilul a avut o evolutie foarte buna a tensiunii, nu poarta ochelari. Zilele trecute a inceput sa se frece la ochi si sa imi spuna ca are ceva in ochi. Am fost la medic si mi-a spus ca are cinjunctivita alergica.Ne-a spus sa ii administram Naabak iar dupa 3 zile de tratament a inceput sa aiba secretie galbena la ambii ochi. Ce ne recomandati sa ii administram?E
  Dna dr.ne-a recomandat sa ii administram si flumetol daca dupa 4 zile de la inceperea tratamentului simptomele persista numai ca am citit prospectul si nu este indicat in glaucom. Copilul are acum tendiunea oculara OD=11 si OS=13 , tensiunea a fost luata in aceasta saptamana. Ce ne recomandati in acest caz? Va multumesc pentru raspuns! Cu respect,Alexandra

 • Buna seara,

  As dori sa va intreb daca e posibil ca din cauza unei infectii la ochi , microbul sa ajnga la inima si plamani provocand pericardita si pleurezie. Mama mea a facut injectii cu Avastin la spitalul oftalmologic din Bucuresti. Totul a decurs f bine cu primele trei injectii, dar dupa a patra injectie, ochiul i/a lacrimat apoi a inceput sa ii curga nasul si spunea ca e o raceala ciudata, ca de la ochi s/a dus la nas apoi a inceput sa tuseasca , iar din primavara pana in vara s/a imbolnavit de pericardita si pleurezie, boala pe care a dus/o toata vara, fiind internata in spital de 2 ori si abia in toamna s/a vindecat. Pericardita era de natura microbiana, dar nu se stie exact de ce anume a facut/o. Dupa ce s/a vindecat , am revenit la oftalmologie , iar doctorita a considerat necesar sa ii mai faca o injectie in acelasi ochi care a lcarimat, dar a zgariat/o cu aparatul pe cornee (mama mea fiind diagnosticata si cu distrofie corneana Fuchs). I/a dat picaturi cu cefuroxim 3% si gel corneregel, ochiul lacrmanadu/i, dar dupa o sapt. de tratament, ochiul e rosu si acum e si celalat ochi rosu. In primele zile se trezea cu ochiul lipit dimineata si lacrimand. are senzatie de jena in ochi si spune ca parca ceva i se tot muta dintr/o parte in alta (ca si cum ar avea un gunoi care se misca). OAre e posibil ca atunci cand a zgariat/o cu aparatul pt. fixrea pleoapelor , acesta sa nu fi fost dezinfectat?. Am crezut ca a fost o exceptie prima data ca a avut probleme dupa cea de/a patra injectie, dar vad ca se repeta si nu stiu ce sa cred. Sunt f nelinistita si sper ca ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc

  • Nu, nu au legatura pleurezia si pericardita cu ochii.
   Pt injectia la ochi nu se foloseste niciun aparat, deci nu vad cu ce putea sa o zgarie.
   Pt ce patologie a facut Avastin si la ce medic?

 • Va multumesc. S/a rezolvat totul, nu mai sunt probleme. Cred ca m.am speriat mai mult decat ar fi trebuit.

 • Buna seara. Am fost diagnosticata cu conjunctivita acum 5 luni, am fost la medicul oftalmolog in repetate rânduri primid diferite tratamente pana se pare ca a trecut, nu mai este ochiul roșu , nu mai exista puruit dar pleoapa acum imi este putin lăsată . Exista riscul sa raman cu ochiul asa ?

 • Doamna doctor, va rog sa-mi dati un sfat. Din decembrie anul trecut m-am tratat cu intreruperi de blefarita cu Fucithalmic gel, Doxiciclina cps. , Betabioptal, Optive, Blugel, pt. intretinere, alternativ Systane, Corneregel, Thealoz duo.De atunci ma ustura ochii in fiecare zi , se rosesc si lacrimeaza. Mentionez ca in trecut am suferit de chalazioane(pe care le-au eliminat chirurgical), keratita herpetica revidivanta( de la care am ramas cu leucom cornean) si blefarita( de mai multe ori).Va multumesc anticipat.

 • Bună seara,
  Soacra mea , în vârstă de 75 de ani, a acuzat unele tulburări de vedere la ochiul drept ( ‘ muşte‘ negre, ‘fulger‘ lateral ) pentru care s- a prezentat săptămâna trecută la un consult oftalmologic în Buzău. A primit diagnosticul : tulburari vitreene si i s-a recomadat VITREOCLAR câte o pastilă pe zi şi UNIFLOX câte 2 picături de 3 ori pe zi . Menţionez că simptomele au apărut brusc ( concomitent cu dureri care au intervenit ca urmare a unui tratament stomatologic – nu ştiu dacă acest lucru este relevant, totuşi soacra mea a perceput acele dureri ca pe o posibiă cauză ) .
  Vă rugăm să spuneţi dacă în Bucureşti se pot face investigaţii suplimentare pentru determinarea unui diagnostic mai concret , care sunt acestea şi unde s-ar putea efectua .
  Cu stimă,
  Maria Ungureanu

 • Buna ziua Dna Dr,

  Am si eu o fetita de 3 ani jumatate si a facut o conjuctivita in urma contactarii virusului rujeolic. Dna dr de familie ne a prescris sa ii curatam ochii cu ser fizilogic insa eu i am luat iridium servetele de unica folosinta si optiserum intrucat nu ma lasa sa ii administrez picaturile recomandate de medicul de familie. (Tobradex)
  Mentionez faptul ca la inceput a avut secretie muco purulenta dar i a trecut insa de azi dimineata ochiul stang i s a inflamat in dreptul sgarciului de la nas si i sa inrosit pleoapa deasupra. Ea nu ma lasa sub nici o forma sa ii pun picaturi. Incepe plange si am incercat si cu forta si cu vorba buna si nimic. Nici din casa nu putem iesi ca are rujeola inca. Ce pot face?

  Va multumesc.

 • Buna ziua! Am fost diagnosticata cu conjuctivita (ochiul drept). Doamna doctor oftalmolog mi-a recomandat initial Diclogenopt+Alergorom 7 zile (de 4 ori pe zi), dupa care neobsevandu-se ameliorare (aparand si o secretie alb-galbuie) s-a adaugat la tratament Timolol (de 2 ori pe zi) + Tobrex (de 4 ori pe zi) + spalare cu ser fiziologic, continuandu-se si cu cele initiale. Acum, la 10 zile de la pornirea tratamentului nu exista ameliorare, ochiul drept fiind tot mai rosu si afectandu-l si pe cel stang, existand o anumita senzatie de nisip in ochi. Va rog sa ma sfatuiti daca sa continui acest tratament.

  • Va rog precizati doagnostocul exact si complet.

    • Tratamentul consider ca este inadecvat. Opriti-l si faceti teste complete pt suspiciune de glaucom.

     • Am ajuns in situatia in care nu mai pot avea incredere in medicii din Galati si nu mai stiu unde sa merg. O sa fac o scurta recapitualare. Prima data am mers la medicul oftalmolog pentru ca ochiul drept era putin inflamat. Tensiunea oculara la primul consult a fost 17 (ochi drept) si 19 (ochi stang). Doamna doctor mi-a spus ca este conjuctivita si am primit ca tratament Diclogenopt si Alergorom 7 zile (de 4 ori pe zi), dupa care neobsevandu-se ameliorare (aparand si o secretie alb-galbuie) s-a adaugat la tratament Timolol (de 2 ori pe zi) + Tobrex (de 4 ori pe zi) + spalare cu ser fiziologic, continuandu-se si cu medicatia anterioara. Neobservandu-se ameliorare, ochiul drept inrosindu-se tot mai tare, afectandu-l si pe cel stang (cu senzatia de nisip in ochi) si revenind la doamna doctor, la a 3-a consultatie in aproximativ 2 saptamani, aceasta mi-a spus ca “nu v-ati luat tratamentul sau nu l-ati luat corespunzator”. Tensiunea oculara la aceasta ultima consultatie a fost 26 (ochi drept) si 19 (ochi stang). Dupa ce am scris la dumneavoastra pe blog si mi-ati raspus, am luat decizia de a schimba medicul.
      Am schimbat medicul si avand in vedere recomandarea dumneavoastra, am solicitat teste in vederea verificarii suspiciunii de glaucom. Am facut si examen al secretiei conjunctivale. Initial doamna doctor mi-a spus ca nu poate fi vorba de glaucom, examenul secretiei conjunctivale confirmand conjunctivita, tratandu-ma cu Tobrex, Thealoz si Nabak. La consultatie tensiunea oculara a fost 26 (ochi drept) si 24 (ochi stang). La sfarsitul tratamentului cu conjunctivita, dupa ce un nou examen de secretie conjunctivala a iesit negativ, ochiul ameliorandu-se, nemaifiind inflamat, in schimb tensiunea oculara a continuat sa creasca ajungand la 28 (ochi drept) si 31 (ochi stang). Am incheiat tratamentul pt. conjuctivita si doamna doctor mi-a dat Cosopt (1 picatura dimineata si una seara) continuand sa-mi spuna ca nu este glaucom si ca fundul de ochi este bun. Acum, la ultima consultatie mi-a spus senin “Felicitari! Aveti glaucom!”. Astfel, am plecat de la o simpla inflamatie a ochiului si am ajuns la glaucom. Va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac acum pentru ca, asa cum am spus si mai sus, mi-am pierdut increderea in medicii din Galati. Ce analize sa fac pt. a afla in mod real stadiul glaucomului. De asemenea, puteti sa-mi spuneti, va rog, cat se poate de sincer, daca acest glaucom produs la o vasrta timpurie (29 ani) ar putea sa fi fost cauzat de tratamentul inadecvat al primului medic? Va multumesc!

   • Daca nu merge link-ul pe care vi l-am atasat, o sa incerc sa scriu ce inteleg din diagnostic: AO Conj. OD>0 , Hipertensie oculara. Precizez ca acum ochiul este mult mai rosu decat era initial, exista si senzatia de usturime atunci cand picaturile sunt introduse in ochi, dar si senzatia de corp strain/nisip. Va multumesc!

 • Buna seara Dna. Dr. Monica Pop! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Fetita mea are 1 an si 2 luni. Ieri dimineata s-a trezit cu ochii plini de o secretie galbena si aproape lipiti.am fost imediat la oftalmolog si a fost diagnosticata cu conjuctivita acuta.ni s-a prescris o schema de tratament cu netildex in felul urmator: 4 zile 1pic de 3 ori pe zi, 4 zile 1 pic de 2 pe pe zi si 3 zile 1 pic o data pe zi, plus picaturi optiserum pt curatare. Astazi deja nu mai avea secretii. Intebarea este: este corect tratamentul? Nu sunt cam multe zile de tratament? Va multumesc din suflet! Va respect enorm!

 • Buna seara, d-na doctor
  bunica mea, in varsta de 88 de ani, a prezentat mancarime la nivelul pometilor, zona care ulterior s-a inflamat, probabil in urma scarpinarii, iar apoi s-a inflamat si zona ochilor. Acum ochii sunt si rosii cu o secretie galbuie. Inflamatia tinde sa se extinda spre barbie. Bunica spune ca nu o doare nimic, doar ca simte un disconfort in zona ochilor datorita secretiei si datorita inflamatiei ochilor. Ar trebui sa faca o hemoleucograma, pe langa consultul oftalmologic? Sau ne puteti recomanda un tratament?
  Va multumesc.

 • Buna ziua M-am spalat usor cu apa rece si cu mina dreapta fara sapun ap[oi m-am sters cu un prosop cam folosit de corp pe fata , iar mina dreapta nu era riguros curata deoarece am stanga imobilizataq si m-am spalat cam superficial de circa doua zile. Pe la ora 3 noaptea deci cam dupa 8 ore de la spalare si satergere cu prosopu;l folosit m-am trezit deoarece la deschiderea ochilor si privit adica rotirea ochilor inchiderea si deschiderea pleoapelor simteaM O SENZATIE DE CORP STRAIN IN AMBII OCHI SAU O JENA USOR DUREROASA , simteam o jena ca si cum as fi avut ceva in ochi privirea era putin intetosata adica usor alterata , si m-am uitat in oglinda . Am vazut la marginile .dinspre nas in interiorul ochiului usoare vase de sange rosietice cam 1 cm de la nas spre centrul ochiului.si usoara usturime . Doar astea sunt simptomele usoara inceput de boala . Va rog sa binevoiti sa imi recomandati pt tratamentul acestor iritatii ale ochilor ,Va MULTUMESC PENTRU ATENTIA ACORDATA

 • Va rog sa imi permiteti sa precizez ca roseata din ambii ochi din zonele adiacente spre nas sunt acum de circa 3-4 mm suvite de vase de sange rosietice in reducere si simptomele u usoara jena si usturime in vedere azi la ora 10 fata DE IERI NOAPTEA LA ORA 3 Cred ca este o infectie usoara Multumesc si va dorescun an bun.

 • Buna ziua,
  Pe data de 3 decembrie 2016 m am trezit cu : ochi rosu, secreție,ochiul s a mai închis, vedere normala.
  In urma articolui dvs.. M am spălat cu apă rece cu săpun si folosesc picături afomil lubrifiant pt ochi uscat( le folosesc in general când am ochiul uscat.

  Menționez ca am: miopie – 1.75 ambii ochi
  – ochii uscați ( nu tot timpul )
  – de 2 luni ma chinuie o răceală, diagnostic, rinita cronica hipertrofica,faringo laringită.

  Va rog frumos spuneți mi unde sa merg la ce doctori???????? Pot sa fie si cabinete private…doar sa primesc diagnostic si tratament corect.
  Nu vreau sa patesc ca la ORL……unde am primit tratament corect după 2 luni …..mulțumesc anticipat

 • Buna ziua D-na doctor. Am o problema la ochi. de doua-trei zile ma trezesc cu ochii lipiti (secretie galbuie), rosii si am senzatia de “ceva” in ochi. Nu simt mancarimi si imi lacrimeaza la vant. Iar cand stau la calculator resimt o usoara usturime; aceasta scade in intensitate considerabil cand nu folosesc calculatorul, dar nu dispare in totalitate. Puteti sa imi dati un sfat. Multumesc anticipat!

 • Buna seara Doamna Doctor,
  La multi ani!

  Sa aveti un an bun, cu cat mai multe motive de bucurie.

  Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am un baietel de 5 ani care a racit saptamana trecuta si pe langa secretii nazale muco-purulente si tuse productiva a prezentat si pleoapele rosii-umflate si secretii oculare purulente, dimineat se trezea cu pleoapele lipite. In urma consultului oftalmologic, i-am facut tratament 7 zile cu Tobrex plus igiena locala cu ser si apacu sapun. Astazi am intrerupt tratamentul, ochii arata bine, insa mai avea o mica secretie galbuie la coltul ochiui. Asta inseamnaca ar mai trebui continuat tratamentul?
  A doua intrebare, de 2 zile mi-a aparut si mie secretie purulenta la ochi(desi racea am de aprox 1 saptamana) eu fiind insarcinata, in cateva zile- maxim o saptamana urmeaza sa nasc. Am fost astazi la medicil oftalmolog care mi-a prescris un colir cu oxacilina 2% 7 zile si igiena locala cu optiserum. Imi puteti spune daca este corect tratamentul? Poate afecta bebelusul? In cazul in care nasc in urmatoarele zile, este compatibil cu alaptarea? Daca am inceput astazi tratamentul, cat timp mai sunt contagioasa? Ii pot transmite boa bebelusului? Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!

  • Nu mai continuati tratamentul cu Tobrex la baiat. Puneti Virgan 1/zi timp de 3-4 zile.
   Puteti pune ce v-a dat dvs oftalmologul dar nu 7 zile ci 5. As fi optat tot pt Tobrex si la dvs.
   Daca continua manifestarile dvs oftalmologice, nu va apropiati de copilul nou-nascut.

 • Buna seara Doamna Doctor,

  Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns si atat de repede. O sa fac asa cum mi-ati recomandat.
  Sper sa ma v dec si eu pana nasc ca sa nu fiu nevoita sa stau departe de bebe pentru ca as vrea sa-l alaptez.
  Va doresc toate cele bune .
  Cu respect,
  Daria

 • Doamna Doctor,

  Vreau sa va mai ntreb ceva. Intre timp am nascut (eram in a 4 zi de tratament cu oxacilina 2% cand am nascut). Inainte sa incep tratamentul pentru conjunctivita am facut si un examen de secretie oculara care a fost gata astazi si arata ca pe mediile de cultura s- au dezvoltat coloniii de Haemophilus influenza care este sensibil la Amoxicilina, Ampicilina, Ampicilina+Sulbact, Ampicilina+acid clavulanic, azitricina, cefaclor, cefuroxim, cloramfenicol, imipenem, ciprpfloxacin, tetraciclina si ceftriaxon. Vad ca oxacilina nu apare printee cele la care este sensibil. Ce sa fac: schimb tratamentul cu altceva? Daca da, imi puteti recomanda ceva? Daca face si bebe- exosta vreun tratament pentru bebe atat de mic? Va multumesc mult.

 • Buna ziua si La multi ani!
  Am citit blogul si comentariile insa am nevoie, va rog, de sfat. Incepand cu aprilie 2015 am avut cateva tratamente pentru conjunctivita, initial cu Vigamox apoi Tobradex si spalaturi cu ser fiziologic insa tot reaparea problema dupa cateva saptamani. Dupa ultimul tratament si recidiva am recoltat secretie si nu a iesit nimic(laborator Sanador) si dr a spus ca e conj alergica daca nici nu raspunde la medicamente. Din septembrie simptomele de la inceput de lacrimare abundenta, secretie verzuie, alternant mancarimi cu durere in jurul osului-orbita si roseata, au ramas doar lacrimi pe care le stergeam de 2-3 ori pe zi si senzatie de ochi inlacrimat permanent-ochiul stang. Azi dimineata insa m-am trezit cu ochiul stang lipit de secretie verde si cu pleoapa superioara umflata. Peste zi s-a retras, e inrosit, ustura si un pic dureros cu secretie verzuie si inlacrimat, Va rog, care combinatie de tratament ar fi indicata, sa reusesc sa scap complet de problema? Mii de multumiri!

  • Trimiteti cateva poze clare cu ochii NESPALATI pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje si pana atunci puneti Ocuhyl 3/zi.

   • Multumesc din suflet pentru raspuns, mai ales ca durerea a crescut mult in intensitate si ochiul e complet rosu. Am ajuns la urgenta si mi-a recomandat Azyter dimineata si seara cate 1pic si antiinflamator oral. Dat fiind antecedentele de anul trecut chiar as vrea sa iau un tratament corect si sa se rezolve complet. Trimit poza si va multumesc inca o data pentru ajutor si pentru disponibilitatea imensa pentru a ajuta!

    • Daca doriti, veniti marti sau miercuri la 12:30 si asteptati-ma cu rabdare multa, ca va vad, dar nu stiu exact cand ies de la curs. Asta numai daca simptomele persista. Pana atunci faceti tratamentul primit. Daca veniti, scoateti mesajele acestea la imprimanta.

 • Buna seara d-na doctor,
  Va rog sa ma sprijiniti cu un sfat in ceea ce priveste afectiunea oftalmologica a tatalui meu; are 90 de ani si o blefaroconjuctivita cronica. Pleoapele ii sunt foarte rosii pe interior si lacrimeaza abundent, lacrimile scurgandu-i-se pe obraz. Cateodata, dimineata, ochii ii sunt lipiti din cauza secretiilor. Nu simte niciun fel de durere, mancarime sau jena. Am obsevat ca roseata se intensifica daca citeste. Mentionez ca a fost operat de cataracta, la ambii ochi, acum 4 ani.
  Multumiri pentru initiativa blogului Dvs. si , implicit, pentru sprijinul si deschiderea acordata pacientilor Dvs.

  • Sa aiba neaparat ochelari corespunzatori la citit si distanta.
   Sa se spele cu apa rece si sapun si sa puna Ocuhyl 2/zi si Sensivit 1/zi intre ele timp de 10 zile.

   • Va multumim, atat eu cat si tata, pentru raspunsul Dvs.; va urma tratamentul indicat si, cu voia Dvs, vom reveni cu un feedback la incheierea acestuia.
    O zi placuta si numai bine!

    • Buna seara D- na doctor,
     Asa cum am promis in mesajul precedent, acum, la incheierea tratamentului prescris tatalui meu, doresc sa va informez asupra rezultatelor: starea ochilor s-a ameliorat usor, lacrimeaza abundent in continuare, dar imi pare ca nu mai sunt atat de rosii ca acum 10 zile (am observat ca roseata pe interior a pleoapelor se accentueaza la frig, probabil ca exista si o componenta alergica).
     Considerati ca trebuie reluat tratamentul dupa un anumit interval de timp?
     Multumim inca o data pentru indicatiile acordate.
     O seara placuta!

     • Da, tratamentul acesta poate face si in permanenta. Va recomand acum sa puneti Dexametazona 2/zi timp de 10 zile, apoi reluati tratamentul cu sensivit si ocuhyl.
      Lacrimarea la frig este normala la aceasta varsta si nu se poate trata.

      • Buna seara D-na doctor,
       Tatal meu a terminat tratamentul prescris (2 perioade a cate 10 zile de Ocuhyl+Sensivit, intrerupte de 10 zile de Dexametoza). Roseata pleoapelor e mai putin evidenta, iar lacrimarea a mai scazut ca intensitate. Multumim mult pentru sfaturi si sprijin; la varsta tatalui meu, starea sa generala e mai mult decat multumitoare.
       O seara placuta si numai bine, Dvs si pacientilor Dvs!

       • Ma bucur din tot sufletul!!! Sanatate!!

        • Bună dimineața dna doctor,luand în considerare ca primul lucru firesc ce l am fi făcut era programarea copilului la oftalmolog si nu alergarea pe internet Tin sa ma scuz înainte de a va spune problema noastră.Fiului meu de 10 luni îi persista de mai bine de 4 zile ochii roșii și secretie alb gălbuie în colțul ochilor.Am urmat cu sfințenie igiena ochilor cu ser fiziologic,ochii roșii nu mai sunt în schimb secretia nu dispare.Ce îmi puteti recomanda pentru aceasta??Va mulțumesc

 • Buna ziua,

  Acum 4 ani am fost la dumneavostra (am cataracta congenitala si glaucom -momentan tensiunea e de 25mmHg). Mi-ati dat picaturi Cosopt si Trium. Din cand in cand ma mai doare ochiul( imi lacrimeaza, ma inteapa, se inroseste si e sensibil la lumina). Am fost la urgente mi-au zis ca am conjunctivita, dar vreau neaparat sa ma vedeti iar dumneavoastra. Va asigur ca situatia nu e asa cum pare. Ma ajutati, va rog?

 • Buna ziua,
  In legatura cu articolul dumneavoastra, Conjunctivitele.
  Acum 2 zile am mers cu baiatul nostru (12 ani) la un control oftalmologic pentru ca are momente cand clipeste des, ca un fel de tic. Se intampla de ceva vreme dar am neglijat 🙁
  Vedrea e buna, tensiunea oculara buna dar, a fost depistata o conjunctivita foliculara (alergica) care, ii da o anume jena si de aceea are momente cand clipeste mai des.
  Doctorul ne-a spus ca e veche si ca pare a fi de apa pentru ca foliculii (sper sa nu gresesc) sunt translucizi sau ceva de genul acesta.
  Ne-a fost prescris: Blefaroshampoo si Netildex (3 saptamani, descrescand cantitatea).
  Am citit despre Netildex aici http://medicamente.romedic.ro/netildex-solutie-oftalmica-picaturi si nu prea imi place ce scrie. Coroborand cu ce scrieti dumneavoastra in articol sunt ingrijorat in legatura cu utilizarea Netildex.
  Aveti un sfat pentru noi ?
  Va multumim.

  • Sigur, aveti dreptate! Sub nicio forma Netildex!
   Puneti asa: Maxidex 2/zi, Alergorom 2/zi si Opatanol 2/zi. Puneti ALTERNATIV dupa urmatoarea schema:
   Maxidex, la 2 ore Opatanol, la 2 ore ALergorom, la 2 ore Maxidex etc pana seara.
   Timp de 2 saptamani si reveniti.
   Pe gura, Cal-C-Vita o jumatate de tableta efervescenta pe zi, un flacon.
   Seara la culcare Aerius de copii o tableta, timp de 7-10 zile.

 • Buna ziua,
  Am primit rezultatul de la laborator insa nu reusesc la numarul de telefon dat, sper sa nu va deranjeze ca am trimis pe adresa de email a spitalului un mesaj, cand aveti timp.
  Va multumesc mult!

  • Va rog sa ma iertati, nu vreau sa va deranjez mai mult, daca aveti timp sa vedeti mesajul trimis pe adresa spitalului pentru a sti cum sa continui tratamentul. De asemenea, mi-a curs sange din nas de 3 ori in aceste zile (fara sa fortez eu) si de fiecare data, la distanta de jumatate de ora de la oprire, sangele aparea amestecat si cu lacrimi prin ochiul cu problema. Stiu ca exista comunicare dar ma gandesc ca nu e prea in regula. Ce investigatii ar fi necesare ( oricum le voi face pe cele pentru glaucom) si pentru ca stiu ca sunteti extrem de ocupata, pot primi o recomandare?
   Cu deosebit respect, va multumesc mult!

 • Buna seara,
  As dori sa ma ajutati cu o parere referitoare la problema mea: am fost diagnosticata acum scurt timp cu o conjunctivita alergica, in urma unui consult la care am mers pentru ca in ultimele luni avem un disconfort continuu pe toata durata zilei (dureri/jene/usturimi de ochi/senzatia de nisip in ochiul stang) eu purtand ochelari permanenti pt ambliopie-ochiul stang si miopie-ochiul drept. Mi s-a prescris o reteta pt un tratament cu flumetol si optamol de 3 ori/zi, timp de 2 saptamani, dupa care sa revin la control. Acum sunt la a 9-a zi de tratament, nu s-a produs nicio ameliorare, din contra, am niste secretii purulente, mai abundente la ochiul stang, pe care inainte de tratament nu le aveam, iar disconfortul pe care il aveam inainte de acest consult este la fel sau poate mai mare, avand in vedere si secretiile. Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pt ca imi este din ce in ce mai greu sa stau cu ochii deschisi ( imi vine sa stau cu ei intredeschisi toata ziua) si un disconfort continuu. Multumesc anticipat!

 • Buna ziua. Eu am o blefaro-conjunctivita cronica ( vreo 25 de ani) care se accentueaza in sezonul rece. Am marginile pleopelor inflamate si rosii, fara rana sau secretii, fara uscaciunea pielii. Am senzatia de “nisip in ochi” si imi lacrimeaza mai des.
  Ce imi recomandati sa folosesc? Va multumesc.

  • Cititi articolul “comjunctivitele”. SPER ca purtati ochelari corespunzatori si la distanta si la aproape!!

   • Multumesc. Am sa citesc tot si am sa va urmez indicatiile.
    Am ochelarii heliomati de 0,5 pt distanta si cu ei ma simt foarte bine, dar nu prea-i port decat acuma i-am mai luat, pe frig si cand sofez -mai ales daca conduc noaptea. La citit, da citesc cu ochelari de o,75.
    Nu m-am gandit ca purtatul ochelarilor poate influienta problema mea. Am sa-i port mereu.
    Va multumesc pentru atentie. Stima.

 • Buna seara,
  Imi puteti spune va rog daca se poate administra unui copil sub un an picaturi de Flumetol S. Medicul oftalmolog l-a recomandat, 1 picatura de 3 ori pe zi, timp de 5 zile, dar pe prospect scrie ca este contraindicat la copiii sub doi ani.
  Va multumesc

   • Ii curg ochisorii, initial s-a presupus a fi un canal infundat dar fiindca nu are tot timpul lacrimi in ochi ci doar la vant sau un pic de curent si prin masaj lacrimile curg in nasuc, s-a recomandat administrarea acestor picaturi. Nu are secretii la ochisori sau sa-i gasesc dimineata ochii lipiti. Doar ii curg destul de des.

    • NU sunt de acord cu acest tratament in acest caz!
     Trimiteti va rog poze pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje cu ochisorii copilului dimineata, nespalati si deschisi.

 • Buna seara! Fetita mea in varsta de 3 ani jumate, a facut astazi conjuctivita, ii curge ochiul destul de tare si i s-a si umflat putin, am fost cu ea la urgente ( mentionez ca sunt in Spania) mi s-a dat TOBREX (unguent oftamologic), sa ii pun in prima zi la 6 ore, iar apoi la 8 ore timp de 7 zile! ce sfat imi puteti da?

 • Bună seara,
  Băiatul meu de 12 ani are pleoapa stânga umflata și roșie. Medicul oftalmolog ne-a prescris Tobradex unguent, de 3 ori pe zi. Face tratament de 2 zile, fără nici o îmbunătățire. Ne recomandați alt tratament sau sa continuam tratamentul cu Tobradex? Mulțumesc!

 • Bună ziua,
  Am făcut o conjunctivită la un ochi în decembrie 2014 şi am fost diagnosticată în mod greşit de mai mulţi medici:conjunctivită alergică,conj.pseudomembranoasă,conj.virală, conj.cronic şi ultima dată keratită.Am fost internată de 2 ori în intervalul 14.12.2015-19.01.2016 şi am ieşit din spital mai rău decât la internare.Actualmente mă tratez singură orientându-mă după blogul dvs. cu maxidex ,trium şi seara corneregel.Prin august 2015 unul dintre medici mi-a prescris isoprinosine 3x2tabl/zi timp de 20 de zile ceea ce mi-a dat filmul lacrimal peste cap, lacrimile davenind deosebit de vâscoase şi lipiciose,iar canalul lacrimal s-a infundat.Deşi am luat ulterior acetilcisteină 600mg/zi în patru rănduri repetate,lacrimile s-au diluat dar nu au mai revenit la normalitate şi canalul lacrimal a rămas înfundat(se epitelizează repede) deşi a fost desfundat şi spălat de 4 ori.Ochii sunt tot timpul plini de lacrimi ,care de multe ori îmi curg pe faţă ,deranjându-mi vederea a cărui acuitate oricum s-a diminuat(văd în ceaţă) ,după atâta tratamant aiuristic.Niciunul din medici nu ştie să-mi aducă ochii la o functionare normală şi lacrimile să se scurgă în canalul lacrimal,odată ce mi i-au stricat prin tratamente eronate şi îndelungate.Spuneţi-mi ce să iau pentru dizolvarea lacrimilor ,în afară de acetilcisteina care nu mai are efect?!Menţionez că efectul de “lipicios” il am în tot corpul(mucoase) inclusiv în transpiraţie şi nu-mi trece indiferent cu ce mă dau. Mulţumesc!

  • Isoprinosine NU are nicio legatura cu acest aspect. Probabil ca tratamentul local nu a fost corespunzator, fiind prea incarcat. Tratamentul pentru conjunctivita se face pe o perioada foarte scurta si NU cu antibiotice, decat in cazuri specifice. Trimiteti o poza clara din fata pe afdresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje.

 • Buna ziua. Este recomandat nettacin in timpul adaptării?

 • Buna ziua,
  pe o pleoapa superioara am o pata rosie, cu diametrul de 1 cm, uscata, iritata, fara mincarime, care prezinta usoara descuamare si este aspra (de aprox.2 saptamini, posibil de contactul accidental cu degetele murdare).
  Va rog sa-mi indicati un unguent ptr. aceasta iritatie.
  Mutumesc mult (este admirabil efortul dvs. de comunicare catre pacienti).

  • Va rog sa trimiteti o poza cu aceasta pata pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje.

   • Am urmat tratamentul recomandat: Zovirax unguent oftalmic x2/zi (dimineata si la pranz) si Betabioptal unguent seara inainte de culcare, timp de 10 zile, cu igiena f. stricta.
    De la Zovirax am avut usturimi moderate, suportabile la limita, ale ochiului.
    Au trecut 10 zile de la terminarea tratamentului si pata rosie a reaparut astazi: usor rosie, uscata, fara mincarimi, iar pleoapa este coborita cu un pliu spre baza genelor.
    Ar trebui sa repet tratamentul ? multumesc mult.

 • Buna seara.
  Problema mea este urmatoarea:
  Acum 4 ani am facut o conjunctivita, am stat cateva zile si m-am dus la medic la urgenta la lahovari, aveam ochii foarte umflati si lipiti, avia mai puteam sa-i deschid, m-au consultat si mi-au dat o reteta cu o gramada de medicamente (printre care si antibiotic, nu mai stiu ce dar stiu sigur ca mi-au dat antibiotic).
  Dupa 1-2 saptamani mi-a trecut dar am ramas cu o lacrimare, lacrima curata dar trebuia sa ma sterg cu un servetel la fiecare 5 min!
  Dupa o perioada m-am dus la alt medic, mi-a dat niste picaturi si mi-a facut teste si ochii erau perfct sanatosi,vederea perfecta si mi-a spus ca daca nu-mi trece lacrimarea sa ma duc la clinica synevo sa-mi ia secretie din nas si din ochi dupa care sa ma duc la westeye, am facut analizele la synevo si m-am dus la westeye!

  La westeye mi-au pus diagnostic conjunctivita alergica (medic Mihaela Simion) si mi-au dat urmatorul tratament:

  Naabak 1 pic de 4 ori pe zii 7 zile, dupa care 1 pic de 3 ori pe zii pana la 11 zile!

  Aerius 1 past pe zii timp de 7 zile!

  Am urmat tratamentul in toate cazurile strict dar niciodata nu am avut nici o imbunatatire!

  Lacrimarea nu mi-a disparut de 4 ani! La 2-3 luni ma infectez la un ochi si am dureri si daca strang ochiul am puroi! Dupa 2-3 zile infectia trece!

  Asta se intampla de 4-5 ori pe an!

  Mi-am pierdut orice spernata sa scap de aceasta lacrimare, am citit tratamentele dumneavoastra dar nu am incercat nici unul momentan!

  Astept un raspuns de la dumneavoastra!
  Toate cele bune!

  • Faceti asa: autorefractometrie cu picaturi.
   Ca tratament: Alergorom 1/zi seara si Sensivit dimineata si la pranz.
   Reveniti in 2 saptamani.

  • Buna seara.
   Revin dupa 2 saptamani de tratament!
   Dupa 2 zile de la tratament ochiul drept a mai lacrimat cam 20% iar cel stang cam 50% dupa care in urmatoarele 2 zile lacrimarea a revenit la forma initiala pana la terminarea celor 2 saptamani!
   Am respectat tratamentul strict!

   Astept sa mi spuneti ce pot face in continuare!

   O seara buna.

 • Buna ziua.
  Multumesc mult pentru raspuns si tratament!
  Am sa incep urgent tratamentul si revin dupa 2 saptamani!
  O zi buna.

 • Buna ziua! Am fost diagnosticata cu o conjunctivita alergica. Singurul tratament recomandat a fost folosirea zilnica a lacrimilor artificiale fara conservanti insa rezultatul nu este tocmai bun.Medicul mi-a spus ca toata viata ma voi confrunta cu aceasta problema. Insa permanent am o senzatie de corp strain in ochi , mancarime la nivelul pleoapelor si lacrimez foarte mult.VA ROG frumos sa – mi dati un sfat. MII DE MULTUMIRI!

  • Nu o veti avea deloc toata viata daca este tratata bine. Va sfatuiesc : Alergorom 3/zi, intre ele Maxidex 2/zi, totul 14 zile. Deci puneti la distanta de 3 ore cate o picatura diferita, intotdeauna alternati, nu puneti deodata.
   Pe gura, Cal-C-Vita 1/zi timp de 10 zile si seara inainte de culcare un Aerius, 7 zile.

   Reveniti dupa cele 14 zile de tratament.

 • MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU TRATAMENTUL RECOMANDAT!VA DORESC MULTA SANATATE!

 • Buna seara doamna doctor,
  Sunt Doina Cretu, de la Radio. Baiatul meu traverseaza acum o viroza, cu febra, durere in gat… si a fost astazi la medicul de familie sa il vada. Dimineata avea un ochi ceva mai rosu. Medicul de familie l-a trimis sa-l vada si un oftalmolog. N-a gasit programare decat acuma, seara. Deja ambii ochi erau rosii, umflati si cu secretii abundente, galbui. I-a zis ca este o conjunctivita si i-a prescris OFAQUIS: 1 pic. de 4 ori pe zi, timp de 7 zile si OPTIVE. Am batut o multime de farmaici si nu am gasit acest OFAQUIS. E deja noapte. Mi s-a sugerat sa iau VIGAMAX. L-am luat. A pus deja o picatura, acum seara, in fiecare ochi. E bine asa sau continui maine sa caut acel OFAQUIS? Imi recomandati o alta abordare? Va multumesc din suflet

 • Buna seara d-na doctor,
  Subiect – Baiatul meu – 11 ani, racit(dureri in gat);
  Simptome debut – inflamare ochi stang, rosu intens;
  Diagnostic – keratoconjunctivita ac;
  Tratament – Nettacin, Pronoflog, Betabioptal – initial intern si extern, pentru simptomele racelii Augumentin;

  Dupa aplicare tratament – reactie inflamatie puternica pleoapa inferioara, cornea rosie;

  Revenire la medic
  Se adauga Tropicamida (la celelalte), iar Betabioptal doar extern;
  Extindere ochiul drept – revenire la medic;
  Tratamentul acelasi si se recomanda Medrol A 16 dupa o anumita schema;

  Intrebarea este: ce facem?
  Ne-ar prinde bine un raspuns rapid deoarece nu stim ce sa facem: incepem administrarea predmisonului?

  Va rog foarte, foarte mult sa ne indrumati.
  Va putem trimite si o imagine daca trebuie (mail.
  Va multumim foarte, foarte mult!

 • Buna ziua dna doctor,
  Ma numesc Gabriela si sunt din Bucuresti.
  Periodic mi se inroseste ochiul(de obicei dreptul, la 3-4luni) si il simt incarcat, pana acum am pus doar ser fiziologic(am nascut de 6luni si alaptez) si mi-a trecut. Dar de data aceasta ma si mananca, de dimineata putin mai intens pruritul, acum a mai cedat din instrnsitate. Dupa ce am citit in articolul dvs. pare sa fie o conjuctivita alergica, pot urma tratamentul din articol(avand in vedere ca alaptez) sau ce imi recomandati?
  Multumesc!

 • Buna ziua

  Am fost diagnosticata cu , conjunctivita virala(acuta), medicul oftalmolog mi-a prescris vigran (ceea ce ati recomandat si dumneavostara la acest tip de boala), dar dupa aplicarea virgan,m-am ales cu o durere crancena de parca cineva imi scotea ochiul(la ochiul drept desi am conjuctivita la ambii ochi , dar la ochiul drept la care am avut si aceasta durere conjuctivita e mai puternica). Cu 2 ore inainte am pus si picaturile; tobrom, diclogenopt, vigamox, indocollyre. E posibil ca aceasta combinatie sa fi cauzat aceasta reactie sau ce altceva credeti ca ar putea fi?

  Va multumesc din suflet!
  Mihaela

 • Mai fac o mentiune: in timp ce ma durea groaznic am sunat oftalmologul si mi a zis ca e cum banuia dumneaei de o problema la membrana si nu am inteles exact pentru ca mi ma durea foarte tare. Va multumesc inca o data din suflet.

 • Bună ziua,
  Mulțumesc pentru răspuns,dar am crezut că nu mai aveți timp pentru mine și m-am întors la doamna oftalmolog Munteanu de la VISTA VISION ,care în august anul trecut mi-a prescris Isoprinosine și toate mucoasele mi-au devenit lipicioase inclusiv lichidul lacrimal ,înfundându-mi astfel ambele canale lacrimale.Ultima desfundare și spălare cu ser fiziologic mi-a făcut-o dânsa acum 2 săptămâni și mi-a prescris Bromhexim(12mg) 3×1/zi pentru diluarea lacrimilor și Betabioptal 3×1/zi timp de 2 săptămâni.Dânsa mi-a pus diagnosticul de conjunctivită adenovirală cronicizată față de Spitalul Județean Arad (secția oftalmologie) care m-a internat cu keratită la ambii ochi.Nu simt nicio ameliolare după tratamentul dânsei ,lacrimile au rămas la fel de lipicioase, canalele lacrimale sunt înfundate (pentru că nu am simtit niciodată gustul amar al picăturilor de betabioptal).Fără canalele lacrimale desfundate nu o să mă fac niciodată bine ,indiferent câte picături cu antibiotice sau corticoizi mi se prescriu,lichidul lacrimal neavând unde să se scurgă se reinfectează.Am nevoie de o programare la dumneavoatră la spital pentru că cei de la Arad nu știu, nu pot sau nu vor să mă facă bine, iar acum am un an și jumătate de când mă tratează cu toate picăturile fără rezultat.
  Vă mulțumesc .
  Bejan Daniela.

  • Categoric ati dezvoltat o teorie proprie care insa nu corespunde realitatii. Nici nu se pune problema sa simtiti gustul Betabioptalului instilat in ochi! Il simt numai cei cu canale foarte largi, ceea ce nu este normal.
   Isoprinosine in nici un caz nu poate cauza ce spuneti si a fost bine indicat.
   Va sfatuiesc sa nu puneti nimicaltceva decat ser fiziologic de cateva ori pe zi si sa incercati sa scapati de obsesia aceasta, nu e nimic foarte grav. Daca doriti, trimiteti o poza pe adresa de mail a spitalului impreuna cu aceste mesaje.

 • Buna seara,tata a fost operat,dezlipire de retina cu tractiune, folosind gazul.Are 60 de ani.Foloseste ca tratament initial Tobradex si Vigamox. Este problema daca pun picătura iar la 5 minute aplic unguentul? Ochiul îi este rosu, au trecut doar 4 zile de la operatie si ma gandesc , ca e normal sa fie asa. Vedea dupa operatie doar in partea de sus a ochiului. Acum spune ca a inceput sa vada putin si in partea de jos,dar asa ca printr-un pahar cu apa. Este normal? Multunesc.

 • Bună ziua.Mamă mea în vârstă de 74ani a fost diagnosticată cu sinchizis scintilant,decolare retiniană oxidativă,formațiuni tumorale intraoculare. Aș vrea să știm dacă există vreun tratament medicamentos fără intervenție chirurgicală. Va mulțumesc anticipat

 • diagnosticul care este scris in fisa:
  -decolare retiniana oxidativa
  -formatiuni tumorale intraoculare
  -sinchizis scintilant.
  doar atat a scris medicul oftalmolog in fisa.

 • De mai multa vreme (2-3 ani) am fost diagnosticat cu blefarita. Tratata. A reaparut. Acum am si o conjunctivita (ambii ochi inrositi, usoara secretie nepurulenta dimineata la sculare si lacrimare usoara). Am facut un tratament cu Tobradex 3mg. unguent 1/zi, 7 zile, dar nu a cedat. Medicul de la optica medicala mi-a schimbat medicatia cu Oftaquix 5mg. picaturi, 1 pic.de 4/zi. Nici acest tratament nu e bun. Sunt tot asa. Ce sa fac, doamna doctor?

  • De obicei la optica medicala NU prea sunt medici specialisti oftalmologi. Dvs nu va interesati de compete ta unui medic cand mergeti la el?
   Aveti nevoie de un consult oftalmologic serios, cu tot ce presupune : vedere, ochelari, tensiune, examen biomicroscopic, examen fund de ochi.
   Abia apoi se pot stabili un diagnostic si un tratament. Eu nu as fi dat antibiotic si in niciun caz unguent!

 • Buna ziua. In 2014 la varsta de 8 ani, fetita mea a fost diagnosticata cu,conjunctivita alergica,dupa care dezvoltand si sindromul ochiului uscat. Am urmat un tratament aproximativ la fel cu cel scris de d-voastra in articol, Maxidex si Opatanol alternativ la 3ore, a fost ok pe timpul tratam, dar la 2 zile de la terminare, totul revenea ca la inceput.Problemele incep de la sf lunii martie si dureaza pn la sf lunii septembrie.In 2015 pe parcursul acestor luni i-am adm doar lacrimi artif. Sistane ultra.De 3 zile au inceput sa i se roseasca iar ochisorii. A fost consultata de 2 medici de la 2 clinici diferite.Rugamintea mea pt d-voastra este daca se poate sa va trimit pe e-mail toate investig. facute+ schemele de tratament urmate pt o parere a d-voastra. Va multumesc anticipat pt timpul acordat si va doresc o zi buna.

  • Acest tip de conjuctivita recidiveaza permanent si se amelioreaza odata cu avansarea in varsta, recidivele se vor rari si afectiunea se va estompa la sfarsitul adolescentei in principiu. Am scris in articol.
   Repetati schema cand e nevoie adaugand Alergorom 3/zi. Tot alternativ.

   • Va multumesc pt raspuns, dar as mai avea inca o intrebare. Daca afectiunea dureaza in principiu 6 luni, din cat in cat timp ii pot administra acest tratament? O zi frumoasa

    • Cu un tratament corect administrat (si local si oral cu antialergice si cal-c-vita) nu ar trebui sa dureze 6 luni. In plus ar trebui un consult alergologic pt desensibilizare.

     • Am fost si la alergolog, iar concluzia a fost: Prick test NEGATIV pt. alergia la principalele pneumoalergene. O sa urmam in tocmai tratam. scris de d-voastra in articol, eventual revin cu noutati.
      Va multumesc pentru timpul acordat. O zi buna.

 • buna ziua,

  am 26 ani si de la varsta de 20 ani in fiecare an ma confrunt cu inrosirea ochiului stang , lacrimare si durere in spatele ochiului am fost la mai multi medici iar diagnosticul a fost conjunctivta: am folosit mai multe picaturi printre care : floxal, maxidex / betabioptal,opatanol si alergorom/ claritine, lacrimi artificiale, opatanol . De fiecare data durerea imi trece daca iau 2 pastile nurofen sau algocalmin pe zi. Acum pe langa aceste simptome apare la ochiul stang si vederea in ceata( mentionz ca pot ochelari). Ma puteti ajuta cu un sfat – ce tratament sau ce medic imi puteti recomanda ? Astept cu interes raspunsul dvs . Va multumesc!

  • Conjunctivita NU DOARE NICIODATA!!! Daca va doare, NU e conjunctivita. Este probabil o nevralgie de trigemen, sau ceva asemanator. Luati-va din cand in cand tensiunea oculara si nu faceti alt tratament local pana la un diagnostic corect.

 • Bună ziua,
  Fata mea de 3 luni și 3 săptămâni a avut conjunctivita care s a vindecat în aproximativ 4 zile fără tratament medicamentos.Apoi în jurul irisului la ambii ochisori i s au format ca niște inele de culoare tot alba dar mai pronunțată decât albul ochiului.De asemenea și mici vinișoare roșii.
  Momentan nu suntem în tara și GP de aici a considerat ca nu e cazul sa fac investigații în acest sens spunând ca așa au unii oameni ca nu e dureros și nu se afectează vederea.
  Eu sunt îngrijorată deoarece nu a fost evaluata de oftalmolog și voi veni în scurt timp în țară. Ce îmi recomandați și mai ales unde sa mă prezint cu fata.Ce tip de analiza sa o fac?
  Va mulțumesc!

 • Bună ziua DOAMNA Doctor sper sa mi puteți răspunde și mie la o întrebare. Am fost diagnosticata în urma cu 3 săptămâni și doua zile cu conjunctivita virala,intre timp după prima săptămână am fost internata și depistata cu viroza respiratorie,infecție urinara cu e coli și ciscolica hepatica și conjunctivita.am urmat tratament pentru fiecare,pentru conjunctivita am luat yellox de 2 pe zi și virgan de cinci ori pe zi,după doua săptămâni mi a trecut roșeatași senzația de corp străin dar de o săptămână am o ceata la ochiul stâng, mi sa dat diagnosticul de keratita la ochiul stâng, ca și tratament mi sa dat sa continui cu yellox 2zi ,virgan 3 zi și xanternet de 4 ori pe zi.ieri am fost la control și mi sa dat sa i au doar optive picături de 3 pe zi,eu tot asa sunt cu ceata la ochiul stâng și nu știu dacă o sa ma fac bine.Un sfat dacă aveți timp va rog.multumesc

  • Intrerupeti urgent Yellox si Xanternet. Puneti Virgan 2/zi, Trium 2/zi, Sensivit 2/zi, totul alternativ la 2 ore distanta fiecare de fiecare, niciodata concomitent.