Vederea dubla (Diplopia)

14 July 2011, Urgente

Aparuta brusc, este in peste 98% din cazuri expresia unei afectiuni NEUROLOGICE si NU OFTALMOLOGICE, asa cum s-ar crede.

Apare in : –   STRABISME PARALITICE, aparute brusc (nu cele aparute in copilarie – vom discuta in urmatorul articol despre strabismul aparut brusc la adult)

–          ACCIDENTE VASCULARE (la pacienti cu diabet, tulburari de sange sau boli cardio-vasculare cum ar fi HTA, hipercolesterolemie etc)

–          Tumori cu diferite sedii, care au tangenta cu nervii optici

–          Compresii diferite pe nervii optici sau musculatura globilor oculari

–          Traumatisme la nivelul ochiului

–          Inflamatii ale  nervilor optici (nevrite optice) de diferite etiologii

–          Boli endocrine (ex: boala Basedow)

–          Uneori (rar) dupa anestezia locala, retrobulbara (in spatele ochiului) care  se practica in vederea interventiilor chirurgicale pentru cataracta, glaucom sau alte afectiuni

De multe ori, vederea dubla se asociaza vizibil cu devierea unuia din cei 2 ochi, aparuta brusc (strabism aparut brusc). Diplopia poate sa apara si in situatia deplasarii cristalinului implantata in urma operatiei de cataracta. In afara acestei ultime cauze, care se poate rezolva prin repozitionare, de catre medicul oftalmolog care a operat initial sau de catre un oftalmo-chirurg cu experienta in astfel de cazuri. TOATE celelalte tipuri de diplopie se trateaza de catre medicul NEUROLOG, uneori de NEUROCHIRURG (in situatia unei afectiuni tumorale cerebrale sau orbitare) si NU de catre medicul oftalmolog. Oricum si in orice situatie, aparitia vederii duble reprezinta O URGENTA NEUROLOGICA iar pacientul trebuie sa se prezinte imediat la medicul neurolog (la camera de garda fara amanare!) pentru a se putea institui tratamentul cat mai curand, in functie de cauza care a determinat acest simptom.

Mentionez ca vederea dubla este aproape imposibil de suportat, ea generand ameteli, tulburari de echilibru etc, fapt pentru care sfatul pentru o asemenea situatie este sa se aplice un pansament (temporar, pana la rezolvarea situatiei) pe unul din cei doi ochi.

 

Articole similare:

424 comentarii

 • avem si ndi un caz aunui copil cre are ca dignostic glaucon secundar am mers la doamna coviltir din partea asociatiei piticot dar nea dat oreteta la spitalul militar ni sa spus ca se poate face operatie si o sa poata vedea.nu stim ce sa mai credem.

  • Stimate domn,

   Va rog sa imi spuneti carea fost motivatia acestei trimiteri la Spitalul Militar.

   • Buna ziua.am miopie forte.port lentile de contact.de cand mi am schimbat dioptria la -18 vad scrisul un pic dublat.dar numai la scris mi se intampla asta.este neurologic sau oftalmologic?

    • Categoric oftalmologica pentru ca miopia forte face din pacate leziuni de fund de ochi.

     • In luna Iulie a acestui an, am făcut operație deschisă pe creier de anevrism. După operație văd dublu dacă deschid ambii ochi. Dacă unul din ochi este deschis văd normal, dar numai când i deschid pe amândoi, văd dublu.Mentionez ca am miopie și port ochelari pentru distanță, dar niciodată pana când nu a fost operata nu am văzut dublu. Va rog sa ma ajutați cu un sfat, cu un tratament. Va mulțumesc!

      • Este un efect secundar al operatiei, nu de miopie e vorba aici. Programati-vă la un consult la doamna Dr. Doina Dinu EXCLUSIV.

       • Buna ám probléma cu vederea cand ám a bele ochii deschisi vad dublu in ceata cand ma uit numai cu un ochi nam nici o probléma. NU stiu ce sa fac?Acest lucru apare dispare dar pana dispare e foarte greu am fost sí la oftamologie anu trecut mi sa spus ca nu apartine de ei. Ám mai patit ca ochiul stang mi se micsora nu stiu ce sa fac

      • Buna ziua! Puteti sa mi spuneti daca exista vreo ameliorare? Ati scapat de diplopie? Daca da, cum? Mentionez ca sufar de acelasi lucru

   • Buna ziua! Mama mea are Basedow Graves cu diplopie bioculara (daca acopera un ochi, vede bine). Tesutul din spatele ochiului stang este inflamat, pleoapa umflata si face tratament cu Lemod Solu (antiinflamator foarte puternic) de cca 1 an fara sa i se retraga inframatia. Globul ocular este cazut, are strabism vizibil. Ultima solutie (dupa stabilizarea glandei tiroide), i s-a spus de la spitalul Militar – endocrinologie, ca este operatia de indepartare a tesutului fibrozat din spatele ochiului si apoi interventia chirurgicala pentru corectarea strabismului. Va rog mult sa imi spuneti daca aceasta este solutia corecta si unde este cel mai bine sa se oprereze. Multumesc, astept cu interes raspunsul dumneavastra.

    • In principiu cei de la Spitalul Militar au apreciat corect. Va recomand sa va programati la dna dr Speranta Schmitzer.

     • Va multumesc pentru răspuns!

      • Eu va rog sa mi spuneti daca ochiul meu stang e umflat si vad dublu cand privesc spre stanga se datoreaza bolii basedow,deoarece am fost operata acum 2 luni de extirpare a glandei si nu se amelioreaza, specific nu fac nici un tratament pt ochii

       • Da, cu mare probabilitate este de la Basedow. Tratamentul este endocrinologic nu oftalmologic.

        • Mulțumesc frumos pt raspuns,indraznesc sa va mai intreb,oare isi mai revine la dimensiuni normale si mai ales sa vad normal?

         • Ar fi necesar un RMN de orbita cu situarea nervului optic, ca sa ne putem face o parere, si un diagnostic oftalmologic complet.

          • BUNA ZIUA.AM DIPLOPIE BIOCULARA SI ASTIGMASTIM MIOPIC.AM CONSULTAT O MULTIME DE MEDICI SPECIALISTI PT VEDEREA DUBLA DAR DIN PACATE NU A FOST GASITA O CAUZA.AM FACUT INCLUSIV RMN,TOMOGRAF SI ANALIZE PT ENDOCRINE.NIMIC NU A SCOS LA IVEALA VREO CONSECINTA A VEDERII DUBLE .MWENTIONEZ CA LUCREZ LA CALCULATOR SI DE CELE MAI MULTE ORI NU MAI VAD APROAPE DELOC BINE.
           ESTE VREUN REMEDIU SAU TRTATAMENT PT VEDEREA DUBLA?

          • Da, aveti tratament in articolul la care ati comentati (diplopia). Pana trece, lucrati la calculator cu cate un ochi acoperit (alternativ) cu un ocluzor. Analize de trombofilie ati facut? Anticonceptionale luati sau ati luat?

      • Buna ziua,

       Va rog sa imi spuneti daca s-a rezolvat situatia mamei dvs. Ma aflu intr-o situatie similara cu mama si as vrea sa gasesc un medic sa o opereze dar nu stiu cui sa ma adresez.

       Multumesc!

    • Bună ziua,în urma unei operații de miopie forte (2 ani în urmă) am rămas cu diplopie verticală. Este tot mai greu de suportat. Se poate face ceva???

   • Stimatǎ doamnǎ Doctor Monica Pop,
    Vǎ deranjez pentru a doua oarǎ, de aceea vǎ cer iertare, Sunt pacientul Alexe Mircea, care a fǎcut operaţie de cataractǎ la sfârşitul lunii decembrie 2016. Chiar imediat dupǎ operaţie, ca şi în prezent, vǎd dublu, dar imaginile vǎzute cu cei doi ochi nu sunt suprapuse în poziţii paralele ci şi sub un unghi de 15º- 20º.
    În ziua de 25 ianuarie am fost la un nou consult la doctorul care m-a operat (de la o clinicǎ oftalmologicǎ cu renume din Bucureşti) .
    În urma unei investigaţii la tomograf, privind pozele celor doi ochi, acest doctor a spus cǎ vederea dublǎ se produce din cauza unei ,,gropi” care apare în retinǎ, care este mai adâncǎ la ochiul operat (stâng), dar cǎ existǎ o ,,groapǎ”şi la ochiul neoperat, despre care a spus cǎ şi acesta trebuie sǎ fie cât mai curând operat. Menţiunea scrisǎ pentru ochiul operat, cât pot eu descifra scrisul unei doamne doctore specialist oftalmolog este: ,,Mare pseudogaurǎ muscularǎ”. (Tare mult aş dori sǎ vedeţi dv. personal aceastǎ pozǎ, ca sǎ apreciaţi dacǎ aceasta ar putea fi cauza vederii duble, dar din pǎcate nu se poate).
    I-am explicat doctorului cǎ înainte cu 3 luni, pânǎ a apǎrut ,,ceaţa” la acest ochi operat, nu vedeam dublu, ci destul de bine atât aproape cât şi la distanţǎ, cu acest ochi, ca şi cu celǎlalt ochi.
    Este clar deci cǎ nu ,,gaura” din retinǎ este cauza, deoarece dacǎ aceasta ar fi cauza, ar fi trebuit sǎ vǎd dublu şi strâmb încǎ inainte de operaţia de cataractǎ, dar eu am vǎzut normal pânǎ la apariţia ceţii, cu puţin înainte de operaţie (2 luni).
    L-am rugat sǎ verifice poziţia ,,lentilei fotografice”, adicǎ a noului cristalin introdus, deoarece este logic faptul cǎ dereglarea vederii, vederea dublǎ, au apǎrut dupǎ montarea acestuia. Am propus sǎ achit din nou costul operaţiei, pentru cǎ am nevoie de ochi, deoarece am o activitate, deşi am 80 de ani, dar a refuzat, spunând cǎ nu este cazul unei noi operaţii de reaşezare a cristelinului şi cǎ acesta are un locaş stabilit unde se monteazǎ şi nu se poate monta puţin înclinat. I-am spus cǎ am fǎcut personal o experienţǎ, cu un specialist fotograf în vârstǎ, folosind obiectivul unui aparat foto de calitate şi douǎ surse luminoase, am constatat cǎ înclinând oricât de puţin lentilele faţǎ de verticalǎ şi imaginea vǎzutǎ pe o placǎ se deplaseazǎ în sus sau în jos, urmǎrind mişcarea lentilei – ,,cristalin”.
    Am reţinut din materialul dv. faptul cǎ un defect de vederec dupǎ operaţia de cataractǎ poate fi cauzat de situaţia retinei. Nu mǎ pricep, dar dacǎ aceasta ar fi cauza, în cazul meu ar fi trebuit sǎ vǎd dublu şi înainte de operaţie. O retinǎ ,,bolnavǎ” cred cǎ se manifestǎ prin multe alte efecte în afarǎ de vederea dublǎ.
    Ca şi în intervenţia mea anterioarǎ, vǎ rog sǎ mǎ ajutaţi, sǎ-mi spuneţi ce sǎ fac, dacǎ acest doctor nu vrea sǎ mǎ ajute, probabil nu i-a convenit cǎ am discutat de faţǎ cu alţi mulţi subordonaţi şi colegi, discuţie în care doctorul a fost foarte nervos, necooperant şi categoric în refuz, fǎrǎ a se lǎsa impresionat de faptul cǎ i-am spus cǎ acum sunt un adevǎrat handicapat, nu pot lucra la servici la calculator, nu pot conduce maşina etc.
    Ştiu cǎ nu e bine sǎ apelez la alt doctor, mai ales cǎ nimeni nu este dispus sǎ ,,repare” ceea ce a stricat altul. Ce sǎ fac ?
    Cu acelaşi deosebit respect. A.M.

    • Eu v-am sfatuit sa apelati la unul dintre medicii indicati de mine. Cum sa nu fie bine sa apelati la alt doctor?

     • STIMATǍ Doamnǎ Doctor MONICA POP
      Sunt impresionat şi foarte bucuros pentru atenţia pe care mi-o acordaţi şi pentru promptitudinea rǎspunsurilor dv., dar şi stânjenit de insistenţele mele şi deranjul pe care vi-l provoc. Pentru aceasta îmi cer iertare, dar am nevoie de ajutorul dv.
      Regret totuşi faptul cǎ din toate cele inserate de mine nu aţi binevoit sǎ-mi rǎspundeţi decǎt la ultima frazǎ scrisǎ, dar nu doriţi sǎ-mi spuneţi dacǎ dv. credeţi cǎ doctoral care m-a operat, al cǎrui nume şi firmǎ nu le dezvǎlui acum, are sau nu dreptate şi dacǎ este normal ca acesta SǍ REFUZE REAŞEZAREA CRISTALINULUI sau înlocuirea acestuia, chiar dacǎ suport eu costurile. (Sau mǎcar sǎ verifice).
      Argumentul meu cǎ înainte de operaţie, chiar cu 50 zile, nu vedeam niciodatǎ dublu, iar dupǎ înlocuirea acestuia vǎd dublu, imaginea vǎzutǎ cu ochiul operat este bunǎ dar înclinatǎ spre partea dreapta, în jos, cu un unghi de 20º faţǎ de imaginea vǎzutǎ cu ochiul neoperat, nu dovedeşte faptul cǎ nu ,,gaura” din retinǎ ar fi cauza, ci cristalinul montat puţin înclinat faţǎ de poziţia cristalinului original ?
      Oare acestui doctor nu-i pasǎ cǎ eu sunt acum handicapat, nu pot lucra, vǎd dublu semnele de circulaţie şi maşinile, totul amestecat şi neclar ?
      Desigur, am sǎ urmez sfatul dv. dar aş vrea, vǎ rog şi pǎrerea dv.
      Nu credeam cǎ pot întâlni, la vârsta mea, un astfel de doctor.
      Cu multǎ tristeţe şi dezamǎgire. A.M.

      • Nu va pot da mai multe informatii nu pentru ca nu doresc, ci pentru ca ar trebui sa va consult ca sa imi pot face o parere asupra situatiei dvs oftalmologice, informatiile furnizate de dvs nefiindu-mi suficiente. Nu se poate spune nimic sigur pana in momentul consultatiei. De aceea insist sa consultati un alt specialist. Va doresc sanatate si reveniti cu rezultatul consultatiei daca doriti.

       • Dna Monica Pop, romanii ar vrea si vedere buna si suflet murdar. Oare nu au vazut stimabilii pacienti ca dvs va implicati in foarte multe proiecte, aveti energie sa salvati si maidanezi? Va admir pentru multe, dar pentru ca iubesc animalele va iubesc mai ales pentru ca le iubiti si salvati. Eu am incercat sa-i scap de orbire spirituala. Am calatorit initiatic pe internet incercand sa conving cat mai multi romani sa aplice iubirea, nu doar s-o behaie ca oile spalate pe creier intr-un crestinism de Ev Mediu. Dacii stiau ca intre boala fizica si boala sufletului este o legatura, iar ceea ce este numit in religii pacate este incalcarea legilor Universului. Normal ca daca ne abandonam copiii, batranii, maidanezii, ne radem padurile si ne umplem tara de gunoaie vom plati prin suferinta. Din nefericire, greselile facute de stramosi trec la urmasi. Asa este construit programul cosmic, iar noi toti stim asta. Dar suntem uituci pesemne…Daca as fi dvs, le-as da pacientilor ca supliment terapeutic sa reciteasca basmul ” Fata babei si fata mosneagului” si le-as explica faptul ca basmul este un tezaur de intelepciune. Avem doua modele comportamentale si consecintele.
        Romanii erau si-asa egoisti si mioritici, cai spirituale new age le mai lipseau. Am incercat sa-i determin pe asa zisii maestrii ultrasuprailuminati sa termine cu blablaurile si sa-si puna ucenicii la treaba. M-am lovit de un zid frumos poleit in culori atragatoare, in spatele caruia domnesc indiferenta, minciuna, trufia, impostura. Am plans cand mi-am dat seama ca romanii sunt spalati intentionat pe creiere…Un popor adormit este transformat mai usor in colonie de sclavi. O poveste cadou pentru dvs. Astazi sunt Mos Craciun ce-i rasplateste pe oamenii buni cu povesti. Si dvs sunteti un Mos Craciun, chiar daca nu aveti barba. Nici eu n-am, slava Domnului. Am zis sa va scot putin din rutina zilnica, aducandu-va pe taramul copilariei. Cu mult drag, Maria

        http://mariadakhel.blogspot.ro/2014/02/circul.html

        • Va multumesc frumos! Sanatate multa!

         • Eu va multumesc! Daca n-ati fi dvs, Oamenii care isi fac datoria in tara asta, nu stiu ce s-ar alege de noi. Avem nevoie de repere morale, altfel riscam sa ne pierdem mintile.

          • Buna seara doamna doctor Monica Pop. Am patit si eu acest fenomen neplacut, mergand pe strada , am inceput sa vad dublu.Si eu am lucrat foarte mult la calculator , dar si cu un ochi la televizor si uneori cu ochelarii pentru citit, m-am uitat si la televizor, care este la o distanta de cca 2,5m.Am lucrat mai mult in semiintuneric si am stat mai mult in casa. Sambata am iesit pe afara si m-a deranjat foarte tare , caldura dar si lumina si am inceput dupa cum am mai spus sa vad dublu.Sunt foarte speriata, eu am hipertensiune arteriala pulmonara, am valva mitrala mecanica, batai neregulate ale inimii dar in rest sunt sub tratament corect,INR-ul foarte variabil de la valori mici sub 2 la 3,5 sau chiar 4 uneori.Acum iau sintrom 4mg 2 zile si a treia zi 3 mg.Mai am si noduli pe glanda tiroida dar in perioada aceasta atat hormonii ,cat si TSH-ul este in limite normale.Domnul dr. Dumitrache mi-a spus sa iau cate o jumatate de TYROZON de 10 mg.La CT nu a iesit nimic, probabil ca nici nu se poate citi ce am , iar RMN mi-a fost frica sa fac pana nu vorbesc la Floreasca, pentru ca stiu ca mi-a interzis sa fac RMN. Sunt operata din 2010 pe cord de domnul Bradisteanu cu echipa dansului , iar in 2014 de colicist, laparoscopic, tot la Floreasca.Acum doamna dr. neurolog mi-a dat tratament 2 saptamani cu Milgama si Thiossen de 600.La distanta mica vad bine dar de la cca 1m , vad dublu.Va rog din suflet sa-mi dat un sfat si mie. Sunt disperata.Am omis sa va spun ca pe partea stanga m-a durea toata partea de ceva timp si mai ales in cap si la tampla. Eu am crezut ca este de la alimentatie incorecta , neavand bila si am luat in ziua respectiva 80 de mg. de NO-Spa. De asemenea cu o zi inainte mi s-a opturat un canal la o masea tot pe partea stanga si am crezut ca poate anestezia este de vina….Se poate rezolva, diplopia cu ochelari? Va multumesc!

          • Ati facut in mod sigur un accident vascular.
           Cititi pe acest blog “vederea dubla-diplopia” si faceti tratamentul de acolo. NU VA NEGLIJATI NICI O ZI TRATAMENTUL
           ANTIHIPERTENSIV.

          • Buna ziua , am si eu o întrebare dar prima oara as vrea sa descriu puțin cam ce boli am. sunt operată de galcuom congenital ,la vârsta de 6 sa ptamanusi de către domnul doctor Grecu si la 7 luni de domnul doctor Pop Mihai.Pe langa glacuom am și astigmatism miopic o ochiul drept și miopie forte pe ochiul stâng +nistagmuscingental.
           Și în luna octombrie am inceput sa vad dublu stric lumina si doar la contrastul dintre lumini , de exemplu nu nasture alb pe o bluza de culoare închisă.Am făcut RMN și nu am nimic din acest punct de vedere.M-am operat de nistagmus deoarece s- a considerat că agravarea cestuia ar fi cauza, operația a avut loc pe 13 noiembrie și încă văd așa și este foarte obositor , ce as putea sa fac? Nu mai suport si așa îmi era greu să mă descurca.Am fost la câțiva medicii majoritatea zic că nu știu ce am si că poate cu alți ochielari va fii mai bine .Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez. Mulțumesc

          • Nistagmusul nu e o afectiune operabilă. Cine v-a operat? Trimiteti-mi pe mail o poza cu biletul de externare.

   • Buna ziua am facut o operatie de schimbare de cristalin in martie anul trecut .Dupa oeratie am ramas cu halouri care s-au diminuat dar nu au disparut,si cu vederea dublata ,care nu a disparut si ma deranjaza si la condus si la citit.Cristalinul este Resort toric la ambiochi .Dupa consultatie m-i s-au prescris ochelari pentru un rest de dioptrie .Dar dublatul nu il poate repara Si nu stiu unde sa ma adresez pentru a-mi rezolva problema .Pentru ca am zis ca scap de ochelari si eu defapt mi-am stricat vedera mai rau

    • Cine v-a operat? Cum ati putut sa faceti aceasta interventie fara sa aveti minimum 2 pareri? De ce nu m-ati intrebat inainte de operatie? Este o operatie foarte delicata si trebuie bine gandit inainte la consecinte si daca se hotara operatia, o mana chirurgicala cu experienta in speta. Dupa parerea mea, aceasta interventie fara vicii de refractie serioase, este o mare greseala.

   • Sindrom cerebal sporadic

   • Buna! in urma cu exact 2 luni, 18 Decembrie , am fost lovit de o masina in timp ce conduceam motocicleta. In urma accidentului am fost grav ranit la genunchiul drept, umarul drept si la cap. In urma loviturii la cap m-am ales cu vedere dubla, ochiul stang nu se deplaseaza suficient spre dreapta si mai ales spre stanga, nu se sincronizeaza vu cel drept. Atat am aflat pana acum si ca cauza ar fi un nerv care comanda muschiul/muschii ochiului stang. Deduc ca e vorba de o forma de pareza. Ma inspaimanta insa faptul ca desi au trecut 2 luni , nu e nici un fel de imbunatatire.

   • Bună seara doamna doctor, vă scriu și eu cu următoarea problemă: în seara de 24.06 după terminarea programului de muncă, am simțit o durere de cap relativ puternică însoțită de o amețeală și o ușoară stare de greață. Nu am luat acea durere de cap foarte în serios deoarece am dureri de cap constant, iau un antinevralgic și trec, așa cum s a întâmplat și atunci. Însă de atunci, brusc, am început să văd dublu, dacă acopăr unul din ochi, imaginea este perfect clară. Am făcut 2 controale oftalmologice vineri (24.06) din care a reieșit doar o miopie în rest, totul ok. Vineri seară am venit în București și sunt internată la INNBN Obregia. Am făcut analize de sânge care după spusele medicilor de aici sunt ok, urina la fel, RMN cerebral la fel. Toate bune practic, însă eu văd dublu și am dureri de cap în continuare… ce îmi recomandați să fac în această situație, ce întrebări să pun…? Sunt încă internată aici si o astept pe dna. Dr. Manea, luni. Momentan am discutat doar cu domnul doctor de la urgențe. Sunt speriată iar răspunsul domnului dr. Până acum a fost că nu știe ce a declanșat acest episod… posibil un AVC care nu se vede imagistic, la rmn?
    Mulțumesc anticipat, doamna doctor!

    • Consider ca e un AVC minor probabil iar investigatia trebuie sa fie ANGIO-RMN cu subsatanță de contrast, nu rmn simplu, nativ.
     Daca reveniti, va rog sa fie pe scurt.
     Daca luati anticonceptionale, pot fi o cauza.

  • sarut mana doamna doctor urmez un tratament cu leviteracetam actavis de aprocsimativ 2 ani doza fiind 500 mg de doua ori pe zi dimineata si seara de aproximativ doua luni am inceput sa vad dublu credeti ca ar putea fi di cauza tratamentului ce ma sfatuiti

  • Bună ziua. Am și eu o problema.De 10 zile văd în ceata . Am fost la oftalmolog și mi-a spus ca din cauza astigmatism ului văd dublu. As avea o întrebare la dvs.. Purtând ochelarii corecți poate trece aceasta problema sau trebuie sa merg și la neurolog. Menționez ca am refăcut ochelarii și îi port de 2 zile dar este foarte incomod sa nu vezi clar nici la disTanta și nici de aproape foarte clar.Vă Mulțumesc anticipat.

  • am uneori episoade de ceata, si ochi uscat dimineata, dioptrii de -4. La controlul oftamologic mi s a masurat tensiunea intraoculara, mi s a facut fund de ochi si a iesit normal. Exista riscul sa am episoadele de ceata din cauza unei probleme neurologice?

   • E probabil un sindrom de ochi uscat incipient. Va recomand sa puneti dimineata 1-2 picaturi de lacrimi artificiale (de preferinta Hylo) si 2/zi Sensivit si reveniti peste 2 saptamani.

  • Buna ziua .Dna doctor va scriu cu speranta ca ma puteti ajuta .in urma cu un an m-a lovit cineva cu o penseta la pleoapa chiar pe marginea genelor.m-a saturat puternic si ochiul lacrima e tare.nu am mers la doctor atunci ..am pus niste tobrafex la indicația farmacistului.la scurt timp am observa ca nu pot privi in punct fix deoarece in non in care misc ochiul in directia cu lovitura pleoapei vad dublu si îmi duc si ochii înspre nas..pleopa acolo unde a fost lovită ma uststura si in ziua de azi de parca ar fi fost lovită azi…si are si un tremurat si din acel tremurat cade …aproape ca se închide complet…singura.deoarece vederea dubla îmi crează si tulburări de echilibru .dureri de cap la miscările ochilor si dureri ocular am consultat mai mulți neurologici si nu au gasit nimic .am facut investigatii precum rm n inclusiv biopsie musculara medicii crezând ca este scleroza multiplă …in baza s imptomelor si am mai facut si e m g cu ac.in condițiile de date nu stiu ce sa mai fac cu pleopa care se misca intr una si ochii care fug si se crează vedere dublă.va rog din suflet poate aveti un sfat pt mine.mi a afectat f mult viata ..nu pot sa fac nici o miscare pt ca nu se face foarte rau de la vedere dublă ma dezproenteaza puternic..

   • 1. A fost o mare greseala tratamentul dupa sfatul farmacistului, este inadmisibil asa ceva in secolul 21! Probabil ca vi s-a facut o leziune corneana la care tobradexul era total contraindicat. E posibil sa fie o mica opacitate corneana pe locul respectiv care sa va creeze aceste probleme. Trimiteti poza de aproape sau un mic filmulet ca sa vad la ce va referiti, pe adresa de mail a spitalului impreuna cu acest mesaj.

    • Va multumesc f mult pt raspuns.Va trimit filmuleț si poze sa vedeti exact.multumesc din suflet

     • Am uitat sa mentionez in acest timp dar nu imediat dupa o lovitura am fost si la iftalomolog si mi au spus ca este neurologic de aceea am facut toate invesstigatile menționate mai sus.desi eu am spus peste tot ce ma ustura f tare nici sa ma spăl pe ochi nu suport feoatece ma ustura si se închide si pleopa in urma acelui tremura pe care il are chiar in locul cu lovitura.penseta aia era destul de taioasa.Va trimit filmuleț.

  • Dna doctor,va rog din suflet sa ma sfatuiti unde sa merg ptr investigatii,ptr ca vad aproape tot timpul dublu la distanta.Mentionez ca am astigmatism si miopie.Va multumesc din suflet!

  • Buna ziua!
   In urma unei interventii chirurgicale (strabism la adult) am intampinat probleme de vedere dubla. Am efectuat testul acela de diplopie (cu prisme la ochi) la doua cabinete dintre care unul chiar la doamna doctor Dinu si mi s-a spus ca nu va fi cazul de vedere dubla. Doamna care m-a operat mi-a spus ca este perfect normal pana ce ochii se vindeca complet (sunt im a 3a zi dupa operatie) si se obisnuiesc cu pozitia noua. As vrea sa va intreb daca acest lucru este intr adevart adevarat si daca este cazul sa fac ceva exercitii in acest sens. Daca aco0ar un ochi imagine dispare. Nu este o imagine clasa si apare mai mult la aproapte decat la distanta.
   Va multumesc!

  • Va rog sa-mi spuneti de ce dupa operatia de cataracta vederea la distant nu este clara se dubleaza si ce se mai poate face pentru obtinerea claritati. Multumesc.
   Ana Maria

  • Bună ziua!Am o problemă la ochiul drept,îmi fuge ușor spre exterior.Asta se întâmplă de mulți ani dar acum parcă din ce in ce mai mult,mă deranjează când privesc de aproape. Port ochelari pt.citi dioptrrie 2 la ambii ochi,pt distanta nu.Intrebarea mea este daca se poate opera deoarece este inestetic,am vederea parcă dublată la acel ochi,dureri de cap ,amețeală. În Deva nu stiu daca exista chirurg oftalmolog,deci ce mă sfătuiți? Multumesc anticipat.

   • Strabismul aparut acum si nu din copilarie are, de obicei, cauze neurologice. Acest lucru e certificat si de faptul ca vedeti dublu, asa este, ati observat corect. Programati-va pt consult la Dr. Doina Dinu, exclusiv.

  • Bună seară!Am suferit un accident vascular cerebral și doctorii m-au diagnosticat cu hemianopsie omonimă la ambii ochi.Nu am tumoare la creier ci o malformație arterio venoase.Credeți că după ce problema neurologică va fi rezolvată ochii își vor reveni sau trebuie să merg și la un oftalmologica?Există tratamente sau injecții intravenoase?Am tot citit că această boală netratată duce la orbire.Vă rog să mă ajutați cu un sfat sau dacă îmi puteți recomanda vreun doctor.Mulțumesc mult!

   • Hemianopsia nu e o boala ci o afectare cerebrală care o determină. Nu sint sanse mari de vindecare completă, din pacate. Trebuie tratat f f serios motivul care a generat AVC–ul.

  • Buna ziua,dna.Doctor Monica Pop, va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce pot sa fac pentru a elimina dublarea lumini de la becurile de pe strada, de la masini sesra si la lumanari apar aceaste multe raze de lumini, la un ochi apar multe raze de lumini in forma de X, iar la celalalt ochi lumini multe sub forma cercurilor dupa ce mi s-a facut operatia de cataracta secundara. Eu am incercat sa spun la doamnele doctor, dar mi s-a raspuns ca nu se vede nimic la ochi, totul este in regula.
   Multumesc.

   • In primul rind, trebuia sa alegeti cu multă grijă medicul care v-a operat. Nu e prea ok că ati facut cataracta secundară. Medicii f buni au programări lungi iar operatia de cataractă nu e nicio urgență. După capsulotomie ar fi trebuit sa vedeti mult mai bine. Pare a fi o problemă de cornee. Dacă nu se remite ce descrieti intr-o saptamină dupa ” operatia” de cataractă secundară (care, in realitate nu e nicio operatie, e o simplă aplicatie de laser) faceti 3 investigatii : topografie corneeană , autorefractometrie si o tensiune intraoculară si reveniti.

  • Bună ziua. Vin și eu cu o întrebare la dvs. Este posibil ca Betabioptal (picături oftalmice) să fie utilizat și intranazal pentru niște afecțiune ale cailor respiratorii? Medicul de familie l-a recomandat..

 • Buna ziua. Bunica mea a fost operata in luna martie a.c. de glaucom la ochiul stang. In tinerete a suferit un accident la ochiul drept in urma caruia a ramas fara vedere. Dupa operatia de glaucom, la 3 luni i-a fost descoperita cataracta in evolutie. In prezent zareste foarte putin cu ochiul stang. As dori sa va intreb daca se poate opera de cataracta si daca are sanse sa-si imbunatateasca vedere cat de cat. Va multumesc. O zi buna!

  • Stimata doamna,

   Ati mai pus, cred, aceasta intrebare si v-am raspuns deja. Da, se poate opera de cataracta si daca aceasta este cauza vederii scazute, are sanse sa vada mai bine.

 • Ma scuzati. V-am pus intrebarea pe facebook dar am vazut ca trebuie adresata aici pe blog. In legatura cu raspunsul dumneavoastra, in primul rand va multumesc. Apoi as dori sa va spun ca vederea a inceput sa-i slabeasca pe la inceputul anului si apoi a fost diagnosticata cu glaucom si in consecinta operata. Deci daca vederea este scazuta din cauza glaucomului, cataracta poate sa ii ia de tot vederea? Sau in urma eventualei operatii de cataracta vederea poate sa i se imbunatateasca? Va multumesc. O zi buna!

  • Cataracta si glaucomul sunt doua afectiuni diferite. Amandoua duc la scaderea vederii, dar vederea pierduta prin glaucom nu se mai poate recupera pe cand cea scazuta prin cataracta da. Daca vederea mamei este pierduta prin glaucom, operatia de cataracta nu i-o va imbunatati. Daca insa este scazuta din cauza cataractei, schimbarea cristalinului ii va ameliora vederea, dupa cum v-am spus deja.

 • Buna ziua, sunt din Galati,mama mea are 67ani,diabet de 13 ani si acest diagnostic; AO Cataracta incipienta,OS Hemoftalmus,OD Mb.preretiana maculara cu edem macular asociat si trebuie sa se opereze.Unde ne puteti indruma?

 • Stimata D-na Profesor 1

  In anii frumoase studenti petrecute la Cluj (probabil mult mai frumoase daca nu as fi suferit un accident ) am suferit un accident la ochiul stang.Dupa numeroase interventii chirurgicale efectuate de doctori renumiti in anii 80 ( prof. Vancea , dr. Radian etc) prof. Gen. Mircea Olteanu im echipa cu dr. Carstocea ( Spitalul Militar Central ) mi-au extirpat ochiul stang . De atunci sunt posesorul unei nesuferite proteze. Cu toate astea am considerat ca viata nu se opreste si am mers inainte , trecand peste acerst handicap ( de fapt luptandu-ma cu el si neacceptandu-l). Dupa operatie m-i s-a recomandat sa duc o viata destul de seaca( fara sport , fara eforturi fizice , fara sa obosesc ochiiul ramas ) Neacceptandu-mi handicapul am vrut si vreau sa traiesc normal, astfel ca zilnic alerg 10 km , fac sport mult , inot , lucrez mult la calculator, mi-am facut o cariera si o familie minunata.
  De vreo doi ani simt ca nu mai vad asa bine in sensul ca trebuie sa apropii mai mult decat era nevoie inainte privirea de monitor si sa aduc mai aproape cartea de privire. Daca fac asta vad perfect.
  Dupa acesasta lunga introducere doream sa va intreb daca poate fi o simpla miopie ori cei 26 de ani trecuti de la operatie isi spun cuvantul si ochiul a obosit ? Nu am purtat niciodata ochelari de vedere , doar dintr-o anumita cochetarie masculina niste ochelari usor fumurii . Si desi azi am aproape 50 de ani niciodata de la operatia din anul 1985 nu am mai fost la un control oftalmologic.A fost refuzul meu de-a accepta infirmitatea. Credeti ca ochiul sanatos a obosit dupa atatia ani si ma intreb daca in timp obosind pot sa-mi pierd vederea cu totul ?

  Multumesc !

  Ing. Dorin Dragan
  Vatra Dornei

  • Stimate domn,

   Exista foarte multe cauze pentru care e posibil sa aveti probleme cu vederea. Recomand un consult oftalmologic si o autorefractometrie. Cand aveti rezultatul, puteti reveni cu un mesaj. De asemenea, igiena cavitatii este extrem de importanta: proteza se scoate si se spala zilnic pentru a evita infectii ce se pot extinde si catre ochiul celalalt.

 • Stimata D-na Doctor Pop

  Va retin si eu atentia cu situatia fetitei mele in varsta de 7 ani. De curand a fost diagnosticata cu miopie forte la ochiul drept(-11) in timp ce ochiul stang este normal. As dori sa fac o programare si la dvs pentru a fi siguri de diagnostic si a vedea daca se poate face ceva pentru reducerea miopiei, eventual si pe cale chirurgicala daca este cazul.
  Va multumesc

  • Stimata doamna,

   Dupa cate am mai scris, omul nu suporta diferenta mai mare de 3 dioptrii la ochelari intre cei doi ochi, astfel ca singura solutie este purtarea unei lentile de contact. Despre interventie chirurgicala nu se poate doscuta pana la varsta de 20 de ani sub nici o forma, pana nu se stabilizeaza miopia. De asemenea, sunt necesare exercitii ortoptice de reeducare a vederii, cat mai curand caci copilul este foarte mare!!! Va recomand sa o cautati pe doamna doctor Catalina Corbu la numarul 0213126119.

 • Stimata doamna Doctor Pop

  Am o fetita de 10 ani si trebuie operata de strabism. Dupa o saptamana de la operatie, deja programata, am dori sa plecam impreuna cu ea in vacanta in Spania. Ce sfat imi dati

  Cu respect,
  Monica ILASI

 • Am fost diagnosticata acum 20 ani cu pata Fucks cu con miopic marit la ochiul stang. Mi s-a spus ca este o boala mostenita genetic si ca nu se poate face nimic.Intre timp aceasta ramura a medicinei a evoluat foarte mult si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva.Va multumesc pentru intelegere,
  Cu repect,
  Veronica

 • BUNA ZIUA
  VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI IN LAMURIREA UNEI PROBLEME LEGATE DE OCHII COPILULUI MEU IN VARSTA DE 11 ANI SI ANUME:
  LA VARSTA DE 3-5 ANI A PURTAT OCHELARI PENTRU STRABISM , MEDICUR CARE L-A CONSULTAT A SPUS CA POATE DA JOS ACEI OCHELARI CHIAR DACA MAI EXISTA UN UNGHI MIC NECONFORM
  LA VARSTA DE 10 ANI JUMATE AM CONSTATAT CA FOLOSEA OCHIUL DREPT LA CITIT NU AMBI
  AM FACUT CONTROLUL OFTAMOLOGIC SI A SPUS CA ARE ASTIGMATISM
  SI A RECOMANDAT PENTRU OCHIUL STANG 0,5 PENTRU DREPTUL ZERO
  DUPA CE A PURTAT ACESTI OCHELARI LA CONTROLUL DE 6 LUNI AVEM REZULTATUL CA NU MAI TREBUIESC PURTATI OCHELARII DEOARECE POATE DUCE DE LA PLUS LA MINUS
  MADOXUL ARE 4-6-8
  AM MAI FACUT UN CONTROL ULTERIOR SI AVEM ACUM 0,5 SI STANGUL SI DREPTUL IAR LA OCHIUL DREPT UNGHI DE 90 STANG UNCHI DE 105
  VA ROG FRUMOS SA- MI EXPLICATI CE INSEAMNA ACESTE ASPECTE RELATATE
  VA ROG FRUMOS CUM POT OBTINE O PROGRAMARE LA DVS. PLATESC NU ESTE PROBLEMA
  MULTUMESC ANTICIPAT

  • Stimata doamna,

   Nici un medic oftalmolog nu putea sa va spuna sa scoateti ochelarii la un copil strabic!!!! Ati gresit GRAV facand acest lucru, agravand mult situatia copilului.

 • Stimata D-na Doctor

  Numele meu este Daniel si sunt din Constanta,mama mea are 72 de ani si are urmatorul diagnostic:diabet zaharat tip II, AO Glaucom cronic si OO Hemoptalmus.Nu mai vede cu ochiul drept.Ce ne sfatuiti sa facem ? Daca se poate opera va rugam sa ne indrumati .

 • avem si noi o problema cu o conjuctivita severa (asa am fost diagnosticati) , mentionez ca suntem 2 adulti si o fetita de 1 an. am dori o sugestie de tratament . va multumim anticipat

 • Stimata Doamna Monica Pop,

  Am 43 de ani si de doua saptamani am fost operata de cataracta prin facoemulsificare.A doua zi dupa ce pansamentul mi-a fost dat jos,am vazut totul mai colorat si contrastant,in schimb cu ochiul operat(stangul),nu vad bine.Initial am considerat ca e din cauza picaturilor,dar deja sunt in perioada cand le administrez doar de trei ori pe zi.Mentionez ca nu vad bine nici aproape ,nici la distanta.Am si astigmatism,hipermetropie+0,5cyl.Este posibil ca dupa operatie sa-mi fi crescut diopriile la ochiul operat,desi s-a folosit un cristalin multifocal?D-na doctor ,sunt extrem de panicata si nu stiu ce sa fac.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns cat de scurt.
  Va multumesc anticipat!
  Cu deferenta,
  Gabriela

  • Stimata doamna,

   Va rog sa precizati diagnosticul pus de medic la controlul postoperator. In mod normal cu cristalin multifocal ar trebui sa vedeti foarte bine si la distanta si la citit.

 • STIMATA D-NA DOCTOR POP

  AM FICA AN VARSTA DE 2 ANI CARE LA VARSTA DE 10 LUNI A FOST DIAGNOSTICATA CU 1 RETARD PSIHOMOTOR MODERAT
  2 SINDROM HIPOTOM MODERAT DE TIP CENTRAL
  3 NISTAGMUS ORIZONTAL BILATERAL DE FIXATIE
  LA ULTIMUL CONTROL FACUT PE DATA DE 22.07.2011 ARE FACTOR DE RISC AUTIST.VA ROG DIN TOT SUFLETUL SA NE EXPLICATI CE SE POATE FACE AN PRIVINTA OCHILOR PENTRU CA NU ARE O FIXATIE NORMALA. VA MULTUMESC.

  • Stimata doamna,

   Nistamusul ilustreaza faptul ca acest copil vede prost. Efectuati o autorefractometrie pentru a vedea de ce fel de dioptrii este nevoie si apoi se va efectua o prescriptie de ochelari dupa autorefractometrie.

 • STIMATA D-NA PROFESOR,SUNT MEDIC DE FAMILIE IN.JUD.IASI-DR. NITA GEANINA SI AS VREA SA VA PREZINT CAZUL FIICEI ASISTENTEI MELE PTR. A NE PUTEA AJUTA.PACIENTA IN VARSTA DE 17 ANI CU MIOPIE DE LA VARSTA DE 6 ANI.IN PREZENT DIAGN. ESTE:OD-ASTIGMATISM MIOPIC COMPUS,OS-MIOPIE FORTE CU ASTIGMATISM.AMBLIOPIE MEDIE.ANIZOMETROPIE.AO-CONJUNCTIVITA CR.IN PREZENT-OD-DIOPTRII SFERICE -2,5 SI DIOPTRII CILINDRICE -2 IAR OS-DIOPTRII CILINDRICE -2 CU LENTILA DE CONTACT -12.PACIENTA NU SUPORTA LENTILA ACUZAND DURERI DE CAP,GRETURI SI DE ASEMENEA FARA LENTILA CU OS NU MAI VEDE APROAPE DELOC.AM CONSULTAT 2 OFTALMOLOGI DIN IASI-UNUL I-A RECOMANDAT LA OS-OPERATIE DE INLOCUIRE DE CRISTALIN IMEDIAT,CELALALT DIN CONTRA E TOTAL IMPOTRIVA OPERATIEI ACEASTA FIIND POSIBILA SPRE 22-23 ANI.PARINTII SUNT DERUTATI SI NU STIU CUM SA PROCEDEZE PTR. A FI BINE PTR. COPIL ASA CA M-AU RUGAT SA VA CEREM SFATUL DUMNEAVOASTRA SI DACA E NEVOIE SI O PROGRAMARE.CU RESPECT SI MULTUMIRI DR. NITA GEANINA

  • Doamna doctor,

   Sa faca o programare la domnul Prof. Dr. Mihai Pop si sa ceara sa fie vazuta chiar de dansul. Numarul este 021 413 11 35.

   • D.na doctor,am și eu o întrebare.De curând am fost diagnosticata cu miastenia Gavis,îmi cădea pleoapa și nu puteam ține ochiul deschis.Urmez un tratament cu Mestinon,dat de neurolog.Si,a reveni pleoapa,pot ține ochiul deschis dar a apărut vederea dubla când țin ambii ochi deschiși.Ce să fac,sa merg la un oftalmolog pentru tratament,sau sa mai aștept,că poate se rezolva problema.Fac tratament de trei săptămâni deja.Va mulțumesc.

 • Buna ziua ,

  Ma numesc Oprea Carmen,am 45 ani,lucrez la calculator 10 ore/zi,port ochelari +0,75.
  In urma cu un an jumatate am inceput sa simt uneori ceata la ochiul drept, ochii obositi si o adaptabilitate greoaie a vederii in momentul ridicarii privirii “din hartii” la persoana din fata sau la o distanta de 5m.
  Ca antecedente : bunicii dinspre tata si tata au avut cataracta.
  In mai 2011 in urma investigatiilor facute avand tensiunea TOD=17-18,TOS=16-17 mi s-a stabilit diagnosticul de glaucom cronic incipient la ochi drept.
  Mi s-a prescris zilnic cate o picatura de XALATAN 0.005% seara in fiecare ochi, tratament pe care-l continui si azi.
  In urma acestui tratament nu simt nici o schimbare,ceata la ochiul drept apare sporadic.
  Am rugamintea de a-mi spune parerea dvs. despre diagnosticul si tratamentul recomandat, eventual de a obtine o programare la dvs., sau de a ma indruma catre un alt medic recomandat de dvs.
  Va multumesc anticipat.

  Cu stima,
  Carmen Oprea

 • buna ziua!nu stiu cum sa incep…bunica mea a fost operata acum 4 luni de cataracta cu cristalin la ochiul drept…de atunci si pana in ziua de azi nu vede cu ochiul care a fost operata,mai rau este ca de atunci are dureri ff mari d ochi si o ustura,nu poate sta afara sau la lumina din cauza asta…nu stim ce sa i mai facem,ce credeti ca are,ce ar trebui sa faca???ast un ras d la dumneavoastra.va multumesc!

 • Stimata doamna doctor,

  In primul rand vreau sa va multumesc pentru promtitudine!
  Apoi revin cu completari si cu un raspuns la mesajul d-voastra.
  Astazi am mers la control,al treilea dupa operatie,efectuat nu de medicul care m-a operat si care este in concediu, ci de o colega de-a d-lui la care m-a trimis, si care nu mi-a dat un diagnostic scris, ci verbal mi-a spus:’ochi impecabil”.Pana aici,toate bune si frumoase,dar eu tot nu vad bine.D-na doctor mi-a spus ca totul este in regula si ca nu stie de ce nu vad, si ca probabil am o ambioplie la ochiul operat din totdeauna,dar eu nu mi-am dat seama.
  Revin cu o mentiune pe care in mesajul de ieri am omis-o,si anume ca atunci cand citesc sau folosesc calculatorul,sau cand cineva se apropie foarte mult de mine, tot la ochiul operat se dezvolta un spasm in coada ochiului si un fel de halou in campul vizual.
  Va intreb pe d-voastra daca toate acestea simtome sunt normale, si daca trebuie sa am rabdare pana ce va trece o luna de la operatie,ca totul sa fie in regula.
  Valorile de astazi sunt:(OD) S C A
  +0,25 +0.25 40
  +0.25 +0.25 35
  S.E. +0.50

  (OS) S C A
  -0.50 -0.75 180
  -0.75 -0.75 180
  S.E.-1.25
  D-na doctor, in concluzie nu am un diagnostic cert,dar pe baza catorva informatii,ma rog la Dumnezeu sa va dea putere si putin timp si pentru mine ca sa-mi puteti raspunde,in asa fel incat sa stiu daca asa o sa vad de aici inainte,sau este prea devreme?
  In speranta ca nu v-am plictisit cu detalii inutile,va multumesc din suflet pentru tot, si va doresc sa aveti vesnic aceasta daruire,…. si Lumina in suflet!
  Cu respect,
  Gabriela

  • Stimata doamna,

   -In primul rand aveti siguranta ca vedeati bine cu acel ochi inainte?
   – Apoi, daca polul anterior al ochiului arata foarte bine si ochiul nu este ambliop (cu vedere scazuta din copilarie) e posibil sa fi aparut un edem macular (retinian) care necesita un tratament specific. Medicul oftalmolog va poate spune daca exista acest edem sau nu. Reveniti cu un mesaj.

   • D-na doctor,

    Dupa cum am mentionat in primul mesaj,am astigmatism hipermetropic,prin urmare fireste ca nu pot afirma ca am vazut bine nicio data,dar am purtat mereu ochelari si cu ei am vazut bine(satisfacator),si cand spun asta normal ca ma refer la perioada anterioara cataractei.Insa acum vad mai rau decat in acea perioada, si asta m-a facut sa ma ingrijorez.
    Apoi referitor la ce ati spus d-voastra in randul doi,daca EDEMUL MACULAR ar exista,ar fi trebuit ca d-na doctor sa-l fi vazut obligatoriu la controlul de ieri,sau(iertat sa-mi fie),tine de “maiestria” medicului?
    In cazul in care EDEMUL este prezent,ce pot sa fac pana ce d-nul doctor care m-a operat se reintoarce din concediu pe 20 august.Este tarziu?Ce sfat imi puteti da in legatura cu acest aspect?
    D-na doctor,nici nu va imaginati cata liniste si speranta mi-ati readus facand efortul de a-mi raspune.Pentru aceasta va multumesc din tot sufletul si va port recunostinta vesnic.Astept cu RABDARE raspunsul dvs.!
    Cu consideratie,
    Gabriela

    • Daca ati vazut bine cu ochelari atunci nu cred ca e ambliopie. Programati-va din partea mea la doamna doctor Ramona Barac si sositi cu toate investigatiile si cu aceste comentarii imprimate, ca sa stie despre ce este vorba.

 • Stimata doamna dr. Monica Pop
  Va deranjez cu o intrebare, unchiul meu in varsta de 33 de ani, a fost la dumneavoastra la spital in urma cu aproximativ 9 ani cand in urma intrarii in ochiul stang al unui spine a fost trimis de la spitalul ofatlmologic din Targul Mures la dumneavoastra, din cate am inteles cu o ruptura de retina, dupa tratamentul dat de dumneavoastra si repaus total de aproximativ un an si jumatate si-a revenit nemaiavand probleme de nici un fel, insa acum de o saptamana si-a dat seama ca nu vede la fel de bine cu ochiul iar in urma controlului oftalmologic de astazi d-na doctor i-a pus diagnocticul de ruptura de retina dandu-i trimitere la spitalul din Targul Mures pentru operatie de urgenta. Intrebarile mele sunt: 1. credeti ca este nevoie urgenta de operatie?; 2.imi puteti recomanda un doctor din Targul Mures, sau este necesar sa vina la dumneavoastra? Mentionez ca maine trebuie sa ajunga la spital.
  Va multumesc!

  • Sa vina URGENT la noi la spital cu toate actele in regula. Gasiti actele necesare pe site-ul spitalului nostru (spitaloftalmologie.ro) la sectiunea Pentru Pacienti.

 • Buna ziua imi cer scuze ca va deranjez am si eu o problema,sunt din localitatea Medgidia si bunica mea are trimitere la dumneavoastra la spital am sunat si secretara nu vrea sa ma programeze deoarece imi spune ca diagnosticul care este trecut pe bilet “STRABISM DIVERGENT CU DIPLOPIE INTERMITENTA”nu se poate rezolva deoarece este in varsta de 76 de ani,mi-as dori sa o primiti macar sa o consultati pt ca am mai fost la un doctor oftalmolog si mi s-a spus ca de fapt are cataracta.Va multumesc astept raspuns!

  • Va rog sa imi spuneti cine, ce fel de secretara v-a spus asa ceva?? NU exista varsta pentru a fi tratat daca acest lucru este posibil. Din pacate, diplopia este un fenomen neurologic nu oftalmologic, va rog sa cititi acest articol la care ati postat. Poate avea cataracta dar aceasta nu provoaca strabism decat daca este totala si nu mai vede nimic cu ochiul (ochii), insa in aceasta situatie nu ar avea diplopie. Daca exista o cataracta totala, necesita interventie chirurgicala.

 • Am fost diagnosticat cu cataracta evolutiva 30-35% afectati ambii ochi si mi-sa recomandat numai operatia de schimbare cristalin.Nu exista alta metoda de vindecare sau recuperare?. Cu stima horea vlad

  • Stimate domn,

   Vindecare nu exista, insa incercati o corectie optica, cu dioptrii cu minus. Cataracta se opereaza atunci cand viata pacientului nu se mai desfasoara normal (asa cum se desfasura inainte) din cauza acestei afectiuni, nu inainte. Atunci cand se ajunge la acest stadiu trebuie operata dar operatia este una foarte simpla.

 • Sa vina DE URGENTA la noi la spital cu actele pe care le gasiti pe site-ul spitalului nostru (spitaloftalmologie.ro) la sectiunea Pentru Pacienti.

 • Buna ziua

  Numele meu este Untaru Alina, am 30 de ani, sunt din Craiova si am urmatoarea problema – acum aproximativ 2 saptamani mi-a aparut pe ochiul stang un cerc care se misca in momentul in care misc ochiul.Am fost la un consult la Doamna Doctor Anca State (Craiova)- iar dupa un examen ecografic, fund de ochi si alte aparate mi-a spus ca suspicioneaza o dezlipire de retina.Am fost trimisa la Bucuresti joi 21.07.2011 – am fost consultata de Doamna Doctor Melcioiu Livia si alti 2 doctori de la Camera de Garda -dansii mi-au spus acelasi lucru.Am fost trimisa si la Doamna Doctor Sram Livia – vineri 22.07.2011 – am facut si un ecograf (OS:DPV Vitros liber – in incidenta L11-5 temporal inferior proeminenta retino…., hiperecogena, structura interna neomogena (posibil DR cu hemoragie subretiniana. Doamna Doctor Sram – considera ca este Dezlipire de retina exudativa secundara, boala Coats -dar pentru confirmare am fost trimisa la doamna Doctor Anca Tomi pentru AFG ambii ochi, AFG pe care il voi face vineri 29.07.2011, intre orele 10.00-10.30.

  Va rog sa ma ajutati cu o programare urgenta la o consultatie la dumneavostra – daca se poate vineri 29.07.2011 – inainte sau dupa ce voi face acel AFG.

  Va multumesc foarte mult
  Alina Untaru

 • buna ziua!nu stiu cum sa incep…bunica mea a fost operata acum 4 luni de cataracta cu cristalin la ochiul drept…de atunci si pana in ziua de azi nu vede cu ochiul care a fost operata,mai rau este ca de atunci are dureri ff mari d ochi si o ustura,nu poate sta afara sau la lumina din cauza asta…nu stim ce sa i mai facem,ce credeti ca are,ce ar trebui sa faca???ast un ras d la dumneavoastra.va multumesc!
  va multumesc pt ras dat….dar ce credeti oare a gresit doctora respectiva operatia???

 • Stimata doamna doctor,

  Va multumesc din suflet pentru tot.O sa procedez intocmai!

  Cu stima,
  Gabriela

 • buna ziuna Dna. Dr. Monica Pop . as dori sa va intreb unde va pot gasi , daca aveti cumva un cabinet particular sau va pot gasi numai la spitalul de oftalmologie? As dori sa fac un consult mai amanuntit. Eu am miopie O.D -1.50 si O.S -1.50. de cateva saptamani am senzatie ca imi fuge imaginea pentru cateva secunde de obicei cand privesc fix la ceva,sau daca scrisul este mai mic . de aceea as dori un control mai amanuntit. eu am fost operata pe creier acum 7 luni, in Germania, pentru extirparea unui cavernom. si de aceea vreau sa vad daca cumva problema mea este de la ochi sau are legatura cu operatie. va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs. o zi placuta

 • STIMTA DOAMNA DOCTOR,

  Nu va pot da numele secretarei pt ca nu s-a prezentat cert este ca eu am fost cu bunica mea anul trecut la doctorul neurolog si i s-a facut un RMN iar acesta a iesit bine deci nu ar avea nimic neurologic,iar acum o luna am fost la un doctor oftalmolog si i s-a pus diagnosticul”STRABISM CU DIPLOPIE INTERMITENTA”si i-a dat trimitere la SPITALUL DE URGENTA OFTALMOLOGIC DIN BUCURESTI.Cum v-am specificat si mai sus am vrut sa-i fac o programare si mi s-a spus ca e prea batrana si nu ar avea ce sa-i faca,am cerut sa vb cu un medic specialist si m-au refuzat.Problema sta in felul urmator:diagnosticul i s-a pus la ochiul stang,dar de fapt ea trebuie sa-l inchida pe cel drept ca sa vada cu cel stang,iar cu cel drept vede incetosat(de aceea mi s-a spus acum 2 saptamani cand am fost la un alt medic ca ar avea cataracta)imi cer scuze poate n-am fost destul de explicita,dar as vrea sa vin cu ea macar sa o vedeti ca sa stiu ce sa fac.VA MULTMESC!

  • Faptul ca la RMN nu a iesit nimic nu inseamna ca nu a avut un accident vascular sau o neuroviroza. Strabismul la adult apare numai in aceste situatii (de afectiune neurologica).
   Eu recomand:
   – Piracetam 3/zi
   – Milgama 2/zi
   – Mirtilene 2/zi

   Daca efectuati acest tratament, reveniti peste 1-2 luni cu rezultatul.

 • buna seara sunt tata unei fetite de 5ani care in urma cu 2 ani a suferi o meningo-encefalita in urma carea nu a mai vazut si nici nu mai vorbea dupa aproximativ 6 luni copilu a inceput sa vada cite un pic iar acum a inceput sa ne spuna culorile cifre litere in schimb nu poate sa se concentreze prea mult deoarece are strabism -20 gradela ochiu stang si nu fixeaza bine iar la ochiu drept are o cicatrice picmentata si ne-a zis ca nu ar fi o problema mare in schimb nea cerut sa o operam pentru strabism sai putem corecta vederea din cauza strabismului pentru a putea lucra cu ia mai bine face terapi pentru recuperare si are sanse mari de recuperat dar ne e frica sa o operam finca am auzit ca nu se fac operatii la virste asa mici finca ar putea afecta mai tirziu va rugam sa ne dati un sfat ce am putea face poate se regleaza cu un ochelar sau alte modalitati .va rugam daca se poate sa ne programati si pe noi la un consult la dumneavoastra va multumim asteptam raspunsul.

  • Nu sunt de acord cu recomandarea de operatie. Nu este vorba de varsta (se opereaza si nou-nascuti prematuri daca este nevoie) ci de faptul ca anestezia poate dauna unui creier deja afectat. In primul rand trebuie facuta o autorefractometrie, apoi o prescriptie corecta de ochelari si apoi exercitii pentru recuperare: ortoptice, acoperire etc – am vorbit despre ele intr-un articol special.

 • Doamna Doctor ma confrunt de 4 ani cu o problema la ambi ochi.
  Am fost la 6 medici , mi-au spus ca am conjunctivita si mi-au dat diferite tratamente ( Picaturi , antibiotice si ochelari de protectie , avand vederea foarte buna ).
  Nu numai ca nu sa ameliorat , chiar s-a agravat , simt tot timpul ca am ceva sub ploape , si ma ustura si ma inteapa ochii. Va rog dati-mi un sfat !

  • Poate fi un sindrom de ochi uscat. Nu mai puneti nici un tratament, oricum picaturile cu antibiotic sunt CONTRAINDICATE la asa ceva. Faceti doar instilatii cu ser fiziologic sau lacrimi artificiale de 3 ori pe zi. Reveniti in 2 saptamani.

 • Buna seara,d-na Doctor,sunt din Constanta am 53 de ani dupa 45 de ani s-a instalat odata cu menopauza uneori dureri de cap ,unele f. puternice.Aceste dureri cedau la antiinflamatoare.Au intervenit ca debut la durerea de cap tulburari de vedere ce se manifesta astfel:cind pe un ochi cind pe celalalt niciodata pe ambii,o vibratie in raza vizuala ca o linie zimtata neuniform din coltul extern spre int.de culoare argintie ca o diagonala si dureaza circa 20 min, dupa aceasta tulburare aparea durerea de cap.mai nou dupa un tratament cu flamexin 10 zile aceste tulburari incearca sa apara mai des dar fara durere de cap .M-a nelinistit foarte tare cind intr-o zi s-a intunecat(ca un fum ,pe stingul aproape total ) vederea pentru aprox. 2min dupa care a disparut intunericul.Vibratiile aduc cu ele uneori si niste virgule argintii ca niste stele cazatoare.Va rog dati-mi un sfat.

  • Par a fi tulburari de circulatie cerebrala pur neurologice. Va recomand sa va adresati unui medic neurolog, sa faceti cat mai repede o electroencefalograma si sa urmati tratamentul adecvat.

 • buna ziua dna. Monica Pop . Am varsta de 26 ani

 • doamna doctor am 16 ani si de curand am fost la un control oftamologic. cu ochil drept nu am probleme dar cu ochiul stang nu vad scrisul de la departare si vad intetosat.la ochiul drept dioptria este 1 iar la ochiul stang este +7.25 doamna doctor la care am fost mi-a spus ca nu se mai poate face nimic ochiul nu are nimic a zis ca este perfect sanatos chiar nu se mai poate face nimic?

  • Medicul are dreptate. Datorita faptului ca ochiul nu a primit dioptriile de care avea nevoie la timp, ochiul s-a dezobisnuit de vedere iar acest lucru se putea remedia pana la varsta de 6 ani. Cititi va rog articolul despre Consecintele ambliopiei si cel precedent.

 • Buna ziua Daoamna Doctor,

  Sotul meu 38 ani)acuza dureri puternice in interiorul ochiului si vedere dubla, ambele la un singur ochi.
  Va rog o recomandare in acest sens.
  Cu multumiri,
  Nicoleta Pascu

 • Stimata doamna,

  Am 37 de ani si am urmatoarea problema:
  Asta este a treia dimineata in care ma scol si vad dublu. Pe parcursul zilei vederea revine la normal, dar din cand in cand inca imi mai am tulburari de vedere in sensul ca vad dublu in special cand schimb brusc campul vizual de la aproape la distanta sau invers. Chiar acum, in timp ce scriu, imaginea pe monitor este neclara in momentul cand ridic ochii de pe tastatura, dar isi revine in cateva clipe (o secunda doua trei). In momentele de vedere dubla mi-am acoperit ambii ochi si cu fiecare vad o singura imagine, iar cu amandoi vad dublu. Ochiul care imi joaca feste il banuiesc a fi stangul, ochi la care de curand (~3 luni) port cilindru. La ochiul stang am -0.75 cu -0.50 cilindru si la cel drept -1.00. Acum 4 zile am carat ceva foarte greu, si ma gandesc ca asta o fi cauza. Am citit mai sus ca trebuie sa merg la neurologie. Imi puteti spune care credeti ca este cauza simptomelor de mai sus si ce ar trebui sa fac?
  Va multumesc, anticipat.

  • Da, mergeti la un medic neurolog cat de curand.

   • Sarut mana si multumesc pentru raspuns.
    In dimineata zilei in care v-am scris mesajul m-am dus la urgenta la oftalmologie (piata Lahovari) la camera de garda, deoarece nu numai ca episoadele cu vederea dubla s-au accentuat dar si imaginile se departau progresiv de la un puseu la altul. M-a consultat domnul doctor si mi-a recomandat sa merg urgent la neurolog cu diagnosticul “suspiciune nevrita optica retrobulbara” si mi-a prescris Flumetol si Indometacin.
    M-am dus la cam. de garda de la Municipal si dupa consult (unde nu a depistat absolut nimic) mi-a recomandat si prescris RMN cerebral. Era sambata si RMN-ul abia luni, asa ca am plecat spre spitalul Obregia. Aici mi s-a mai facut un consult (tot fara a depista ceva), dar si RMN-ul care a confirmat rezultatele celor doua consultatii: nu apare absolut nimic. Si totusi vederea dubla m-a tulburat pana prin jurul orei 15.00 dupa care nu a mai aparut, deloc de 2 zile. Acum este luni seara. Imi pun picaturile de 2 ori pe zi, dimineata si seara, si tot asa si indometacin, incepand de sambata seara. Inca mai simt o jena in interiorul ochiului stang, iar de 4 zile (incepand de vineri) nu mai port ochelarii pana nu ma lamuresc in privinta cauzei diplopiei.
    Va rog, credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat, cu o recomandare?

    Va multumesc!

 • Buna ziua,

  Va multumesc pentru posibilitatea pe care ne-o oferiti prin intermediul acestui blog,de a va adresa intrebari.
  Sunt mama unu baietel de 3 saptamani.Inca din maternitate am observat un punct alb (f.f. mic)pe retina ochiului drept,ceea ce m-a inspaimantat atat de tare incat nu am spus nimanui de teama de a nu primi un raspuns pe care nu doream sa-l aud.La externare ,neonatologul nu a mentionat nimic despre aceasta problema si nici nu am intrebat.Dupa cateva zile am mers la pediatru si i-am spus despre acest punct alb .Raspunsul dumnealui a fost “lasa-l in pace pana la 1 an”ceea ce m-a linistit oarecum,dar ajunsa acasa am inceput ca caut pe net informatii si am sfarsit prin a fi si mai nelamurita si mai ales speriata.Asa am ajuns la blogul dvs.Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca sunt motive de ingrijorare si cum ar trebui sa procedez mai departe.
  Va multumesc!

  • Va rog sa imi trimiteti doua poze cu ochisorul/ochisorii baietelului pentru a vedea exact despre ce este vorba si unde este localizat.
   In cazul anumitor afectiuni ar fi o greseala sa asteptati atat de mult, pana la varsta de un an.

 • Va multumesc pentru tratament o sa-l urmeze si in 1-2 luni am sa revin cu un raspuns!
  Va multumesc din suflet!

 • Stimata Domna Doctor,
  Pentru mama mea in varsta de 63 ani va rugam pentru o programare la dumneavoastra in vederea unei investigatii [consult];unde am fost la un control diagnosticul nu are nici o relevanta;la un ochi in urma cu multi ani avut o infectie in urma careia a pierdut vederea ochiului, acum de ceva vreme s-a inrautatit vederea si la ochiul bun;
  suntem din comuna Finta jud. Dambovita
  Ne punem mari sperante in dumneavostra pentru un diagnostic
  VA MULTUMIM

  • Va rog sa imi scrieti diagnosticul medicului oftalmolog la ambii ochi.

   • Diagnosticul a fost ca, la un ochiul stang cel cu problema veche trebuie transplant de cornee ceea ce nu cred ca ne permitem costul(banuiesc!)iar ochiul drept cu problema mai recenta ,de vina ar fi dupa d-na doctor o infectie sau vreun cheag de sange, ce ne-a spus sigur ca nu este cataracta dar ne-a recomandat sa mai consultam si alt medic de aceea ne -am adresat la dumneavoastra pentru o programare; mama mea vrea sa stie daca isi poate salva macar ochiul cu care a vazut pana acum.
    Va multumim foarte mult si va dorim multa sanatate.

    • Ca sa va pot ajuta, am nevoie de diagmosticul exact pus de medicul oftalmolog, asa cum este scris pe bilet.

     • Mii de scuze Doamna Doctor dar nu locuiesc in acelasi loc cu mama, cand ajung acasa o sa va transmit exact diagnosticul;telefonic nu poate sa-mi spuna pentru ca nu mai vede sa citeasca.
      P.S. nu avem nici o indoiala asupra profesionalismului doctorului oftalmolog dar intodeauna e bine sa mai consulti inca un doctor.

      • Banuiesc ca mama nu sta in aceasta stare, adica aproape nevazatoare, singura, asa ca puteti ruga persoana care are grija de ea sa va dicteze ce scrie pe bilet. Va ajut cu placere daca imi scrieti diagnosticul. E posibil sa fie ceva urgent din ce descrieti.

       • Stimata Doamna Doctor in primul rand mii de multumiri pentru intelegerea si rabdarea dvs.Pare greu de crezut dar chiar sta singura in starea asta, de aceea incerc sa fac ceva pentru ea, de situatia asta depinde perspectiva mea de a mai lucra (sofer personal) sau voi ajunge sa fiu ingrijitor nevazatori dar sa nu se creada ca vreau sa induplec sau folosesc sentimentalisme scurtez vorba si va trimit diagnosticul;
        O.D. uveita posterioara cataracta complicata (….. ….)stelute,
        O.S. leucom cornean supreficial central
        V.O.D. 1/8 c.c.
        V.O.S. 1/10 n.c.
        Dr. Nastase Ileana medic primar oftalmolog;TARGOVISTE
        (zona punctata; nu am reusit sa deslusesc termenii medicali.

        • La ochiul stang uveita este in evolutie sau este vorba despre sechele? Este nevoie la acel ochi sa efectueze o ecografie oculara pentru a vedea ce este in spatele cristalinului. Deocamdata mama dvs are o vedere cat de cat utila. Daca se descurca cu aceasta vedere, tensiunea intraoculara este normala si nu mai are alta afectiune (avand in vedere ca mai exista un diagnostic pe care nu il intelegeti pe foaie), ar fi mai bine sa nu se umble la ochiul acela, tinand cont de faptul ca este o cataracta complicata aparuta in urma unei inflamatii grave care in anumite conditii s-ar putea reactiva. Efectuati ecografia si reveniti, daca doriti.

         • Va multumim si o sa revenim cu rezultatul tomografiei oculara.

          • Buna ziua,am o fetita de 2 ani si 9 luni,in urma cu o saptamana am observat la ochisorul stang un punct ft mic alb in centrul pupilei….am facut programare la oftalmolog insa abia pe 5 Aprilie treb sa ajungem.Va rog sa ma sfatuiti…nu am mai trecut prin asa ceva

          • Trimiteti cateva poze din fata cu fetita, sa vad cum arata, impreuna cu aceste mesaje, pe adresa de mail a spitalului.

     • Bună ziua, am diplopie la ochiul drept, la privirea spre dreapta vad suprapus, cu ochiul drept văd mai sus, cum se poate remedia, tratament, ochelari speciali s-au operație?

 • Buna ziua,
  Sunt mama unei fetite de 1 luna si am vazut acum doua saptamani ca pleoapa ochiului stang are o usoara umflatura rosie.Am crezut ca s-a zgariat micuta in somn,insa de atunci pleoapa ochiului stang este mai umflata,ochiul este vizibil mai mic decat celalalt si dimineata are o secretie alba (doar cel stang!).Ii fac toaleta in fiecare seara si dimineata cu ser fizilologic la ambi ochi ,schimband pansamentul :unul pentru ochiul stang,altul pentru cel drept.
  Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce sa fac.
  Va multumesc anticipat,
  Cu stima Iulia Grigore

 • Stimata Doamna Doctor,
  Sotul meu are 36 ani. In urma cu 15-16 ani a fost operat de cataracta la ambii ochii, totul fiind normal dupa operatie, dar in urma cu 8 ani a avut un accident de munca si si-a pierdut vederea la ochiul drept iar cu stangul nu vede foate clar. Dar problema noastra este ca acum o luna a inceput sa aiba usturimi la ambii ochi. Am consultat vreo 4 medici dintre care 2 au dat acelasi diagnostic -glob dezorganizat, la ochil cu care nu vede si ca tebuie scos ochiul pt. apune proteza si celalat fiind operat de cataracta cica trebuie iarasi operat pt. ca s-au depus niste celule, oricum nu ma pot exprima in termeni medicali.
  Va rog frumos daca ne puteti spune ce ar tebui sa facem pt ca are o usturime dureroasa chiar daca foloseste picaturile prescrise de doctor si as fi interasata daca se fac operatii de scotere a ochiului si cam cat ar costa.
  Va multumesc frumos

  • Operatia de evisceratie (scoatere a ochiului) se face la noi la spital si este gratuita, nu costa nimic. Platiti doar bila si proteza (aproximati 300 de lei in total). La celalalt ochi, cu mare probabilitate este o cataracta secundara. Aceasta poate fi inlaturata simplu, intr-o sedinta laser. Insa nu stiu daca acesta este diagnosticul, astfel ca va rog sa reveniti cu diagnosticul pus de medic asa cum este scris pe bilet.

   • Va mulutumesc pentru raspuns. Acum avem macar un punct de reper. diagnostigul este glog dezorganizat la ochiul care nu vede si verbal ne-a comunicat ca la celalalt ochi sunt depuse niste celule care trebuie indepartate. Noi suntem din Suceava si as dori sa ajungem la Bucuresti,dar nu stiu cum sa procedez. Trebuie facuta o programare pentru consultatie sau venim diret cu bilet de trimitere(de la dr. de familie sau dr. oftalmolog)?

    • Cautati-o pe doamna doctor Georgeta Martiniuc, cel mai bun medic oftalmolog din Suceava, pentru diagnostic. Apoi reveniti.

     • D-na dr., ultimul medic la care am fost este d-na dr. Martiniuc care ne-a spus ca glbul este dezorganizat si trebuie operat dar ne-a indrumat sa consultam un specialist la Iasi pe d-nul dr. Chiselita. Mentionez faptul ca noi am dori sa ajungem la Bucuresti

      • Ma bucur foarte mult ca ati fost chiar la doamna doctor Martiniuc. Va primesc fara probleme dar am nevoie si de diagnosticul concret pentru ochiul bun. Acest lucru este foarte important si de el poate depinde vederea sotului. Este un om tanar, e pacat. Faceti efortul de a merge din nou la dansa pentru diagnostic si la ochiul celalalt si atunci vedem cum facem pentru a rezolva problemele.

       • Buna ziua, in septembrie 2019 am fost diagnosticata cu boala basedow cu exoftalmie la ochiul stang.Am urmat tratament endocrin plus perfuzii cu lemod solu 12 sapamani, una pe saptamana (6 de 500mg si dupa 6 de 250mg) In februarie 2020 mi s a scos tiroida in totalitate, dar exoftalmia inca este. Am facut si ecografie la ochi si mi s a spus ca am o inflamatie in spatele ochiului din cauza tiroidei.
        Eu am vrut sa intervin chirurgical si la o hi, dqr doctorita de endocrinologie mi a recomandat sa mai asteptam cam 1 an de zile de la operatie si dupa vedem ce facem.
        Ce doctor imi recomamdati pentru operația de exoftalmie la ochi in Cluj Napoca?
        Sau oriunde… Ca vreau sa scap de problema asta care nu mi place deloc…
        Va multumesc si aștept un raspuns.

 • Buna ziua,

  Stima D-na Profesor dr., ma numesc Bogdan Mocanu sunt medic veterinar si as dori mult sa stiu parera dvs. in cazul de mai jos:

  Am un baietel de 3 ani extrem de neastamparat care recunosc ca poate si datorita unor lacune in educatie nu respecta mai deloc regulile de igiena. Acum 2 saptamani, la 2-3 zile in urma unei crize de enterocolita cred manifestata cu diaree, voma si usoara febra i-a aparut la ochiul drept, pleaoapa inferioara un usor edem care m-a dus cu gandul ca nu poate fi decat hordeolum (sper ca-mi amintesc bine de la scoala ca e denumirea stiintifica la urcior). Dar, nu avea febra, nu prurit, durere nimic din semnele unei inflamatii clasice si nici nu a trecut in cateva zile cum speram sa treaca cu unguent oftalmic cu kanamicina. Dupa o saptamana l-am dus la oftalmolog care a spus ca e Chalazion si sa-i dau cu tobradex unguent dupa care sa-l operam ca nu se poate fara. Ca parinte in primul rand nu l-as taia si mai cu seama cu anestezie totala pentru ca riscuri zero nu sunt mai cu seama ca m-a asigurat ca poate recidiva fara probleme la 1-2 luni. Am mers acum 3-4 zile la alt oftalmolog (o doamna mai in varsta de la Sp Alexandrescu) care mi-a spus ca e o prostie ca am pus unguent ca retine praful si ca are o conjunctivita mai urata si formatiunile acelea sunt mici complicatii (la zece zile de la primul “chalazion” spre unghiul intern al ochiului a mai aparut o formatiune care imi pare mai de suprafata decat prima si care sta sa se “sparga” arata exact ca un cos al pubertatii cu capul galben; De 3-5 zile ii pun comprese caldute cu Rivanol si in ambii ochi cate 2 pic la 6 ore din Betabioptal. Par ca au scazut ambele in volum dar, nu “sparg” deloc.

  Am inteles ca se pot chistiza si apoi doar operatia rezolva problema dar, prefera ca operatia sa fie facuta cand anestezia locala e suficienta.

  Din cate am citit nici dvs. nu sunteti adepta anesteziei generala la copii asa mici datorita riscului de afectare al encefalului dar, ce credeti? Se poate rezolva in timp cu medicatia de mai sus (poate 2 saptamani sustinute) sau toate cazurile de Chalazion ajung la bisturiu?Desi e o prostie ce zic: asa pe viu o usoara presiune pe zona aceea alba nu ar fi oportuna pentru vidarea puroiului dinauntru (interventie facuta la spital bineinteles).

  Va multumesc si va felicit pentru ca aveti timp sa discutati cu pacientii dvs si pe aceasta cale pe care putini oameni de stiinta de talia dvs o fac.

  • Consider ca rasfatul este cel mai mare pacat pe care il poate face un parinte pentru copilul lui. Mi se pare inadmisibil sa nu poti stapani si educa un copil in asa fel incat sa nu fii judecat de cei din jur. Pe masura ce trece timpul va fi tot mai greu si nu uitati ca lumea judeca parintii, adevaratii vinovati. Copilul nu trebuie sa primeasca tot ce doreste si trebuie sa fie pedepsit atunci cand greseste. Atentie deci la educatie!
   In legatura cu orgeletul de care sufera copilul si pe care l-ati diagnosticat corect: unguentul este cea mai mare greseala care se poate face in cazul respectiv! De asemenea, sunt interzise compresele cu orice si cu atat mai putin calde! Nu este bine sa fie exprimata colecta.
   Am scris acum un articol despre tratamentul orgeletului, va rog sa cititi si sa urmati si daca doriti sa reveniti cu rezultatul peste 2 saptamani.

 • Stimata doamna Profesor,
  Acum cateva luni mi-a aparut din senin o vedere deformata la un ochi.Am mers la medicul oftalmolog si mi-a prescris acetazolamida,omega 3,vitamax,diagnosticul fiind corioretinita seroasa centrala.La urmatorul control mi-a recomandat o interventie cu laser si din acel moment a aparut vederea dubla cand privesc cu ambii ochi.Separat,cu fiecare ochi vad normal,deci nu am vedere dubla,bineinteles ca vad deformat in continuare cu ochiul diagnosticat cu corioretinita.Am facut si o injectie cu avastin dar fara nici un rezultat.V-AM CITIT ARTICOLUL DESPRE VEDEREA DUBLA SI SUNT CONVINS CA INTELEGETI CHINUL PRIN CARE TREC,

 • Stimata doamna doctor va multumim pentru posibilitatea pe care ne-o oferiti, avem programare la doamna doctor Martiniuc pe 19.08.2011. O sa revin cu diagnosticul.
  Va multumesc din suflet.

 • buna ma numesc simona am 19 ani si caut un doctor bun de oftalmologie in londra am probleme cu ochi de la 4 ani la stangu am -16 si la dreptu -14 va rog ajutatima…:(:(:(:(:(:(……multumesc

  • In primul rand progresia miopiei nu poate fi stopata prin absolut nici o metoda. Exista posibilitatea chirurgicala doar daca nu exista leziuni grave de fund de ochi. Eu personal am mai multa incredere in medicii oftalmologi din Romania.

 • Buna ziua,

  Doamna doctor sufar de diplopie instalata in urma cu 2 saptamani (m-am trezit dimineata vazand dublu). Se intensifica in special la efort mediu (mers pe jos 20 metri, de exemplu) si la lumina mai intensa. (De cativa ani am si o mare sensibilitate la lumina, aproape nu suport lumina soarelui, acasa stau doar cu o veioza si cu draperiile trase.)

  Am fost internat intr-o sectie de neurologie si la externare am primit diagnosticul “Diplopie orizontala”, nefiind precizata cauza. M-au vazut mai multi neurologi si inca nu am cauza acestei diplopii.

  Am facut si un RMN in spital. Redsu concluziile: 1. Sechela AVC ischemic parietalo-occipital stang. 2. Leziuni de substanta alba supratentorial de etiologie incerta (?microvasculare?) 3.Sinuzita cronica maxilara.

  Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
  Va multumesc.

  • Cititi, va rog, articolul despre diplopie, aveti acolo exact tratamentul pe care il recomand pt asa ceva. Este clar vorba de un microaccident vascular iar neurologul trebui sa va dea tratament permanent.

 • buna ziua,

  Acum doua saptamani am inceput sa am usturimi la ochiul stang, apoi senzatia de nisip in ochi, iar de o saptamana vad doar imagini deformate si umbre. Am fost diacnosticat cu OS CRSC, si am primit urmatorul tratament dorzopt, indocollyre, indometacin. Il iau de o saptamana si nimic, tot vad imagini deformate si umbre. Va rog sa ma ajutati cu un safat, ce ar trebui sa fac .

  Multumesc

 • Buna ziua d-na Dr. Pop,
  am 40 de ani si de aprox 3 ani ma tensiune intraoclara (nu permanenta) fapt pentru care mi s-a recomandat Xalatan, colir.
  De cateva zile, am o durere acuta in jurul globilor oculari si de cap in zona frontala.
  Va rog sa-mi spune-ti daca aceste picaturi nu-si mai fac efectul sau ce pot sa fac, asta pana cand ajung la medic.
  Tin foarte mult la parerea dvs. Din pacate, in Timisoara nu avem si noi o d-na dr. Pop.
  Va multumesc, Lavinia Stanciu

 • Buna ziua,am o mica problema. Am o miopeie de -1,75 la ochiul stang si o miopie de -2,75 la ochiul drept iar de 2 zile am ameteli foarte puternice indiferent de pozitia corpului. Am fost la urgenta fiind diagnosticata cu o deplasare a cristalinului pe partea dreapta tratamentul fiind doar o perfuzie contra varsaturilor profocate de ameteli.Daca puteti sa imi dati mai multe detali despre acest ,,fenomen,,si daca exista tratament pt. el. Va multumesc.

  • Ameteala NU are legatura cu cristalinul. Daca ar fi asa ar trebui sa inceteze cand inchideti ochii. Consultati un neurolog.
   Daca doriti un sfat despre problema cu cristalinul, scrieti-mi diagnosticul exact al oftalmologului.

 • la multi ani cu sanatate in 2013 , sunt o doamna in virsta de 51 ani , m-am nascut cu strabis, la virsta de 12 an am fos operata, probleme cu vederea nu am avut niciodata ,dupa 40 ani port ochelari cu + acum am + 2.25 la ochiu drept si +4,0 la ochiu sting, dar vreau sa va spun ca ma trezesc dimineata si am momente cind vad dublu apoi ma concentrez si vad normal , va rog s-mi spune-ti ce sa fac e cumva o problema grava va multumesc si va doresc tot binele di lume
  Cu deosebita admiratie

  • Daca nu ati fi avut probleme cu vederea de cand existati intai nu ati fi avut strabism si in plus la varsta de 40 de ani ochiul normal are nevoie de +0,50, nu +4. Este deci clar ca aveti probleme de vedere si ar fi trebuit sa purtati ochelari de cand existati. Sper ca daca aveti copii le-ati facut control in copilaria mica.
   Problema cu vederea dubla se datoreaza faptului ca ati fost operata extrem de tarziu si nu ati purtat niciodata ochelarii potriviti. Aveti categoric nevoie de ochelari de distanta, cu dioptrii destul de mari. Va sfatuiesc sa va faceti prescriptia de ochelari corect si sa purtati eventual ochelari bifocali. Altfel simptomatologia se va agrava.

 • Stimata Doamna Doctor,

  Mama mea, in varsta de 70 de ani, sufera de Sindromul ochiului uscat, de vreo 4-5 ani. E foarte greu pentru ca face, destul de des, conjunctivita. A schimbat foarte multe tipuri de picaturi: refresh, colir, eyestile, systane, hyaback… Le tolereaza tot mai greu. Ati putea sa ne spuneti ce tratament ar mai putea urma?

  Va multumim!

 • Buna ziua dna dr.Pop,am strabism si ambliopie inca din copilarie,am avut strabism convergent 09 grade,ochiul stang acuitate 5/5 iar dreptul 5/50 inca din clasa 1,acum la 29 de ani a ramas la fel,m-am operat la 19 ani de strabism din ratiuni pur estetice,insa de cativa ani 3-4 ani am o usoara vedere dubla dar nu tot timpul,iar ochiul operat cel drept a inceput sa devieze spre dreapta,acum avand un strabism divergent de 12 grade,mentionez ca operatia si pana ce am fost adus inapoi in salon cred ca a durat 2- 3 ore pana mi-am revenit din anestezie,din punct de vedere estetic,rezultatul a fost insa perfect,intrebarea este ce as putea face pt aceasta vedere dubla uneori deranjanta,citind pe blogul dvs ca ar putea aparea rar : “Uneori (rar) dupa anestezia locala, retrobulbara (in spatele ochiului) care se practica in vederea interventiilor chirurgicale pentru cataracta, glaucom sau alte afectiuni’.Va multumesc anticipat.

 • Stimata doamna,
  Am fost diagnosticat in urma cu 6 luni un diagnostic la urgente la Lahovari de “suspiciune NORB” la OS ca urmare a unei scaderi a acuitatii vizuale la OS (CV a evidentiat scotom supero-nazal, pata oarba largita). In ziua urmatoare, am facut un RMN cu substanta de contrast la Fundeni care nu a evidentiat anomalii de semnal si dimensiune ale nervilor optici, ci o priza de contrast pe teaca meningeala a nervului OS. Totusi, am fost pus sub tratament cu corticosteroizi. In a 4-a zi de la inceperea tratamentului cu solumedrol, simptomele vizuale au remis complet. Am facut dupa 12 saptamani un examen PEV la ambii ochi la Elias care a iesit normal (morfologia si latenta P100 normale la OS si OD). De asemenea, examinarea OCT la 6 luni este normala la ambii ochi. Din punctul dvs. de vedere se mai sustine suspiciunea de NORB?

  Va multumesc mult pentru raspuns!

 • Buna ziua doamna doctor Monica Pop.Am si eu o intrebare.In urma cu o luna si jumatate am fost diagnosticata cu sindromul Miller Fisher.Am fost internata in spotal ,mi s-a administrat tratamentul corespunzator si in urma acestuia corpul si reflexele si-au revenit astfel incat sa ma pot deplasa singura.Am ramas insa cu o diplopie binoculara despre care mi s-a spus ca imi va trece de la sine in decursul a cateva luni.Sunt totusi foarte ingrijorata si mi-e foarte greu sa inteleg ce e intampla.Cu respect,va multumesc

 • Stimata dna dr.Pop, am fost diagnosticata in 2006 cu Basedow. Am urmat tratament si de atunci fac periodic analize, pentru a tine boala sub control. Uneori, de 1-2 ori pe an, apar brusc, sub forma unui punct care se mareste, simtomele de vedere dubla la ambii ochi, care dispar dupa 10-15 minute. Am facut investigatii oftalmologice si tomografie si totul este in regula. As dori sa stiu daca exista un tratament prin care sa previn aceste momente extrem de neplacute si de care ma tem foarte mult. Am incercat sa tin evidenta momentelor in care s-au produs: emotii, cititul cu dioptrii mai mari, stres, concentrarea atentiei (1-2 ore)pe ecranul alb al calculatorului sau o plansa mare alba. Va multumesc!

 • Buna ziua d-na doctor Pop,

  De citiva ani vad doua imagini in loc de una (adica cea principala si un contur ceva mai putin luminos ca a doua imagine, deplasat cumva in lateral fata de cea principala). In consecinta nu prea vad bine la distanta, chiar o reclama scrisa cu litere foarte mari care in cimpul vizual apare mai mare decit caracterele tipariturilor obisnuite nu o pot citi din cauza celor doua contururi decalate
  Asata este valabil pentru amindoi ochii, char daca acopar un ochi sau altul vad tot cele doua imagini in loc de una.
  La consult, oftalmologul nu reuseste sa gaseasca lentile care sa corecteze aceasta situatie. Cu cilindru rotit pot sa vad rezonabil de aproape. La distanta nu ajuta foarte mult.
  Va rog frumos sa-mi spuneti ce credeti ca ar trebui sa fac.

  Va multumesc mult, atit pentru mine cit si pentru timpul pretios pe care il acordati diferitilor pacienti care vi se adreseaza aici.

  ing. Radu Stoica

 • Buna ziua,

  Doamna doctor, de cativa ani am observat ca am strabism la ochiul stang, vedere mai slaba si vedere dubla, doar cand aveam ochii foarte obositi, totul fiind normal in rest.Am avut mai multe perechi de ochelari insa problema nu a disparut.In ianuarie am inceput sa am ameteli si vedere dubla permanenta pe partea stanga doar la distanta. La cateva luni mi-au aparut si miodezopsii la amandoi ochii. Am facut consult oftalmologic si neurologic.La neurologie a iesit totul bine si la oftalmologie mi s-a pus diagnostic :cataracta congenitala, strabism , diplopie. Mi s-au recomandat ochelari care au imbunatatit putin vederea, exercitii pt. ochi dar problema vederii duble nu a disparut. Va rog sa ma indrumati catre un spital, un specialist sa ma ajute cu acesta problema care imi afecteaza viata .Va multumesc.

  • Dupa toate probabilitatile, este un mic accident vascular care din pacate nu se poate vedea pe RMN. Originea lui poate fi o neuroviroza, un mic anevrism sau o patologie numita trombofilie. Trebuie tratat ca atare.

 • D-na Dr. Monica Pop va rog respectuos sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul sotului meu care are 73 de ani si saptamana trecuta a facut un puseu de tensiune adica a avut tensiunea 22 si am chemat salvarea care i-a facut o injectie intramusculara cu furosemid si i-a scazut tensiunea dar dupa vre-o 3-4 zile sotul meu a inceput sa se vaite ca vede dublu sau chiar nu mai vede de loc. Am facut examen oftalmologic de curand ( cca. o luna de zile si am schimbat ochelarii si de distanta si de aproape si eu nu cred ca motivul sunt ochelarii deoarece de abea i-am facut). Doresc sfatul dvs. si sper ca imi veti raspunde.Va doresc tot binele din lume si multa sanatate. Astept sa imi raspundeti pe adresa de e-mail (arsene_silva@yahoo.com) daca aveti timp sa cititi mesajul meu. Sarbatori fericite din toata inima.

  • Categoric a facut un spasm vascular, chiar un micaccident vascular, ceea ce este foarte grav. Trebuie tratat FOARTE SERIOS PT HIERTENSIUNE ARTERIALA, zilnic, deoarece poate ramane complet fara vedere si paralizat.

   • Va spun sincer ca nu ma asteptam sa imi raspundeti avand in vedere cat sunteti dvs. de ocupata drept pentru care va multumesc din toata inima ca mi-ati raspuns. Sa va spun sincer raspunsul dvs. ma sperie si trag speranta ca sa existe un tratament care sa il pazeasca de acest risc pe care mi l-ati spus dvs. deoarece acum l-am internat la spitalul militar si sper ca investigatiile facute sa ii schimbe tratamentul de tensiune care acum nu mai da rezultate. Va multumesc inca odata pentru seriozitatea dvs. pentru care am sa va respect toata viata si o sa ma rog pentru sanatatea dvs. Sarbatori fericite Doamna Doctor cu D mare dvs.si familiei dvs.

 • Buna ziua Doamna Doctor!in urma cu 2 Luni am inceput sa am un disconfort ( ochiul drept obosit , cu senzatie de presiune in tampla dreapta si zona de deasupra nasului ) cand lucram la calculator ! Lucrez 8 ore in medie pe zi la laptop si aveam miopie -2,75 corectata cu lentile contact.in aceasta perioada am fost si 2 saptamani in vacanta unde am folosit maxim 2 ore calculatorul si senzatiile aproape au disparut! Am revenit din vacanta la program de lucru normal senzatiile au revenit!am fost pe 4 ianuarie la consult oftamologic si mi s-au gasit: dioptrie noua -3,25 ambii ochi si sindrom ochi uscat! Am luat lentile de contact noi ( fac tratament cu lacrimi artificiale picaturi + gel si floxal )si s-a evidentiat urmatorul lucru:la purtarea lentilelor ochiul drept sufera(aceleasi senzatii) si imi da o vedere dubla( ca o umbra de mai micaintensitate ( doar la scris mic ( carte, subtitrare) si mai ales cand mut privirea) .vederea cu umbra la ochiul drept e doar cand acopar stangul, altfel cu dreptul la apropiere vad bine si cu lentila si fara, iar la stangul vad bine .am facut si un consult neuro clinic normal . In Afara calculatorului si a luminii artificiale intense( lumina mall) nu am nici o problema sau deranj.Situatia este extrem de frustranta . Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Poate e important: asta vara am facut la ochiul drept o reacte de la lumina artificiala foarte puternica (lumini concert). Ochiul a fost Rosu si nu suporta lumina sau lentila de contact( a trecut dupa 4 zile de purtarea plasture)

  • Probabil corneea OD este sensibila pentru moment. Puneti la OD Trium 2/zi si Sensivit intre aplicarile de Trium. Faceti tratament 1 luna.
   Va recomand de acum incolo sa purtati numai ochelari sau macar sa alternati ochelarii cu lentilele dar nu e de dorit, pt ca odata aparuta sensibilitatea corneana, aceasta poate deveni o reala problema (cititi articolul despre Lentilele de contact).

 • D-na doctor,
  Surprins placut de promptitudine, pentru care va multumec !
  Ma intrebati cand au aparut ptoza si diploipia
  Diplopia a fost contatata in anul 2001, la examenul final pentru externare
  Ptoza s-a instalat pe parcurs, ca urmare a faptului ca din cauza ptozei eram nevoi sa inchid un ochi. Am inteles ca pentru ptoza pot face o interventie chirurgicala cu grefa unui trendom de la mana, dar nu mi-ar fi de folos, problema arincipala fiind diplopia
  Va multumesc anticipat pentru competenta sfaturilor dumneavoastra !

  • Ptoza in nici un caz nu este din cauza banuita de dumneavoastra, ci inseamna ca ati repetat accidentul vascular, iar diplopia este in acelasi context.
   Va recomand sa faceti tratamentul de aici, de la articolul despre diplopie.

 • Bună ziua. Am și eu o întrebare. În urma cu o săptămână, am început brusc sa văd dublu pe partea dreapta.Durere oculara am avut deja de ceva vreme, dar nu i-am dat importanta, pt ca.timp de mai bine de jumătate de an, am avut zilnic migrene foarte puternice, am fost la neurologie de 2 ori, și în urma fiecărei investigații veneam la fel Cum plecam de acasă, fără nici un răspuns. Singura explicație era…stresul. După mult ibuprofen și alte inflamatoare, am decis sa nu las durerea de cap sa îmi conducă viața, și pur și simplu încercăm să nu mai bag în seama, crezând ca totul este în capul meu.au început sa scadă în intensitate, recunosc, apoi s-au rărit, dar a apărut durerea oculara pe partea dreapta.și a culminant cu vederea dubla, dar continua. Nu mai pot conduce, și am probleme de echilibru.am mers la medic, care m-a trimis de urgenta la neurolog. Cum mă și asteptam, nimic., dar m-a trimis la rmn, cu specificația ca dacă acesta este ok, sa merg în continuare la oftalmolog. Mulțumesc lui D-zeu, Rmn, a ieșit bine, așa ca , am mers unde am fost trimisa. Oftalmologul, după 2 min. De consultație mi-a spus clar, nu e problema oftalmologica, e neurologica…și m-a trimis în urgenta la neurologie.m-au internat, bineînțeles, mi-au luat sânge, lichid din măduva spinării, m-au controlat, mi-au luat iarăși sânge, urina…și a doua zi, mi-au dat drumul acasa, cu recomandarea sa aștept. …ca în aproximativ. 3 săptămâni totul va reveni la normal! Nici un tratament, absolut nimic.toate analizele au ieșit bine, deci nu aveam motive sa mai stau, și au concluzionat ca mai bine plec acasă tot așa Cum am venit cu speranța că va trece de la sine.disperata m-am dus din nou la medic și acesta a concluzionat și el ca ar fi mușchiul ochiului slăbit, și mi-a prescris cortizon, 5 zile. Nu mai știu ce sa cred… dar cred din tot sufletul ca tot în România te tratezi mai bine ca oriunde în lume.în spital mi-au spus clar ca nu găsesc cauza, motivul vederii duble., și ăsta se întâmplă în Germania.părerea Dvs. Care ar fi?

  • Daca RMN a iesit bine, e posibil sa fie vorba de o neuroviroza care ar trebui sa treaca. Faceti tratamentul cu cortizon, adaugati Mirtilene sau un protector vascular de acest timp, ce gasiti acolo in Germania, 3/zi. Ar mai trebui urmatoarele investigatii: test pentru trombofilie, teste pt diabet.

 • Buna ziua am suferit un accident auto cu tcc.in urma acestuia am ramas cu o amorteala pe dreapta si diplopie in remisie inferioara.toti medicii spun ca se rezolva de la sine in timp .exista o alta solutie ptr diplopia asta?
  Multumesc.

 • Sunt cazuri rezolvate de diplopie in urma unui tcc? Am consultat neurologul mi a dat tratament dupa o luna mi l a schimbat si nu e nici o ameliorare.nu stiu ce sa mai fac sunt speriat.nu ma gandesc decat la cei 2 copii pe care i avem.cum o sa i mai ajut?

 • Doamna doctor va rog sa nu ma lasati spuneti mi ce tratament este bun ptr diplopie? Nu mai eezist .am tratament cu cerebrolisin si b1 actoveginde 2 luni .simt parca o ameliorare dar ma gandesc ca doar m am adaptat.am avut si o fractura peretw orbital are vreo legatura?cum cercetez?medicul oftalmolog mi a zis ca e pe sistem nervos din cauza tcc minor.dati mi va rog o solutie.va rog din inima

  • NU este o problema oftalmologica ci neurologica!
   Iar tratamentul este pe acest blog, cautati articolul “vederea dubla – diplopia”. Nu le-am scris degeaba sper.
   Va sfatuiesc sa va acoperiti cate un ochi alternativ pana se rezolva.
   Si daca este necesar, cateva sedinte la un psiholog (nu psihiatru!) va pot ajuta.

   • Zcuzati ma ca insist nu gasesc despre tratamwnt nimic.si cu ce sa mi acppar ochii sunt ochelari speciali?ce sunt prismele frwsner?

     • STIMATĂ DOAMNĂ DOCTOR
      SUNT DIN BUCUREŞTI ŞI VĂ DESCRIU NECAZURILE MELE CU RUGĂMINTEA DE A NU VĂ SUPARA ŞI A-MI DA UN SFAT.
      ÎN ZIUA DE 19 DECEMBRIE 2016 AM FOST OPERAT DE CATARACTĂ
      LA OCHIUL STÂNG, LA O CLINICĂ PRIVATĂ.
      INAINTE DE OPERAŢIE , CU OCHIUL STÂNG NU VEDEAM DECÂT LUMINILE FOARTE PUTERNICE, DAR CA PE UN HALOU, IN REST TOTUL ERA O CEAŢĂ DEASĂ, IAR CU OCHIUL DREPT PUTEAM CITI ŞI PUTEAM LUCRA LA CALCULATOR, DAR NU CU LITERE PREA MICI (SUB 6) ŞI CU ILUMINAT PREA SLAB. NU AM PURTAT NICIODATĂ OCHELERI DE VEDERE
      LA CONTROLUL OFTALMOLOGIC EFECTUAT S-A CONSTATAT NEVOIA URGENTĂ A OPERAŢIEI DE CATARACTĂ LA OCHIUL STÂNG, PRECUM ŞI LA OCHIUL DREPT, DAR MAI TÂRZIU
      A DOUA ZI DUPĂ OPERAŢIE , DUPĂ ÎNLĂTURAREA BANDAJULUI DE PE OCHIUL STÂNG, AM OSERVAT FAPTUL CĂ VEDEAM DUBLU ŞI NECLAR OBIECTELE DIN JUR, AFLATE LA ORICE DISTANŢĂ, CÂND PRIVEAM CU AMBII OCHI.
      ACOPERIND OCHIUL OPERAT, PRIN OCHIUL DREPT VEDEAM BINE OBIECTELE (DAR CU PUTERE MAI MICĂ, AŞA CUM AM SPUS ŞI MAI SUS) , DE EXEMPLU ECRANUL UNUI TELEVIZOR, CU UN TEXT SCRIS ÎN PARTEA INFERIOARĂ.
      ACOPERIND OCHIUL NEOPERAT ŞI PRIVIND PRIN OCHIUL STÂNG, OPERAT, ACELEAŞI OBIECTE SE VAD MULT MAI CLAR, DAR ÎNTREGUL ECRAN AL TV APARE ÎNCLINAT ÎN JOS ÎN PARTEA DREAPTĂ, INCLUSIV TITRAJUL ŞI MAI JOS CU 1/3 DIN ÎNĂLŢIMEA ECRANULUI DECÂT VĂZUT PRIN OCHIUL NEOPERAT.
      PRIVIND ÎN ACELAŞI TIMP CU AMBII OCHI, APAR DOUĂ IMAGINI SUPRAPUSE PE ÎNĂLŢIME ŞI DOUĂ RÂNDURI DE TITRAJE SUPRAPUSE, IMAGINEA MAI CLARĂ A OCHIULUI OPERAT FIIND COBORÂTĂ SUB CE A OCHIULUI NEOPERAT, ŞI MULT ÎNCLINATA FAŢĂ DE ORIZONTALĂ ÎN PARTEA DREAPTĂ. (ÎNTREGUL ECRAN TV APARE ÎNCLINAT SPRE DREAPTA FAŢĂ DE VERTICALĂ.
      CA URMARE TOTUL ESTE NECLAR, IMPOSIBIL DE SUPORTAT.
      ÎN ZIUA URMĂTOARE I-AM DESCRIS ACESTE ANOMALII MEDICULUI CARE M-A OPERAT. DÂNSUL MI-A SPUS CĂ LA PERSOANELE ÎN VÂRSTĂ REVENIREA LA NORMAL ESTE MA I ÎNTĂRZIATĂ IAR CATARACTA ERA VECHE. (CEAŢA SE MANIFESTASE CU NUMAI 3-4 LUNI ÎNAINTE DE OPERAŢIE – ERA VECHE ?) . MI-A CERUT SĂ VIN LA CONTROL PESTE O LUNĂ.
      AM FOST LA CONTROL DUPĂ O LUNĂ, ÎN ZIUA DE 20 IANUARIE 20I7. M-A SUPUS UNOR CONTROALE UN MEDIC, CARE MI-A DAT O REŢETĂ CU PICĂTURI PENTRU ALTĂ LUNĂ DE ZILE. I-AM EXPLICAT CĂ EU VĂD DUBLU DE CÂND MI-A FOST FĂCUTĂ OPERAŢIA ŞI PICĂTURILE NU SUNT O SOLUŢIE.(ŞI PÂNĂ ATUNCI LUASEM 6 FLACOANE CU PICĂTURI, FĂRĂ EFECT).
      AM CERUT SĂ VORBESC CU MEDICUL CARE M-A OPERAT. ACESTA A VENIT, I-AM DESCRIS SIMPTOMELE ŞI M-A INVITAT LA UN ALT CONTROL ÎN ZIUA DE 25 IANUARIE.
      MI-A SPUS CĂ NU CREDE CĂ ESTE VORBA DE O MONTARE DEPLASATĂ FAŢĂ DE NORMAL A CRISTALULUI.
      ŞI MEDICUL A INFIRMAT NEVOIA UNOR NOI PICĂTURI !
      DIN CELE STUDIATE DE MINE ACUM APROAPE UN SECOL DIN CAPITOLUL OPTICA DIN FIZICĂ ŞTIU CĂ OBIECTELE PRIVITE TREC PRIN CRISTAL ŞI AJUNG PE RETINĂ, INVERSATE, DACĂ CRISTALUL E DEPLASAT PE VERTICALĂ ŞI PUŢIN ÎNCLINAT FAŢĂ DE ORIZONTALĂ, CA ÎN CAZUL DE FAŢĂ, ESTE NORMAL CA IMAGINEA VĂZUTĂ PRIN OCHIUL OPERAT SĂ APARĂ DEPLASATĂ.
      DOAMNĂ DOCTOR, POATE NU AM DREPTATE, DAR DEOARECE TOTUL A ÎNCEPUT ODATĂ CU MONTAREA NOULUI CRISTAL, ALTĂ EXPLICAŢIE NU POATE FI.
      CUM SĂ-L CONVING DE ACEASTA PE DOMNUL DOCTOR, MAI ALES CĂ POATE FI VORBA DE O NOUĂ OPERAŢIE, UN NOU CRISTAL? CUI ÎI CONVINE SĂ ACHITE ACELE NOI COSTURI DE MII DE LEI ?
      CU CEL MAI SINCER RESPECT.
      Mircea Alexe

      • In primul rand regret ca nu m-ati intrebat inainte de operatie. In mod normal ar fi trebuit sa vedeti foarte bine de a doua zi daca retina este in regula. Va sfatuiesc sa va programati la un consult la Bucuresti la dl dr Calin Tataru sau dna dr Corbu Catalina.
       V-am sfatui sa cititi si sa urmati si tratamentul pe care il gasiti pe acest blog la articolul “diplopia”.

 • Doamne doctor va rog sunt disperată,.Am un băiat de 13 ani si de 1 an merg de la un doctor la altul .Nu poate respira pe nas,,,,o s-a pus multe diagnostice;;;;;polipi,,chist natal,,,deviatie de sept,,,etc..O d-na doctor i-a facut ceva in nas spunan-d ca va respira normal nu ne-a dat voie cu copilul sa vad despre ce este vorba,,,de atunci ( adică doua săptămâni ) cu ochiul drept vede dublu si-a schibat si privirea se întoarce cu capul intr-i parte sa privească,,,,va rog spuneti-mi fe sa mai facam uitat sa va zic ca m-a pus sa-i fac CT …Nu are nimic zice dansa,,,,va implor

 • Buna seara , stimata doamne doctor. Eu nu vad complet dublu , adica vad dublura ca o umbra si apare mai ales seara, cand sunt obosit. Se.considera tot diplopie? Multumesc anticipat!

 • Am fost consultat de un neurooftalmolog si m a diagnosticat cu exciclotorsiune pareza de nerv 4.mi s a spus ca se opereaza dar nu stiu unde sa ma adresez…stiti cumva ceva despre aceasta problema? Va raman dator pe viata daca ma ajutati cu o informatie..

  • Categoric nu este neurooftalmolog, nu exista la noi asa ceva, e vorba de un neurolog.
   As vrea sa reveniti cu diagnosticul oftalmologic complet.
   Va recomand o programare la dna dr Doina Dinu pt consultul oftalmologic si reveniti.

 • Stimata Doamna doctor Pop,

  Am avut un anevrism cranian situat la nivelul arterei comunicante anterioare, care s-a rupt (01.02.2016) provocand hemoragie subarachnoidiana.
  Am fost operat pe 03.02.2016 si s-a facut disectia si cliparea anevrismului cu clip de titan.O portiune din anevrism nu s-a putut indeparta deoarece era lipit de chiasma optica.
  Imediat dupa operatie am constatat ca am campul vizual lateral foarte mic pe ambele parti, vad imaginile dublate,instabile si nu se focalizeaza.Daca imi acopar oricare ochi imaginea dubla dispare.
  Explicatia medicului neurochirug este ca tulburarile de vedere sunt provocate de clipul de titan care atinge chiasma optica.
  Ulterior mi s-a pus diagnostic de hemianopsie temporala si grosime maculara in scadere.Am urmat un tratament cu Mirtilene puro, Gangliolife si Macushield.Nu am constatat vreo ameliorare.De diplopie am aflat recent de pe blogul dvs.Am consultat urgent un neurolog care mi-a prescris tratament cu Medrol.Credeti ca mai poate fi util acum dupa 9 luni de la operatie?Care sunt sansele de vindecare sau ameliorare a vederii mele si unde as putea beneficia de un tratament adecvat?
  Va multumesc foarte mult.

  • E recomandabil sa va acoperiti alternativ cate un ochi si sa faceti efort intelectual cu celalalt.
   Luati Mirtilene simplu 3/zi si continuati cu Macushield. Nu altceva.

 • Buna ziua! Sunt o adolescenta de 17 ani si sufar de diplopie orizontala cu decalaj vertical preponderent OD, OS preponderent fixator, esotropie: deviatie cu prisme +20 grade OSF cc la distanta si +20 grade OSF cc la aproape. Deviatia este comitanta, deci nu sunt semne de pareze sau paralizii. Test worth-diplopie homonima. Am miopie medie la ochiul drept si astigmatism miopic compus la cel stang. OD strabism convergent cu unghi mare. Motilitatea este normala. Pana la aceasta data am efectuat investigatii si analize pentru miastenia gravis toate iesind negative. Suspiciunea de miastenia gravis a aparut intrucat dupa ora de educatie fizica, acum 3 ani, ochiul imi fugea, dar dupa ce ma odihneam isi revenea. De asemenea, mi s-a recoltat biopsie musculara pentru suspiciune de boala mitocondriala care nu s-a confirmat. RMN-ul cranian este bun. In prezent nu am diagnstic iar boala se agraveaza, in sensul ca vad din ce in ce mai rau si ochiul nu isi mai revine. Parerea dumneavoastra ar conta foarte mult pentru mine si parintii mei. Va multumesc!

 • Ajutor!!!! Fetița mea de 19 ani vede dublu de 4 ani, suferă enorm ,dureri de cap,ameteli,greata. Vederea si durerile se agravează cînd obosește.In depărtare vede dublu aproape mereu, în apropiere în dependență de efort vizual și oboseală. Are chist în zona hipocampului medicii neurologi zic ca nu ar trebui să facă probleme, nu crește, e posibil să fie congenital,se simțea epuizata si in copilărie dar nu vedea dublu,problemele au început la 15 ani. La început starea era mai buna acum se agravează , scade si vederea -0.75 ,de 2 zile încercăm să purtăm ochelari cu prizma, se simte mai rău, nu am primit de la medicul oculist indicații cum sa se acomodeze cu ei, cît timp să-i poarte. Ce ne recomandați să facem, ce analize ? specialiști? Aici în Republica Moldova de 4 ani nu reușim să rezolvăm problema. Va rog mult!!! Fata suferă enorm, face ultimul an la liceu, va avea bacalaureat, are șanse să învețe în Franța dar sănătatea nu-i permite.

  • Oculistii nu văd schimbări de retină si altele doar diplopia si scăderea vederii va scriu datele din receta ochelarilor :
   Ochelari pentru vedere+ prismă
   Sfera dreapta-0.75,sfera stingă-0.75.
   Prismă 9D sf.dreapta. 8D sf.stinga
   Din pașaportul linzelor primite primele la ambile lentile sunt 8D poate (cred că au făcut o eroare?) Poate fi cauza ca se simte mai rău de la ei? Cit timp să-i poarte pentru început?

  • Faceti un efort si programati-va la dna dr Doina Dinu.

   • Buna ziua mult stimata Doamna.Multumesc mult pentru susținerea primită. Deranjez iarăși eu,mama fetei ce vede dublu de 4ani. Ieri am făcut iarăși consultație la neurologi si Oculist, se insistă iar pe părerea că chistul ce îl are nu e cauza diplopiei ,pentru prima dată medicul oculist a venit cu presupunerea că nu e cauza sistemul nervos ci posibil mușchii oculari să fi fost traumati. Are început de miopie din cauza vederii duble. Stau si ma gindesc ce traume a avut. Toate problemele au început după ce a decedat de cancer un coleg de clasa a ei (deaceaia cred a apărut eroarea cu diagnozul neurologic) ea de emoții a început să vomite kiteva zile la rînd si medicul de familie a indicat să primeasca metoclopramid a avut reacție de la medicament si a ajuns în sala de reanimare. Acum pentru prima dată mi-a zis ca nu numai mușchii faciali si a limbii se incordau si o dureu ci și ochii avea dureri mari si senzația că îi apăsa cineva cu forța ochii in adinc. Poare fi aceasta cauza presupusa de oculist a traumei mușchiului ocular? Au trecut de atunci aproape 4 ani care ai fi esirea din situația dată?

    • Nu ati inteles niste lucruri, nici nu aveti cum. Vederea dubla nu are nicio legatura cu miopia. Are miopie pt ca asa scrie in codul ei genetic.
     Din ceea ce relatati, pare a fi si o problema de ordin psihic. Ar fi bine sa faca cateva sedinte la psiholog si o sa vedeti cum simptomele se atenueaza serios. Asta este parerea mea.

     • Mulțumesc mult pentru susținerea primită de atîta timp ne chinuim cu vederea dubla că nu știm ce am face fără sfaturile dumneavoastră. Va reamintesc fata mea vede dublu de 4 ani am exlus toate cauzele posibile neurologica, gormoala ,ochiul din mii de analize arată a fi sanatos,o ochelarii cu prizme i-a incrucesat ochii și mai mult(pînă la ei încrucișarea ochilor nu se prea observa doar din cînd în cînd,dupa ei aproape permanent si vederea dubla s-a agravat vedea dublu mai mult la distanta acum cînd obosește se apropie si ii vine foarte greu să citeasca ) m-ați sfătuit ca să mergem la psiholog deoarece avem o istorie tristă la începutul bolii,da, si noi am crezută așa și pînă nu demult am pus mai mult atenția pe problema psihologica dar nu e cazul tratamentele cu calmante îi strica doar pancreasul n-au nici un efect si psihologul a zis că fata nu are semne ,e un copil psihologic sănătos, așa că am găsit nu demult un strabolog, mi-a insuflat încrederea,a zis că situația nostra nu se prea încadrează în situațiile obișnuite de stabizmului dar crede că totuși e un stabizmului specific virstei de 4-7 cu simptologia respectiva doar că nu ne încadrăm în vîrstă fata are 19 ani diplopia a început la 14 ani . Cred că strabismul nu se observa,el nu se prea observa nici pînă a purta ochelarii cu prizma cu toate că vedea dublu,se observă puțin dor cînd obosea dar credeam că așa e din cauza ca are vederea dubla. Medicul ne-a sfătuit operatie la mușchi ochilor(după cîte am înțeles cel central ) Cum credeți din cele descrise e o soluție bună pentru noi? E o situație rațională? Sau totuși cauza poate fi trauma de la reacția cerucal care a ținut undeva jumate de zi spazmindu-i rău fata,gitul,limba pînă mai sa nu se înădușe precum și durere mare a orbitelor , doar după ce i-au dat antidotul a lasat-o. Dar si în acest caz cred că tot soluția ar fi operația la mușchiul ochilor?????presupun????? mulțumesc mult ,scuze de deranj, suntem disperați si nevoiți să căutăm ieșire.

      • Pana la rezolvarea problemei, sa citeasca cu un ochi acoperit (alternativ), poate sa stea si acasa asa, o zi un ochi, o zi celalalt. Exista pansamente speciale de culoarea pielii.
       Insistati pentru a investiga o posibila miastenie la neurolog. Faceti va rog repede si analize pentru trombofilie.
       Faceti tratamentul de pe acest blog de la articolul Diplopia.
       Deocamdata NU faceti nicio operatie!!

       Reveniti.

 • Buna ziua doamna Doctor! Am fost cu cateva luni in urma la un control oftalmologic pe care il repet anual, toate bune la control insa eu i-am spus domnului doctor faptul ca vad cu ochiul stang puncticele mici negre care se deplaseaZa odata cu privitul, el nu mi-a dat un raspuns ! Din ce cauza pot avea aceste puncte negre cand privesc cu ochiul stang!? Se intensifica cand privesc spre alb sau afara cand este lumina puternica! Va multumesc doamna Doctor ! ( mentionez ca lucrez zilnic la computer insa nu stiu daca are vreo legatura)

 • Buna ziua dna doctor de un timp cand stau la calculator si la televizor cu un ochi vad literele albe cu o umbra sub ele ca si cum ar fi duble . Ce ar trebui sa fac , mentionez ca am 16 ani si stau cam mult in fata ecranului .

 • Buna ziua.Va multumesc pt raspuns.Analize de trombofilie nu am facut niciodata ,iar pastile anticonceptionale iau de la varsta de 20 ani.Credeti ca ar fi o legatura cu vederea dubla?Eu vad dublu tot timpul ,nu numai at cand stau la calcutator.Va dati seama ce greu imi este dar m-am obisnuit intre timp.Numai ca vreau sa vad si eu normal nu mai pot cateodata.Tratament nu am vazut la articolul sus mentionat.
  Credeti ca ar fi necesar sa vin la Bucuresti la un consult la d-voastra?As dori sa fac un tratament pt asa ceva.Nimeni nu mi-a dat vreun tratament vreodata.Poate imi puteti prescrie d-voastra vreun tratament sau e necesar sa vin la Bucuresti?Pe langa diplopie am astigmastim miopic diferit la ambii ochii iar cu ochiul stang vad f putin ,baza este ochiul drept.Nu cred ca as putea pune un ocluzor deoarece nu vad bine nici separat.
  O.S 2.00
  O.D.2.75
  Multumesc mult si o primavara frumoasa!

  • Ati facut probabil un accident vascular minor sau o tulburare de sange din cauza marelui exces de anticonceptionale!! La varsta dvs este foarte tarziu sa mai luati asa ceva, este o mare greseala! Ar fi trebuit tratat din momentul aparitiei! Sa speram ca este reversibil!
   Urgent consult cardiovascular, neurologic si analize de trombofilie!!
   Nu este o problema oftalmologica.

  • Ati facut probabil un accident vascular minor sau o tulburare de sange din cauza marelui exces de anticonceptionale!! La varsta dvs este foarte tarziu sa mai luati asa ceva, este o mare greseala! Ar fi trebuit tratat din momentul aparitiei! Sa speram ca este reversibil!
   Urgent consult cardiovascular, neurologic si analize de trombofilie!!
   Nu este o problema oftalmologica..

 • Bună Ziua as avea si eu o intrebare eu nu mai vad deloc cu ochiul drept se mai poate face ceva sa pot vedea din nou cu el

 • Sarut mana,

  Stimata Doamana, spuneti-mi va rog, o vedere binoculara … slaba, cauzata de ambliopie, mai poate fi recuperata? Mentionez ca ambliopia in cauza a fost recuperata pana in prezent in proportie de ~90%, stiu ca dupa 6 ani, nu se mai poate recupera, insa nu am nici cea mai vaga idee in ceea ce priveste vederea binoculara! Exista vreo sansa, sau metoda de antrenament in astfel de situatii?
  Va multumesc frumos si va urez o seara buna!

 • DOAMNA DOCTOR VA DERANJEZ CU O PROBLEMA ; AM STRABISM DIVERGENT SI AS DORI SA MA OPEREZ . EXISTA RISCUL CA DUPA ALINIEREA OCHILOR SA AM DIPLOPIE ? DE LA NASTERE AM AVUT STRABISM CONVERGENT SI AM FOST OPERAT IN JURUL VARSTEI DE 2 ANI DE DOMNUL DOCTOR BENONE (CARSTOCEA)LA BUCURESTI (NU STIU DACA AM RETINUT BINE NUMELE DOMNULUI DOCTOR).AM FOST LA O CLINICA PRIVATA DIN CLUJ (OPTHALENS)LA O DOAMNA DOCTOR POP ANAMARIA , DAR AM O RETINERE IN CAZUL DIPLOPIEI.MENTIONEZ CA AM PERMIS AUTO , SI MA DESCURC SI AS CU STRBISM , DAR DACA AM DIPLOPIE M AI POT CONDUCE MASINA ?
  CU RESPECT !

  • Este perfect posibil, daca ar fi asa ar fi absolut tragic, sa nici nu luati in calcul! Eu va sfatuiesc sa faceti un efort si sa mergeti la doamna doctor Dina DInu si sa faceti ce spune dansa.

 • A m diplopie si strabism.Unde pot face operatie de strabism/.Este adevarat ca la persoane invarsta nu se poate face opera/

  • Strabismul si diplopia la aceasta varsta sunt expresia unui accident vascular cerebral care trebuie tratat de medicul neurolog.
   Strabismul este paralitic si nu se poate opera.

 • buna ziua.am si eu o problema la ochi.noaptea lumina o vad diferit.daca ma uit de exemplu un bec.o vad corect forma acestuia numai ca vad o dunga de lumina in jos la ambii ochi.la stangu vad dunga de lumina mai putin si la cel drept mai mult.daca inchid putin ochii si imi las capul putin pe spate vad perfect lumina.ma refer la plan orizontal.o cauza ?multumesc

 • In unele momente ale zilei ( dimineata uneoti , alteori dupa amiaza) cind privesc partea de jos a unui scris se dubleaza . Ce investigatii pot face ?

 • Sarut mana,

  In copilarie am fost operat de strabism, ochiul stang. Deoarece in urma cu doi ani am incput sa vad dublu cu respectivul ochi, am mers la consult oftalmologic, la mai multi medici. In urma consultului m-am prezenat in 2017 pentru operatie:” Pacientul se prezinta in clinica pentru operatie de strabism convergent OS si inlaturarea vederii duble APP: operatie de strabism in copilarie, diagnosticat cu pareza de n.VI OS in septembrie 2016, a purtat corectie optica cu prisme de 6 DPBT. Dg.2: 422 – Vicii de refractie si tulburari de acomodare.
  Intrebarea mea este urmatoarea: conform celor expuse, operatia este de natura estetica?
  Multumesc.

  • As fi preferat sa ma intrebati inainte de interventie. Nu inteleg rostul acesteia intr-o pareza care este probabil recenta si secundara unei alte boli, de natura neurologica.

   • Sarut mana,
    Am pus aceasta intrebare deoarece asiguratorul meu nu doreste sa ma despagubeasca cu contravaloarea operatiei pe motiv ca “interventia chirurgicala a fost facuta in scopul obtinerii unui rezultat deja obtinut prin corectie cu prisme plus cel estetic. cum cel de indepartare al diplopiei era deja obtinut prin metode ne-chirurgicale, ramane beneficiul estetic.”
    Multumesc.

    • Si asa este? Cu metodele nechirurgicale erau inlaturate efectele?

     • Sarut mana,

      Vederea dubla nu am reusit sa o corectez cu prisme si de aceea, impreuna cu doamna doctor am stabilit sa ma operez.
      Iar eu, in acest moment, trebuie sa combat cele spuse de asigurator, ca interventia chirurgicala a fost efectuata pentru inlaturarea vederii duble care nu a fost, repet, corectata, cu ajutorul prismelor.
      In acest sens, as avea nevoie de parerea dumneavoastra ca specialist.

      Multumesc.

      • 1. Ce investigatii specifice vi s-au facut pt a pune diagnosticul de diplopie? Vedere dubla inseamna vederea cu amandoi ochii, nu cu unul singur cum spuneti dvs.
       2. Acum mai aveti diplopie?
       3. Singura solutie este o expertiza medico-legala.

 • Toată admirația Doamna Doctor,legat de diplopie,eu am asa ceva doar când mă uit in partea stanga,daca închid unul,aceasta dispare,mentionez ca acum 13 ani am fost lovit in partea stanga si dupa am diplopie,insa a disparut după o luna si am vazut normal,însă a revenit acum 2 luni.Va rog sa ma ajutati sau sa ma indreptati undeva,se poate repara?

 • Buna ziua Doamna Doctor am fost si eu operat de strabism convergent acum 3 saptamani la o clinica privata din bucuresti(oftapro) si am ramas cu vedere dubla,imi puteti spune daca aceasta vedere dubla este permanenta sau duca cat timp trece aceasta vedere dubla. Va Multumesc

  • Daca nu vi s-a facut preoperator proba de diplopie, este o mare gafa!!! Trebuia sa vi se faca si sa fiti informat. In cazul probei pozitive (cum era de fapt) nu trebuia in niciun caz operat!!! Din pacate nu prea trece.

 • Am inteles dar uitati ce mi sa spus cand iam spus doamnei doctor care ma operat Buna Seara,

  Cred ca trebuie sa acoperiti cat mai mult ochiul drept, creierul trebuie incurajat sa reinvete sa elimine imaginea ochiului drept deoarece ochiul stang este ochiul de baza. In timp trebuie sa dispara dar cu siguranta trebuie sa avem rabdare. Va rog sa ma tineti la curent cu evolutia. In functie de asta vedem ce este de facut.

  O seara buna, pastram legatura.
  Daniela Cioplean

  • Mentin parerea ca nu trebuia operat decat daca proba de diplopie (CARE AR FI TREBUIT OBLIGATORIU FACUTA INAINTE) era negativa.
   Din pacate NU se elimina diplopia asa cum a spus doamna doctor. Imi pare foarte rau.

 • Buna ziua
  de vreo 6 luni am resimtit o modificare a cimpului vizual . Fiind diagnosticat cu glaucom si aflat sub tratament precum si cu afectiuni renale majore (rinichi polichistic – creatinina 4) am crezut ca este vorba de efecte secundare ale acestor afectiuni . De curind am reusit sa definesc ce anume nu vedeam bine . In partea din dreapta sus vad doua imagini suprapuse (diplopie) precum si o reactie intirziata a miscarilor ochiului drept . Am fost indrumat catre neurologie si am facut un RMN . Neorologic sunt ok numai ca sub podeua osoasa de la ochiul drept sa gasit un chist (in sinus) care se pare ca are legatura cu muschiul ochiului drept .Rugaminte la dvs – Unde ma pot adresa pentru remedierea acestei afectiuni ? Nici nu stiu de ce specialitate tine Oftalmo sau BMF .

 • Bună ziua,băiatul meu de 10 ani îl doare capul și vede dublu cu ochiu drept. Va multumesc!

 • Bună ziua,am 16 ani și sufăr de DIPLOPIE BINOCULARĂ,am facut Rezonanța Magnetică acum 1 an și am o dilatare ușoară a spatiului subarahnoidian,dilatarea spatilor Robin-Virchov.Vara aceasta am trecut nișe aparate performante la ochi care mi-au confirmat că am diplopie binoculară (fixationcheck- 2/7 (71% correct) false positive- 0/8(100% correct) au spus că vederea mea e la moment 80%
  Autorefractometria-OD_sph+0,75 cyl+05 ax92
  In cicloplegie-OS_sph+0,5 cyl+0,5 ax105
  Problema evoluează de pe zi pe zi,medici care mi-au făcut analizele cu aparatele performante au spus că totul este de la CALCULATOR,TELEFON,RADIAȚIE,și nu este nimic legat cu nervul,deși am probleme cu nervul,acești medici me-au prescris-Un TRATAMENT FIZIOTERAPEUTIC care mi-au garantat că o să am vederea 100% sau 90% la moment vederea mea e de 70%-80%) Am fost la un Oftalmolog acum 2 săptămăni și mi-a zis că Diplopia e de la nerv,și nicidecum de la altcv,și mi-a zis ca fizioterapia care mi-au prescriso medici anteriori e degeaba,caci diplopia nu se înlătură prin fizioterapie..acum eu sunt într-o mare confuzie,tratamentul fizioterapeutic este foarte costisitor,VĂ ROG FRUMOS SĂ MĂ AJUTAȚI.

  • Din pacate acest tratament “fizioterapic” este O ESCROCHERIE!! Afectiunea dumneavoastra este una NEUROLOGICA sau chiar neurochirurgicala, nu oftalmologica.
   Recomand deci consult de specialitate la neurolog si neurochirurg.

 • Buna ziua stimata doamna ,azi dimineață m-am trezit cu o vedere dublată ,nu port ochelari nu m-am simțit rău pur și simplu din senin m-am trezit așa ,menționez că doar cu ochiul stâng vad dublat.Sa merg la oftalmolog sau la alt doctor ?

 • De aproape un an am o mica tendinta de vedere dubla, mai ales din anumite unghiuri. Eu am ambliopie de mic, cu un ochi vad foarte bne, cu celalalt foarte slab. Necesita un control neurologic in situatia in care vad un pic dublat, uneori mi se dubleaza, aproape discret si vederea din fata. Va multumesc!

  • Trebuia sa faceti imediat consult neurologic daca era ceva ce a aparut nou. De asemenea, recomand un control si analize pentru trombofilile.

   • Am fost examinat neurologic la testul acela de rutina, se pare ca nu am probleme neurologice la o prima vedere, totusi diplopia continua si chiar mi s-a trecut diplopie pe baza a ceea ce am spus. Ma gandeam sa imi examinez si glicemia, poate un rmn. Ar trebu un rmn cerebral? Mi s-au recomandat exercitii de aliniere a ochilor, pe care sa le fac zilnic.

    • Nu e necesar un test de rutina (la o prima vedere??) ci unul serios, atat la un neurolog cat si la un hematolog, dupa cum am zis.

     • Voi mai cere parerea inca unui neurolog, test de rutina neurologic(din cate am observat la fata locului) – adica fara investigatii amanuntite, pur si simplu urmarirea unui obiect deplasat de medic, reflexe etc.

 • Buna ziua D-na doctor,

  am fost recent ( o saptamana ) diagnosticat cu diplopie la ochiul drept. In afara devierii unghiului de vedere pe ochiul afectat, nu sunt alte simptome, gen dureri de cap, ameteli, etc… Practic cu ochiul drept vad “in sus “, iar pleoapa e cazuta pana pe la jumatatea ochiului. Ochiul stang functioneaza corect. Am inceput de cateva zile un tratament cu Medrol, Tiolin si inca 2 medicamente al caror nume imi scapa acum. Peste 3 zile am si programare la un RMN. e tratamentul corect? Cam care ar fi perioada in care sa inceapa ochiul sa lucreze cat de cat normal, sa se vada o imbunatatire?

  Multumesc

  • Poate fi un accident vascular sau o tumora, de aceea trebuia sa se INCEAPA cu RMN-ul si tratament conform acestuia.

   • RM CEREBRAL:

    Examenul RM cerebral evidentiaza intracerebral frontal bilateral rare imagini hipersemnal FLAIR de 2-3 mm.
    Fara leziuni la nivelul trunchiului cerebral.
    Fara leziuni vizibile RM la nivelul maduvei cervicale C1-C4.
    Sistem ventricular de volum normal, simetric pe linia mediana.
    Globi oculari, spatii retrobulbare, sinusuri cranio-faciale, unghiuri ponto-cerebeloase, ambele mastoide cu aspect RM normal.
    Hipofiza cu dimensiuni normale, fara formatiuni tumorale.
    Fara stigmate hemoragice intracraniene.
    Fara formatiuni tumorale intracerebrale.
    Fara leziuni suspecte SM.

    CONCLUZIE:
    Rare mici leziuni demielinizante frontal bilateral de aspect ischemic cronic.

    cum s-ar traduce asta ?

    multumesc

 • Buna ziua. La vârsta de 5 ani,am facut o operație de cataractă traumatica. Ulterior cu strabism si aproape fara vedere. În urma cu 30 zile am optat pentru schimbarea cristalinului,dar m am ales cu o vedere dubla . Va rog sa mi spuneti daca mai este ceva de facut. Va multumesc.

 • Buna seara doamna doctor nu stiu daca o sa primesc raspuns dat fiind faptul ca nu stiu daca mai este activ acest site !
  M-am trezit in doua dimineti cu senzatie de zigzag in partea stang a ochiului adica vedeam un zigzag colorat in culorile irisului si curbat zigzagul banuiesc eu dupa forma irisului ! Credeti ca e grav sau ar putea fii un defect de acomodare ? Sant de meserie tehnician radiolog si fac radiografii si ies de la intuneric la lumina de multe ori pe zi ! Nu ma tine mult cam 2 3 minute dar ma ia o panica dup a! Ce parere aveti am fost acum jumtate de an la oftalmolog mia zis ca sant ok !

 • Buna ziua,
  Va scriu pentru un sfat.
  Fiica mea care tocmai a implinit 9 ani acuza destul de des dureri de cap(in zona frontala). De asemenea nu aude foarte bine. De 3 saptamani ne spune ca atunci cand trece de la lumina la “umbra” vede dublu. Mai mult cu cateva zile in urma, la scoala, a varsat. S-a intamplat o singura data. Am programat-o la un control oftalmologic la sfarsitul saptamanii. As vrea sa imi spuneti care sunt investigatiile pe care trebuie sa le facem si “din avion” cu ce credeti ca ne confruntam.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 • Buna seara. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns.

  OS – CP sinechii irido corneene anterioare si posterioare. Cataracta secundara. Astigmatism. (de la o lovitura cu foarfeca in ochi). Am avut 3 operatii, una atunci cand am ajuns la urgente, una de implant de cristalin si 1 de dezlipire de retina.
  OD – miopie.

  Cu OS vad doar putin, dar cu ochelarii totul era bine. Din pacate, de vreo 2 luni, cu OS am impresia ca vad dublu. Cum? Vederea dubla imi apare doar la lumina. Daca ma uit pe calculator, vad 2 foldere in loc de 1. Ca daca ma uit la un pix atunci vad doar 1 pix, daca ma uit la 1 bec aprins vad 2 becuri.

  1. Este vorba de diplopie? Doar la 1 singur ochi?
  2. Imi puteti recomadna ceva suplimente naturale sau vitamine pentru sanatatea ochiilor?

  Multumesc!

  • 2. In secolul 21 sper ca nu puteti crede in asemenea tratamente!
   1. Mergeti la un consult oftalmologic! Nu pot sa va raspund doar din ce descrieti.

   • Buna seara!

    Am fost la consult si doamna doctor mi-a zis ca vad dublu pentru ca am pupila deformata si ca imi vad cristalinul. Operatile le-am facut la Bucuresti in 2003 si 2004. Pana in prezent nu am vazut dublu, doar de 1-2 luni incoace. Nervul optic e bun si tensiunea e buna.
    Din pacate eu vad clar doar cu OD, dar la lumina imi apare imaginea dubla de la celalat ochi si ma cam deranjeaza. (doar la lumina !).

    1. Vederea dubla pe care o am acum se poate agrava, daca o ignor? Doamna doctor a zis ca nu ma poate ajuta cu un tratament, doar sa merg la cei care m-au operat in Bucuresti. (dr. Tataru Calin)

    2. In 2003 am facut implant de cristalin, se poate sa il scot si sa pun altul multifocal? Am vazut pe net ceva foarte modern, personalizat. Sincer, cu cat mai mare e dioptria la OS cu atat mai bine vad cu el, deci ochiul functioneaza. Dar NU pot sa primesc dioptrie mare la OS pentru ca e mica la OD si m-ar deranja.

    Multumesc!

    • Sper din tot sufletul ca nu va ghidati dupa ce vedeti pe net.
     Eu va sfatuiesc sa va programati la dl dr Tataru, va poate raspunde cel mai bine la intrebari mai ales ca dansul v-a operat.

 • Buna ziua,
  Tatal meu a fost diagnosticat anul trecut (iulie 2017) cu miastenia gravis forma oculara in urma unei situatii de cadere a pleaopei si diplopie. Acum este cu tratament si relativ stabilizat. Totusi are nevoie de o mai buna stabilizare a vederii – sunt ochelarii cu prisma o optiune? Unde in Romania se pot face ochelari prismatici, va rog? Multumesc.

 • Buna ziua,
  De cca 15 ani am diplopie si ptoza palpebrala, am facut mai multe investigatii (RMN, CT, controale neurologice, oftalmologice) nu se stie sigur cauza, diagnostic prezumtiv ,,paralizie nerv IV,,.In prezent port ochelari cu prisma si cilindru, dar sunt f.obosita si ametita tot timpul, am dureri musculare permanente deoarece stau incordata. As dori sa stiu daca se fac operatii la spitalul dvs. si ce rata de eliminare a diplopiei si ptozei palpebrale exista.
  Multumesc anticipat!

 • Buna dimineata doamna doctor ! Va scriu in legatura cu fiul meu de 8 ani care are miopie forte. De la varsta de 3 ani si un pic poarta ochelari , iar acum de ceva vreme tot spune ca el de mult timp vede dublu cand are amandoi ochisorii deschisi. ca vede o manuta mai clar si mai vede una mai slab exact langa .la ultima consultatie de acum o luna a avut OD -13 -0.50 70° …OS -5.50 -0.75 180° . cam doua ore pe zi ochiul stang il acoperim. va rog sa imi spuneti daca este ceva de facut pt a putea scapa de vederea dubla, sau astea sunt efectele miopiei mult prea mari. va multumesc din sufletm

  • Omul de orice virsta nu poate suporta diferență mai mare de 3-3,5 de dioptrii intre cei 2 ochi la ochelari. Iar la 8 ani acoperiti degeaba. Recuperarea vederii se poate face pină la 6 ani.
   Există 2 solutii : sa aibă la OD -8 cu cilindru de 0,75 daca trebuie iar la stingul asa cum i-a dat, daca e conform AUTOREFRACTOMETRIEI CU PICATURI SPECIFICE, care trebuie facuta obligatoriu. A 2-a soluție e cea cu lentile de contact. Trebuie un specialist care sa se priceapă. Nu inteleg cum a fost posibil sa i se dea lentile cu 8 dioptrii diferența, e un lucru elementar si orice oftalmog stie acest lucru. (Dacă asa i-a dat.)

   • Asa i-a dat acum ultima data…ochelarii exact cum v -am scris…ultima data a avut -11 si cu -4 sau -5 …doamna doctor la care mergem , mi-a spus si ea ca nu se poate suporta diferenta mai mare de -3 …si atunci de ce i -a tot marit? am avut de la inceput OS -4 OD -6, apoi OS -4 OD -8,pana la ultima de care v-am spus..ce ma sfatuiti sa fac???

    • Dupa varsta de 6 max 7 ani oricum nu mai recuperează. Nu am reținut daca are strabism. Daca nu, lentile de contact. Dacă da găsim soluție dintr-o combinatie cu o lentilă opacă, alternativ.

     • buna seara..imi cer scuze ca nu am pomenit nimic de strabism. la ultimul consult medical d-na doctor l-a pus pe copilas sa urmareasca degetul ei , dupa care un pix, si a zis ca din punctul ei de vedere, nu pare sa aiba strabism, si ne-a chemat luni, sa mergem sa testeze cu ceva aparat daca cumva vreunul din ochi nu” fuge”. am sa revin apoi cu detalii. va multumesc din suflet.

   • consultatia s-a facut cu picaturi din acelea de dilatare a pupilei..iar ochisorul bun il acoperim de la inceput de cand am depistat problema.va multumesc mult de tot pt raspuns si pt ca va rupeti particele din timpul dumneavoastra pentru noi.

 • Alte simptome nu am doar cand am sinuzita ma doare maxilaru si simt o presiune la sinusuri, am spondiloza cervicala si imi vajaie urechia stanga dar nu tot timpul.

 • Nu suport lumina si cand ma uit la ceva atent mi se pune o ciata pe ochii si zici ca am o lupa in față. Sau daca stau si ma uit la ceva aproape zici ca ma uit crucis. Si nu ma pot uita la nimic cu dungi sau punctulete ca le vad cum se mișcă. Nu stiu ce ar putea fi. Saptamana viitoare ma duc din nou la un consult oftalmologic.

 • Am uitat sa va mai zic un lucru am folosit foarte mult telefonul stateam foarte mult pe el ma jucam un joc ce solicita foarte mult ochii. Cand ma uit atent la ceva imi cum pulseaza pulsul de la ochi dar doar daca stau foarte atenta. Si dupa ma ustura si imi lacrimeaza.

 • Buna ziua,

  Am fost diagnosticata in martie 2018 cu hipertiroidie autoimuna – Boala Basedow pentru care am luat tratament analizele pentru tiroida intrand in normal incepand cu luna octombrie 2018. Din pacate incepand cu luna iulie 2018 a aparut afectarea oculara, diplopia accentuandu-se luna de luna. In luna iulie am facut 6 perfuzii cu SoluMedrol 250 mg, cate 2 pe saptamana, iar in luna octombrie am mai facut inca 6 doze. Concluzia medicului ofertalmolog a fost ca nu raspund la tratamentul cu SoluMedrol. Intre timp mi-a crescut si tensiunea intraoculara, la ultimul control avand 20 la dreptul si 18 la stangul in conditiile in care urmea si tratament cu o picatura de Fortinol in fiecare ochi o data pe zi. Dorec sa precizez ca si calitatea vederii a scazut destul de tare in acest interval.
  V-ar ruga sa ma indrumati ce as putea face in continuare pentru a-mi imbunatati vederea.

  Va multumesc.

  • Tensiunea normală la ochi e pina la 21. Deci, a dvs, daca atita e, e ok. Iar daca nu raspunde la tratament si aveti exoftalmie accentuată, probabil va trebui decompresie chirurgicală. Programati-vă la doamna Dr. Speranta Schmitzer, cel mai bun medic oftalmolog specializat in această patologie.

 • Buna ziua. Am fost recent la un consult oftalmologic si am facut mai multe investigatii. Am spus si faptul ca vad dublu(cu ambii ochi deschisi, dar nu am spus acest lucru atunci) si am mai fost supus unui test si apoi mi s-a spus ca am un astigmatism ușor. Vad dublu de mic. Ar trebui sa merg sa fac inca o consultatie? Daca da, ce teste ar trebui sa mai fac?

  • Daca vedeti dublat, e o situatie, daca vedeti dublu (doua persoane, două obiecte, etc) este altceva. In plus, daca aveti astigmatism trebuia sa purtati ochelari permanenti, de mic. Iar daca aveti copii, au si ei cu mare probabilitate.

 • Nu am fost la oftalmolog până acum. Daca privesc de ex telefonul si apoi intercalez un obiect intre mine si telefon, obiectul il vad dublu/dublat..daca ” focalizez” apoi acel obiect, tefefonul este cel care apare dublat. Nu am copii, am 23 de ani

 • Sarut mana !!!! Va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavoastra!

 • Bună seara!Am o problemă,am 16ani,și ochiul fuge în partea exterioară,când fuge într-o parte, văd dublu,uneori se întâmplă această problemă,(la lumină puternică,la depărtare,când privesc o persoană la depărtare,etc)ce mă sfătuiți să fac,intervenția chirurgicală(operatia)mă poate scăpa?

 • In oct 2018 am avut o perioada de cateva luni in care am avut vedere dubla, episoade scurte de cateva secunde, insotite de stari de oboseala, somnolenta, senzatia de pleoape grele. Nu am investigat prea mult atunci pt ca dupa o sesiune de masaj in care terapeutul mi a trosnit gatul, mi am revenit total, pe loc, inclusiv senzatia de oboseala a disparut.
  La sfarsit de Dec 2019 si pana in prezent au aparut aceleasi simptome, am fost sa investighez oftalmologic (totul ok, nu necesit ochelari, fund de ochi normal) si neurologic (RMN – cerebral ok, cervical -am si dureri de cervicala – aproape ok, ceva chisturi periradiculare, nimic ingrijorator, EEG – ok), analize de sange ok (doar vit D incadrata la insuficienta, val 22). Considerati ca este nevoie sa investighez mai in detaliu oftalmologic? Unde as putea merge? Va multumesc!

  • Categoric nu oftalmologic. Angio-rmn si, eventual, analiza LCR reg lombară. Sunt simptome neurologice sigur. Iar cu “trosnitul” capului, este o nebunie si un act categoric de iresponsabilitate, de inconstienta, cu urmari uneori f grave. Nici nu vreau sa aud asa ceva in secolul 21.

 • Buna ziua d-na doctor.Va rog sa imi spuneti ce sa fac: cu ochiul drept cand ma uit vad niste firisoare sau scame care plutesc ,au culoare neagra si pe care le vad si daca tin ochiul inchis.Nu stiu daca conteaza ,dar sufar de spondilita anchilozanta.Orice sfat al d-voastra ma va ajuta. Va multumesc.

 • Bună seara! Acum 6 zile am simțit ceva nefiresc la ochiul stâng!Mă durea când apăsam pe ochi! Acu 2 zile mă uitam la televizor și vedeam aceeași imagine sus /jos,cea de jos înclinată! Dimineața mi-a trecut,dar în această seară a apărut din nou! Menționez că am glaucom de 3 ani și urmă tratament cu Brimonal,Lumigan și Azopt(la Cosopt am făcut alergie ).Am măsurat tensiunea intraoculară și a fost 22 la ambii ochi(prin metoda puf) Până acum aveam 14-15-16 ,dar măsurată cu substanță.In această seară a apărut din nou această vedere,dar care trece o perioadă! Cât e de grav,vă rog și dacă rezist până marți când am putut să mă programez la oftalmolog…Deci,sunt episoade,nu am această senzație mereu…Mulțumesc anticipat!

  • In primul rind eu nu cred in glaucomul tratat cu 3 medicamente. Si nici asa nu e o tensiune bună. Trebuie operat dacă e așa. In plus daca acum ochiul e mai rosu si daca va doare, ar trebui consult pt ca simptomele de care vorbiti nu sint de la glaucom.

 • Bună ziua ași avea si eu o intrebare am inceput sa vad dublu doar de aproape de exemplu cand ma uit la telefon ochi imi focalizează pe telefon in spate in fundal vad dublu nu vad tot timpu numa cand ma uit de aproape fost la oftalmilog si mia zis ca nam nimic in urmă cu 4 luni dea atuncea tot asa vad

  • Trebuie obligatoriu facuta autorefractometrie cu picaturi cicloplegice (dilata pupila si pun ochiul in repaus acomodativ) iar apoi prescris ochelari in functie de valorile obtinute, chiar daca e vorba de 0,50 de dioptrii. Neaparat.

 • Bună ziua stimata doamna doctor, soțul meu are strabism din copilărie devenit permanent după un tratament experimental realizat pentru mult prwa mult timp prin anii 90 rezultatul acestui lucru a fost purtarea de ochelari cu prisma, cilindru și sfera, consultul inițial a fost făcut la Oftapro, cu mulți ani în urmă când i-au fost făcuți și ochelarii,menționez că a fost și la control pentru operație însă I s-a spus în acel moment că mai trebuie să aștepte câțiva ani și sa revină din nou pentru un alt control, ulterior a fost la consultul periodic în alta parte unde I s-a spus ca nu s-a schimbat nimic, pana de curând când a început să aibă probleme în a vedea cu ochelarii(ochiul stâng este cel afectat) și de aceea am dori să mergem la un consult însă nu știm unde mai exact să facem o programare pentru o alta părere, ce ne sfătuiți să apelam tot la Oftapro? Va mulțumesc anticipat.

  • In principiu, in afara de ochelari PERMANENTI, CORESPUNZATORI VIRSTEI SI AUROREFRACTOMETRIEI, nu se prea poate face nimic la adult pt ca la operatie este risc major de a vedea dublu, absolut insupportabil.
   Singurul medic care va poate sfatui e Dr. Doina Dinu.

 • Buna ziua,

  Ma numesc Roberto, am 44 de ani si as vrea sa va cer o parere. De azi dimineata cand m-am trezit vad dublu cu ochiul stang (cu dreptul vad normal). Imaginile sunt pe diagonala. Ochiul se misca normal, fara pareze sau devieri, nu ma doare absolut nimic, este doar deranjant felul in care vad si ca nu prea pot citi. Nu port ochelari, nu iau medicamente, nu am avut accidente sau lovituri. In afara de reflux gastroesofagian, nu stiu sa sufar de altceva. Nu am mai fost nici macar racit de ani de zile. Va rog, imi puteti da o parere?
  Va multumesc!

  Cu respect,
  Roberto

  • Pot fi multe. Aveti, sper, asigurare de sanatate platita la zi. Mergeti la un consult serios, pot fi mai multe cauze. Ar trebui un specialist in Retină. Nu se poate fara consult din pacate.

 • Buna seara am o problema care ma îngrijorează si imi da atacuri de panica si nu stiu de la ce poate sa provină nu conteaza ora zi sau noapte dintr o dată mi se încetează vederea si vad parca am stat cu ochii in bec si ma tine chestia asta cam 25-30min după care imi trece si imi apare o durere foarte tare de cap imi puteti da un sfat ca rog din suflet.

 • Buna ziua! Numele meu este Alexandra, am 28 de ani si in 2015 am suferit o interventie chirurgicala! Am avut un osteom crescut in orbita dreapta si a trebuit scos. Odata cu scoaterea lui a aparut enoftalmia si diplopia! Anul acesta am facut o reconstructie prin doua implanturi personalizate de titan(orbito-etmoidat si fronto-nazal)! Am primit o disectie de 360 de grade a orbitei, reconstruindu-se peretele medial si planseul orbitei in totalitate! Enoflatmia inca exista si acum imi este foarte greu sa vad! Am facut CT si lucrurile sunt in regula! Am fost la un control oftalmologic si am primit ochelari cu lentile cilindrice cu diagnosticul de astigmatism miopic compus la ochiu stang si astigmatisc hipermetropic simplu la ochiu drept(ochiu drept fiind cel la care au fost operatiile)
  Vederea cu acesti ochelari este mult mai clara, dar diplopia exista la privirea in jos si in lteral stanga! Cand privesc inainte inca nu vad clar si asta ma sperie! Cititul la televizor este o problema, simt ca imi fug literele! Poate fi de la faptul ca trebuie sa ma acomodez cu noul ochelar? Va multumesc mult!

 • buna ziua dna doctor va rog sa ma ajutati cu un sfat asta toamna am avut o lovitura puternica in mijlocul fruntii si am inceput sa vad dublu apoi la inceputul lunii februarie am avut iar o lovitura puternica cla tampla si la urechea stanga si mi s a agravat vederea dubla unde ar trebui sa merg la neurolog sau am inteles ca d na dinu doina este f buna si daca pot sa iau pana atunci ceva tratament mentionez ca am si o sinuzita cronica pan sinuzita la toate oasele craniului e posibil sa fi curs infectia de la traumatisme spre ochi /oare multumesc cu mult respect

 • Bună ziua.Mi-a fost pus diagnosticul de diplopie la ambii ochi, am facut toate analizele indicate, am fost la medici oftalmologici la Cluj, Deva și Bucuresti, dar nici un rezultat concret. Situatia dureaza dinainte de pandemie. As putea sa va trimit analizele efectuate sa ma îndrumați ce pot face? Multumesc

  • Cel mai frecvent, diplopia e expresia unui AVC sau a unei formatiuni. Investigatia obligatorie pt diagnostic si tratament este ANGIO-RMN, NU RMN SIMPLU. Reveniti cu rezultatul de la ANGIO-RMN.

 • buna seara d-na doctor.
  de anul trecut mi s a declansat in timpul condusului auto vedere in ceata la departare ,am facut un tratament si m ia trecut ,dar acum veneam cu masina de la bistrita s a declansat si vedeam in ceata ,prin probe am ajuns sa obturez un ochi si asa am venit in alba iulia dar ma oboseam ff tare am facut 3-4 pauze ,am inceput iar tratamentul de 5 zile dar nu vad nici o inbunatatire .
  acum vad in ceata de aproape nu vad scara ,e.t.c ,ajutati ma .va multumesc mult

 • Buna ziua dna doctor !
  Sunt in tratament cu Medrol pentru encefaliomelita acuta diseminata, de cca doua luni de zile . De doua sau chiar trei saptamani am vederea dubla .
  Va rig sa mi spuneti ce as putea sa fac pwntru a remedia vederea.Mentionez si faptul ca am miopie.
  Va mulțumesc!🙏

 • La data de 9 Noiembrie 2022 m-am trezit dimineața cu diplomei. Neurologul a diagnosticat pareza nerv 6 ocular. De atunci nu s-a remediat situația, precizez ca problema s-a instalat la 2 săptămâni după Botox . Ce părere aveți , va rog! Este reversibil? Ce tratament sa urmez?

  • E categoric un AVC. Ati facut vaccin anticovid?
   Trebuia urgent consult obligatoriu cardio-vascular, neurologic si hematologic. Si ANGIO-RMN (NU rmn simplu), apoi tratament conform cu rezultatele. Faceti-le rapid si reveniti pe mail sau pe messenger (fb).

 • Bună ziua,am o problema.Am ambliopie din copilărie,din păcate am fost descoperită la 14 ani.Lucrez așa de 30 ani.M+as putea pensiona mai devreme dar nu mai am nici un act din copilărie.Cei de la comisia de handicap îmi cer data apariției handicapului deși se știe că apare în copilărie și este ireversibil.Oare cum as putea obține mențiunea aceasta pe un act medical? Va mulțumesc anticipat.

  • Daca aveti ambliopue si aveti copii, probabilitatea de a avea si ei e mare. Sper ca i-ati controlat la 3-4 ani.
   Nu e motiv de pensionare pe caz de boală si nici de handicap daca celalalt ochi e normal ( chiar cu ochelari).

 • Buna seara ,stimata Doamna Doctor Pop!Numele meu este Aneta,am 56ani.
  In 2015 am fost operata pt a înlătura primul meningiom aparut,iar in 2020,alte meningiome ce au recidivat.
  Din noiembrie 2022,vederea mea la ochiul drept s a înrăutățit foarte tare,văd totul dublu,pleoapa este cazuta și cu greu mai pot face activitățile zilnice,in special sa ies din casa.
  In februarie,am fost la un consult oftalmologic și mi s a recomandat sa folosesc o pereche de ochelari cu lentila opaca unde am ochiul bolnav, și lentila progresiva cum purtam și înainte la ochiul stang.
  In continuare m am descurcat greu,și am mers pt a 2 a chiar a3a opinie la alti doctori oftalmologi unde mi s a spus că trebuie să fac exerciții,acoperind ochiul sănătos și forțându l pe cel leneș sa lucreze,total opusul la lentilei opace.Am inceput de o săptămână sa fac aceste exerciții(citit,desenat,inclusiv ce ați recomandat dvs pe caiet de matematica)
  As dori sa va întreb: Exista o operație pe care o pot face,pt a îmbunătăți vederea la spitalul unde lucrați dvs (cu speranța că va fi decontată)?
  Ca și tratament iau de la ultima operatie: Leviracetam(am citit in prospect că poate da diplopie),Depakine,Zolpidem.
  Trebuie sa port lentila opaca sau sa acopăr ochiul sănătos și să fac exerciții in continuare?
  Sunt tare speriata și confuză,neprimind un diagnostic clar ci doar păreri și abordari total diferite.
  Va rog din suflet,îndrumați mă,ce pot face mai departe?
  Va mulțumesc anticipat și va admir foarte mult pt toată munca depusa !
  V am atașat in e mail ultimele documente medicale precum și poze cum arată ochiul în prezent.

  • Exercitiile sint eficiente doar la copii pina la 6 ani asa ca refuz sa cred ca vreun oftalmolog v-a sfatuit asa. Nu am auzit vreo aberatie mai mare. Singurul efect al acoperirii poate fi scaderea unghiului strabic, in niciun caz recuperarea vederii la virsta asta. Programati-vă pt consult la Dr.Doina Dinu exclusiv. O gasiti pe net. E cea mai bună in probleme de strabologie dar s-a pensionat de la noi si nu are inlocuitor. Strabismul dvs e neurochirurgical, nu unul obisnuit.

 • Buna ziua,doamna doctor!In urma unui accident vascular hemoragic suferit in iulie 2022,am ramas cu diplopie.Se poate face ceva din punct de vedere oftamologic? Va multumesc anticipat!

 • Buna ziua d-na Doctor,
  Imi permit sa va retin si eu atentia cu o situatie prin care trec de 3 saptamani.
  M-am trezit din senin cu simptome de vedere dubla, atunci cand privesc cu ambii ochi, vedere foarte clara atunci cand privesc cu fiecare ochi in parte.
  Dupa o serie de consultatii neurologice, oftalmologice, respectiv angio CT, RMN, CT ocular nu s-a gasit nimic anormal, totul pare in regula, ambii ochi sunt bine aliniati, fundul de ochi e in regula, mentionez ca nu am suferit nicio trauma, niciun antecedent legat de vreo problema de vedere, glicemia e ok, practic nicio alta simptomatologie asociata, poate doar o valoare mai ridicata a colesterolului, greutate corporala normala.
  Am urmat in ultimele zile un tratament prescris de medicul neurolog (Medrol/ Tanakan/ Milgamma impreuna cu Nexium), dar nu remarc o ameliorare, poate doar faptul ca de o saptamana simptomele comporta unele variatii, am momente vand vad aproape normal, altele in care revine imaginea dubla.
  Am inteles ca o alta pista ar putea fi o boala autoimuna? Sunt tot mai ingrijorat in conditiile in care lucrez de pe PC si de 3 saptamani sunt in concediu medical.
  Va multumesc in avans pentru un posibil raspuns din partea dumneavoastra.

 • Bună seara! De o săptămână am privirea incetosata și cu ochiul stâng văd niște firisoare negre. Am fost la dr și am diagnostic tulburări vitreene. Acestea îmi dau dureri de cap și nervozitate. Exista vreun tratament. Va mulțumesc.

 • Buna ziua de vreo 4 ani am probleme cu vederea si anume vad dublu am fost la consult oftamologic unde nu mi s.a descoperit nimic concret,am mers si la neurolog unde mi.a sous doar ca am refkexe ciudate dar iarasi nimic concret si de speriat.Precizez ca nu cunosc a suferi de vreo boala si nici nu am avut traumatisme.Piate fi cauza faptul ca am exagerat si continui sa o fac cu calculatorul si mobilul?O solutie va rog multumesc

 • Buna ziua! Ma numesc Marina Sima si am 30 de ani. De mai bine de 4 ani am diplopie fara diagnostic, nu prezint forme de oboseală musculara, fara pleope cazute sau alte miastenii. La Sp Municipal am facut mai multe teste oftalmologice, fund de ochii, tomografie si camp vizual fara rezultat. Apoi la Sp Lahovari alte analize cu trimitere inapoi catre Sp Municipal cu suspiciune de Scleroza Multiplă. Din nou teste, punctie lombara si angio CT plus teste pt alte demente-fara rezultat. In ultima instanta am ajuns la dna dr. Crisanda Vilciu de la Fundeni care a infirmat varianta de Miastenia Gravis. Nu urmez si nu am urmat nici un tratament in acest timp, nu am suferit nici un accident cauzator. As dori sa ma îndrumați pentru ca simpomele persista. Dureri de cap si stari de greata din cauza vederii. Cui as putea sa ma adresez? Ajutati-ma, va rog!

 • Mi-a apărut o durere de cap, partea dreapta dinspre ceafa spre virf cap, apoi vedere dubla pe ochi drept, am fost la spital oftalmologic Timișoara la urgente, unde m-au consultat, spunându-mi ca la ochi nu am nimic si m-au trimis de urgenta la spital pt consult neurologic, am fost internat in spital am făcut RMN si CTexternat cu diagnostic, infractie celebrare multiple de vostre diferite, pareza de ochi drept nerv 6 ochi drept, am primit tratament de la ei, ce pot sa fac din pdvd oftalmologic pt a scăpa de diplopie, va mulțumesc

 • Va recomand Vitreoclar 1/zi, si Mirtilene 3/zi, de asemenea Cal-C-Vita 1/zi totul timp de 5 zile si reveniti.

 • Bună ziua! Am revenit cu mesajul. Am urmat întocmai tratamentul. Am avut o ameliorare a vederii, dar ieri 4 octombrie dintr-o data mi s-a mărit aceata pata din ochi și ” ceata”. Vederea mea s-a deteriorat. Cum spunei sa fac, ad putea sa vin la un control oftalmologic? Va mulțumesc!

 • Buna ziua! Am urmat tratamentul indicat de dumneavoastra timp de 5 zile dar din pacate nu este nici o ameliorare. Ce ma sfătuiți să fac in continuare?

 • Sunteti din Bucuresti? Daca da, ce sector?

 • Recomand sa va programati la dna dr Doina Dinu. Pana atunci cand sunteti acasa, acoperiti-va alternativ cate un ochi ca sa puteti suporta diplopia.

 • Nu are legatura cu calculatorul si mobilul. Daca sunteti asigurat, cereti bilet de trimitere medicului oftalmolog si programati-va telefonic la dr Doina Dinu.

 • Trimiteti rezultatul RMN cerebral si PEV pe adresa de mail a spitalului. Luati cumva anticonceptionale?

 • Am fost sigurâ ca e vorba de un accident vascular cerebral. E o problemă pur neurologica. Faceti tratamentul adecvat din care să nu lipsească Piracetam, Milgama. Sperâm să se remită. Pînă atunci puneti un pansament cind pe un ochi cind pe celalalt, ca sa nu mai percepeti diplopia (dublura).

 • Buna seara!Stimata dna dr.Pop, as dori sa va intreb daca in cazul afectiunii pe care o am la ochi, ma pot opera cu laser pentru miopie.Am fost diagnosticata acum 2 ani cu Corio-retinita maculara(corioretinita seroasa centrala), dar am si niopie (VOD -2, vos -1.75). Mi s-a spus ca nu mai pot face nimic pentru a ma vindeca de corioretinita, dar macar as putea sa ma operez de miopie?Imi e destul de greu sa citesc la calculator, sau scrisul mic si apropiat…..Am 25 de ani si chiar imi este foarte greu din pricina vederii.
  Va multumesc!

 • Buna ziua! stimata doamna dr.pop, doresc sa va intreb: ce se poate face si ce boala sau problema ar fi daca: am vederea dubla incepand de la 1 metru distanta si cu cat creste distanta la care privesc imaginea se dubleaza din ce in ce mai mult, daca acopar cate un ochi pe rand vederea este perfecta cu fiecare, aceasta problema ainceput cu aprox. 3 ani in urma, 2 ani nu am fost la nici o consultatie pe motiv ca nu era in permanenta vederea dubla, aparea doar in momentele de oboseala si in unele cazuri si din cauza vremii, daca era inourat sau noapte. nefiind permanente nu am considerat ca ar putea sa schimbe ceva pe viitor. dar, in urma cu un an vederea dubla era din ce in ce mai permanenta,prima data sa instalat vederea dubla cand priveam in lateralele mele la mai putin de 45 grade, acum este permanenta. la mai putin de un metru vad bine, peste un metru e ceva dureros ce nu se poate descrie. am inceput acum un an cu o cansultatie la oftalmo in italia, am facut 3 rmn uri (pentru creier,(cerebel) cu si fara miez de contrast si angio rmn pt.nervi) toate sunt ok. am continuat cu consultatii la oftalmo, si acolo toate investigatiile si controalele posibile, mai putin muschii ochilor, totul este bine, mi s au recomandad o pereche de ochelari de corectie prismatici pe care i am facut si dupa 6 luni incep sa vad cate putin dublu si cu ei. se mai poate rezolva ceva la aceasta problema, de renuntat la ochelari credeti ca se poate. mai exista o speranta cat de mica? va multumesc anticipat

 • Bună ziua,în urma unei operații la ochiul drept miopie forte -18 ,am rămas cu vedere dublă(diplopie)se mai poate face ceva?? Mulțumesc mult.

 • Buna ziua.Doamna doctor, in urma cu o luna am observat, ca fiului meu , de zece ani,ii fuge un ochi, spre nas.are vederea dubla, isi acopera din instinct ochiul sanatos.Seara cand este obosit , se observa foarte bine.Ce as putea sa fac? Nu are dureri sau alte simptome .Va multumesc frumos,!

 • Bună ziua am și eu o întrebare deoarece sincer m am cam saturat de 1 an jumate am diplopia la ochiul sting. Mi sa spus ca sunt mușchii inflamați după,luni de zile în final am văzut ca mi sa pus un diagnostic Pseudotumor orbitala am început un tratament cu metilprednisolona 4 săptămâni mai aveam 2 de 500 de mg și încă 6 de 250mg dar la a 5 săptămâna mia oprit tratamentul din cauza ca mia crescut tensiune arteriala.am 3 săptămâni de când ma lupt sa îmi scadă menționez ca toate analizele înainte de tratament au fost buna .Sunt programata pe data de 9 februarie la oftalmolog ca sa vadă dacă mia scăzut tensiunea ca sa poată sa continue cu tratamentul.Sincer sunt disperata am nevoie de un sfat ce sa fac ca nu ma simt bine deloc după acest tratament și efectele tratamentului se vede dar puțin. Va rog dați-mi un sfat sa renunț și sa vin în tara? Se poate opera? Va multumesc

 • Hristos a inviat! Doamna doctor Monica Pop fiul meu in varsta de 8 ani a fost diagnosticat la varsta de 5ani cu ambliopie la ochiul stang. Dupa ce a ocluzat ochiul aproape 2ani,mai intai 4ore pe zi, apoi 6 iar apoi toata ziua a capatat strabism si apoi diplopie la aceleasi ochisor. D-na doctor Nitescu de la Opticlass Bucuresti i-a recomandat baietelului ca atunci cand apare aceasta vedere dubla sa ignore imaginea dubla concentrandu-se pe ochiul drept. Pentru el nu e deloc usor, spune ca nu prea poate sa faca asta. Ce trebuie sa fac ca sa scapam de aceasta situatie deloc de neglijat, sa nu fie, stiu eu, prea tarziu.
  Va multumesc din suflet, anticipat!
  Dumnezeu sa va daruiasca putere si sanatate multa si sa va ocroteasca de tot raul si de toata reaua intamplare!

 • Buna ziua Doamna Doctor.cam de o luna de zile vad niste lini ca niste arcuri de pix in ochi care se tot plimba,chiar si cu ochi inchisi se va.si ieri timp de 20 min.am vazit o linie mare ca un arc parca era un curent electric,nu puteam focusa imaginea si nu vedeam clar..ma scuzati daca nu am explicat bine..Mi-ar fi de mare ajutor daca mi-ati raspunde.Multumesc

 • Buna ziua ma numesc silvia si am 26 de ani, de ceva timp ma confrunt cu niste probleme xare nu au nici o rezolvare, de mai bine de 2 ani am inceput sa ma simt rau. Am fost la neurolog pentru niste dureri de cap, ma trimis sa imi fac un CT cerebral, si mia iesit sinuzita maxilara cronica si un osteom frontal de 5.3mm care a zis ca nu e grav si e benign, dar de vreo jumatate de an vad dublu si ma deranjeaza foarte tare plus ca vad si niste scanteie si ceva negru plutitor, am fost la oftalmolog acum jumatate de an si mia zis ca e de la anemie. Dar cateodata mi se pune cate o pata pe ochii si se tot mareste pana ajunge in coltul ochiului si dispare ca un fel de cerculet, dupa ce dispare raman cu dureri de cap. Nu stiu ce sa mai fac unde sa ma mai duc sa vad ce am, daca mati ajuta vas fi recunoscatoare. Multumesc

 • Bună seara,doamna doctor, am si eu o intrebare ,ce trebuie facut si unde trebuie sa merg , deoarece de dimineata m-am trezit cu vederea dubla ,dureri de cap si un fel de temperatura, va multumesc

 • Buna ziua d-na doctor Pop.Tatal meu are vedere dubla de 4 zile.In urma cu 20 ani i-a fost diagnosticat glaucom si face tratament.Are si probleme neurologice si de 20 zile i-a tratament pt oxigenarea creierului,pt parkinson si pt linistire.As vrea sa stiu daca glaucomul poate sa provoace vederea dubla brusca a vederii sau exista alta cauza si care ar putea fi.Ce ar trebui sa facem ,ce investigativi?Multumesc

 • Vederea dupa aceasta operatie este aceeasi ca si cea de acum cu ochelari, nu mai buna.

 • Va recomand sa faceti analize pt trombofiliesi reveniti cu rezultatul. RMN/CT de orbita aveti?

 • Sarut mainile doamna doctor, scuzati mi deranjul. Analize pt trombofilie nu am facaut, am facut destule investigatii atat la neuro cat si la oftalmo… la neuro am facut rmn cranian encefalic cu si fara contrast, angio irm cerebral la toti nervisorii din cap, irm cranian nativ( incluzand secvente de difuzie DWI/ADC,T2,GE,T1GE volumice de 1.2 mm) si angio irm cerebral arterial 3D TOF. Iar la oftalmo aproape toate analizele din care: OCT, nerv optic, camp vizual, full freld plus altele mai mici care nu le stiu… sper sa fi scris bine ca nu prea le stiu care si cum sunt dar dumneavoastra le intelegeti mai bine… as vrea sa stiu daca acele analize de trombofilie apartin de rmn sau se includ in ce am specificat in randurile de mai sus sa stiu ce am de facut in continuare, sa le fac sau sunt facute printre celelalte analize, si daca si acel rmn/ct de orbita se afla si el printre cele mentionate, daca nu sa il fac si pe acesta… imi cer mii de scuze ca va rapesc din timp si va multumesc din suflet

 • Sarut’mana stimata doamna doctor, rmn/ct de orbita este facut si totul este ok, doar o singura problema am legata de analiza de trombofilie… sunt 4 ramuri ale acestei analize si nu stie nimeni pe care din acestea trebuie sa o fac… 1. Profil genetic al riscului de trombofilie, 2. Profil trombofilie ereditara (|) ,3. Profil trombofilie ereditara (||), si 4. Profil trombofilie ereditara teste genetice. Imi puteti spune va rog frumos care din aceste 4 ramuri trebuie sa o fac? Multumesc.

 • Da am făcut RMN mi sa spus ca am mușchii inflamați am făcut și TAC au spus ca este totul ok nu sunt fisuri.Dar vedere mi bună nu îmi este afectata port ochelari dar sunt slabi -50-75

 • Cred ca nu aveti ce v-am spus eu dar vorbiti cu medicul dvs si intrebati-l, iar ce nu aveti, faceti!!

 • Va multumesc… am sa revin cu rezultatele analizelor… o zi buna va doresc.

 • raspunsul la aceasta intrebare nu este de competenta oftalmologului.

 • Va rog trimiteti interpretarea RMN, nu ce ati inteles dvs.

 • Cititi articolul la care ati postat, aveti tratament. Cand v-ati operat, v-ati asumat un risc.

 • Urgent un RMN cerebral si examen neurologic. Cum de nu v-ati dus pana acum??

 • Vreau sa vad RMN-ul de orbita pentru ca aceasta pseudotumora trebuie eliminata. Puteti trimite pe mailul spitalului impreuna cu aceste mesaje.

 • URGENT programare la doamna doctor Doina Dinu!!! Nu este deloc bine ce se intampla, trebuia sa ma intrebati inainte! Oricum ati descoperit foarte tarziu. Faceti-i si un examen neurologic, diplopia nu este normala!

 • Buna ziua, d-na doctor!Ma bucur de fiecare data cind va revad in emisiunile tv,emisiuni pe care le urmaresc cu mare placere.Fac parte din generatia dumneavoastra,am 64 de ani,si am urmarit emisiunea de ierei, Rai da Buni.Doresc sa va felicit pentru felul in care ati povestit ”episodul”relatat de d-na ”cetateam american”, Carmen Hara.Repet, si eu am aceeasi virata cu dumneavoastra, si eu sunt profesor, si eu as dori sa ajung cindva la dumneavoastra pentru un consult dar comportamentul acestei doamne m-a lasat fara cuvite.Va felicit din nou pentru lectia pe care ati dat-o multor oameni care au impresia ca banii,faptul ca ajung la tv le da voie sa aiba un comportament lipsit, in primul rind, de bun simt, de cei 7 ani de acasa si de respect pentru om. prof.Carmen Ursachi, Suceava

 • Fiți amabilă doresc o programare la dvs în București sau în Tg.Mures? Sunt din Rădăuți,Jud.Suceava,am diplopie ochiul drept,nu am accident vascular am stat o săptămână internat în perfuzii, situația e și acum critica!Va mulțumesc anticipat. Mihai P.

 • Este fara dubii un accident vascular minor care se poate vedea numai pe angio-RMN, sigur nu vi s-a facut.
  Trebuie eliminata CAUZA producerii (diabet, hipertensiune arteriala, colesterol marit, trombofilie). Cititi diplopia pe acest blog.

 • Vă mulțumesc foarte frumos de răspunsul dvs. prompt!Da,e adevărat doctorul în Spital mi-a făcut un tomograf și a rezultat,concluzionat ca nu am accident vascular. dacă fac RMN-ul pot veni la dvs.cu o programare în prealabil?Cu multă stimă, d-na profesor doctor! Telefonul meu 0757719277 Mihai P.din Rădăuți, jud.Suceava.Va mulțumesc anticipat!

 • Nu doar RMN, si angio-RMN.
  Daca aveti rezultatul, reveniti. In principiu NU este o problema oftalmologica, dupa cum v-am scris deja, dar incerc sa va ajut.

 • Va multumesc pentru cuvintele frumoase!

 • Ce vi s-a spus la consultul oftalmologic?

 • E ori de compresie ori un mic AVC (accident vascular cerebral) sau un mic anevrism. Nu e o afectiune oftalmologică, aproape sigur. Ar trebui un Angio-RMN. Sau macar RMN. Dacă il aveti, trimiteti-mi rezultatul. CT-ul nu ajunge. Si ginditi-va bine daca aveti si vreun alt simptom de orice fel.
  Luati cumva anticonceptionale?
  Analize de trombofilie v-ati facut?

 • Am facut toate analizele posibile, toate au iesit bune. Am trompele legate de fiecare data cand imi vine menstruatia ma simt foarte rau. Poate sa fie de la trompe tin sa mentionez ca de cand am trompele legate am problemele pe care le am. RMN nu am facut inca. Ma simt slabita fara putere ametesc foarte rau parca totul imi fuge de sub picioare.

 • Trebuie sa faceti nu RMN simplu ci Angio – RMN.
  Daca era un AVC cum ati fi aflat pina acum fară investigatii ?

 • V-am raspuns deja, nu stiu de ce ati scris din nou. Va rog sa cautati raspunsul!

 • Buna seara ,doamna doctor!!! Iertare pentru deranj,as vrea foarte mult parerea dv.Am miopie ,cu dioptriile pe ambii ochi -1 cu cilindru -0,50.La un control de rutina mi s-a spus ca nervul optic arata ca al unei persoane de 90 ani ,papila paluda,cu diagnosticul de suspiciune adenom hipofizar.Am cerut si a doua parere ,la Spitalul de Oftalmologie si in urma controlui mi s-a pus diagnostic de suspiciune de chiasma optica.Mi s-a recomandat sa fac rmn.Am facut atac de panica din cauza aparatului rmn.,de o saptamana nu reusesc sa dorm ,sa mananc de frica.Ce ma sfatuiti sa fac pt a avea un diagnostic clar? Se poate inlocui investigatia rmn cu altceva? Ce parere aveti de rmn deschis ,fara tub ?

 • E necesar obligatoriu si f important un cimp vizual la ambii ochi (Goldman, pe preferinta) si o investigatie radiologica.
  Va invat eu simplu cum sa stati in aparat la CT sau RMN : exclusiv cu ochii inchisi, dar sa nu-i deschideti deloc pe parcurs, pina iesiti din aparat. Si sa mergeti la citeva sedinte la psiholog, pt ca e exagerat sa va comportati așa. Cu teama de aparat, inteleg dar cu atacuri de panică, plins si insomnii, nu! Sinteti barbat sau ce? Nu toate lucrurile sint placute in viata dar trebuie sa va controlati. Aceste manifestari numai de barbat nu sint iar gindurile negre aduc numai si numai rau.

 • Sarut mana !!!Va multumesc din suflet pentru raspunsul dumneavostra !!!!(Sotul meu care este foarte curajos se uita putin crucis la acest mesaj .Eu in schimb sunt foarte speriata ,panicoasa rau de tot) .Va dores multa sanatate !!!!

 • E catwgoric un AVC, cum stati cu el acasa asa? Nu pot sa cred. Nu are legatura cu glaucomul vederea dublă. Urgenf la oftalmolog, neurolog, cardiolog si hematolog! E si asa f tîrziu!

 • catalog ladys…

  Vederea dubla (Diplopia) | Dr. Monica Pop…

 • […] Acest articol este legat si de acesta : http://monicapop.ro/vederea-dubla-diplopia/ […]

 

Pentru a trimite documente medicale sau poze, folosiți adresa de e-mail doctor@monicapop.ro.